Λαθη αναγνωσης Cd στην αρχη των κομματιων??

Reaction score
0
Χαιρετω όλα τα μέλη ,είμαι ο Θανάσης από Θεσσαλονίκη, νεοεγγραφείς στο φορουμ.

Το ερώτημα μου είναι: Έχω το Cd Cary 308t που είναι λαμπάτο. Σε πολλά σιντι όταν πατάω το πλήκτρο να πάω στο επόμενο κομμάτι ακούγεται σαν μια κεφαλη πικαπ να πηδάει!!! Δηλαδή χάνει τελείως την εισαγωγή για χιλιοστά του δευτερολέπτου και καμιά φορά και για ένα δευτερόλεπτο περίπου και συνεχίζει μετά κανονικά. Φταίει το σιντί που μπορεί να έχει κανένα ελάττωμα και πρέπει να ζεσταθεί καλά η λάμπα ή είναι τα καινούρια σιντι που έχουν κάποια τεχνολογία που κάνει το λειζερ να χάνει την αναγνωστικότητα του???
Γιατί άκουσα και μια τέτοια εκδοχή την οποία δεν ενστερνίζομαι γιατί έχω και παρα πολλά παλιά σιντι....

Ευχαριστώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...τα καινούρια σιντι που έχουν κάποια τεχνολογία που κάνει το λειζερ να χάνει την αναγνωστικότητα του???...
Καλώς όρισες Θανάση συμπολίτη!
Το παραπάνω είναι μπούρδα ολκής και αν σου το είπε ο αντιπρόσωπος θέλει μπουνιές, εκτός κι αν έχει πληροφορίες ότι έγινε αλλαγή στο red book την οποία δεν πήραμε χαμπάρι ούτε εμείς ούτε οι κατασκευαστές hardware.

Εύχομαι να είναι θέμα κάποιων CD. Έχω το ίδιο πρόβλημα με κάποια γραμμένα δισκάκια, θέμα όμως απολύτως εξακριβωμένο με μόνιμη επαναληψιμότητα, για το οποίο δεν ξέρω τον λόγο αλλά συμβαίνει ΜΟΝΟΝ σε 3-4 από δαύτα. Μάλλον είναι ο τρόπος εγγραφής τους. Σε πρωτότυπα δεν είχα ποτέ πρόβλημα...

Πρέπει να το παρατηρήσεις καλά και να μας πεις αν συμβαίνει πάντα ή σε μερικές μόνον περιπτώσεις εντελώς τυχαία. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα και να πρέπει να πας το εργαλείο για... ευθυγράμμιση, ή να σου δώσουν άλλο. Ελπίζω να είναι σε εγγύηση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.103
Εύχομαι να είναι θέμα κάποιων CD. Έχω το ίδιο πρόβλημα με κάποια γραμμένα δισκάκια, θέμα όμως απολύτως εξακριβωμένο με μόνιμη επαναληψιμότητα, για το οποίο δεν ξέρω τον λόγο αλλά συμβαίνει ΜΟΝΟΝ σε 3-4 από δαύτα. Μάλλον είναι ο τρόπος εγγραφής τους. Σε πρωτότυπα δεν είχα ποτέ πρόβλημα...
Σ' αυτό υπάρχει απάντηση, αλλά για να τη μάθετε, θα πρέπει να πάρετε 10 κάμψεις με παλαμάκι.

Reaction score
0
Αγαπητοι μου, μιλάω μόνο για κανονικά δισκάκια, όχι γραμμένα. Και φυσικά δεν το κάνει πάντα αλλά απλώς σε τακτά διαστήματα. Το έχω πάρει από τον αντιπρόσωπο της Cary και φυσικά υπάρχει κάλυψη αλλά μήπως δεν θα έπρεπε να προτρέχω και να μπω σε μια τέτοια κοπιώδη διαδικασία στείλε, πακέταρε κτλ...?? Απο την άλλη όμως μερικές φορές γίνεται ενοχλητικό και το θεωρώ απαράδεκτο για ένα player αυτού του επιπέδου τιμής

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.103
Σ' αυτό υπάρχει απάντηση, αλλά για να τη μάθετε, θα πρέπει να πάρετε 10 κάμψεις με παλαμάκι.
Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή. Το ψηφιακό υλικό του CD-DA αποτελείται από μια παλμοσειρά οργανωμένη σε πακέτα που ονομάζονται frames, και διαμετάγεται με ρυθμό 75fps, κάτι που σημαίνει ότι κάθε frame αποτελείται από 588 δείγματα. Επιπλέον, ένα CD audio track πρέπει να αποτελείται από ακέραιο πλήθος δευτερολέπτων. Έτσι, όταν επεξεργάζεστε ένα τραγούδι, ο editor πρέπει να είναι ρυθμισμένος, ώστε να επιλέγει 75άδες frames, διότι διαφορετικά, εάν ας πούμε επιλέγει ένα τμήμα της κυματομορφής με ακρίβεια 1 frame, τότε είναι πολύ εύκολο, κατά την περικοπή του κομματιού, το κομμάτι να μην αποτελείται από ακέραιο πλήθος 75άδων frames. Έτσι, κατά την αναπαραγωγή του, ο ψηφιακό φίλτρο θα αναπληρώσει το σήμα με τα ανάλογα frames, ώστε το κομμάτι να αποκτήσει το πλησιέστερο ακέραιο πλήθος 75άδων frames, (προς τα επάνω), τα οποία περιέχουν μηδενικά, και ακούγονται σαν ένα ελαφρύ «πλοπ».

Βέβαια, σε κομμάτια που έχουν εγγραφεί αυτούσια, προερχόμενα από κάποιο εργοστασιακό CD, αυτό το φαινόμενο δεν πρέπει να συμβαίνει, αν και δεν αποκλείεται, από λάθος βέβαια, γιατί το συγκεκριμένο θέμα είναι κοινός τόπος στη διαδικασία του post production.

Reaction score
10
Έτσι, όταν επεξεργάζεστε ένα τραγούδι, ο editor πρέπει να είναι ρυθμισμένος, ώστε να επιλέγει 75άδες frames, διότι διαφορετικά, εάν ας πούμε επιλέγει ένα τμήμα της κυματομορφής με ακρίβεια 1 frame, τότε είναι πολύ εύκολο, κατά την περικοπή του κομματιού, το κομμάτι να μην αποτελείται από ακέραιο πλήθος 75άδων frames. Έτσι, κατά την αναπαραγωγή του, ο ψηφιακό φίλτρο θα αναπληρώσει το σήμα με τα ανάλογα frames, ώστε το κομμάτι να αποκτήσει το πλησιέστερο ακέραιο πλήθος 75άδων frames, (προς τα επάνω), τα οποία περιέχουν μηδενικά, και ακούγονται σαν ένα ελαφρύ «πλοπ».
Το πρόβλημα τότε, δεν θα υπήρχε μόνο στο τέλος των κομματιών;
Εκεί χρειάζεται το συμπλήρωμα για να βγει στρογγυλός ο αριθμός.
Κάνω λάθος;

Εγώ θα έλεγα ότι κάτι άλλο πάει στραβά:
Δεν έχουν στρώσει ακόμα οι λάμπες του (χιούμορ κάνω μη βαράτε).

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν αδειάζει πλήρως το bus/buffer πριν ξεκινήσει
την αναπαραγωγή του επόμενου κομματιού (αν ακούγονται διάφοροι ήχοι),
αλλιώς (αν δεν ακούγεται τίποτα) κρατάει τη σίγαση παραπάνω από όσο
χρειάζεται (την ώρα που πάμε σε επόμενο κομμάτι πρέπει να μπαίνει σε
σίγαση το DAC μέχρι να του έρθουν τα δεδομένα από το επόμενο κομμάτι
για ευνόητους λόγους).

Reaction score
0
Χαιρετω όλα τα μέλη ,είμαι ο Θανάσης από Θεσσαλονίκη, νεοεγγραφείς στο φορουμ.

Το ερώτημα μου είναι: Έχω το Cd Cary 308t που είναι λαμπάτο. Σε πολλά σιντι όταν πατάω το πλήκτρο να πάω στο επόμενο κομμάτι ακούγεται σαν μια κεφαλη πικαπ να πηδάει!!! Δηλαδή χάνει τελείως την εισαγωγή για χιλιοστά του δευτερολέπτου και καμιά φορά και για ένα δευτερόλεπτο περίπου και συνεχίζει μετά κανονικά. Φταίει το σιντί που μπορεί να έχει κανένα ελάττωμα και πρέπει να ζεσταθεί καλά η λάμπα ή είναι τα καινούρια σιντι που έχουν κάποια τεχνολογία που κάνει το λειζερ να χάνει την αναγνωστικότητα του???
Γιατί άκουσα και μια τέτοια εκδοχή την οποία δεν ενστερνίζομαι γιατί έχω και παρα πολλά παλιά σιντι....

Ευχαριστώ.
Καλημέρα Θάνο,

Αντίστοιχα πράγματα κάνει και το δικό μου 308Τ. Στην αρχή μου είχε φανεί εκνευριστικό αλλά εδώ και κάποιο καιρό το είχα ξεχάσει.

Νικόλας

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524
Νεότερο μέλος