Λαμπάτο buffer Γερούκη!!!!!!!!

Reaction score
864
Το τελευταίο μου απόκτημα.

Καταπληκτική κατασκευή,ήσυχο και με λάμπες cvc e88cc με τις οποίες παίζει καταπληκτικά.

Είναι η δέυτερη επαφή που έχω με λάμπες μετά το buffer της fidelity που δεν "έκατσε" με τους τελικούς και πουλήθηκε.

Τι διάρκεια ζωής έχουν αυτές οι λάμπες και τι επιλογές υπάρχουν? 08042011.jpg 09042011.jpg 08042011004.jpg

Reaction score
1.815
Απάντηση: Λαμπάτο buffer Γερούκη!!!!!!!!

Καλύτερα να μην είναι μόνιμα ανοιχτό...
Καλορίζικο! Καλές ακροάσεις!
Χμμμ... και από εικόνα βλέπω μια χαρά τα πας με την Plasma της LG!:444:
Jet είσαι!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.969

Αμάν μ' αυτό το ζέσταμα! Το ανάβεις, ακούς, το κλείνεις το ρημάδι... :114:

Reaction score
29.527

Αμαν ρε σείς με αυτό το ζέσταμα , ούτε παλιό φόρντ να ήταν?
Ανάβεις παίζεις σβήνεις. Τέλος.
Εγω θέλω να μου πει κάποιος , τι χρειάζεται το buffer , οταν στο high end όλοι μιλάνε για μιν διαδρομή σήματος? ?
Εγω μέχρι πρότεινος είχα μάθει οτι θέλουμε την μικρότερη διαδρομή στο σήμα. Ναι?
Πως λοιπόν μας εχει προκύψει το buffer?
Τι κάνει αυτή η μαλακία?
Γιατί ? κάνει τον ηχο μας καλύτερο?
Δεν βάζει θόρυβο?
Δεν αλοιώνει την φάση?
Δεν δημιουργεί καθυστέρηση στον χρόνο? Αρα διαφορά φάσης?
Δεν Δεν Δεν?

Reaction score
12

Η CVC είναι λάμπα κινέζικης κατασκευής, no name, φτηνή, όχι τίποτα το ιδιαίτερο, τίμια όμως για τα λεφτά της. Την διακινούσε στην Ευρώπη ένας Βρετανός, ο οποίος έβαζε στην λάμπα και το logo cvc. Φυσικά και δεν έχει κατασκευαστεί κινέζικη λάμπα που να παίζει 10000 ώρες... Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να το έχεις πάντα ανοιχτό, ένα τέταρτο φτάνει για να ζεσταθούν επαρκώς οι λάμπες. Επειδή τυχαίνει να ξέρω το συγκεκριμένο μηχανάκι, να σου πω ότι είναι αστέρι κατασκευαστικά και "ακούει" σε αλλαγές λυχνιών. Ως εκ τούτου, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις, εφόσον έχεις την δυνατότητα, διάφορες NOS λάμπες, ευρωπαϊκές (telefunken, siemens, valvo κλπ) ή αμερικάνικες (general electric, rca κλπ). Οι πρώτες είναι πιο ζουμερές σε ηχοχρώματα και κάπως προβολική μεσαία περιοχή κατά κανόνα, οι δεύτερες πιο δυναμικές με καλύτερα άκρα. Εσύ θα αποφασίσεις τι σου κάνει. Πολύ καλές σύγχρονες 88άρες με ισορροπημένο χαρακτήρα είναι και οι JJ. Εγώ αν δεν ήθελα να διαθέσω αρκετά λεφτά, θα ξεκινούσα για αρχή με ένα ζευγάρι jj και μετά θα έψαχνα και για καμιά απλή telefunken.

Reaction score
864

Αμαν ρε σείς με αυτό το ζέσταμα , ούτε παλιό φόρντ να ήταν?
Ανάβεις παίζεις σβήνεις. Τέλος.
Εγω θέλω να μου πει κάποιος , τι χρειάζεται το buffer , οταν στο high end όλοι μιλάνε για μιν διαδρομή σήματος? ?
Εγω μέχρι πρότεινος είχα μάθει οτι θέλουμε την μικρότερη διαδρομή στο σήμα. Ναι?
Πως λοιπόν μας εχει προκύψει το buffer?
Τι κάνει αυτή η μαλακία?
Γιατί ? κάνει τον ηχο μας καλύτερο?
Δεν βάζει θόρυβο?
Δεν αλοιώνει την φάση?
Δεν δημιουργεί καθυστέρηση στον χρόνο? Αρα διαφορά φάσης?
Δεν Δεν Δεν?
Ρωτάω για on off γιατί το buffer της fidelity δεν είχε καθόλου.

Τώρα για το τι κάνει το buffer.

Υπο ιδανικές συνθήκες τίποτα.

Εκει που υπάρχουν προβλήματα προσαρμογής κάνει θαύματα.

Το προηγούμενο που είχα μετά τον παθητικό προ ήταν η νύχτα με την ημέρα.

Τώρα το αν παίζει καλλίτερα είναι υποκειμενικό.

Σίγουρα παίζει διαφορετικά και δίνει έδαφος για πειράματα (με διάφορες λάμπες).

Για καλλίτερα ο χρόνος θα δείξει.

Reaction score
864

Απο εχτές έχω "καρφώσει" 2 Ρωσιδούλες 6922 και είναι καταπληκτικές.

Κοιτάω και προς ebay μεριά για amperex και βρίσκω απο εξευτελιστικές μέχρι εξωφρενικές τιμές.

Βρίσκω όμως και διάσπαρτες αναφορές για "μαϊμούδες" amperex ψευδεπίγραφες.

Αν κάποιος τις αναγνωρίζει οπτικά ας μου στείλει link η καμιά φωτό να ξέρω τι να χτυπήσω.

Reaction score
864

Είναι λίγο απίθανο αλλά μήπως έχει κανείς το σχέδιο της κατασκευής?

Ή μήπως υπάρχει εύκολος τρόπος να δω αν οι λάμπες είναι μοιρασμένες στα 2 κανάλια?

Reaction score
1.788

το buffer ειναι τις περισοτερες φορες ενας απλος ακολουθος καθοδου που ο σκοπος του δεν ειναι τιποτα αλλο απο εναν απλο [ηλεκτονικο μετασχηματιστη!!] δηλαδη, μεγαλη αντισταση εισοδου με πολυ χαμηλη αντισταση εξοδου! το κερδος , δε, οταν εχουμε να κανουμε με εναν κλασσικο ακολουθο καθοδου ειναι χ0,9 περιπου, δηλαδη χανουμε λιγο ενισχυση!! τωρα για την φαση ,οταν ειναι ακολουθος καθοδου δεν αλλαζει!!! επισης κανενας ακολουθος καθοδου,ακομα και με κουκουρουκου τροφοδοτικο δεν προσθετει θορυβο!!!!! ο λογος ειναι οτι δεν κανει ενισχυση!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Τάκη αν πρόσεξες τις φωτογραφίες η συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποιεί δύο λάμπες.
Λογικά μιλάμε για δύο στάδια με το πρώτο <<κοινής καθόδου>> και το δεύτερο, όπως είπες, <<ακόλουθο καθόδου>> οπότε θα παίζει και ανάδραση για να έχει μοναδιαίο κέρδος.

Reaction score
1.788

Πετρο απ οτι βλεπω στην πλακετα δεν νομιζω να παιζει πουθενα αναδραση. Μπορει ομως. αν μπορω να καταλαβω με τα τριμερ που βλεπω [αν δεν εχουν να κανουν με ρυθμιση στα νηματα] μπορει το ενα τριοδικο της καθε μιας να ειναι και πηγη ρευματος! Ο Γερουκης δεν ηταν ποτε φαν της αναδρασης, φανταζομαι λοιπον οτι δεν θα ειναι κατι σαν χ10.

Reaction score
864

Πως μπορώ να δω αν οι λάμπες είναι μοιρασμένες και στα δυο κανάλια για να παίξω και με διαφορετικές?

Θα βοήθαγαν έξτρα φωτογραφίες?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Λαμπάτο buffer Γερούκη!!!!!!!!

Πως μπορώ να δω αν οι λάμπες είναι μοιρασμένες και στα δυο κανάλια για να παίξω και με διαφορετικές?

Θα βοήθαγαν έξτρα φωτογραφίες?
Με όλες σου τις συσκευές κλειστές βγάλε τη μία λάμπα, και ενεργοποίησε το σύστημα σου.
Αν παίζει μόνο το ένα κανάλι θα πει πως κάθε λάμπα αφορά ένα κανάλι.
Αν δεν παίζει κάποιο κανάλι οι λάμπες είναι μοιρασμένες.
Όπως φαίνεται το κύκλωμα στις φωτογραφίες μάλλον λάμπα και κανάλι είναι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss