Κι άλλος άσχετος (και περίεργος)

Reaction score
1
Παρακαλώ, όποιον ακούει και γνωρίζει να μου λύσει λίγες :lol: απορίες:
Είχα έναν Humax 5400 Z, "πειραγμένο" απ' ότι μου είχαν πει και μου τον είχαν παραδώσει με 2 cams, μία για Viaccess και ένα Aston Crypt που τότε ξεκλείδωνε πολλά κανάλια αλλά τώρα κανένα. Πήρα τώρα και έναν ΗUMAX 2000.

Τα ερωτήματα:

1. Γαι να βλέπω NOVA αρκεί ενα IRDETO Cam και η κάρτα της συνδρομής μου σωστά;
2. Για να βλέπω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα άλλα (και εννοώ κυρίως ΤΑΙΝΙΕΣ και όχι ροζ κανάλια) μου είπαν ότι καλό είναι ν' αποκτήσω ένα Dragon Cam ή ένα T-Rex Cam. Θα παίζει στον "απείραχτο" 2000?
3. Αν ναι, απ' ότι καταλαβαίνω αυτές οι cams χρειάζονται μια κάρτα ή/και μία sim που πωλούνται χωριστά?
4. Πώς "προγραμματίζονται" οι κάρτες αυτές? Με τί μηχάνημα? Μέσω PC? και πού βρίσκει κανείς τους κωδικούς?
5. Αυτά τα βρίσκει κανείς παντού ή δεν υπάρχουν σε όλα τα SAT stores?

Όποιος μπει στον κόπο να απαντήσει, ας τα πει απλά, και τον ευχαριστώ από πριν.

Reaction score
14
Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου πολλά μέλη μπορούν να σου τις απντήσουν αλλά ερωτώ τους συντονιστές αν σύμφωνα με τους κανόνες μας, μπορούμε να τις δημοσιεύσουμε?

Reaction score
0
γεια σας

Ο δεκτης ειναι βρεφος απο αποψη λογισμικου ακομα οποτε να αναμεινετε τη επομενη αναβαθμιση λογισμικου σχετικα με ολα τα συστηματα γιαυτο μονο ενα μοντουλ irdeto και τιποτα αλλο.

φιλικα

d

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Φίλοι, στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για την καταπολέμηση της πειρατείας, θα παρακαλούσα να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν , τέτοιου είδους ερωτοαπαντήσεις.
Οπως πολύ σωστά είπε ο dream_GR όλοι ξέρουμε αλλα καλό είναι να τα αποφεύγουμε, δημόσια τουλάχιστον.

Σαφώς και αρκεί μόνο το IrdetoCam και η κάρτα της Nova.
To emulation γίνεται απο τα cams που χρειάζονται κάρτες με κλειδιά, ο δέκτης δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Αυτά...

Reaction score
1
Ευχαριστώ όλους και έχω να πω τα εξής:

Το να μην μιλάμε στο site γι’ αυτά τα πράγματα είναι σεβαστό και ζητώ συγγνώμη. Όμως όταν ΑΠΟ ΟΛΑ τα μαγαζιά που πωλούν δορυφορικά διατίθενται τέτοια CAMS και όταν οι κωδικοί κυκλοφορούν ελεύθεροι στο διαδίκτυο, τότε δεν είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Εξάλλου, τα cams αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για νόμιμη λήψη καναλιών (Το επιχείρημα είναι το ίδιο με αυτό του KAZAA, του LIMEWIRE κλπ.) Παρά ταύτα, και επειδή scripta manent, κατανοώ, σέβομαι και αν νομίζεις, Πάνο, διέγραψε και το thread ολόκληρο.

Πάντως, πράγματι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ο δέκτης δεν ανέχεται μία IRDETO και μία «άλλη» μοντούλα ταυτόχρονα - δεν αναγνωρίζει την IRDETO.
Έβαλα όμως την κάρτα της NOVA στην «άλλη» μοντούλα και έπαιξε, για ένα διάστημα τουλάχιστον, καλά.

Να ρωτήσω, όμως, αν χρειάζεται για να κάνει ο δέκτης αναβάθμιση λογισμικού, πρέπει εγώ να κάνω κάτι (π.χ. να συντονιστώ σε μία συχνότητα κάποιου συγκεκριμένου δορυφόρου;) - όταν τον ανάβω δείχνει να τα κάνει όλα μόνος του, αλλά εiναι πράγματι έτσι;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
φίλε moonprince,
ολοι μας γνωρίζουμε ότι αποδεχόμενοι ενα προιον "παρανομο" γινόμαστε και εμεις συνεργοί του...

Ας προσπαθήσουμε απλώς να το αποφύγουμε...

Το ότι δεν δέχεται και τις δύο μοντούλες μαζί είναι πιστεύω θέμα λογισμικού και access στην CPU. Με κάποια αναβάθμιση φαντάζομαι να βελτιωθεί. Σε λίγο καιρό που θα έχουμε και εμείς τον 2000 θα ασχοληθούμε πιό "ενεργά"...

Η αναβάθμιση λογισμικού γίνεται μέσα απο το μενού των δεκτών, επιλέγοντας να βλέπεις ενα συγκεκριμένο κανάλι δορυφόρου.
Σίγουρα μέσα στο manual θα αναφέρει την συχνότητα αναβάθμισης.

Δεν κάνει παντως αυτόματη αναβάθμιση κάποιος δέκτης παρα μόνο απο επιλογή του αντίστοιχου μενού.

Reaction score
14
moonprince said:
Έβαλα όμως την κάρτα της NOVA στην «άλλη» μοντούλα και έπαιξε, για ένα διάστημα τουλάχιστον, καλά.
Φίλε moonprince, πόσο διάστημα αφησες την κάρτα στην "αλλη" μοντούλα? Το λέω γιατί αν η κάρτα σου είχε πάρει κλειδιά και την έβαλες στο "αλλο" cam θα έπαιζε μια χαρά κατά πάση πιθανότητα. Το θέμα είναι αν πέρνει απο τις αλλαγές κλειδιών στα ECM της NOVA. Αυτό με ενδειαφέρει ώστε αν εχω κλεισει τον δέκτη και τον ανάψω να κάνει update την καρτούλα μου, χωρίς να χρειαστεί να την πάω ή στον PANASAT ή στον DREAMBOX με το irdeto cam.

Απο το Κ.Α. πότε τέλειωσες? Εγώ είμαι του 1984 (4τάξιο λύκειο τότε)!

Reaction score
1
Dream, σου έστειλα PM γιατι είμαστε συμμαθητές!!!

Τελικά, η ΝΟΒΑ και η άλλη παίζουν καλά μαζί. Παρατήρησα ότι μερικές φορές αλλά δεν ξέρω μετά από πόση ώρα, η κάρτα σταματάει να αποκωδικοποιεί. Όμως μετά από ένα power off (με standby, όχι με ολοκληρωτικό σβήσιμο), επανέρχεται και τα δείχνει όλα.

Reaction score
14
moonprince said:
Dream, σου έστειλα PM γιατι είμαστε συμμαθητές!!!
Τι μικρός που έιναι ο κόσμος τελικά... χάρηκα πολύ που τα είπαμε τηλεφωνικά σήμερα!!

Κράτα μας ενήμερους με το καλωδιο HDMI αν έκανες κάτι και την ΑΜΟΙ.

Reaction score
1
Κι εγώ, πάρα πολύ.

Την αντιστροφή του καλωδίου την δοκίμασα, καμία διαφορά.

Επίσης ‘εφαγα‘ τα manuals, αλλά καμία βοήθεια από εκεί.

Τώρα τα βήματα είναι:
Αντικατάσταση καλωδίου HDMI,
Αν δεν δουλέψει, τοποθέτηση άλλης συσκευής HD στην θέση του decoder οπότε αν παίξει φταίει ο αποκωδικοποιητής, αν όχι φταίει η τηλεόραση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.850
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss