Κοίταζα ΗΠΑ μεριά....

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
γιατί δεν σας κρύβω ότι των 90% των ιδεών μου προέρχεται από τα "Αμερικανάκια". Πιστεύω ότι πιθανότατα το ίδιο κάνει και ο συντονιστής-συνάδελφος που επιβλέπει την κατηγορία που φιλοξενεί το Postμου.
Παρατηρώ ότι όλη η εξέλιξη πλέον γίνεται γύρω από τον χώρο, τη διασύνδεση, τη συμπλήρωση των τμημάτων του Puzzleπου λέγεται ψηφιακό σπίτι και όχι από το «νέο μοντέλο ….» που πνιγόμαστε εμείς στο Ελλάντα.
Βελτιώνουν το χώρο τους, ακόμη και το σαλόνια τους, βάζουν έπιπλα AVπου ενσωματώνουν κρυφές οθόνες και τηλεοράσεις, τοποθετούν έξυπνα υλικά ηχητικής διαμόρφωσης, εναρμονίζουν νέες τεχνολογίες, ενσωματώνουν mediaservers και τόσα εκπληκτικά άλλα.
Η δική μας φαγωμάρα επικεντρώνεται στο αν κυκλοφόρησε ο 10ρης ή ο καινούργιος Denon. Τελευταία βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι δέχομαι με χαρά με πολλούς πελάτες μας που συζητάνε πρωτίστως την αισθητική, τη βελτίωση στο ήχο και την εικόνα με τα υπάρχον συστήματα τους. Μιλάμε για το πώς μπορούμε να ομαδοποιήσουμε εντολές με πολυχειρηστήρια ή αυτοματισμούς και πώς να διαχειριστούμε τις υπάρχουσες μουσικές βιβλιοθήκες τους.
Δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι. Πρωτίστως γιατί βλέπω το τσουνάμι της αλλαγής να έρχεται τελικά και στη Μεσογειακή Ευρώπη αλλά επίσης διότι βρίσκουμε νέο επίπεδο εφαρμογής από τα συνήθη, με απίστευτες προκλήσεις που μόνο οι όσοι εξ υμών είναι πράγματι εξαιρετικοί επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν κάτι μοναδικό.
Δεν αργούν πολλοί πελάτες και πολλοί φίλοι μας επίσης, να συνειδητοποιούν πλέον ότι εφόσον ο οικιακός κινηματογράφος ή το δωμάτιο ακρόασης δεν έχει κάποιες προδιαγραφές κατά τη δημιουργία του, τότε είναι κάτι άλλο, μια μετάλλαξη ίσως.
Όλα αυτά που μου περνάνε από το μυαλό σήμερα και σας εκμυστηρεύομαι, δεν είναι γιατί ξαφνικά βρήκα χρόνο (το γνωρίζω ότι με έχετε χάσει) αλλά γιατί τη τελευταία βδομάδα έστηνα το σύστημα μου εξ αρχής με το βαρύ δίδυμο εγκαταστατών της εταιρία μου και ήθελα να κάνω Share, πριν το ξεχάσω το τι έζησα νιώθοντας ότι «αλλάζω»

Θα ακολουθήσουν και εντυπώσεις, πάντως ηχητικά μετα την πρώτη ταινία είμαστε "αλλού"

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Κοίταζα ΗΠΑ μεριά....

Ασε τα σαπια(τα οποια παρεπιπτοντως δεν ξερω που τα εμαθες)
και ξερασε τα ολα...
Παιδια, μα τον Θεο, τα κανει με τοση μυστικοτητα που ουτε και
εγω ξερω...

Reaction score
384

Aναρωτιεμαι πολλες φορες ποσο ζητηση εχουν τα multi room συστηματα στην ελληνικη αγορα. Τι εταιρειες δουλευονται περισσοτερο ?

Reaction score
384

Εγω βλεπω επισης ποσο πολυ περισσοτερο ασχολουνται οι πελατες με την ακουστικη του χωρου τους. Στην αρχη ειχα την εντυπωση οτι κανεις δεν θα με επαιρνε στα σοβαρα και θα προτιμουσανε να συζηταμε για τεραστια γουφερ και τελικους 200 κιλων.

Αποδειχτηκα ομως λαθος. Ο κοσμος ενδιαφερεται πολυ για την ακουστικη του χωρου του, και μαλιστα σε σημειο που με εκπλησει. Απλα δεν εχουνε ακουσει ποτε τιποτα και απο κανεναν στο παρελθον, γιατι ολοι προσπαθουνε να τους πουλησουνε μηχανηματα.

Ηδη το φορουμ εχει την ''ακουστικη χωρων'', που εχει κυριως 2-καναλους φιλους. Στην Αμερικη υπαρχουν πολλες εταιρειες που υποσχονται ενα σωστο ακουστικο περιβαλλον για Home Cinemas.

Σε μερικα χρονια θα το ''απαιτει'' και η ευρωπαικη αγορα...Θα δειξει.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Δεν θέλω να εκφέρω γνώμη για τα μηχανήματα, που πιθανόν να είναι κορυφαία του είδους, αλλά για το στήσιμο στο χώρο απο αισθητικής πλευράς.
Πολύ "μπροστά στα μάτια" του θεατή μου βγάζει μια επιδειξιομανία, μια τάση του "θαυμάστε τις μηχανηματάρες μου !!!!"
Κάποιοι εγκαταστάτες και κάποια καταστήματα πουλάνε μηχανήματα, οχι ψυχή στο έργο. Οι λόγοι σαφώς αντιληπτοί.

Κάποιες στιγμές και εγώ, απλά νιώθω οτι το μόνο που με ενώνει με τετοιες υλοποιήσεις είναι ένα -πιθανόν- καλό αποτέλεσμα οταν κλείσουν τα φώτα. Γιατι όταν ανοίγουν, νιώθω πραγματικά άβολα με την φωνακλάδικη παρουσία τους.
Πιθανόν συμβαίνει γιατι το "σινεμά" για μένα και αρκετούς, δόξα τω θεό, που έχω γνωρίσει εδω μέσα στο site, πάντα σήμαινε ένα λευκό πανί και ένα περιβάλλον φτιαγμένο για την ταινία και οχι για τη...... 35άρα μηχανή.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Εγω βλεπω επισης ποσο πολυ περισσοτερο ασχολουνται οι πελατες με την ακουστικη του χωρου τους. Στην αρχη ειχα την εντυπωση οτι κανεις δεν θα με επαιρνε στα σοβαρα και θα προτιμουσανε να συζηταμε για τεραστια γουφερ και τελικους 200 κιλων.

Αποδειχτηκα ομως λαθος. Ο κοσμος ενδιαφερεται πολυ για την ακουστικη του χωρου του, και μαλιστα σε σημειο που με εκπλησει. Απλα δεν εχουνε ακουσει ποτε τιποτα και απο κανεναν στο παρελθον, γιατι ολοι προσπαθουνε να τους πουλησουνε μηχανηματα.

Ηδη το φορουμ εχει την ''ακουστικη χωρων'', που εχει κυριως 2-καναλους φιλους. Στην Αμερικη υπαρχουν πολλες εταιρειες που υποσχονται ενα σωστο ακουστικο περιβαλλον για Home Cinemas.

Σε μερικα χρονια θα το ''απαιτει'' και η ευρωπαικη αγορα...Θα δειξει.

Νομίζω οτι έχεις ΠΟΛΥ δίκιο Δημήτρη.
Νο1 audio component is the room, μας έμαθαν τη 1η μέρα στην ΗΑΑ.
Δυστυχώς οι περισσότεροι ακόμη στην Ελλάδα, θαμπώνονται με τα λαμπιόνια των τελικών και το αστρονομικό κόστος τους και δεν δίνουν βάση πως να "φτιάξουν" το δωμάτιο τους.
Η αισθητική του "έχω", όπως έγραψα και πιο πάνω.
Δυστυχώς στο Ελληνα έχει βρει κοκκαλο μεδούλι το "εχω" και για πολλά χρόνια θα το κουβαλάει και στο audio

Reaction score
164

Πάντως, στον υπάρχοντα χώρο μου, ευχαρίστως θα άλλαζα τον προβολέα μου με κάποιον υποδεέστερο, για χάρη ενός δωματίου με σκούρους τοίχους... :133:
Οι λευκοί τοίχοι είναι που σκοτώνουν την εικόνα μου

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef