Λίμνη Σμοκόβου - Η παράξενη ομορφιά ...

Reaction score
3
Νομός Καρδίτσας, η άλλη νεότερη τεχνητή λίμνη της περιοχής πολύ κοντά στα Διαμερίσματα της Ανάβρας και της Κτημένης, στα όρια με το Νομό Φθιώτιδας.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός - αν και Δεκέμβρης μήνας - και η ατμόσφαιρα καθαρότατη.

Οι αντανακλάσεις ήταν απίστευτες ... δεν ήξερες πού αρχίζει το έδαφος και πού τελειώνει το νερό.

Reaction score
3
Απάντηση: Λίμνη Σμοκόβου - Η παράξενη ομορφιά ...

Ένα από τα έργα της περιοχής του Σμοκόβου είναι η υδροϋλεκτρική εκμετάλλευση από την πτώση των υδάτων.

Reaction score
3

H περιοχή είχε μία ιδιαίτερη ηρεμία και μια παράξενη ομορφιά ...

Reaction score
3

Τα χρώματα της γης έσμιγαν αρμονικά με τις αποχρώσεις του νερού ...

Reaction score
3

Σκοπός της κατασκευής αυτής της τεχνητής λίμνης είναι η άρδευση του Κάμπου της Καρδίτσας.

Θα συνεχίσουμε αύριο ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Α, ρε πατρίδα...

Πάνω από την λίμνη βρίσκεται ο οικισμός του Σμόκοβου και πιο πάνω η Λουτροπηγή. Ακριβώς μετά την λουτροπηγή βρίσκεται το χωριό καταγωγής της οικογένειάς μου, η Ρεντίνα.

Reaction score
3

Το φράγμα της Λίμνης Σμοκόβου φτιάχτηκε μεταξύ 1981 και 1994.

Έχει μήκος 450 μέτρα, ύψος 104 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα στην κορυφή.

Περισσότερα

H γύρω περιοχή ...

Reaction score
3

H παράξενη ομορφιά του τοπίου μαγνητίζει το βλέμμα και όταν ο καιρός είναι σύμμαχος ...

Reaction score
3

Οι συνδυασμοί της φύσης είναι απλά υπέροχοι ...

Στην πλαγιά αυτού του βουνού βόσκουν τα προβατάκια ...

Σαν πίνακας ζωγραφικής ...
Στο βάθος διακρίνεται ένα χωριό, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι ...

Η πατρίδα μας έχει απίστευτες ομορφιές ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Σε ευχαριστω πολυ Σοφια για τις ωραιες εικονες της πατριδας μου (μας).Ακριβως εκει που ειναι το μικρο φραγμα (προς Λουτρα δηλ) πας για την Κατω Κτημενη και μετα απο λιγα χλιομετρα στο βουνο ειναι η Ανω Κτημενη (καταγωγη του πατερα μου), οπου υπηρχε αρχαιο βασιλειο. Μια επιβεβαιωση της αμιγους Ελληνικοτητας των κατοικων ειναι τα χαρακτηριστικα του προσωπου τους που θυμιζουν αρχαιες κατατομες, ιδιαιτερα δε το προφιλ παρομοιαζει με του Μ. Αλεξανδρου! Τετοιο ηταν το προσωπο του πατερα μου (ομορφαντρας οντως!), αλλα δυστυχως εγω δεν πηρα καθολου απο αυτον (εκτος απο μερικα...ελαττωματα:135:). Υπαρχουν αρχαια ευρηματα εντος του οικισμου, και ο λογος που δημιουργηθηκε η Ανω Κτημενη ειναι το καλυτερο κλιμα. Η λιμνη εχει σκεπασει τα καλλιεργησιμα χωραφια των χωριων (αποζημιωθηκαν βεβαιως αλλα και ηρθαν οι πιο πολλοι στην Αθηνα σας!) και να σημειωσω οτι λογω ελλειψης χιονιου δεν εχει πολυ νερο. Ακομη, απο τη λιμνη ελπιζεται να αρδευθει ο καμπος Σοφαδων και Φθιωτιδας, αλλα ο πολιτικος καιροσκοπισμος ως συνηθως παει την υποθεση κατα διαολου (σας το λεω απο πρωτο χερι!). Η βλαστηση δεν εχει καμια σχεση βεβαια με της λ. Ταυρωπου, οπως και η τουριστικη αξιοποιηση που θα παρει χρονο.
Μια ακομη ωραια περιοχη που δημιουργηθηκε με την παρεμβαση του ανθρωπου κι ευτυχως που οι ψευτοοικολογοι δεν ανακατευτηκαν και πολυ:141:
Και παλι ευχαριστω Σοφια:624:

Reaction score
3

Εμείς σε ευχαριστούμε καλέ μας φίλε Λάκη, για τις πληροφορίες που μας παράθεσες όσον αφορά την Λίμνη και την ευρύτερη περιοχή και τις αναφορές στην αρχαία ελληνική ιστορία και τον Μ. Αλέξανδρο.

Είναι αλήθεια ότι η περιοχή δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί τουριστικά (ίσως και γιατί η Λίμνη είναι σχετικά νέα σε ηλικία :137: ) και μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχε μόνο ένα εστιατόριο ( με πολύ καλό φαγητό, ομολογουμένως) σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον - από εκεί τραβήχτηκε και η τελευταία φωτογραφία.

Είναι πολύ συγκινητικό να εκδηλώνουμε την αγάπη προς την γενέτηρά μας και τον τόπο μας ...

Να είσαι καλά και συ και ο Σπύρος που κατάγεστε από αυτή την υπέροχη περιοχή και Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι μας και να μοιραζόμαστε εικόνες από την πανέμορφη πατρίδα μας ...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Εμεις σε ευχαριστουμε Σοφια για την ομορφη παρουσιαση της γενεθλιας (εστω και εμμεσως) χωρας μας

Reaction score
6
Πολύ όμορφες φωτογραφίες και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Εγώ προσωπικά ένα έχω να πω. Χαίρομαι που γεννήθηκα στην Ελλάδα και αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για τη χώρα μου/ας!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μια φωτο απο το σημερινο αγιασμο των υδατων στο λιμανι Αγιοκαμπου.Της συμφορας ειναι βεβαιως, με κινητο και κοντρα , αλλα τη βαζω για να δουν μερικοι - μερικοι πως καποια πραγματα επιζουν ακομη. Και να σκεφθειτε οτι αυτοι που ηρθαν , 2000 τουλαχιστον, ταλαιπωρηθηκαν στην μεταβαση/eπιστροφη λογω του μεγαλου κυκλοφοριακου φορτου αφου, λογω Τεμπων, ολη η Ελλαδα περναει απο εδω!
http://rapidshare.com/files/331189700/____________127.jpg
http://rapidshare.com/files/331189841/____________128.jpg

Σμοκοβο -Αγιοκαμπος ουδεμια σχεση, αλλα...ποιητικη αδεία επιτρεπεται (ετσι Wanda; )!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab