Πως ήταν το παλιό "Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου"; Ε να, κάπως έτσι! 
Λοιπόν, μετά από 2 μαραθωνίους (κυριολεκτικούς, αυτούς που τρέχουν σα χαζοί 42,195 Χμ) μέσα σε διάστημα 7 εβδομάδων, ο
ιός μου χτύπησε δυνατά την πόρτα, την έσπασε και μπούκαρε. Όντας λίγο κομμάτια - εκτός μάχης για λίγο διάστημα και αφού οι άλλες στο σπίτι με αποφεύγουν σα λεπρό, θυμήθηκα μετά από πολύυυ καιρό το Umik και το REW και σκέφτηκα οτι δεν ασχολήθηκα καν να μετρήσω έστω στοιχειωδώς την τελευταία έκδοση του ηχοσυστήματος.
Ξεθάβω λοιπόν το mic, ξεσκονίζω το λαπιτόπι, βρίζω μέχρι να ξαναρυθμίσω και θυμηθώ πως δουλεύει το REW (τα βασικά έτσι, όχι τίποτα πολλά-πολλά).
Αρκερή ώρα και μπόλικα
αργότερα κάνω πρώτη πετυχημενη δοκιμή. Αμέσως όμως γεννιέται το ερώτημα: μετρώνται με το REW τα ηχεία οροφής; Το mic τοποθετημένο σε γωνία 90° (με το αντίστοιχο calibration file) σε σχέση με τα bed κανάλια στο οριζόντιο επίπεδο. Όμως με τα ηχεία οροφής η σχέση αυτή αλλάζει.
Πριν καν προλάβω να πολυσκεφτώ το παραπάνω, διαπιστώνω οτι το REW δε δίνει καν σήμα (δεν αναγνωρίζει; ) τα 2 top κανάλια μου. Έτσι ενώ "βλέπει" κανονικά 8 κανάλια μεσω HDMI, κάνει τον παρακάτω διαμοιρασμό :
1 - Front Left
2 - Front Right
3 - Center
4 - Sub
5 - Sur Left
6 - Sur Right
7 - Sur Left ξανά
8 - Sur Right ξανά
Εγώ (αφελώς;;; ) θεωρούσα οτι θ' αντιστοιχούσε αυτόματα ένα ζευγάρι καναλιών στο ζευγάρι των top ηχείων. Αντίθετα, ανέθετε για 2η φορά τα sur σε νέο ζευγος καναλιών.
Έκανα λοιπόν κάτι λάθος; Τι ισχύει με τα Height, Top, Ceiling etc κανάλια; Μπορεί και να ρωτάω χαζομάρες, δε ξανασχολήθηκα με το θέμα, οπότε μη βαράτε!

Λοιπόν, μετά από 2 μαραθωνίους (κυριολεκτικούς, αυτούς που τρέχουν σα χαζοί 42,195 Χμ) μέσα σε διάστημα 7 εβδομάδων, ο

Ξεθάβω λοιπόν το mic, ξεσκονίζω το λαπιτόπι, βρίζω μέχρι να ξαναρυθμίσω και θυμηθώ πως δουλεύει το REW (τα βασικά έτσι, όχι τίποτα πολλά-πολλά).
Αρκερή ώρα και μπόλικα

Πριν καν προλάβω να πολυσκεφτώ το παραπάνω, διαπιστώνω οτι το REW δε δίνει καν σήμα (δεν αναγνωρίζει; ) τα 2 top κανάλια μου. Έτσι ενώ "βλέπει" κανονικά 8 κανάλια μεσω HDMI, κάνει τον παρακάτω διαμοιρασμό :
1 - Front Left
2 - Front Right
3 - Center
4 - Sub
5 - Sur Left
6 - Sur Right
7 - Sur Left ξανά
8 - Sur Right ξανά
Εγώ (αφελώς;;; ) θεωρούσα οτι θ' αντιστοιχούσε αυτόματα ένα ζευγάρι καναλιών στο ζευγάρι των top ηχείων. Αντίθετα, ανέθετε για 2η φορά τα sur σε νέο ζευγος καναλιών.
Έκανα λοιπόν κάτι λάθος; Τι ισχύει με τα Height, Top, Ceiling etc κανάλια; Μπορεί και να ρωτάω χαζομάρες, δε ξανασχολήθηκα με το θέμα, οπότε μη βαράτε!