Λίπανση Κασετοφώνου

Μηνύματα
85
Reaction score
120
Λοιπόν, που θα πάει, θα βρω χρόνο. Όταν λοιπόν βρώ χρόνο, λέω να ασχοληθώ με ένα deck... χειρουργικά. (Ψοφάω για κάτι τέτοια :tongue:) Αυτό θα πει, άνοιγμα, αφαίρεση του transport, αλλαγή ιμάντων και αφού θα το έχω πάρει στο χέρι, λίπανση capstan και ανανέωση στη λαστιχοροδέλα του idler. Τα υπόλοιπα (ταχύτητες κλπ) μετά. Το ερώτημα: Τι προτείνετε (όσοι γνώστες) για λίπανση στα ρουλεμάν των capstan; Υπάρχει κάτι καλύτερο από λάδι ραπτομηχανής που προτείνουν οι περισσότεροι; (Δεν αναφέρομαι στη λίπανση γραναζιών και λοιπών πλαστικών εξαρτημάτων.) Κάτι πιο εργοστασιακό; Ο χρόνος περνάει γρήγορα και ήδη τα υπέροχα αυτά μηχανήματα της αναλογικής εποχής είναι ήδη τουλάχιστον 25 ετών...
 

Μηνύματα
738
Reaction score
295
Τα περισσότερα κασετόφωνα δεν έχουν ρουλεμάν στο capstan.Ενα άξονας γυρνάει μέσα σε χάλκινο δακτυλίδι. Μισή σταγόνα λάδι μηχανής όπως είπες. Προσοχή όχι πολλά λάδια και σπρέι εκεί μέσα. Θα τρέχουν μετά παντού θα λαδώσει το idler και δεν θα γυρνάει μπρος πίσω.
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Καλημέρα. Θεωρητικά ο φωσφορούχος μπρούντζος που είναι φτιαγμένα τα κουζινέτα είναι αυτολιπαινόμενος και σε συνδυασμό με την πολύ λεία επιφάνεια του capstran δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, ΟΜΩΣ με το καιρό φθείρεται, μαυρίζει και θέλει καθάρισμα και λίπανση ξανά. Πολύ λεπτό λάδι ή πολύ λεπτό γράσσο διαρκείας γραφίτη. Τουλάχιστο αυτό βάζω εγώ εδώ και χρόνια χωρίς να έχω πρόβλημα.
Γιάννης
 

Μηνύματα
85
Reaction score
120
Η Aiwa αναφέρει το συγκεκριμένο συμείο ως "Gear Flywheel", λογικά μια ελαφριά υποτυπώδη λίπανση μετά από 20+ χρόνια χρήσης - ή ακινησίας θα τη θέλει... Ευχαριστώ για τις (μέχρι τώρα) απαντήσεις σας. Λογικά πραγματάκια, μην τρελαθούμε κι όλας... Ότι φροντίζεις, ζει περισσότερο - εκτός κι αν είσαι γκαντέμης..!
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.096
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top