Κινητο πιατο με Skystar 2.

Reaction score
0
Μπορει να μου πει καποιος εαν μπορω να εχω κινητο πιατο με Skystar 2 και με ποιον τροπο; (Χρειαζομαι εξωτερικο potitioner?).

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Δυστυχώς η Skystar 2 δεν υποστηρίζει DiSEqC 1.2 που είναι το πρωτόκολλο για την μετακίνηση κινητήρων για να περιστρέψει το πιάτο, οπότε χρειάζεσαι εξωτερικό positioner.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Χρήστο απο ότι φαίνεται μαλλον δουλεύει με τα επιπλέον προγράμματα.

Απλώς λόγω ότι επίσημα η κάρτα δεν το υποστηρίζει, πρέπει να προσέξουν οι κάτοχοι καθότι , λόγω χαμηλών ρευμάτων που έχει, μην κάψουν την κάρτα.

Εγώ είδα απλώς τα specs, της κάρτας...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ναι Πάνο με τα επιπλέον προγράμματα το κάνει η κάρτα...

Απλά την όλη δουλειά την αναλαμβάνει ουσιαστικά το pc και όχι η κάρτα...

Reaction score
6
Η Skystar 2 δουλεύει με μοτέρ κανονικά σε μένα εδώ και 6 μήνες.....
Θέλει μόνο προσοχή στην επιλογή του μοτέρ !!!! Κάποια απαιτούν παραπάνω ρεύμα και υπάρχει φόβος να καεί η κάρτα.... Πάντως ακόμα δεν έχω ακούσει από κάποιον να είχε πρόβλημα.... Πιο σίγουρες επιλογές πάντως είναι τα μοτέρ της Stab , καθώς και το Moteck SG-2100A (ΠΡΟΣΟΧΗ το SG-2100Α όχι το σκέτο SG-2100 !!!!!) - εγώ αυτό έχω.
Αν θέλεις κάρτα που να υποστηρίζει επίσημα diseqc 1.2 , πάρε την Skystar 1CI, παίζει και με το Progdvb, όλα τα plugins (s2emu, κλπ) καθώς και με τον νέο DVBViewer 3.1 για άψογο HDTV!!!

Reaction score
5
Δηλαδής...:)...η 1CI κάνει ότι και η 2, συν ότι έχει CI και δεν χρειάζεται εξωτερικό programmer; Γιατί ο κόσμος 'πίνει νερό' στο όνομα της 2; Μόνο γιατί είναι πιο φθηνή;

Reaction score
6
H Skystar 1CI βγήκε πρόσφατα, είναι κλώνος της TwinHan VisionDTV-CI, παίρνει cam, και υποστηρίζεται από το ProgDvb, καθώς και από τη νέα έκδοση του dvbviewer 3.1, ΟΜΩΣ κοστίζει σχεδόν τα διπλά από την Skystar 2 !!!!!

Σαν Hardware η 2 είναι καλύτερη (έχει chip της Β2C2 - το ίδιο έχει και o QualiTV), της λείπει όμως το ci (είναι απ'τις λεγόμενες budget cards),ενώ η 1CI έχει chip της Connexant το οποίο όμως απ'οτι λένε δεν είναι τόσο καλό όσο της B2C2 .....

Ο λόγος που πίνει ο κόσμος νερό στ'όνομά της είναι ότι υποστηρίζεται από πολύ software , αφού το sdk της είναι διαθέσιμο ελεύθερα.....

Reaction score
6
Ναι, καταρχήν πρέπει να έχεις την full έκδοση του dvbviewer (και όχη την ΤΕ - Technisat Edition), η οποία δέχεται plugin.
Θα χρειαστείς το Softcsa, το κατεβάζεις από:

http://www.geocities.com/thereal_pikachu/binary.zip
Μέσα στο zip, στο φάκελο plugins , παίρνεις το Softcsa.dll και το κάνεις copy στο φάκελλο plugins του dvbviewer
Στον κυρίως φάκελλο του dvbviewer (πχ. C:program Files\Dvbviewer\ ) δημιουργείς ένα φάκελλο με όνομα MDPlugins και εκεί μέσα βάζεις τα γνωστά: s2emu (+διάφορα hash κλπ αρχεία), ενώ το softcam.key το βάζεις στο κυρίως folder του dvbviewer.
Άντε και καλές θεάσεις

Reaction score
0
Deliol εχω πιατο 1,40μ. και 0.3 LNB το μοτερ δεν το γνωριζω. Επειδη στο post που έχεις φτιαξει λες για πιατο μεχρι 1,20μ. λες να πάω στην skystar1 ή η 2 θα με καλύψει; (Έχω και κάρτα ΝΟΒΑ)

Reaction score
6
Deliol εχω πιατο 1,40μ. και 0.3 LNB το μοτερ δεν το γνωριζω. Επειδη στο post που έχεις φτιαξει λες για πιατο μεχρι 1,20μ. λες να πάω στην skystar1 ή η 2 θα με καλύψει; (Έχω και κάρτα ΝΟΒΑ)
1.40??? Τα diseqc μοτέρ δεν αντέχουν (λόγω του βάρους) πιάτα μεγαλύτερα από 1.10μX1.20μ !!!!
Μήπως δεν έχεις diseqc μοτέρ αλλά actuator? Αν ναι, θα χρειστείς και ένα Vbox (το οποίο παρεμβάλλεται στο καλώδιο και μεταφράζει τις εντολές diseqc της skystar για το actuator).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός