Λάμπες: Χρησιμοποιούμε ίδιας μάρκας ή περισσότερες μάρκες στο ίδιο μηχάνημα;

A

amoustakas

Guest
Από την εμπειρία σας, υπάρχει κάποιος σχετικός κανόνας; Ειδικά δε για τις προενισχύτριες, αν είναι δύο τύπων; Το μηχανάκι μου έχει 3 τύπους 2Χ12AX7, 2Χ6SN7 και 4ΧEL34.

Reaction score
169
Απάντηση: Λάμπες: Χρησιμοποιούμε ίδιας μάρκας ή περισσότερες μάρκες στο ίδιο μηχάνημα

Διαφορετικοί τύποι προφανώς κάνουν διαφορετική δουλειά. Οπότε και προφανώς δεν θα έχεις "πρόβλημα" να βάλεις διαφορετική μάρκα για κάθε τύπο αν έτσι σου αρέσει ο ήχος.
Αυτό που έχει σημασία είναι να χρησιμοποιούνται ίδιες λάμπες για τα δυο κανάλια

A

amoustakas

Guest
Απάντηση: Λάμπες: Χρησιμοποιούμε ίδιας μάρκας ή περισσότερες μάρκες στο ίδιο μηχάνημα

Και εγώ την ίδια αίσθηση έχω. Κάθε μία δίνει το δικό της χρώμα λογικά. Αλλά καλύτερη είναι η δοκιμή.

Reaction score
1.173

Καλησπέρα παιδιά,
Μπήκα και εγώ στο παιχνίδι με ένα ολοκληρωμένο ORM cst 70(ίδιο με Dynavox vr-70),Tubes: 4 EL34 - 2 6F2.
Οι λάμπες είναι μαμά….. μέχρι στιγμής ο ήχος με ικανοποιεί αρκετά αλλά καθώς θέλω να παίξω όπως και εσείς (ζήλια)
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής και αναβάθμισης από ποτενσιόμετρο, πυκνωτές και λάμπες.(Schematic diagram…etc)
Οι προενισχύτριες που έχω ψάξει και ταιριάζουν είναι οι ECF82. Από ebay βρίσκω τιμές του ύψους και του βάθους, οι φτηνές είναι μαϊμού και οι υπερβολικά ακριβές - υπερβολή; και άμα τις παραγγείλω θα έρθουν σε κανένα κουτάκι συσκευασίας chiquita; οπότε να πάω σε site που πολύ όμορφα αναφέρονται από εσάς σε άλλο post; Η συγκεκριμένη λάμπα διάβασα ότι δεν παράγετε πια και ότι υπάρχει είναι μόνο σε απόθεμα. Εάν γνωρίζετε κάτι θα... :135:

Κάθε συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531