Κλασσική Ροκ είπατε; Μα τί είναι αυτό;

Reaction score
5
Σήμερα το πρωί, καθώς ερχόμουν στο μαγαζί, σκεφτομουν μία κουβέντα που είχα κάνε με την Γιώτα (την Giota ντε!) για μία κόντρα μεταξυ Rory Gallagher και Pink Floyd (η κουβέντα έγινε κανα 2 μηνες πριν αλλά στις 6 παρά κάτι το πρωί όλα σου έρχοντε στο μυαλο).

Σε μία ερώτησή μου "Τι μουσική παίζει ο Rory Gallagher;" μου απάντησε "Κλασσική Ροκ".

Ε λοιπόν, αυτό το κλασσική ροκ το έχω ακούσει πολλές φορές βρε παιδιά.
"Τι μουσική ακούς;"
"Κλασσική Ροκ. Πηγαίνω και στο Ploughman"
"Ωπα ρε μεγάλε..."

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ορίζουμε ως κλασσική ροκ; Τι είδος μουσικής είναι η κλασσική ροκ;

Κάποιος μπορεί να θεωρεί τους Deep Purple ως κλασσική ροκ. Συγνώμη, αλλά οι DP έχουν έντονα Metal στοιχεία. Για να μην πω ότι είναι Metal συγκρότημα.
Μήπως απλά θεωρούμε ότι ακούγαν οι γονείς μας (και όχι μόνο) ή απλά ότι ακούγαν πολύ 30 χρόνια πριν; Γιατί άμα είναι έτσι και τους U2 σε 10-15 χρόνια, κλασσική ροκ πρέπει να τους θεωρούμε,ε;

Δεν αμφισβητώ την μουσική. Αμφισβητώ όμως, έντονα, τον όρο Κλασσική Ροκ. Θα ήθελα την γνώμη σας επάνω σε αυτό. Και μετά θα αναλύσουμε και τον όρο "Κλασσική Μουσική" :145:

Reaction score
19
Βασικά και οι Deep Purple και οι Metallica και οι Pantera και οι Sepultura και οι Black Sabbath... rock είναι. Rock είναι η μεγάλη οικογένεια αυτής της μουσικής απλά επειδή ο όρος Hard Rock ήταν μάλλον λίγος για να περιγράψει τον σκληρό ήχο που προέκυπτε σιγά σιγά, επινοήθηκε ο όρος metal. Για μένα η metal είναι απλά ένα παρακλάδι της rock, και όλα μαζί είναι τελικά rock.

Κλασσικό, όπως και στην κλασσική μουσική γενικότερα, είναι κάτι που είναι "κλάσης" δηλαδή έχει αξία, είναι διαχρονικό - και συνήθως παλιό για να μπορέσει να του αποδωθεί αυτή η ιδιότητα. Άρα οι Deep Purple, είναι και παραείναι classic rock :136:

Reaction score
19
Τους U2 εγώ τους θεωρώ ήδη classic rock. Πιστεύω ότι ο όρος (πρέπει να) αποδίδεται στους στηλοβάτες του είδους ασχέτως συγκεκριμένου μουσικού ρεύματος. Classic rock δηλαδή δεν είναι απλά η glam rock που μεσουράνησε τα '70-'80 και που συνήθως ο όρος παραπέμπει σ'αυτούς τους ήχους.

Μάλλον είναι περισσότερο τιμητική διάκριση παρά συγκεκριμένο είδος.

Reaction score
4.383
Να σου απαντήσω ιδιαιτέρως; :137:

Ο Gallagher έχει, βέβαια, έντονο το blues στοιχείο που προσθέτει πολλή νοστιμιά... :126:

Reaction score
7
Άμα θεωρήσουμε το classic rock σαν τιμητική διάκριση τότε και οι Nirvana θα έπρεπε να είναι classic rock συγκρότημα.Πρακτικά εγώ πιστεύω ότι για να χαρακτηριστεί κάποιος /κάποιο classic rock θα πρέπει να είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που έχει ευρεία αναγνωριση του έργου ακόμα και από αυτούς που δεν τον γουστάρουν.

ΥΓ.Τους Pink Floyd δεν τους θεωρώ rock...

Reaction score
40
Απάντηση: Κλασσική Ροκ είπατε; Μα τί είναι αυτό;

H μουσική ροκ έχει ρίζες που ξεκινούν από το 1950 (ροκ εντ ρολ) 1960 ροκ ψυχεδέλεια κλπ... πιστεύω η κλασσική ροκ μουσική δηλ. η καθαρή στιβαρή ροκ μουσική αποτελείται από ντράμς, ηλεκτρικό μπάσο , ηλεκτρικές κιθάρες και φωνητικά με ένταση. Βέβαια το πιάνο ή το συνθεσάϊζερ πολλές φορές έδιναν το παρόν στα ροκ συγκροτήματα.
Η εποχή του 1970 και αρχές του 1980 όπου επικρατούσε ο διαχωρισμός (καρεκλάδες) για αυτούς που άκουγαν ντίσκο και (ροκάδες) που άκουγαν ροκ , είναι η εποχή της κλασσικής ή καλύτερα θα έλεγα της καθαρής δυνατής ροκ μουσικής.
Ήταν η Αμερικάνικη και η Αγγλική ροκ σκήνη που έβγαλε μεγάλα συγκροτήματα τότε τα οποία απέκτησαν μεγάλη φύμη μέσω της διαφήμισης....και τα οποία κατέκτησαν πολλές τοπ 10 θέσεις στις μουσικές προτιμήσεις ,ή βαπτίστηκαν διαχρονικά και κλασσικά στην καρδιά του κόσμου.
Queen, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, Aerosmith, ZZ Top, Van Halen, και Rolling Stones, Kiss, κ.α.

Reaction score
6
Ωραία θέμα! Θα πω κι εγώ την άποψή μου.

Πιστεύω ότι η απάντηση στο τι είναι η κλασσική ροκ μουσική ή γενικά η κλασική μουσική βρίσκεται κυρίως στο επίθετο "κλασική".

Τι μπορεί να θεωρηθεί κάτι ως κλασικό? Κάτι που η αξία του είναι διαχρονική (ορισμός από λεξικό). Και αφού μιλάμε για μουσική, θα πω ότι κλασική μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε μουσική (τραγούδι) που έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο και συνεχίζει να ακούγεται μετά από αρκετά χρόνια με την ίδια ευχαρίστηση ακόμη και από τις νεότερες γενιές.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος