Λαθη!

Reaction score
51
Απάντηση: Λαθη!

Στο θέμα προβολέα, υπάρχουν κι άλλα λαθάκια που δημιουργούνται από λάθος εγκατάσταση.
  • Το κυριότερο είναι το φαινόμενο του τραπεζίου και οι ψηφιακές διορθώσεις που κάνουν οι περισσότεροι στον προβολέα....Πολύ κακό.
  • Ένα άλλο λάθος που γίνεται (ιδιαίτερα αν ο προβολέας δεν έχει κορυφαίο φακό) είναι να ανοίγουμε τέρμα ανοικτό ή τέρμα κλειστό το zoom που προκαλεί αλλοιώσεις στην εικόνα....Κακό
Ευτυχώς δεν έχω κάποιο από τα προηγούμενα.
Το μόνο που θα ήθελα, αλλά δεν είναι εφικτό από την διαρύθμιση του σαλονιού μου, θα ήταν η θέση του πανιού.
Αυτή τη στιγμή, το κάτω μέρος του πανιού είναι περίπου στο 1.20μ από το πάτωμα.
Οι υπότιτλοι έρχονται φυσικά στο ύψος των ματιών αλλά δεν θα με χαλούσε να είναι 20-25 πόντους χαμηλότερα (αλλά θέλω κάποια στιγμή να βάλω στο έπιπλο μια 42" τηλεόραση με μέσο ύψος 70 πόντους)

Πάντως δεν με κουράζει, αφού στον καναπέ δεν κάθομαι σα να έχω καταπιεί λοστάρι :138: οπότε η όλη διαδικασία θέασης είναι μια χαρά

Reaction score
15.548

Στο θέμα προβολέα, υπάρχουν κι άλλα λαθάκια που δημιουργούνται από λάθος εγκατάσταση.
  • Το κυριότερο είναι το φαινόμενο του τραπεζίου και οι ψηφιακές διορθώσεις που κάνουν οι περισσότεροι στον προβολέα....Πολύ κακό.
  • Ένα άλλο λάθος που γίνεται (ιδιαίτερα αν ο προβολέας δεν έχει κορυφαίο φακό) είναι να ανοίγουμε τέρμα ανοικτό ή τέρμα κλειστό το zoom που προκαλεί αλλοιώσεις στην εικόνα....Κακό
Ευτυχώς δεν έχω κάποιο από τα προηγούμενα.
Το μόνο που θα ήθελα, αλλά δεν είναι εφικτό από την διαρύθμιση του σαλονιού μου, θα ήταν η θέση του πανιού.
Αυτή τη στιγμή, το κάτω μέρος του πανιού είναι περίπου στο 1.20μ από το πάτωμα.
Οι υπότιτλοι έρχονται φυσικά στο ύψος των ματιών αλλά δεν θα με χαλούσε να είναι 20-25 πόντους χαμηλότερα (αλλά θέλω κάποια στιγμή να βάλω στο έπιπλο μια 42" τηλεόραση με μέσο ύψος 70 πόντους)

Πάντως δεν με κουράζει, αφού στον καναπέ δεν κάθομαι σα να έχω καταπιεί λοστάρι :138: οπότε η όλη διαδικασία θέασης είναι μια χαρά
Οι υποτιτλοι πρεπει να ειναι στο υψος των ματιων.....που σημαινει περιπου στους 80-90 cm απο το εδαφος....

Το οτι ξαπλωνουμε για να δουμε μια ταινια...αυτοματα χανουμε σε ηχο και σε εικονα.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Την αντιθεση κανεις δεν την ρυθμιζει παραπανω απο το κανονικο?:121:

Reaction score
51

Οι υποτιτλοι πρεπει να ειναι στο υψος των ματιων.....που σημαινει περιπου στους 80-90 cm απο το εδαφος....

Το οτι ξαπλωνουμε για να δουμε μια ταινια...αυτοματα χανουμε σε ηχο και σε εικονα.....

Βρε Κωστάκη, 80-90cm?
Αν υποθέσουμε πως οι περισσότεροι καναπέδες/πολυθρόνες/καρέκλες έχουν ύψος καθίσματος περίπου στα 47cm και πως ένα μέσο ύψος ανθρώπου δίνει απόσταση κάθισμα-μάτια περίπου 70cm, έχουμε άθροισμα γύρω στα 117cm
Και πρόσεξε πως αναφέρομαι σε θεατή ύψους γύρω στα 170-175cm.....

Στην περίπτωσή μου (μιλάμε για...περιπτωσάρα :142: ) τα μάτια μου απέχουν από το έδαφος χοντρικά στα 135cm (και δεν είμαι...220cm :143: ) χαλαρά καθισμένος....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

.
Δεν συμφωνω Κωστα.
Δηλαδη κανενας αλλος παραγοντας δεν επηρεαζει το υψος απο το εδαφος?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Όχι όμως πάνω από το 60 με 65%
Υποθετω πως αναφερεσει στις "τιμες" του δικου σου προβολεα.
60-65% σε αλλους προβολεις μπορει να ειναι υπερβολικο και σε
αλλους πολυ λιγο(βλ. Sony)...

Reaction score
15.548

Βρε Κωστάκη, 80-90cm?
Αν υποθέσουμε πως οι περισσότεροι καναπέδες/πολυθρόνες/καρέκλες έχουν ύψος καθίσματος περίπου στα 47cm και πως ένα μέσο ύψος ανθρώπου δίνει απόσταση κάθισμα-μάτια περίπου 70cm, έχουμε άθροισμα γύρω στα 117cm
Και πρόσεξε πως αναφέρομαι σε θεατή ύψους γύρω στα 170-175cm.....

Στην περίπτωσή μου (μιλάμε για...περιπτωσάρα :142: ) τα μάτια μου απέχουν από το έδαφος χοντρικά στα 135cm (και δεν είμαι...220cm :143: ) χαλαρά καθισμένος....

Πλακα εχουμε.......:116:

45 ειναι το υψος του καναπε και κατα το καθισμα καθετε το μαξιλαρι και γερνουμε πισω.....το αποτελεσμα υψους σε αυτη την θεση ειναι 90 εκατοστα.....εχω υψος 1.90

Reaction score
15.548

Γενικα θα ελεγα οτι καλη θεαση και ξεκουραστη ειναι εκεινη στην οποια τα ματια μας δεν πρεπει να κανουν κινησεις...
Το οποιο σημαινει πως πρεπει βλεπωντας μια εικονα θα πρεπει να εχουμε αμεση αντιληψη ολης της εικονας......
Για να γινει αυτο θα πρεπει το υψος των ματιων μας να ειναι εντος εικονας.....πανω απο το κατω ακρο και κατω απο την μεση της εικονας.....μην παιζουμε με τα εκατοστα μιας και τα μεγεθη οθονης ειναι πολλα και αλλαζει το υψος....

Ειδικα εκεινη που κουνανε και το κεφαλι ταλαιπωρουνται αφανταστα....:141:

Επισης οσοι ειναι ξαπλωμενοι ποτε δεν μενουν σταθερη στην θεση τους.......:142:

Η σωστη θεαση γινετε σε πολυθρονα

Reaction score
51

Πλακα εχουμε.......:116:

45 ειναι το υψος του καναπε και κατα το καθισμα καθετε το μαξιλαρι και γερνουμε πισω.....το αποτελεσμα υψους σε αυτη την θεση ειναι 90 εκατοστα.....εχω υψος 1.90

Βρε...κι εγώ 1.90 είμαι :142:
Να αλλάξεις καναπέ :143:

Ακόμα και 45cm να είναι το ύψος του καναπέ, αν δεν είναι...πουφ, το πολύ να βυθιστεί 5cm
Άρα πέσαμε στα 40cm.
Άντε και γέρνουμε λίγο πίσω
Μόλις ξαναμέτρησα τις προδιαγραφές που λες....
Τα μάτια μου είναι στα 115cm από το πάτωμα!!
Και μιλάμε να κάθομαι απολύτως χαλαρός (η «ουρά» δεν ακουμπάει στο πίσω μαξιλάρι)

Reaction score
15.548

Βρε...κι εγώ 1.90 είμαι :142:
Να αλλάξεις καναπέ :143:

Ακόμα και 45cm να είναι το ύψος του καναπέ, αν δεν είναι...πουφ, το πολύ να βυθιστεί 5cm
Άρα πέσαμε στα 40cm.
Άντε και γέρνουμε λίγο πίσω
Μόλις ξαναμέτρησα τις προδιαγραφές που λες....
Τα μάτια μου είναι στα 115cm από το πάτωμα!!
Και μιλάμε να κάθομαι απολύτως χαλαρός (η «ουρά» δεν ακουμπάει στο πίσω μαξιλάρι)
Τι να σου πω τωρα.....:142:

Λες να μπαινω οταν καθομαι....:143:

Reaction score
32

Mistake No. 9: Positioning the centre speaker badly
...The ideal positioning, which is often hard to achieve, is directly above the picture.

Δηλαδή σωστό είναι να βάλουμε το κεντρικό στο ταβάνι (εφόσον μιλάμε για πανί) & να κοιτάζει εμας?

Reaction score
51

Mistake No. 9: Positioning the centre speaker badly
...The ideal positioning, which is often hard to achieve, is directly above the picture.

Δηλαδή σωστό είναι να βάλουμε το κεντρικό στο ταβάνι (εφόσον μιλάμε για πανί) & να κοιτάζει εμας?

Πρσωπικά θεωρώ "λάθος" την τοποθέτηση του κεντρικού πάνω από το πανί.
  • δυσκολία στην τοποθέτηση
  • άσχημο αισθητικά και με χαμηλό δείκτη waf
  • δυσκολότερο να το "συγχρονίσουμε" με τα main L & R αν είναι ηχεία πατώματος
Ίσως το ιδανικότερο είναι να τοποθετηθεί πίσω από ηχοπερατό πανί
Από την άλλη μια ανεκτή λύση είναι η τοποθέτηση κάτω από το πανί (στο έπιπλο της τηλεόρασης πχ) λύση που και το ηχείο είναι εξαφανισμένο (όπως και τα καλώδιά του) και με μικρή κλίση προς τα επάνω δίνει καλά αποτελέσματα ηχητικά.
Σημαντικότερο για μένα είναι να έχουμε κεντρικό όμοιο ή παραπλήσιας σειράς (& χαρακτήρα) με τα main L & R

Αν και είμαστε ελαφρώς off topic γιατί ο Ανδρέας είπε να επικετρωθούμε στα λάθη στο τμήμα εικόνας και όχι ήχου :126:

Reaction score
32

Δεν είμαστε εντελώς off-topic διότι με αυτά που ήδη ανάφερες το λάθος είναι η μη χρήση ηχοδιαπερατού πανιού. (το σώσα Ανδρέα?) :601:

Reaction score
51

Δεν είμαστε εντελώς off-topic διότι με αυτά που ήδη ανάφερες το λάθος είναι η μη χρήση ηχοδιαπερατού πανιού. (το σώσα Ανδρέα?) :601:

To ηχοπερατό έχει άλλα θεματάκια.
Και πέρα από το κόστος, έχει και θεματάκια ως προς την τοποθέτηση που αναγκαστικά θα κλέψει μέτρα από τον χώρος μας.....

Γενικά, η χρήση ηχοπερατού είναι καλύτερη αν μιλάμε για dedicated χώρο για το σύστημά μας. Σε σαλόνι αρχίζουν προβλήματα χώρου, waf κοκ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.377
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ