- Reaction score
- 23
me too!
Αγαπητέ φίλε,LeonidasNaval @ 6.3.2006 said:Κύριε Κανελλόπουλε γειά σας. Παρακολουθώ όποτε αυτό είναι δυνατό τις εκπομπές σας. Είμαι σχετικά καινούργιος στην κλασσική μουσική. Θα ήθελα, αν αυτό ειναι δυνατό, να μας υποδεικνύατε μία σειρά εισαγωγικών CDs, SACDs "εισαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα" προς αγορά ώστε να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε καλύτερα αυτό το εξαίρετο είδος της μουσικής.
Νίκο μια τέτοια "λίστα" θα είναι ένα μεγάλο βοήθημα για όσους θέλουν να ασχοληθούν λιγο περισσότερο με την κλασική μουσική.Αγαπητέ φίλε,LeonidasNaval @ 6.3.2006 said:Κύριε Κανελλόπουλε γειά σας. Παρακολουθώ όποτε αυτό είναι δυνατό τις εκπομπές σας. Είμαι σχετικά καινούργιος στην κλασσική μουσική. Θα ήθελα, αν αυτό ειναι δυνατό, να μας υποδεικνύατε μία σειρά εισαγωγικών CDs, SACDs "εισαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα" προς αγορά ώστε να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε καλύτερα αυτό το εξαίρετο είδος της μουσικής.
Είναι μια καλή ιδέα. Σύντομα, μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες θα σας δώσω μία τέτοια λίστα. Φυσικά, τα έργα που προτείνει οποιοσδήποτε είναι υποκειμενικά, αλλά από την εμπειρία μου των σχεδόν 20 χρόνων εκπομπών θα διαέξω αυτά που νομίζω ότι αποτελούην μια βασική δισκοθήκη για να ξεκινήσει κανείς.
Μπορεί κάποιος να μου πει διεύθυνση για ακρόαση μέσω web; Στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρω κάποιο ραδιόφωνο με κλασική μουσική... :sad:Μια και ακουω μεσω δικτυου ηδη-και δεν ειναι η πρωτη φορα![]()
-και αφου ειναι και χρονια Μοτσαρτ η φετεινη ,ας εχουμε κατι στο νου μας για την επομενη φορα...
![]()
![]()
Να σας πω μονο πως ενα προγραμμα για pc καποτε το ειχα φτιαξει μονο ακουγοντας Bach.![]()
Συνεχιζουμε....,καλη ακροαση...
N Kanellopoulos said:Για όσους ενδιαφέρθηκαν για τα κλασικά κομμάτια που είναι απαραίτητο ξεκίνημα για μια κλασική δισκοθήκη, σας ενημερώνω ότι σε μία εβδομάδα θα είναι έτοιμο το σχετικό DVD. Θα περιλαμβάνει όσα άρχικά είχα προτείνει στο topic http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=10611.0 συν μερικά ακόμη. Έτσι πιθανώς θα φτάνουν τα 170 τον αριθμό.
Για τη συλλογή αυτή διάλεξα τις καλύτερες εκτελέσεις που είχα, άλλοτε με γνώμονα την ερμηνεία κι άλλοτε την ποιότητα ήχου. Από κάθε έργο επέλεξα ένα ολοκληρωμένο μέρος (από 4-25') και θα είναι ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά συνθέτη.
Για διευκόλυνση του ακροατή, θα περιλάβω στο δίσκο κατάσταση των επιλεγμένων κομματιών (κατά συνθέτη) με προφορά και ερμηνεία ονομάτων (συνθετών, έργων, μερών), έτσι για να ξέρουμε τι λέμε και πώς το λέμε!
Μια ακόμη προσφορά για τα μέλη του φόρουμ από την "Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη".
Ήδη ανακοίνωσα ότι είναι έτοιμη μια τέτοια συλλογή. Λεπτομέρειες:LeonidasNaval said:Κύριε Κανελλόπουλε γειά σας. Παρακολουθώ όποτε αυτό είναι δυνατό τις εκπομπές σας. Είμαι σχετικά καινούργιος στην κλασσική μουσική. Θα ήθελα, αν αυτό ειναι δυνατό, να μας υποδεικνύατε μία σειρά εισαγωγικών CDs, SACDs "εισαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα" προς αγορά ώστε να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε καλύτερα αυτό το εξαίρετο είδος της μουσικής.