Λειτουργία SUB με χρήση dac-προ ή...

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Έχουμε την εξης συνδεσμολογία σε ένα συστημα

- Ολοκληρωμένος AV
- DAC ( το οποίο εκτελεί και χρέη προενισχυτή ) έχοντας την δυνατότητα home theater bypass, δηλαδή εαν ανοίξεις το dac ( κλειστός ο av )λειτουργεί σαν προενισχυτής απευθείας συνδεδεμένος στους τελικούς και με την πηγή.

Για να υπάρξει η δυνατότητα να λειτουργεί και το σαμπ στην στερεο ακρόαση με διάταξη dac + τελικός + πηγή ( αφήνοντας εκτός τον AV ) τι επιλογές έχουμε ?

TGD

Reaction score
10.475
Απάντηση: Λειτουργία SUB με χρήση dac-προ ή...

Μόνο αν το sub έχει εισόδους high level και το συνδέσεις ανάμεσα στον τελικό και στα front ηχεία.

Reaction score
1.550

Αυτό που κάνω εγώ που εχω όμως ολοκληρωμένο με passthrough είναι να παίζω το sub με τον avr και να ρυθμιζω την ένταση του από το remote του avr . Ο ολοκληρωμένος είναι ορισμενος να δέχεται σήμα από τη στερεοφωνικη έξοδο της πηγής οπότε δε λειτουργεί το passthrough και ο avr από την πολυκαναλη του player και σεταρισμενος σε στέρεο. Αλλά με το δικό σου setup νομίζω ότι αυτό που θέλεις δε γίνεται χωρίς να αλλάζεις καλώδια στο sub :(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

έχεις, αλλά δε το ξέρεις!!!!!

Reaction score
1.550

Τι ηχεία έχεις και σε τι χώρο και θέλεις sub για στέρεο; γενικά με τις εξόδους των τελικών να περνάνε από το sub θα έχεις πολλές βόλτες καλωδίων και μια ακόμα ενδιάμεση στάση και δεν ξέρω αν λέει όλη αυτή η επιβάρυνση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

άντε, για να μη το βασανίζουμε, η λύση λέγεται active crossover (σε line level μετά το dac -προ). πονηρό: μπορεί να εμπεριέχεται στο σαμπ.

Reaction score
1.550

Δεν προσθέτουν "σκουπίδια" παραπάνω μπορνες και το crossover αυτό καθεαυτό; μπορεί να αγοραστεί και ανεξάρτητα; αν ναι πόσο βγαίνει μια αξιοπρεπής λύση;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef