Κι άλλο πρόβλημα για την OnTelecoms

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.717
Από τα νέα του Satleo :

Τα ελεύθερης λήψης κανάλια βάζει στο πακέτο της η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Οn Τelecoms χωρίς να διαθέτει τη σχετική άδειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σφοδρή ενόχληση των Mega, ΑΝΤ1 και Alpha για το οτι η εταιρεία παρέχει το σήμα τους στους συνδρομητές της. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί προσανατολίζονται. στην αποστολή εξωδίκου, ενώ το επιχείρημα της εταιρείας είναι πως δεν μπορούν να της αρνηθούν την παροχή του σήματός τους... εξαιτίας της συνεργασίας τους με την πλατφόρμα της Νονa. Αν δεν έχει η Οn Telecoms το σήμα των καναλιών, τότε η Νονa έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά, υποστηρίζουν. (Παρόν)

Reaction score
4
Λογικα θελουν μεζε....αν ειναι διατεθιμενοι βεβαια να το δωσουν στην ΟΝ.

VG

Reaction score
0
Το βασικο προβλημα για την ON ειναι να λειτουργησει και να κανει τα 50% απο οσα υποσχεται στον διπλο χρόνο από ότι υπόσχεται...μετα θα αντιμετωπισει τα αλλα προβληματα.

Reaction score
786
Το βασικο προβλημα για την ON ειναι να λειτουργησει και να κανει τα 50% απο οσα υποσχεται στον διπλο χρόνο από ότι υπόσχεται...μετα θα αντιμετωπισει τα αλλα προβληματα.
Κορυφαιο...

Reaction score
0
Τι κουλή συμπεριφορά είναι αυτή από τα κανάλια...ελεύθερα εκπέμπουν και βρίσκεται κάποιος με δικά του έξοδα να αναπτύξει το κοινό τους. Αντί να εκμεταλλευτούν το επιπλέον δίκτυο διανομής και να αυξήσουν τις χρεώσεις του διαφημιστικού χρόνου τους, στρέφονται εναντίον αυτού που κάνει την υπηρεσία τους να φτάσει παντού (λέμε τώρα..)
Δηλαδή είναι σαν να ερχόταν κάποιος σ΄εμένα και μου έλεγε: "θα παίρνω από εσένα τα προϊόντα σου, θα τα μεταφέρω με δικά μου φορτηγά και εκεί που θα τα πουλάω ο τζίρος θα γραφει σε'σενα". Κι εγώ να του στείλω εξώδικο! Χα!
Τι σόι ελέυθερα κανάλια είναι αυτά?? Free to air που να πρέπει να τα πληρώνεις πρώτη φορά ακούω...

Για το τυπικό βέβαια, σαφώς και η ΟΝ πρέπει να έχει την συγκατάθεσή τους για να αναμεταδίδει το σήμα τους, αλλά δεν ξέρω πόσο καλύπτεται από την συμφωνία που έχει με τη ΝΟΒΑ και η ΝΟΒΑ με αυτούς.

Reaction score
620
Δεν είναι καθόλου κουλό.....Άλλωστε μη ξεχνάς ότι η ON προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (ONREC) και βγάζει κέρδος από αυτές. Δεν μεταδίδει απλώς real time τα κανάλια...

Άσε που δεν νομίζω ότι η σύμβαση που έχουν υπογράψει τα κανάλια με την NOVA να επιτρέπει την μετάδοση τους από άλλα κανάλια μετάδοσης πλην του δορυφόρου.

Και μη ξεχνάτε ότι η ψηφιακή τηλεόραση είναι προ των πυλών και για τα ελεύθερα επίγεια κανάλια.....Δεν μπορούν να προχωρήσουν λόγω κανονιστικού πλαισίου...

Reaction score
14
Όντως.

Τα "ελεύθερα" κανάλια είναι ελεύθερα για θέαση.
Όχι για εμπορική εκμετάλλευση.

Reaction score
4
Τυπικα δεν ειναι.... Τουλαχιστον δεν μπορεις να τα χρησιμοποιεις με οποιοδηποτε τροπο χωρις την εγκριση τους.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.717
Δεν είναι καθόλου κουλό.....Άλλωστε μη ξεχνάς ότι η ON προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (ONREC) και βγάζει κέρδος από αυτές. Δεν μεταδίδει απλώς real time τα κανάλια...
Κι εγώ στο ONREC βλέπω το άμεσο πρόβλημα.
Τα κανάλια πάνε κόντρα για το ποιος θα δει πχ το τάδε σήριαλ 21:00 με 22:00. Γι' αυτό και βάζουν παρεμφερείς εκπομπές τις ίδιες ακριβώς ώρες. Για να μπορεί να βγει νικητής και να έχει μεγαλύτερο διαφημιστικό κομμάτι από την πίτα.
Με το ONREC θα μπορεί κάποιος να δει όποιες εκπομπές θέλει, ότι ώρα θέλει, με την ησυχία του, μέσα σε 3 μέρες. Άρα δεν έχει να επιλέξει τι θα δει λόγω ταυτόχρονης μετάδοσης.
Επίσης όλες οι υπηρεσίες του στυλ ONREC δεν είναι ευπρόσδεκτες από τα κανάλια παγκοσμίως. Γιατί οι τηλεθεατές "προσπερνούν" τις διαφημίσεις και βλέπουν μόνο την εκπομπή που θέλουν κι αυτό δημιουργεί προβλήματα με τους διαφημιζόμενους.
Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο η σύμβαση της NOVA με τα κανάλια, της αφήνει το περιθώριο να μεταφέρει τη δυνατότητά τους σε τρίτους.
Πάντως για τις δημοσκοπήσεις (τύπου AGB) με το ONREC έχουμε πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια καταγραφής τηλεθέασης (εφόσον αυτή γίνεται).

Reaction score
0
Και μη ξεχνάτε ότι η ψηφιακή τηλεόραση είναι προ των πυλών και για τα ελεύθερα επίγεια κανάλια.....Δεν μπορούν να προχωρήσουν λόγω κανονιστικού πλαισίου...
Και ο stereo ήχος και το 16:9 φορμά ελεύθερα είναι και δεν περιορίζονται από το κανονιστικό πλαίσιο, αλλά τόσα χρόνια τα είχαν γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Ας μην κοροϊδευόμαστε, τα κανάλια δεν ενδιαφέρονται για επενδύσεις και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Δείτε μόνο σε τι κατάντια είναι το ταλαίπωρο το teletext που προσφέρουν. Δείτε την θρασύτατη κίνηση του ΑΝΤ1 που χρεώνει το ελλεεινό δορυφορικό του πρόγραμμα που μέχρι πρόσφατα ήταν δωρεάν και που άλλα κανάλια ετοιμάζονται να ακολουθήσουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η στιγμιαία αρπαχτή που μπορεί να τους κάτσει, επενδύσεις και νέες τεχνολογίες τους φέρνουν αλεργία. Πάλι καλά που υπάρχει και ο ΣΚΑΙ.

Το επόμενο που θα ακούσουμε είναι ότι θα αρχίσουν να μηνύουν και τις εταιρίες που πουλάνε dvd-recorders γιατί δίνεται η δυνατότητα εγγραφής του πργράμματός τους χωρίς την άδειά τους.

Για να μην αντιδικούμε, δεν διαφωνώ ότι έπρεπε η ΟΝ να έχει την συγκατάθεσή τους. Αλλά η σωστή στρατηγική κίνηση μιας επιχείρησης που της διευρύνουν δωρεάν το "δίκτυο διανομής" της δεν είναι να στραφέι εναντίον του ώστε να το σταματήσει.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η ΟΝ έχει κάνει ουσιαστικά sub-let την υπηρεσία της NOVA. Από την στιγμή μάλιστα που η ΝΟVA δίνει δέκτη PVR δεν υπάρχει ζήτημα για τα κανάλια.

Το πρόβλημα είναι όπως έχω ξαναγράψει ότι μετά την συμφωνία με την NOVA η ΟΝ από ότι φαίνεται θα είναι η ΜΟΝΗ που θα έχει τα Ελληνικά κανάλια στο iptv της.

Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν συμφωνία με το κάθε κανάλι ξεχωριστά. Όμως λόγω της συμφωνίας των καναλιών με την NOVA που μάλλον έχει τα αποκλειστικά τους δικαιώματα μπορεί να μην μπορούν...

Γενικά πολύ μπέρδεμα και μέχρι να λυθεί θα πάρει χρόνο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis