Λάτρης του λαμπατου

Reaction score
0
Λάτρης του λαμπατου ήχου της κιθάρας μου, βλέπω, δίχως να έχω πολύ πείρα, την 6L6 και θέλω να φτιάξω κάποτε ένα λαμπατο ενισχυτή τάξης Α αλλά με 6l6
Ποιος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες τεχνικές ? τα + και τα – της λάμπας αυτής της ιστορικής για τελικό κατηγορίας Α στα περίπου 80w??

thks

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Για 80 watt σε τάξη Α με την 6L6 θα πρέπει να έχεις λάμπες και στο μπαλκόνι.:138:
Σε ΑΒ με τέσσερις λάμπες κάτι κάνεις.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Λάτρης του λαμπατου

Σε class Α με 6l6 θελεις χαλαρα 4 ζευγαρια !!!! οπως λεει και ο Πετρος σε ΑΒ με τεσσερις εισαι οκ. Μπορεις με 2 μονο 6550 να παρεις χαλαρα 70 βαττ και με λιγο ζορι ακομα και 100!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.547

Μπορεις με 2 μονο 6550 να παρεις χαλαρα 70 βαττ και με λιγο ζορι ακομα και 100!!
με 3 είναι καλύτερα, μια εξάδα κι έχεις τα βατ που θες χωρίς ζόρια. τώρα για "κόντρα" μεταξύ 6L6 και 6550, νομίζω πως είναι πιο σοφή επιλογή οι 6550, αλλά ...γούστα είναι αυτά, πάω πάσο.

Reaction score
1.788

Κωστα την 6l6 την κανουν κεφι οσοι παιζουν κιθαρα για τον [ηλεκτρικο ηχο] που βγαζει , κατα την γλωσσα τους!

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Λάτρης του λαμπατου

Σαν τελικό στάδιο είναι ακριβώς το ίδιο.
Πετρο, περιπου θα ελεγα. Εχουν αρκετες διαφορες, οπως , gain ,αναδραση, μικρους πυκνωτες συζευξης, και συνηθως για να παιρνουν το μεγιστο της ισχυς τους δουλευουν τετροδικα ,πεντοδικα αναλογα βεβαια με τον τυπο της λυχνιας. υπαρχουν και καποιοι ποιο προσεγμενοι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130

Λάτρης του λαμπατου ήχου της κιθάρας μου, βλέπω, δίχως να έχω πολύ πείρα, την 6L6 και θέλω να φτιάξω κάποτε ένα λαμπατο ενισχυτή τάξης Α αλλά με 6l6
Ποιος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες τεχνικές ? τα + και τα – της λάμπας αυτής της ιστορικής για τελικό κατηγορίας Α στα περίπου 80w??

thks
Άμα έχεις ήδη λάμπες, πάσο. Αν δεν έχεις, καλύτερα 6V6. Πιο γνήσιος ήχος...

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας έχω ακόμα πολλά να μάθω περί λάμπες...
Ευπρόσδεχτες και παραπάνω συμβουλές.

Αυτό που θέλω είναι ένας 80 αρις ίσος και λίγο παραπάνω κατ Α αλλά φυσικά για στερεοφωνικό.. να δέχεται και κιθάρα

Δεν έχω δοκιμάσει την 6L6 με στερεοφωνικό ήχο πια άποψη σας στην ποιότητα? Και ποια άλλη λάμπα θα προτείνατε?? Δυο μονομπλοκ πχ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos