Κινηση Alps

Reaction score
9
Την καλησπερα μου στο φορουμ.
Παλληκαρια μια ερωτηση για οποιον το εχει επιχειρησει.
Θελω να δωσω κινηση σε ενα Alps bluevelvet, απο αλλο μοτερ που θα ενεργοποιειται απο τηλεχειρισμο.
Ξερει κανεις που μπορω να βρω τετοιον μηχανισμο, που να εχει την απαραιτητη ροπη για να κινησει το ποτενσιομετρο + το βαρος του αξονα + το βαρος του (μασιφ) αλουμινενιου κουμπιου;
Επισης θα πρεπει να μπορει να "πατιναρει" για να μπορει να ελεγχεται και απο το χερι.
Ξερει κανεις που μπορω να βρω μικρους μειωτηρες στροφων;

Reaction score
10
Απάντηση: Κινηση Alps

Καλύτερα να πας απευθείας στην motorized έκδοση του Blue Alps.
Μετά θα βρείς άνετα πολλά kit για τηλεχειρισμό.

Reaction score
9
Δυστυχως φιλε μου δεν χωραει το motorized. Για αυτο ψαχνω να μεταδωσω την κινηση απο το ενα στο αλλο.
Εχω χρησιμοποιησει ηδη οδοντωτο ιμαντα με τροχαλιες, αλλα μια πατιναρει,μια το γυρναει.
Καμια αλλη ιδεα?

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Θα βρεις στο...Jumbo! Μη γελας,σοβαρολογω! Παρε ενα αυτοκινητακι απο αυτα που τους δινεις εσυ ωθηση και συνεχιζουν αυτονομα,ξηλωσε το μηχανικο του κοματι και θα ανακαλυψεις εναν ωραιοτατο μειωτηρα,που ειναι και σε μεταλλικο κουτακι συναρμολογημενος και θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου.

Reaction score
9
Οχι δεν γελαω καθολου! Στην πατεντα εχω βρει λυσεις στα πιο απιθανα πραγματα!
Αυτο ομως που λες μπορει να "πατιναρει" κιολας;

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Για να πατιναρει το ιδιο,δεν νομιζω,αλλα μπορεις να φτιαξεις μονος σου εναν συμπλεκτη,που θα πατιναρει οσο θελεις εσυ. Παρε απο το χρωματοπωλειο δυο ροδελες στο μεγεθος που σε βολευει,βαλε στην μια τσοχακι αυτοκολλητο,κανε τις δυο ροδελες σαντουιτς εχοντας περασει μια βιδα μεταξυ τους,οπου σφιγγοντας το παξιμαδι,μπορεις να ρυθμισεις το ποσο θελεις να πατιναρει,ενω ταυτοχρονα χρησιμοποιεις την βιδα σαν αξονακι για να γυρνανε. Ωραια που τα λεω ε? Καλη τυχη!
Ξεχασα... Οταν με το καλο ρυθμισεις την βιδα με το παξιμαδι,μην ξεχασεις να τους βαλεις μανο,ετσι ωστε να μεινει στην ρυθμιση που θελεις...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.409

Audioj είσαι πρώτος!
Για τον ίδιο σκοπό είχα πάρει τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι (με... 9 Ευρώ), και έσπαγα το κεφάλι μου για μειωτήρα!

Reaction score
9
Re: Απάντηση: Κινηση Alps

Για να πατιναρει το ιδιο,δεν νομιζω,αλλα μπορεις να φτιαξεις μονος σου εναν συμπλεκτη,που θα πατιναρει οσο θελεις εσυ. Παρε απο το χρωματοπωλειο δυο ροδελες στο μεγεθος που σε βολευει,βαλε στην μια τσοχακι αυτοκολλητο,κανε τις δυο ροδελες σαντουιτς εχοντας περασει μια βιδα μεταξυ τους,οπου σφιγγοντας το παξιμαδι,μπορεις να ρυθμισεις το ποσο θελεις να πατιναρει,ενω ταυτοχρονα χρησιμοποιεις την βιδα σαν αξονακι για να γυρνανε. Ωραια που τα λεω ε? Καλη τυχη!
Ξεχασα... Οταν με το καλο ρυθμισεις την βιδα με το παξιμαδι,μην ξεχασεις να τους βαλεις μανο,ετσι ωστε να μεινει στην ρυθμιση που θελεις...
Καλη ιδεα αλλα δεν πρεπει να ειναι οι 2 ροδελλες σε διαφορετικο αξονα; αλλιως πως θα πατιναρουν;

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινηση Alps

Καλη ιδεα αλλα δεν πρεπει να ειναι οι 2 ροδελλες σε διαφορετικο αξονα; αλλιως πως θα πατιναρουν;
Σωστο ειναι αυτο που λες,απλα εγω παρελλειψα να σου πω πως η μια ροδελα θα ειναι σταθερη με την βιδα και η αλλη με την τσοχα θα ειναι βιδωμενη με αλλο παξιμαδι και μικρη ροδελιτσα για να μπορει να γυρναει. Αν δε θελεις παντως να παιδευτεις πολυ,μια καλη ιδεα επισης,ειναι να χρησιμοποιησεις καποιο idler απο βιντεο,αν και δεν ξερω τι περιθωρια χωρου εχεις,αφου ειπες πιο πανω πως το μοτοριζε ποτ δεν χωραει...

Reaction score
9
Μου αρεσει η ιδεα της ροδελλας, αν και ειναι στριμωγμενα τα πραγματα...
Καμια ιδεα που μπορω να βρω ετοιμο μοτερ με ενσωματωμενο μειωτηρα;
Κανενας πατερας ρε παιδια να μην ψαχνω ολο το jumbo?

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Ετοιμο μοτερ με μειωτηρα,θα βρεις απο...φουρνακι μικροκυματων( μη γελας σου λεω) ,αλλα αυτα ειναι 220 volt. Παντως,ειναι σχετικα λεπτα σε παχος και ισως σου κανουν δουλεια,αφου εχουν και τον αξονα τους μαζι,οποτε κανεις εκει την πατεντα του αμπραγιαζ.

Reaction score
9
Και παλι σωστος! Χωρις ομως να θελω να γινομαι κουραστικος, θα προτιμουσα να μην βαλω 220ν. Καλυτερα στα 6ν (που μου βγαζει για την οδηγηση του alps. Μου αρεσε η ιδεα του παιχνιδιου, αλλα δεν ξερω ποιο θα περιεχει αυτο που ζηταω. Φανταζομαι καθε ηλεκτρικο αυτοκινητακι ομως ε;

Reaction score
9
Tελικα βρηκα την λυση στα ειδη μοντελισμου.
Μοτερακι απο servo, με ενσωματωμενο μειωτηρα και ταση απο 3-6v.
Εχει μεχρι 4 κιλα ροπη.
Αξιοποιησα και την ιδεα του audioj (many thank's), για το πατιναρισμα στα ακρα της περιστροφης του αξονα, και voila!
Εδω:
http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/OPA627/?action=view&current=29122009211.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO