Κομμάτια που... κι όμως μας αρέσουν!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Με αφορμή μια συζήτηση που ξεκίνησε εδώ, ανοίγω αυτό το θέμα για να βάλει ο καθένας κομμάτια που... κανονικά δεν θα έπρεπε να του αρέσουν, κι όμως τα ξεχωρίζει.

Αναφέρομαι σε τραγούδια που ανήκουν σε τελείως διαφορετικό είδος μουσικής από αυτό που συνηθίζει ο καθένας να ακούει, και που το γεγονός ότι κάποτε τα ξεχώρισε δεν τον έκανε να στραφεί στο νέο γι' αυτόν είδος μουσικής για άλλα κομμάτια, δηλαδή δεν του άλλαξε σε τίποτα τα γούστα. Το κομμάτι αυτό παρέμεινε ένα, να παίζει σε δική του κατηγορία, έστω κι α ακροατής θεωρεί ότι αυτό ανήκει σε υποδεέστερο και πιο "άτεχνο" είδος μουσικής.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, δεν εννοώ π.χ. κάποιο σκυλάδικο που απολαμβάνει ένας λάτρης της ροκ ή του λεγόμενου έντεχνου μετά από πεντέξι ποτά. Ένα σκυλάδικο μπορεί να αρέσει σε κάποιον αν το ακούσει συγκεκριμένη ώρα ή στο κατάλληλο κλίμα. Ακόμα και δημοτικά τραγούδια σε ένα γλέντι μπορεί να αρέσουν σε κάποιον που δεν έχει καμία επαφή με αυτού του είδους τη μουσική. Δεν εννοώ λοιπόν αυτό, αλλά κομμάτια που με βάση το προσωπικό μας γούστο τα χαρακτηρίζουμε ως "κατ' εξαίρεση ωραία", και κυρίως όσον αφορά τη μουσική, γιατί ο στίχος είναι πιο εύκολο να παρασύρει κάποιον που για τον Α ή Β λόγο θα τον αγγίξει.

Δεν χρειάζεται (αν και δεν αποκλείεται) να κρίνουμε ο ένας το τραγούδι του άλλου. Σκοπός είναι να μαζέψουμε εδώ τις μικρές μας μουσικές παρασπονδίες :107:, ξένες ή ελληνικές.

Πάμε λοιπόν; Αρχίζω εγώ, που απεχθάνομαι τα ελληνικά ελαφρολαϊκά/ελαφροπόπ/πιασάρικα κομμάτια (αν δεν υπάρχει κάτι άλλο να ακούσω, βρίσκω απείρως πιο ευχάριστη τη σιωπή). Κι όμως υπάρχει ένα κομμάτι της χαρακτηριστικής εκπροσώπου του είδους Δέσποινας Βανδή που η μουσική του με κάνει να θέλω να το ακούω ξανά και ξανά, γιατί η μουσική του μου θυμίζει νερό που κυλάει...

[YOUTUBE]uN3r_NoM2Eo[/YOUTUBE]

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486
Απάντηση: Κομμάτια που... κι όμως μας αρέσουν!

Το παρακάτω κομμάτι, το οποίο είναι του 2004, το έχω συνδέσει με ένα από τα δυο σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή μου. Με τη γέννηση του μικρού μου γιου. Οχι μόνο μου αρέσει το τραγούδι, δε σας κρύβω κιόλας πως μου έρχονται δάκρυα χαράς κάθε φορά που το ακούω. Οι στίχοι του παραπέμπουν στην πρώτη μας οπτική επαφή!

[YOUTUBE]5bi_KQ8wToU[/YOUTUBE]

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.521

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου αρέσει! :422:

Και είναι το μοναδικό κομμάτι του Ρουβά που μου αρέσει!

Σάκης Ρουβάς - Ξανά

Last edited by a moderator:

Reaction score
14

Γλυκανάλατο αλλα κατα έναν περίεργο τρόπο υπέροχο!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Τι γίνεται, όλοι για τη Βανδή την κάνουμε την υπέρβαση; :142: :142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Τι γίνεται, όλοι για τη Βανδή την κάνουμε την υπέρβαση; :142: :142:
Στην περίπτωση της αντιγράφουσας αοιδού μάλλον περί...κατάβασης πρόκειται αντί υπέρβασης...:126:

Ένα ΄΄comme il faut΄΄ ποπ κομμάτι προγραμματισμένο να εκτοξεύσει την ατομική καριέρα του τότε αποσχισθέντα από τους Take That.
[youtube]IxOM-RQveOo[/youtube]

Reaction score
51
...Μαρια!! Αυτο το κομματι ..το λατρευω. Απο την 1η φορα που τάκουσα ...παθαινω οποτε το ξανακουω!!!:619:

Reaction score
4.909

Πεσατε στην περίπτωση γιατι όντως έχω κολλήσει με τραγούδι είδους που κανονικά...συχαίνομαι!
Πιο συγκεκριμένα απεχθάνομαι την μουσική dance καθώς και την hip-hop και όμως εντελώς τυχαία προχτες σε δορυφορικό ζαππινγκ στο νεο MTV Arabia έπεσα πάνω στο παρακάτω τραγούδι του...Νοτιοκορεάτη PSY που λέγεται...Gangnam Style και...κολλησα!
http://www.youtube.com/watch?v=60MQ3AG1c8o
Πειτε μου ειλικρινά λεει τίποτε (ως προς την...κολλητική ικανότητα του να θες να επαναλάβεις τον ρυθμό μέσα σου) η ...αρχισα να ξεμωραίνομαι;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Πεσατε στην περίπτωση γιατι όντως έχω κολλήσει με τραγούδι είδους που κανονικά...συχαίνομαι!
Πιο συγκεκριμένα απεχθάνομαι την μουσική dance καθώς και την hip-hop και όμως εντελώς τυχαία προχτες σε δορυφορικό ζαππινγκ στο νεο MTV Arabia έπεσα πάνω στο παρακάτω τραγούδι του...Νοτιοκορεάτη PSY που λέγεται...Gangnam Style και...κολλησα!
http://www.youtube.com/watch?v=60MQ3AG1c8o
Πειτε μου ειλικρινά λεει τίποτε (ως προς την...κολλητική ικανότητα του να θες να επαναλάβεις τον ρυθμό μέσα σου) η ...αρχισα να ξεμωραίνομαι;
Oppa Gangnam style

Σε καταλαβαίνω απολύτως, όπως και... σχεδόν όλος ο κόσμος: το βιντεάκι που έβαλες έχει 55.000.000 hits, και παράλληλα το official video του κομματιού έχει... 374058732. Τυχαίο; Δεν νομίζω :608:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Βασικά, ελάχιστα παραδοσιακά του συντηρητικού ηπειρωτικού κορμού μ' αρέσουν, καθώς είμαι "των άκρων", προτιμώντας μπάλλους, χανιώτικους συρτούς, σούστες, θρακιώτικα και τα τοιαύτα, αλλά εδώ ο Στέλιος Μπέλλος είναι το κάτι άλλο...

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Είμαι Κρητικός αλλά δεν μ'αρέσουν τα Κρητικά:116:
Από μικρό παιδί σε γάμους,βαπτίσεις...τα βαριόμουν,ήμουν και ροκάς:105:

Μέχρι που πριν κάποια χρόνια πήγα σε μία καλοκαιρινή συναυλία στα πλαίσια των 'Κυρβείων' που γίνονται κάθε χρόνο στην Ιεράπετρα και είδα τον καταπληκτικό Γιάννη Χαρούλη.Αξίζει να τον ακούσετε...

...θυμίζει Νίκο Ξυλούρη ε;;;

'Αλλο ένα και τέλος....του Κώστα Μουντάκη(με καταγωγή από το χωριό του Ιδρυτή !!!)

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Κομμάτι μαζικής κατανάλωσης, σε χασαπικο ρυθμό, συνηθισμένοι στίχοι. Ομως μου αρέσει πολύ γιατι το ρεφραίν του μου θυμίζει γιορτή!

[YOUTUBE]imaIhg6RDzc[/YOUTUBE]

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef