Κλήση και αφαίρεση διπλώματος

Reaction score
0
Πριν 2-3 μήνες με γράψανε γιά ταχύτητα. Σήμερα ήρθε μιά ειδοποίηση να πάω να παραδώσω το δίπλωμά μου. Δεν την παρέλαβε κανείς και ούτε έχει ημερομηνία επάνω. Τα θέματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
1. Πόσο καιρό μπορώ να το τρενάρω με τη δικαιολογία ότι είμαι διακοπές ας πούμε?
2. Πόσο καιρό θα μου το πάρουν?
3. Υπάρχει περίπτωση να επιστραφούν λόγω εκλογών?

Αν ξέρει κάποιος θα με εξυπηρετήσει πολύ

Reaction score
4
Να πας να το παραδωσεις και να υποστεις τις συνεπειες της παραβασης σου..
Ας χρησιμοποιησεις Ταξι κλεφτες θα γινουν οι ταριφες> (οχι οτι δεν ειναι) :crazy_3:

Απο 15 μερες αν θυμαμαι καλα ειναι η μικρουερη ποινη που σου το κρατανε...

Θελει προσοχη τωρα πια.. Οι νομοι εχουν αλλαξει και τα προστιμα ειναι ακριβα.
Πανε αυτα που ξεραμε...

Reaction score
5
Έχει σημασία αν σε έγραψαν πριν ή μετά την 1η Ιουνίου. Αν θυμάμαι καλά ήταν η ημερομηνία που άλλαξε ο ΚΟΚ. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πρόστιμα 'μετά'.

Reaction score
4
Ρωτησα ενα φιλο αστυνομικο και μου ειπε το εξης..
Αυτος που σου εκανε την θυροκολληση (ας μην εχει ημερομηνια επανω) οταν επεστρεψε στο τμημα ενημερωσε για την ημερομηνια της θυροκολλησης.
Οποτε η ημερομηνια υπαρχει..

Με ποσα χλμ ετρεχες?
Το διπλωμα αναλογα την παραβαση παιζει να στο παρουν απο 1 εως 6 μηνες.

Τωρα αν εχεις ποινη αν καθυστερησεις να πας να το παραδοσεις δεν ηξερε να μου πει..
Ισως γλυτωσεις κανα περαιτερω προστιμο με την προφαση οτι απουσιαζες απο την Αθηνα κτλ ...

Προσεχε ομως μην σε πιασουν για παραβαση οσο εχεις το διπλωμα που θα επρεπε να το ειχες παραδωσει...
Εκει μαλλον την π@υτσισες :crazy_3:

Μα καλα ποσο ετρεχες ρε τρελε? :happy_5:

Reaction score
0
Μόνο 140 στην εθνική στη διασταύρωση γιά Δερβένι. Είναι κατηφορίτσα και έχει όριο 70 και την είχαν στήσει αμέσως μετά τη κατηφόρα γιά να μη φαίνονται. Βέβαια δε ξέρω αν έχει οδηγήσει κανένας από αυτούς τους λαλάκες με 70 ποτέ στη ζωή του να δει πως είναι.
Εν πάσει περιπτώσει θα το πάω. Απλά δε ξέρω τώρα μήπως λόγω εκλογών βγει καμμιά εγκύκλιος γιά επιστροφη διπλωμάτων και τη γλυτώσω. Ξέρει από εμπειρία αυτός ο γνωστός σου αν συμβαίνει αυτό στις εκλογές?

Reaction score
0
70 χιλ πανω απο το οριο ειναι μαλλον πολυ. Υπολογιζε κανα τριμηνακι (δεν ειναι και σιγουρο, μην απογοητευτεις ακομα).

Απο την αλλη, αφου εχεις πληρωσει προστιμο, η υποθεση εχει εκδικαστει. Η αποφαση του δικαστηριου τι λεει?

Reaction score
0
Κατσε...Αν δεν εγινε δικαστηριο τοτε το προστιμο το πληρωσες οταν σου εκοψαν την κληση σωστα? Δηλαδη πριν 2-3 μηνες. Αν ειναι ετσι πως σου ζητανε τωρα το διπλωμα και οχι τοτε?

Reaction score
0
Λες να πάω να τους ρωτήσω?
Χαχα
Πλάκα κάνω. Δε ξέρω...Υποτίθεται έτσι λειτουργεί το σύστημα. Οταν με γράψανε μου το είπανε ότι θα κάνουν σήμα στο τμημα μου να έρθουν να μου πάρουν το δίπλωμα...

Reaction score
0
Και εκαναν το σημα τωρα? Μετα απο 2-3 μηνες? Μονο σε εμενα ακουγεται καπως αυτο? Παρε και ενα τηλ. σε κανα δικηγορο πριν πας. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι σε τετοιες παραβασεις, γινεται δικαστηριο, και μετα σου περνουν το διπλωμα. Τωρα αν δεν εχει γινει δικαστηριο μου ακουγεται λογικο οταν πληρωνεις τοπροστιμο να σου λενε δωσε και το διπλωμα και ελα παρτο τοτε. Οχι οταν τους καπνισει. Εκτος αν εγινε το δικαστηριο και δεν το εχεις παρει χαμπαρι

Reaction score
0
Κοίτα. Κατ'αρχήν δεν μου είπαν τίποτα γιά δικαστήριο. Μετά τον Αύγουστο τα δικαστήρια είναι κλειστά. Ακόμα κι αν εκδικάστηκε αμέσως και πάλι αργά ήρθε. Εξ άλλου το χαρτί δε λέει κάτι γιά απόφαση δικαστηρίου. Και τελικά αν έχεις δικαστήριο αυτό ορίζει το πρόστιμο.
Τελικά οπωσδήποτε θα πάω να το παραδώσω. Το θέμα είναι αν τα γυρνάνε πίσω γιά τις εκλογες. Αυτό το ξέρει κανείς?

Reaction score
0
Εαν σου παρεδωσαν την κληση οταν σε επιασαν δεν υπαρχει δικαστηριο.
Δικαστηριο πας μονο εαν σε γραψουν και δεν σου δωσουν την κληση.
Αυτο τουλαχιστον ειχε γινει με μενα.
Θα πρεπει να πας οποσδηποτε να παραδωσεις το διπλωμα διοτι θα εχεις συνεπειες αν δε το κανεις.
Η ημερομηνια ειναι οντως γραμμενη απο αυτον που στη θυροκολησε.
Λογικα καπου θα πρεπει να γραφει ποσες ημερες εχεις διορια να το κανεις.

Reaction score
0
Κι αν λείπω διακοπές ρε παιδιά τι θα κάνω? Θα μυρίσω τα νύχια μου και θ το ταχυδρομήσω?
Οχι...Δε γράφει καμμία ημερομηνία επάνω ούτε και προθεσμία. Και τη κλήση τη περέλαβα επί τόπου γι αυτο και τη πλήρωσα με 50% μείον

VG

Reaction score
0
Νομιζω οτι με την 1η Ιουνιου πλεον δεν υπαρχει δικαστηριο,περναμε κατευθειαν στις ποινες, δηλαδη προστιμο και αφαιρεση διπλωματος.

Reaction score
167
bloka.gr κάτι παραπανω θα βρεις εκει....

Σε μενα για παραβαση λεοφωρειολωρίδας, είχαν αφήσει ένα χαρτάκι στο γραμματοκιβώτιο, να περάσω από το τμήμα για παράβαση που με αφορά.
Έκανα τη βλακεία και πήγα και μου έδωσε στο χέρι την φωτογραφία από την παράβαση και υπέγραψα την κλήση. Το αστ. τμήμα λειτουργεί διεκπεραιωτικά, παραδίδει τις κλήσεις, μετά υπεύθυνη είναι η τροχαία.
Από ότι μου είπε ο υπεύθυνος του αστ. τμήματος, αν δεν πηγαινα, θα έστελνε την κλήση πίσω στην τροχαία, αυτοί με τη σειρά τους στον εισαγγελέα, ανακριτή , δεν ξέρω καλά, και αυτός θα την έστελνε πίσω με κλητήρα για δικάσιμο και κάτι τέτοια, τρέχα γύρευε δηλαδή, από ότι κατάλαβα δεν μπένουν σε τόσο μεγάλη διαδικασία, αν σε τσακώσουν σε τσάκωσαν... αυτά βέβαια πρίν τα νέα μέτρα, πέρισυ το καλοκαίρι...

Reaction score
0
Αν δε πηγαινες εσυ θα ερχονταν αστυνομοι στο σπιτι σου. Με τον αδερφο μου ετσι κανανε

Reaction score
180
Η υπερβαση οριου ταχυτητας >30 km ισοδυναμει με 350€ (175 με την εκπτωση) και 60 μερες αφαιρεση διπλωματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.583
Members
38.462
Νεότερο μέλος
jimarasm