Λεω να φτιαξω ενα κουτι υπολογιστη......

Reaction score
152
Τωρα τελευταια, ξημεροβραδιαζομαι στο ιντερνετ και ψαχνω για ενα καλο κουτι υπολογιστη,που θα αντικαταστησει το υπαρχον και αργοτερα θα υποστει ολικη εσωτερικη αναβαθμιση,με αφορμη το γεγονος οτι η 5χρονη ανηψια μου λιανισε αθελα της, τις εμπροσθιες θυρες usb.....
τραβατε με και ας κλαιω κατασταση λεμε.....

ελα ομως που στους χαλεπους καιρους που ζουμε, ενα καλουτσικο midi ξεκιναει απο τα 100ε και φτανει και τα 170ε, ενώ ενα καλο full tower ξεκιναει απο τα 140ε και φτανει και τα 250ε....
οταν μαλιστα το ενα προσφερει κατι που το αλλο δεν εχει και πρεπει να συμβιβαστεις με αυτο που σου αρεσει περισσοτερο και ταιριαζει στις απαιτησεις σου,καλεισαι να πληρωσεις αδρα για λιγα κιλα μεταλλου και πλαστικου,καπου αγανακτεις.....

Reaction score
152
Απάντηση: Λεω να φτιαξω ενα κουτι υπολογιστη......

σ'αυτο το σημειο,στην περιπτωση μου μπαινει στη μεση ενα ...subwoofer!
το Yamaha YST-SW160 που εχω στην κατοχη μου απο το 1997....
οταν πριν απο 20 μηνες περιπου, το απεσυρα απο τη σκηνη,το διελυσα,μιας και ο ενισχυτης του ειχε παραδωσει πνευμα.....
κρατησα ομως τα ηχεια του και το σημαντικοτερο για αυτην την περιπτωση το αψεγαδιαστο ξυλινο κουτι του.....

με διαστασεις W 235 x H 602 x D 463 μου φανεται ιδανικο για να αποτελεσει ενα ωραιοτατο κουτι μετα φυσικα απο καποιες μετατροπες...

Reaction score
152

με αντικατασταση της προσοψης μπορουν να φιλοξενηθουν ανετα μεχρι και 6 σκληροι δισκοι σε hdd cages με ανεμιστηρες των 120mm στη μια τους πλευρα οπως εχω δει στο master cooler trooper...
επισης 4-5 θηκες των 5.25" για οπτικα μεσα.

επανω χωραει ανετα ανεμιστηρας των 20εκ., για απαγωγη θερμοτητας,στην μια πλευρα 4-6 των 12-14εκ. και πισω το κενο του υπαρχει μπορει να καλυφθει ανετα και να φιλοξενησει το πανελ της μητρικης, pci ports και αρκετα μεγαλο ανεμιστηρα απαγωγης θερμοτητας και φυσικα το τροφοδοτικο....

θεμα χωρου για τα καλωδια δε πιστευω οτι τιθεται με τοσο χωρο για ενα υπολογιστη με σαφη προσανατολισμο το ινερνετ και στην αναπαραγωγη ταινιων....

τι λετε? ε?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν είναι άσχημη ιδέα, δεν ξέρω όμως πόσο θα σε βολέψει η συναρμολόγηση λόγω της περιορισμένης πρόσβασης στο εσωτερικό.

Reaction score
152
Απάντηση: Re: Λεω να φτιαξω ενα κουτι υπολογιστη......

Δασκαλε,τα πλαΐνα,μπορω να τα κοψω και να τα βαζω-βγαζω κατα το δοκουν, π.χ με μαγνητακια....
μεχρι και τζαμακι μπορω να βαλω αμα θελω,και διπλη πλατη στη μητρικη για τα καλωδια...

για εξαρτηματα/καλωδιωση λεω να κανιβαλισω το υπαρχον κουτι και να προσθεσω καπιοια αλλα που μπορω να βρω στο ebay...

Reaction score
98

Εφόσον θα υποστεί κανιβαλισμό ,δε παίρνεις κανένα κομμάτι MDF να το φτιάξεις απο την αρχή σε όποιες διαστάσεις σε βολεύει ?
Έχω την εντύπωση πως θα είναι πιο εύκολο.

Reaction score
152

το κουτι του σαμπ με βολευει αριστα...
ασε που θα κανω ανακυκλωση (sic) και θα του δωσω μια 2η ζωη και εγω θα παρω ικανοποιηση...
με κομματια ξυλου σκεφτομαι να συμπληρωσω τα κενα.
με μια γρηγορη ματια εχω βρει στο ιντερνετ ανεμιστηρακια,γριλιες,φιλτρα σκονης,hdd cages που λογικα θα βγουνε κατω απο 50ρικο...

Reaction score
7.200

περα απο ολα τα αλλα (κακη απαγωγη θερμοτητας) το κουτι θα μαζευει και πολυ σκονη εσωτερικα που δεν θα φευγει απο το mdf. Αφου εχεις τα μεγαφωνα βρες εναν τελικο ενισχυτη (ιδιοκατασκευη) και δωστου ζωη ξανα με αυτο το τροπο. Διαφορετικα μαλλον θα καταστρεψεις το κουτι χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα. Αν τωρα θελεις οπωσδηποτε να φτιαξεις κατι δικο σου κοιτα παρακατω,ο τυπος εχει ουσιαστικα φτιαξει τον σκελετο απο mdf και εκει στηριζει ολα τα εξαρτηματα.

http://www.xtremesystems.org/forums...Homemade-GTX480-block-and-watercooled-PC-case

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@