Λαμπιτσες ... για Musical Fidelity X 10D

Reaction score
15.469
Αφου αναλωσα τις sovtek 6922 που του φορεσα για αναβαθμιση (η οποια δουλεψε) καποια χρονια πριν,επεστρεψα στις "μητρικες" του philips.Με ποιες θα μπορουσα να τις αντικαταστησω ?

Reaction score
372
Αφού σου άρεσαν οι sovtek 6922 (αν και μου φαίνεται περίεργο που οι sovtek έπαιξαν καλύτερα από τις Philips), γιατί δεν ψάχνεις πάλι για τις ίδιες??
Δεν είναι δύσκολο να βρεις.

Η άλλη λύση είναι να πας σε διάφορες NOS. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δε μπορείς να τις ακούσεις πρώτα.

Reaction score
15.469
Πιθανον να ξαναχρησιμοποιησω τις sovtek ,ωστοσο θα με ενδιεφερε να παρω κατι καλυτερο (?) αν ερχοταν σε λογικο (για τη τιμη του μηχανηματος) κοστος.Για τις NOS που αναφερετε δεν εχω ιδεα τι ειναι (...?) ,παντως ψαχνωντας βρηκα αυτο για να παρω μια ιδεα απο τιμες τουλαχιστον,...ισως να μπορουσατε να προτεινετε κατι ενδεικτικα απο εκει ?
Το θεμα μου ειναι οτι εχω κολλησει με τον ηχο του "βαρελιου" αφου ακουω χρονια μ' αυτο και οι αποπειρες μου να ακουσω χωρις ... δεν διαρκουν πανω απο 2-3 κομματια....
Τις sovtek τις ειχα χρησιμοποιησει κατοπιν συμβουλης του "ηχου" και παρ'ολο που δεν ειχα τοτε (μα και τωρα !) μεγαλη εμπειρια στον ηχο θυμαμαι πως η διαφορα ηταν εξωφθαλμη...

Reaction score
372
Οι λάμπες NOS (New Old Stock) είναι αχρησιμοποίητο στοκ από λάμπες που δεν παράγονται πλέον. Οι παλαιάς κατασκευής λάμπες θεωρείται από τους περισσότερους ότι έχουν καλύτερο ήχο σε σχέση με αυτές που κατασκευάζονται σήμερα.

Στο site που βρήκες, θα δεις ότι σε πολλές λάμπες έχει το χαρακτηρισμό NOS.
Μπορείς να επιλέξεις κάποιες από αυτές.

Γενικά να ξέρεις ότι οι καλύτερες ηχητικά, δυστυχώς είναι και οι ακριβώτερες.
Τώρα αν αξίζει το "βαρελάκι" να δώσεις τόσα λεφτά, εσύ πρέπει να το αποφασίσεις.

Reaction score
569
Oldy θα με ενδιέφερε να μου πεις για το πως ακούγεται το x -10D και που το έχεις συνδέσει, μιας και με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά του.
Εγώ σκέφτομαι να το συνδέσω μεταξύ marantz cd 5003 και ενισχυτή. Θα ακούσω διαφορά;

Reaction score
15.469
Oldy θα με ενδιέφερε να μου πεις για το πως ακούγεται το x -10D και που το έχεις συνδέσει, μιας και με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά του.
Εγώ σκέφτομαι να το συνδέσω μεταξύ marantz cd 5003 και ενισχυτή. Θα ακούσω διαφορά;
φιλε leonis εγω το εχω αναμεσα σε ενα hk HD 970 και εναν audiolab 8000A που χρησιμοποιω σαν προ, το αποτελεσμα ειναι ενας ηχος πιο ζεστος -αναγλυφος,πλατυτερη στερεοφωνικη εικονα και με περισσοτερα "επιπεδα" οσο αφορα το βαθος της σκηνης που δημιουργειται ,καμμια φορα σε ορισμενα κομματια βγαινουν και ηχοι απο τα ηχεια που μοιαζουν hi-end (τολμω να πω)....αυτα δεν συμβαινουν χωρις το βαρελακι...ενας φιλος που επισης το χρησιμοποιει με καλα αποτελεσματα εχει κι αυτος ενα marantz το 67se με εναν alchemist...για το δικο σου δε γνωριζω....
λαβε και μια κριτικη για μελετη :) .....

Reaction score
1.788
σε αυτο τον τυπο λυχνιας ψαξε να βρεις παλιες nos tesla , η τις ΕΙ . Αν θελεις να βαλεις το χερι ακομα βαθυτερα στη τσεπη κοιτα για siemens και telefunken.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μια καλη μεση λυση NOS και τιμης , η PHILIPS ECG 6922 (Aμερικης)
Αν δεν θελεις NOS θα συμφωνησω με τον Κωστα για JJ

Reaction score
15.469
Καλησπερα
Περα απο λαμπες μπορεις να κανεις και την αναβαθμιση που εκανα εγω στο δικο μου. http://www.rock-grotto.co.uk/x-10dupgrade.html πολυ καλη αναβθμιση και τρελη βελτιωση.
ναι ,ειχα διαβασει και το θεμα σου παλιοτερα ...ενα θεμα ειναι ποιος θα το αναλαβει ( αν κι ο rock-grotto λεει πως κι ενας ασχετος μπορει να το καταφερει -ισχυει ? ) .....και το αλλο θεμα τα 120 ευρο (αμα ειναι, θα παω για το κιτ με τις λαμπες) που απαιτει το ολο ενχειρημα....

Reaction score
59
Αφου αναλωσα τις sovtek 6922 που του φορεσα για αναβαθμιση (η οποια δουλεψε) καποια χρονια πριν,επεστρεψα στις "μητρικες" του philips.Με ποιες θα μπορουσα να τις αντικαταστησω ?
Θα σου πρότεινα ως πολύ καλή λύση τις 6N23P EV ή 6Η23Π ΕΒ. Είναι Σοβιετικές και κατόπιν συγκρίσεων καλύτερες και από παλιές Siemens ή Philips. Αν σε ενδιαφέρει έχω ταιριαγμένες/μετρημένες με το στρατιωτικό AVO MKIV characteristic meter. Έχω αρκετές, μου περισσεύουν, τις πήρα για αντικατάσταση των Philips SQ ECC188 στο λαμπάτο μπομπινόφωνο Studer C-37.

Reaction score
3.575
Η αληθεια ειναι οτι θελει δουλιτσα το κιτ. Εμενα μου το εφτιαξε ο πεθερος μου που κατεχει τις κολησεις. Αν βρεις καποιον γνωστο να στο μονταρει θα δεις τρελη διαφορα και ανωτερη ποιοτητα πυκνωτων.

Reaction score
15.469
Θα σου πρότεινα ως πολύ καλή λύση τις 6N23P EV ή 6Η23Π ΕΒ. Είναι Σοβιετικές και κατόπιν συγκρίσεων καλύτερες και από παλιές Siemens ή Philips. Αν σε ενδιαφέρει έχω ταιριαγμένες/μετρημένες με το στρατιωτικό AVO MKIV characteristic meter. Έχω αρκετές, μου περισσεύουν, τις πήρα για αντικατάσταση των Philips SQ ECC188 στο λαμπάτο μπομπινόφωνο Studer C-37.
Ευχαριστω για την προταση σας , θα μπορουσατε να μου πειτε και μια τιμη η' εδω η' με π.μ. για να ξερω για τι κοστος μιλαμε ?
...και κατι αλλο που διαβαζω συχνα για λαμπες ....λενε για "στρατιωτικης χρησης" αυτο εχει να κανει με τα υλικα κατασκευης η' κατι αλλο ? και που χρησιμοποιουνταν αυτες στο στρατο (δε φανταζομαι ο στρατος να διαθετει audiophile ανυσηχιες :)) ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Οι 6922 δεν είναι οι ec88;( γιατί στο σύνδεσμο βγαίνουν οι 81)
Πιθανόν να έκανα λάθος εγώ, δεν ξέρω. Πάντως, η σωστή είναι η 6922 και οι αντίστοιχες.

Reaction score
15.469
ωπ ! να 'μαι παλι
ακομα δε καταφερα να παρω τις λαμπιτσες .... :oops:
ερωτηση ... για το βαρελακι μου κανουν οι 6N23P-EV Russia και 6DJ8 JAN Phillips ?
ευχαριστω

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Οι Philips φυσικά, αλλά ποιον θα εμπιστευθείς ότι είναι καινούργιες; Μη κάθεσαι και ψάχνεις τόσο, ένα X10D είναι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe