Λίγο πριν την τελική επιλογή - Οι γνώμες σας μετράνε...

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλο το forum,

Βρίσκομαι κυριολεκτικά ένα κλικ πριν την τελική κίνηση να παραγγείλω την νέα μου τηλεόραση. Έχω διαβάει άπειρα posts και reviews, έχω επισκεφθεί πολλά μαγαζιά και αισθάνομαι πλέον έτοιμος. Αλλά μια τελευταία γνώμη είναι πάντοτε χρήσιμη...

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή:

- Περιορίζομαι σε 42" το πολύ, λόγω του χώρου που θα μπει η TV και της απόστασης από όπου θα βλέπω (~2.7m)
- ΔΕΝ θέλω να αγοράσω Samsung, λόγω της γυαλάδας που δεν μου κάθεται καθόλου καλά στο μάτι (κατά τα άλλα, άψογες TV...)
- ΔΕΝ θέλω να αγοράσω plasma, διότι με έχει νικήσει το άγχος του στρωσίματος και του πιθανού burn-in.
- Το budget κυμαίνεται γύρω στα 2000 ευρώ.
- Θέλω να βλέπω τηλεοπτικο σήμα (λίγο όμως), DVD, Blue Ray + HDDVD όταν θα κυκλοφορούν ευρέως, DivX/XviD κατεβασμένα και επίσης mkv κατεβασμένα (για αυτή τη δουλειά μάλλον θα αγοράσω το νέο DVICO 6500-Α όταν κυκλοφορήσει).

Επειδή θέλω να αγοράσω μια πραγματικά ποιοτική τηλεόραση που να μου προσφέρει αυτά που ζητάω, και επειδή θέλω να ευχαριστηθώ κάποια πράγματα στον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μου (να δω τις σειρές μου, τις ταινίες μου, άντε να παίξω και κανα παιχνιδάκι τώρα στα γεράματα), έχω σχεδόν καταλήξει να επιλέξω ανάμεσα στα εξής μοντέλα:

1. SONY 40W3000 + PS3 40GB. *** Έχω προσφορά για το πακέτο 2300€***
2. TOSHIBA 40XF355DG (σκέτη). Αυτή παίζει περίπου στα 1800 και έχει καταπληκτικό design.
3. SHARP AQUOS 42XL2E. Καλή αλλά ακριβή.

Τις έχω δει και τις τρεις να παίζουν. Η Sharp με προβληματίζει λίγο, σαν να έχει λιγότερο φυσικά χρώματα, ενώ διάβασα και κάποια reviews που δεν τα έλεγαν και τόσο καλά (αναφέρεται και banding αν δεν κάνω λάθος). Η Toshiba είναι πανέμορφη και πολύ καλή τηλεόραση. Η Sony W3000 βέβαια είναι καταπληκτική, με πολύ όμορφα χρώματα και πολύ καλό μαύρο. Αυτά είδαν τα μάτια μου...

Λοιπόν...

Αυτή τη στιγμή το πακέτο W3000+PS3 μου φαίνεται πάρα πολύ καλό σαν επιλογή. Δεν είχα σκοπό εξ αρχής της αγορά PS3 αλλά θα μου έρθει μια χαρά να μπορώ να δω κανά Blue Ray και να παίξω και κανα παιχνίδι. Έχω και ένα LG DVD recorder με έξοδο HDMI απ'όπου θα βλέπω τα divx μου με ελληνικούς υπότιτλους, και σύντομα θα πάρω και το εργαλείο της DVICO για τα mkv και λοιπά κατεβασμένα (αν και μπορεί να φτιάξω και HTPC, θα δούμε).

Από τις άλλες δύο, με κερδίζει η Toshiba κυρίως λόγω του minimal design ενώ έχει και πολύ καλά χαρακτηριστικά.

Εσείς τι λέτε; Τι άλλο μπορείτε να προτείνετε;

(Υπενθυμίζω τα δεδομένα που παρέθεσα στην αρχή, ώστε να αποφευχθούν προτάσεις για plasma ή για Samsung, διότι βαθιά μέσα μου ξέρω ότι δεν θα αισθάνομαι καλά με τέτοιες επιλογές. Τονίζω ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανωτερώτητα των plasma στην εικόνα, όπως επίσης ότι θεωρώ τις Samsung καταπληκτικές τηλεοράσεις, αλλά για ένα σωρό λόγους τις βγάζω από την εξίσωση...)

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τις παρατηρήσεις και τις γνώμες σας. Ζητώ συγγνώμη για την πολυλογία. Να έχετε όλες και όλοι χαρούμενες γιορτές!!!

Φιλικά,
Σωτήρης​

Reaction score
0
Απάντηση: Λίγο πριν την τελική επιλογή - Οι γνώμες σας μετράνε...

Με την τιμή της sony...ή με κανα 100αρι ευρώ παραπάνω, αγοράζεις την TOSHIBA (την οποία κάπου είδα σε χαμηλότερη τιμη αλλά δεν θυμαμαι πού...πρπ 1650) το PS3 και το HDDVD EP10 (329 ευρώ+6 HDDVD δώρο)...και είσαι υπερπλήρης...

Το μειονέκτημα εδώ θα ήταν οι 2 ιντσες λιγότερες από τις 42 που αναφερες, αλλά και sony 40αρα είναι.

Reaction score
0
Πάρε τη Sony W3000 και δε θα το μετανοιώσεις - την έχω 2 μήνες+ και την ευχαριστιέμαι κάθε μέρα!!!

Δες και το thread μου, αλλά αφού την έχεις δει και από κοντά κιόλας και σου αρέσει...

Reaction score
0
Πάρε τη Sony W3000 και δε θα το μετανοιώσεις - την έχω 2 μήνες+ και την ευχαριστιέμαι κάθε μέρα!!!

Δες και το thread μου, αλλά αφού την έχεις δει και από κοντά κιόλας και σου αρέσει...
Το διάβασα όλο το thread σου Δημήτρη, πήγα χθες και την ξαναείδα, πήρα μαζί μου σήμερα και τη σύζυγο και είδε κξαι αυτή και... παραγγέλθηκε!!! Από το Πλαίσιο στο The Mall πακέτο με PS3 40GB στα €2300 σύνολο. Παραλαμβάνω αύριο.

Τέλος λοιπόν στα ατελείωτα ψαξίματα - θεωρώ ότι έκανα μια πολύ καλή επιλογή σε πολύ καλή τιμή. Μετά το στήσιμο και τις ρυθμίσεις θα γράψω κι εγώ εντυπώσεις...

Χαρούμενες γιορτές σε όλες και όλους, με υγεία !!!

Φιλικά,
Σωτήρης

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ! Από αύριο-μεθαύριο θα μεταφέρω εντυπώσεις.

Αν δε σε πειράζει και θέλεις και επειδή βλέπω ότι ανεβαίνει ο αριθμός των κατόχων της W3000, ανέβασε τις εντυπώσεις σου στο thread μου ώστε να το κάνουμε κάτι σαν official W3000 owners thread....να συζητάμε τυχόν προβλήματα, ρυθμίσεις, κλπ.

Και από μένα καλορίζικη και καλές θεάσεις!!!:cool_4:

Reaction score
0
Αν δε σε πειράζει και θέλεις και επειδή βλέπω ότι ανεβαίνει ο αριθμός των κατόχων της W3000, ανέβασε τις εντυπώσεις σου στο thread μου ώστε να το κάνουμε κάτι σαν official W3000 owners thread....να συζητάμε τυχόν προβλήματα, ρυθμίσεις, κλπ.

Και από μένα καλορίζικη και καλές θεάσεις!!!:cool_4:

Ευχαριστώ Δημήτρη.

Φυσικά και θέλω, φυσικά και δεν με πειράζει (άκου λόγια...)
Οι εντυπώσεις θα αρχίσουν να μαζεύονται σιγά-σιγά, κυρίως μέσα στο ερχόμενο ΣΚ (διότι τότε θα έχω πιο πολύ χρόνο).

Πάμε για W3000 official owners thread !!! Πάμε γερά !!!

Φιλικά,
Σωτήρης

Reaction score
0
Εδώ είμαστεεεεεε..........

Παρελήφθη: SONY KDL-40W3000 !!!
Αγοράστηκε και ένα PS3 για να γίνουν το καλύτερο παρεάκι !!!

Λοιπόν, πρώτες-πρώτες εντυπώσεις, με την τηλεόραση εντελώς αρρύθμιστη:

- Έφαγα ένα γερό σοκ στο τηλεοπτικό σήμα. Βέβαια είμαι "διαβασμένος" και ξέρω ότι μπορώ να το βελτιώσω. Ας όψονται τα κανάλια με την ποιότητα που εκπέμουν...
- Σύνδεση PS3 με καλώδιο HDMI. Επιτόπου τάϊσμα με Blue Ray δισκάκι από το Hitech (Βόρνεο-Σουμάτρα) και... ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ !!!
- Καπάκι μετά το Blue Ray, τάϊσμα του PS3 με αυθεντικό DVD Lord Of The Rings (The Two Towers, extended edition). Μια ψιλορύθμιση για upscale (την οποία έκανα πολύ πρόχειρα, δεν έχω ανοίξει ακόμη manual) και... ΔΕΟΣ !!!
- Σύνδεση του LG DVD Recorder με με καλώδιο HDMI και άμεσο τάϊσμα με DivX κατεβασμένο (CSI Las Vegas 7x01, 350MB). Κλείδωμα σε 576i. Κι εδώ έφαγα μια ήττα, αλλά γνωρίζω την ποιότητα του υλικού και δεν ψάρωσα. Άλλαξα το upscale σε 1080i και σαν να έγινε κάτι. Σίγουρα παίζει βελτίωση, θα δω πως.

Συνέχισα με λίγο μπάλα από MEGA και ANT1 (είδα και το γκολ που έφαγε η ΑΕΚ, κρίμα...). Είπαμε, θέλει ρύθμιση το εργαλείο, οπότε δεν βάζω τα κλάματα με αυτό που βλέπω.

Φίλοι μου, η συνέχεια προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα. Θα προσπαθήσω να ρυθμίσω την τηλεόραση όσο καλύτερα μπορώ (μέσα στο ΣΚ μάλλον).
Επίσης θα προσπαθήσω να κάνω την άσκηση αλλαγής container σε αρχεία mkv που έχω (ανάλυσης 720p) για να παίζουν στο PS3. Υπάρχει ένας χαμός από σχετικά θέματα στο internet και θέλω να το ψάξω. Λίγο τό'χεις να βλέπεις τις αγαπημένες (κατεβασμένες) σου σειρές και ταινίες σε υψηλή ποιότητα;

Παραθέτω και μερικές φωτο, έτσι για το καλό. Αυτές με τηλεοπτικό σήμα είναι λίγο για τον... οπότε μην βασίζεστε και πολύ (ποτέ δεν φημιζόμουν για καλλιτέχνης).

Θα επανέλθω όταν ρυθμίσω. Άντε και στα δικά σας οι λεύτεροι!!!

Attachments

Reaction score
0
Νεώτερα:

Έβαλα τις ρυθμίσεις που προτείνει ο Δημήτρης στο άλλο Thread για τηλεοπτικό σήμα και η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Μην ξεχνάμε, αφορούν τηλεοπτικό σήμα και με την ποιότητα που εκπέμπεται δεν μπορούν να γίνουν θαύματα... Πάντως είδα άμεση και αισθητή διαφορά.

Πάμε πολύ καλά έως τώρα...

Reaction score
0
Πεύκη. Δεν πάω πολύ καλά από σήμα, σαν να βλέπω κάτι είδωλα. Πάντως όχι κάτι τραγικό, και εδώ που τα λέμε δεν πολυβλέπω κανάλια.

Νεώτερα λίαν συντόμως...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος