Κινητό πιάτο και περισσότεροι του ενός δέκτες

Reaction score
0
Καλησπέρα. Συνεχίζω εδώ τη συζήτηση που ξεκίνησα στο [URL="http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=79099]thread[/URL] του φίλου zeovani.
Στο υπό κατασκευή σπίτι μου έχω σκοπό να εγκαταστήσω ένα σταθερό και ένα κινητό πιάτο. Στην ταράτσα καταλήγουν 3 ξεχωριστά καλώδια (ένα για κάθε δωμάτιο) στα οποία θέλω να συνδεθούν τα 2 πιάτα. Οι δέκτες θα είναι ένας AZbox elite, 1 dreambox 7000 & μάλλον μία skystar hd.
Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1) Γίνεται να βλέπουν περισσότεροι του ενός δέκτες από το κινητό πιάτο? Αν ναι τι θα γίνει αν κάποιου του καπνίσει να πάει σε άλλο δορυφόρο ενώ ο άλλος δέκτης βλέπει κανάλι από κάποιον άλλο?
2) Τι ακριβώς πρέπει να κάνω από δω και πέρα δλδ τι lnb, switch, μοτέρ κλπ πρέπει να πάρω και πως πρέπει να τα συνδέσω???

Να παρακαλέσω μόνο, λόγω δραματικής υπέρβασης του προϋπολογισμού, οι προτάσεις σας να εναρμονιστούν με το δόγμα του μεγάλου Θανάση Βέγγου: "Ότι εκλεκτότερο και οικονομικότερο" :114:

Reaction score
0
Απάντηση: Κινητό πιάτο και περισσότεροι του ενός δέκτες

1) Στο κινητό θα βάλεις ένα quad lnb (με 4 εξόδους) και θα βλέπουν ανεξάρτητα κανάλια και οι 3 δέκτες. ΕΝΑΣ θα μπορεί να το μετακινήσει. Προφανώς όταν μετακινηθεί το πιάτο, οι άλλοι 2 δέκτες θα χάνουν το σήμα.

2) Το σταθερό πόσους δορυφόρους θα στοχεύσει; Θα χρειαστείς 3 diseqc (ένα για κάθε δέκτη). Οι έξοδοι που θα έχουν είναι ανάλογα με τα lnb που θα βάλεις στο σταθερό, τα οποία επίσης θα πρέπει να είναι quad. Αν βάλεις 3 δορυφόρους, τότε χρειάζεσαι 4πλο diseqc ( 3 δορυφόροι + μια θέση για το κινητό).
Κρατάω μια επιφύλαξη για το αν πρέπει να είναι diseqc 1.1 ή σου κάνει και το diseqc 1-2. Εγώ το έχω κάνει με diseqc 1.1 10/1 (9 σταθεροί δορυφόροι + 1 κινητό)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis