Ληψη digea απο πιατο Nova

Reaction score
1
Καλημερα,

Στο σπιτι που μετακομισα υπαρχει στην ταρατσα πιατο Nova το οποιο αφησε ο προηγουμενος ενοικιαστης και RF καλωδιο που κατεβαινει στο σπιτι. Η τηλεοραση που εχω ειναι μια LG 50LB650V ( http://www.skroutz.gr/s/4765890/LG-50LB650V.html ) της οποιας ο δεκτης υποστηριζει DVB-C, DVB-S, DVB-S2 (MPEG-4), DVB-T, DVB-T2 (MPEG-4) .

Αρχικα το πιατο ηταν στραμμενο στον Hotbird ( ελεω Nova ) και μπορουσα να πιασω κανονικα τα υπολοιπα ελευθερα καναλια που ηταν εκει πανω.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης :
Αξιζει να ασχοληθω να στρεψω το πιατο στον EUTELSAT στις 3.1 μοιρες που εχει τα ελληνικα καναλια απο την Digea ? Ειναι σε DVB-S2 ? Eπισης, ειναι scrambled ( BISS ) τα καναλια η "ελευθερα" ? Ενα ακομα που με προβληματιζει ειναι οτι oi EUTELSAT 3B, 3C κλπ δεν ειναι στην λιστα με τους δορυφορους που εχει η LG, και το αν θα μπορεσω να τον περασω χειροκινητα.
Εναλλακτικα παιρνω μια κεραια τηλεορασης και την κρεμαω στον ιστο αντι για το πιατο ( εχω οπτικη επαφη με Υμμητο. Pros/cons απο αποψη ποιοτητας σηματος/κοστους ?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις.
//Γιαννης

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.961
Καλώς ήρθες!

Προσωπικά θα έβαζα κεραία αφού διαφορά στην ποιότητα δεν υπάρχει. Για τα υπόλοιπα, μόλις μπουν οι γνώστες.

Reaction score
114
Ειναι σε biss οποτε με τον ενσωματομενο δεκτη της LG δεν μπορεις να τα δεις.
Μαλλον η καλυτερη λυση ειναι η κεραια.
Το κατοπτρο (αν ειναι το 0,80μ) μπορεις να το στρεψεις στον Astra 19,2E για καποια ελευθερα ποιοτικα καναλια που εχει.

Reaction score
1
Καλησπερα παιδια και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. ΘΑ κολουθησω τις συμβουλες και θα βαλω μια κεραια για τα επιγεια της Digea.
Θα κοιταξω ωστοσο τις επιλογες που μπορει να εχω να "πειραξω" τον δεκτη της LG για την λιστα με τους δορυφορους και BISS descrambling απλα για το γαμωτο.

Καλες γιορτες !

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.336
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian