Κορακίστικοι υπότιτλοι... Γιατί ???

Reaction score
1.269
Εχω το Denon DBP 2012 player και για πρώτη φορά έβαλα στο στικάκι που παίρνει ταινία με υπότιτλους σε μορφή Ansi αλλά μου τους βγάζει κορακίστικους.Τι μπορώ να σκαλίσω μπας και παίξουν σωστά???

*Το ίδιο στικάκι στο PC παίζει άψογα και επίσης αν τους μετατρέψω σε unicode δεν μου τους ανοίγει καν.Σε UTF τους δείχνει πάλι κορακίστικους.Απλά στις ρυθμίσεις τους player δεν βλέπω να έχω πολλές επιλογές σχετικά με την κωδικοποίηση...Μήπως κάτι μου διαφεύγει???

Reaction score
1.269
Πολύ σωστός αλλά σε πρόλαβα εχθές,χωρίς να αλλάξει κάτι.

Το οτι τους παίζει είναι ευτύχημα...απλά κάποια επιλογή θέλει να σκαλίσω και θα παίξουν.
Πάντα έτσι γίνεται...

Reaction score
1.269
Λοιπόν,έβαλα σε στικάκι βίντεο+υπότιτλο (με ίδιο όνομα εννοείται) και τον υπότιτλο σε μορφές:
  • ANSI
  • UTF-8
  • UNICODE
  • UNICODE BIG ENDIAN
Το μηχάνημα επιτρέπει να ανοίξεις τον υπότιτλο μόνο στις 2 πρώτες μορφές ενώ στις άλλες 2 βγάζει "Απαγορευτικό".
Και αν λοιπόν ανοίξεις στις πρώτες 2 μορφές,βγάζει κορακίστικα (δες φώτο!)

Εντωμεταξύ το manual λέει οτι διαβάζει μόνο περιεχόμενα σε φορμάτ FAT 32!!! αλλά και στο NTFS (με ταινία μάλιστα 13GB!) την παίζει αλλά με κορακίστικα...
Κοινώς το manual είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ !
Στον υπολογιστή παίζουν όλα άψογα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.574
Στις επιλογές κωδικοποίησης υποτίτλων στο Denon (αν υπάρχει τέτοια επιλογή) περιλαμβάνεται η επιλογή windows 1253;

Reaction score
1.269
Δεν το ξέρω.Και εγώ κάτι τέτοιο θα σκαλιζα πρώτο πρώτο.
Αν πάω ρυθμίσεις=>υπότιτλοι=>έχει μόνο επιλογή (όσο αφορά τους Ελληνικούς υπότιτλους)=>Greek Νew 1253 ή Greek Ancient .
Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο μενού και δεν το είδα???

Reaction score
1.269
Ένωσα στο mkvmerge ταινία με υπότιτλο,τον δήλωσα Greek αλλά όταν το βάζω στο player κολλάει η οθόνη (μαυρίλα) ενώ στο player μου δείχνει ακίνητο το χρόνο στο 00:00:00.Αναγκάζομαι να σβήσω το player για να ξεκολλήσω...

Επίσης στο Ts muxer έβαλα ταινία,πρόσθεσα υπότιτλο,τον δήλωσα Greek αλλά όταν το ανοίξω βλέπω μόνο ταινία και στον υπότιτλο μου βγάζει απαγορευτικό...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.574
Γ@μα το, πάρε media player να ησυχάσεις. :D

Δεν βλέπω να μπορεί να παίξει κανονικά υπότιτλους το Denon...

Reaction score
1.269
Η όλη μου προσπάθεια είναι να παίξω απο στικάκι ταινία+υπότιτλο.
Υπόψη δισκάκια παίζει με Ελληνικούς υπότιτλους.Απλά για να μην καίω συνέχεια δισκάκια είπα να δω τι κάνει το usb.Προχθές ανακάλυψα οτι το στικάκι παίζει και υπότιτλους,δεν το ήξερα 5 χρόνια που έχω το player...

Μόλις τώρα μου είπανε απο το AV club να βάλω Αγγλικούς υπότιτλους δοκιμαστικά,έβαλα και παίξανε.

Αν παίζει ρόλο:
*Στις ρυθμίσεις του player έχω επιλεγμένο Greek Modern 1453.
**Η γραμματοσειρά βέβαια ήταν κάπως αδυνατισμένη,μάπα.Οχι σαν τα κλασσικά χορταστικά γράμματα που βγάζει πχ η TV...

Reaction score
1.269
Στο "MKVMerge",mux-αρισα την ταινία+Αγγλικό ήχο+εξωτ. Ελληνικό υπότιτλο (που τον δήλωσα "Greek Modern 1453") έκοψα άλλες γλώσσες-υπότιτλους και παίζει από στικάκι έτσι:

Reaction score
1.269
Στις ρυθμίσεις του Denon=>Υπότιτλοι=>έχει πολλές χώρες-διαλέκτους που δεν ξέρω τι είναι,μπορεί να έχει κοντά 200 επιλογές συνολικά...Σε Ελληνικά πάντως αυτές βρήκα...

Reaction score
1.269
Εχω κάνει τόσες δοκιμές που θα χαλάσει το usb drive από το βάλε-βγάλε και συμπλήρωσα αμέτρητες ώρες πάνω απο τον υπολογιστή...

Λοιπόν,ψιλιάζομαι τι φταίει !

Έβαλα στο στικάκι βίντεο και Αγγλικούς υπότιτλους UTF-8 που τους παίζει κανονικά.
Αλλά πριν παίξω την ταινία,πηγαίνοντας να ανοίξω το αρχείο ταινίας μου δείχνει την ταινία και έχει δίπλα περιγραφή mp4 και σύμβολο ταινίας (καρούλι) ενώ στον υπότιτλο έχει περιγραφή unknown και σύμβολο (?) παρόλο που τον ανοίγει...

Και λέω εγώ τώρα...
Μήπως αντί (.srt) (που μόνο τέτοια δοκίμασα),διαβάζει πχ (.sup) ή (.sub) ή κτλ;
Η μήπως θέλει το srt όπως το κατεβάζω,συμπιεσμένο (zipped);

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7