Κλέψαν την V-Strom ...

Reaction score
1
... ενός καλού μου φίλου.

Το παιδί δεν την είχε καλά καλά ένα χρόνο, και πραγματικά την είχε πάρει με θυσίες, ούτε με τα λεφτά του μπαμπά του, ούτε τίποτα τέτοιο. Ούτε μπουζούκια, ούτε ποτά, Ακόμα χρωστάει τις δόσεις.

Απλά σκέφτομαι πόσο σκατά νιώθεις, να ξέρεις πως σου κλέψαν τους κόπους περίπου 2 χρόνων. (γιατί αν βγάλεις τα λειτουργικά σου έξοδα, θές για 7000€ περίπου 2 χρόνια αποταμίευση). Έτσι απλά.

Τόσα χρόνια σε πράγματα όπως αμάξια και μηχανές, είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση, για να μην κλέβονται? Σαν σύστημα εντοπισμού ένα πράγμα. Σαν silent alarm. Τι στο καλό στο 2009 είμαστε, τα κινητά παίζουν HD movies, είναι δύσκολο αυτό το πράγμα?

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Reaction score
4.776
Απάντηση: Κλέψαν την V-Strom ...

μικτή με ολική κάλυψη , τουλάχιστον μέχρι να ξεχρεώσεις!

Λυπάμαι πραγματικά!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Τόσα χρόνια σε πράγματα όπως αμάξια και μηχανές, είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση, για να μην κλέβονται? Σαν σύστημα εντοπισμού ένα πράγμα. Σαν silent alarm. Τι στο καλό στο 2009 είμαστε, τα κινητά παίζουν HD movies, είναι δύσκολο αυτό το πράγμα?
Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο που λες υπάρχει...

Εύχομαι το παιδί να ξαναβρεί τη μηχανή του - δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Reaction score
4.919

Οι μηχανές είναι πρόβλημα, νομίζω πως δύσκολα τις ασφαλίζουν για κλοπή κιόλας, κρίμα, ας ελπίσουμε να την βρει

Reaction score
14

Δεν ασφαλίζουν τις μηχανές για κλοπή και η λύση του εντοπισμού πολλές φορές δεν είναι λύση.

Reaction score
10
Όχι ρε φούστη μου... Μαμώτο...!!! Κρίμα, πολύ κρίμα... Είμαι και γω μηχανόβιος και καταλαβαίνω απόλυτα τον πόνο του!!! Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί? (ρητορική και άσχετη η ερώτηση αλλά που ξέρεις καμιά φορά...)

Reaction score
1
Τι να βρεθεί, ξέρετε ποτέ κανέναν να του έχει βρεθεί?

Λέτε να την χρησιμοποιήσουν σε καμιά ληστεία και να την παρατήσουν? Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να βρεθεί. Για την ασφάλεια και εγώ έχω την αίσθηση ότι δεν ασφαλίζονται καν, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Και όχι μόνο αυτό, είναι η βρωμοαπογοήτευση που σε πιάνει, και η ανασφάλεια ότι είσαι έρμαιος ανα πάσα στιγμή να χάσεις τους κόπους τόσων χρόνων...

Reaction score
10
Λέτε να την χρησιμοποιήσουν σε καμιά ληστεία και να την παρατήσουν? Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να βρεθεί.
Ελπίζω ότι δήλωσε την κλοπή στην Αστυνομία... Ε?:139:

Reaction score
5
Φυσικά και υπάρχουν εταιρείες που ασφαλίζουν και για κλοπή μηχανής. Είναι ακριβά τα ασφάλιστρα βέβαια, γιατί το ρίσκο είναι μεγάλο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Έχω την εντύπωση πως από τη στιγμή που πληρώνεις δόσεις η ασφάλιση κλοπής και καταστροφής είναι υποχρεωτική.

Η λογική είναι πως αν εσύ, για τον Α ή Β λόγο, αδυνατείς να πληρώσεις η εταιρία θα σου κατάσχει το όχημα.

Αν δεν το έχεις τι θα κατάσχει?:126:

Reaction score
1
Δλδ με λίγα λόγια λές ότι μπορεί να σταματήσει να πληρώνει?

Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό, παράδειγματα υπάρχουν παρόμοια με υποθήκες και προσημειώσεις. Αν δεν έχεις κάτι υποθήκη ή κάτι προσημειωμένο δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα νομίζεις?

Απλά όταν κάτι είναι υποθηκευμένο ακουλουθούνται συνοπτικές διαδικασίες, ενώ διαφορετικά χρειάζονται δικαστήρια κτλ. Πάλι όμως τα παίρνουν ό,τι μπορεί να παρθεί.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Έχω την εντύπωση πως από τη στιγμή που πληρώνεις δόσεις η ασφάλιση κλοπής και καταστροφής είναι υποχρεωτική.
Κι εγώ αυτό ξέρω, αλλά με επιφύλαξη γιατί αυτό που ξέρω αφορά αυτοκίνητα, όχι δίκυκλα.

Πάντως ο ασφαλιστής του θα μπορεί να του πει με σιγουριά τι προβλέπεται στο συμβόλαιο. Γιατί ούτως ή άλλως το έντυπο πιθανότατα θα έχει κάνει κι αυτό φτερά μαζί με τη μηχανή. Αν δεν έχει ήδη απευθυνθεί στην ασφάλεια, ας μην το αμελήσει...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Δλδ με λίγα λόγια λές ότι μπορεί να σταματήσει να πληρώνει?

Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό, παράδειγματα υπάρχουν παρόμοια με υποθήκες και προσημειώσεις. Αν δεν έχεις κάτι υποθήκη ή κάτι προσημειωμένο δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα νομίζεις?

Απλά όταν κάτι είναι υποθηκευμένο ακουλουθούνται συνοπτικές διαδικασίες, ενώ διαφορετικά χρειάζονται δικαστήρια κτλ. Πάλι όμως τα παίρνουν ό,τι μπορεί να παρθεί.
δεν είπα ότι μπορεί να σταματήσει να πληρώνει. Είπα απλά ότι η ασφάλιση του οχήματος για κλοπή είναι υποχρεωτική όσο διαρκούν οι δόσεις.

Όσο για το άλλο θέμα που αναφέρεις έτσι ακριβώς είναι.
Από τη στιγμή που δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου δεν μπορούν και να σου πάρουν κάτι.

ας πρόσεχαν οι τράπεζες και να μην έδιναν τόσο εύκολα κάρτες και δάνεια.

Και δεν νομίζω...
ξέρω πολύ καλά με σύζυγο δικηγόρο:137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Και για να ξέρετε και να μην τη πατήσετε...

Το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι ασφαλιστικές σε περίπτωση κλοπής είναι τα κλειδιά του οχήματος:126:

Αμ πως!

Reaction score
2.001

Οχι ρε γμτ.....!!!
Μεγάλη πίκρα!! Μου έχει κάτσει κ εμένα η στραβή παλιά και ξέρω....!!!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψυχρολουσία όταν πας να πάρεις την μηχανή και δεν την βλέπεις στην θέση της.....!!!

Μακάρι να την βρει αλλά πολύ δύσκολο....στις περισσότερες περιπτώσεις οι μηχανές έχουν γίνει βίδες μέσα σε λίγες ώρες και πάνε για ''μεταχειρισμένα'' ανταλλακτικά.........

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244

Την ψυχρολουσία και το σοκ τα ξέρω κι εγώ.
Όταν κάποτε το ΖΖR 600 μου το άφησα έξω από το μαγαζί και όταν γύρισα δεν το βρήκα επειδή 2 φίλοι μου έκαναν πλάκα!!
Το πήραν και το έκρυψαν παρακάτω σε ένα στενό και με έβλεπαν και γελούσαν.
Έζησα τον τρόμο όμως.
Και τι ανακούφιση όταν βγήκαν γελώντας και κατάλαβα ότι ήταν πλάκα.

Reaction score
5.971

Kριμα...μακαρι να βρεθει καπου παρατημενη!!
Εχω και εγω μηχανη και εχω τον φοβο μεσα μου αν παω καποια στιγμη να την παρω και να λειπει.
Πριν τρεις μερες στην περιοχη τον Μελισσιων που μενει ο κουνιαδος μου εκλεψαν 7 μηχανακια,και ξηλωσαν τα οργανα,φαναρι και τα πλαστικα απο ενα varantero 1000 εχει.
Κοστος 1800 ευρω.
Του γειτονα του απεναντι απο ενα xtx600 5 μηνων αφησανε μονο τον σκελετο και τις ροδες.
Τι να πω δεν ξερω.....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts