Λέτε να τα καταφέρω ?

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλη την παρέα .
Να πω και εγώ ότι έχω ελάχιστες γνώσεις και για αυτό
Χρειάζομαι την βοήθεια σας στην προσπάθεια μου να φτιάξω Home cinema .
Ο χώρος που έχω την ΤV είναι 24 τμ και προς το παρών έχω μια Philips 29 “ένα DVD recorder Pioneer 530 και ένα Humax 5400 for sat TV
Σκοπεύω τους επόμενους 2-3 μήνες να αγοράσω την Philips LCD 37PF9830 και ένα καλό HD DVD player .
Τώρα εκεί που κολλάω είναι με τον ήχο τι χρειάζεται να αγοράσω επιπλέον από αυτά που έχω ( ένα HF σύστημα Philips με Amplifier (FA 931) radio tuner , compact disk changer και stereo cassette deck τα ηχεία μου είναι 2 Bang & Olufsen 140 watt)
Τώρα έχω συνδέσει το DVD recorder με τον ενισχυτή και έχω ήχο από εκεί τα Bang & Olufsen τα έχω στο δάπεδο και θέλω οπωσδήποτε να τα κρατήσω .
Εσείς που γνωρίζετε τι μου προτείνετε να πάρω ? αν αλλάξω τον ενισχυτή που έχω και πάρω ένα A/V receiver θα έχει θέσεις για όλα τα παραπάνω και τι άλλα ηχεία χιάζομαι για να συνδυαστούν με τα υπάρχοντα
Ευχαριστώ πολύ
Μανώλης

Reaction score
7
Λοιπον, ενισχυτη AV πρεπει να παρεις οπωσδηποτε.
Θα εχει θεσεις για συνδεση ολων αυτων που εχεις και ακομα παραπανω!

Θα χρειαστεις ακομα αλλα 3 ηχεια (1 κεντρικο και 2 περιφεριακα) και ενα subwoofer (για να φτιαξεις ενα συστημα 5.1).
"Θεωρητικα" το κεντρικο πα πρεπει να ειναι της ιδια σειρας με τα 2 μπροστα για να εχουν τον ιδιο ηχο, αλλα αν δεν υπαρχει κατι τετοιο διαθεσιμο, αναγκαστικα πας σε καποιο αλλο και αν μπορεσεις να βρεις καποιο που να ταιριαζει στον ηχο αυτων που εχεις ηδη θα ειναι το καλυτερο. Αν δε βρεις βεβαια, δε χαθηκαι και ο κοσμος...!

Τα περιφεριακα και ιδια να μην ειναι δε θα εχεις και ιδιαιτερο προβλημα.

Reaction score
0
Γιώργο σε ευχαριστώ που απάντησες
Θέλω να σε ρωτήσω εάν πάρω ένα ενισχυτή AV τον ενισχυτή που έχω τώρα τον βγάζω εκτός ,σωστά ?
Επειδή είναι αδύνατον να βρω ίδια ηχεία , άσε που είναι πανάκριβα , πρέπει να προσέχω νάνε τα ίδια watt το κεντρικό και τα 2 περιφερειακά μικρότερα σωστά κατάλαβα?
επίσης ο ενισχυτής πόσα watt πρέπει νάνε ?
καμιά ιδέα για τι ηχεία και ενισχυτή
Αρχίζω το ψάξιμο
Νασε καλά

Reaction score
7
Το ταιριασμα δεν ειναι για τα watt αλλα για τον ηχο που βγαζουν. Για το κεντρικο, για να ειναι ομοιος ο ηχος τονικα με τα μπροστα.

Οσο για τα Watt ...τον κυριο ηχο και την ενταση τα βγαζουν τα 2 μπροστινα και το κεντρικο τους διαλογους. Τα 2 πισω απλα συνοδευουν και δεν παιζουν σε μεγαλες εντασεις. Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει ή δεν πρεπει να ειναι μικροτερα τα πισω, αλλα δεν ειναι και απαραιτητο να εχουν τις ιδιες απαιτησεις με τα μπροστα.
Προσωπικα τα 2 πισω που εχω εγω ειναι 80W ενω τα μπροστα πανω απο 150W. Βεβαια αναφερομαι σε ποσο ρευμα αντεχουν ή τι ενισχυτη χρειαζονται για να παιξουν και οχι ποσο δυνατα παιζουν...
Φυσικα αναφερομαι για ολα σε Watt RMS ή τουλαχιστον σε ιδια μοναδα μετρησης.

Δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο μοντελο για το ποσα Watt "πρεπει" να ειναι ο ενισχυτης. Ειτε μικρος ειτε μεγαλος μπορει να καταστρεψει τα ηχεια, αν δεν ειναι συνετη η χρηση του ρυθμιστικου.
Παντως προσωπικα προτιμω μια διαφορα 30% σε σχεση Watt ηχειων - ενισχυτη. 30% περισσοτερα Watt τα ηχεια για θεμα προστασιας, απο την αποψη του οτι αν ο μικροτερος ενισχυτης φτασει στα ορια του και παραμορφωσει (εξοδος DC). η παραμορφωση θα ακουστει και θα εχουμε την επιλογη να χαμηλωσουμε την ενταση...
Ενω αν ο ενισχυτης εχει αποθεματα ισχυος μπορει να υπεροδηγησει τα ηχεια και να προκαλεσει βλαβη λογω υπερθερμανσης του πηνιου και το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα ακουσουμε κατι.
Πρεπει να δεις και τις απαιτησεις των ηχειων σου σε θεματα εντασης. Ποσα Ωμ ειναι, αν ειναι ευκολα ή δυσκολα φορτια.
Μην αγχωνεσαι βεβαια. Ειναι καπως δυσκολο και θελει τρεξιμο αλλα οχι τοσο για αγχος!

Αν παρεις εναν πολυκαναλο, αυτον που εχεις μπορεις και να τον χρησιμοποιησεις για να οδηγεις τα 2 B&O, αλλα δεν υπαρχει πρακτικος λογος. Ο AV θα ειναι ΟΚ για ολα.

Reaction score
0
Γιώργο και πάλι χίλια ευχαριστώ όλα όσα μου ανέφερες είναι πολύ χρήσιμα για μένα και θα με βοηθήσουν σίγουρα
Νασε καλά

Reaction score
0
Μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα τελικά να ξετρυπώσω το βιβλίο των ηχείων , τα οποία είχα αγοράσει πριν 17 χρόνια , τα χαρακτηριστικά τους είναι τα παρακάτω..

Rms power handling capacity 140watts
Music power handling capacity 200watts
Impedance 8 ohms
Frequency range +4 -8db 40-20000 Hz
Power at 96db(spl) 2 watts
Sensitivity 1 w 93db
Distortion 250-1000HZ <0.7%
Distortion>1000Hz <0.5%
Acoustic principle Bass Reflex
Woofer (2 units) 16.5 (6 ½ “ )
Midrange 13 cm (5”)
Tweeter 2.5cm (1”)
Crossover frequency 800/3000Hz
Net. Volume 38litres
Dimensions WxHxD 70x50x24cm
Weight 15kg

βέβαια να πω ότι εμένα τα στοιχεία αυτά δεν μου λένε σχεδόν τίποτα το μόνο που ξέρω είναι ότι παίζουν φανταστικά , για τα αυτιά μου , απλά τα αναφέρω μήπως κάποιος βλέποντας τα με φωτίσει αν αξίζουν να είναι μέσα σε ένα home cinema system

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.653
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale