Λιγη βοηθεια και στο νεοπα

Reaction score
0
Καλησπερα κι απο μενα, πολυ νεος στο χωρο της βιντεοσκοπησης! Προσφατα απεκτησα μια Drift HD για να τραβαω μερικες ληψεις για το hobby μου (mountain bike). Ομολογω οτι εχω γλυκαθει πολυ με το ολο θεμα και τωρα ειμαι στην αναζητηση μιας ακομα μιας καμερας τυπου camcorder για εξτρα ληψεις.
Λοιπον για να μη μακρυγορω, θεωρω οτι σιγουρα θελω τουλαχιστον 720p60fps (να δοκιμασω και το twixtor), na εχει αρκετες manual επιλογες οπως focus ας πουμε και να εχει παιρνει και external mic. (αν υπαρχει και επιλογη για προσθηκη φακων ακομα καλυτερα).
Ιδανικα λοιπον νομιζω οτι θα μου εκανε η Panasonic HDC-SD90 αλλα διστυχως λεφτα δεν υπαρχουν οποτε και θα πρεπει να αρχιζω να σιμβιβαζομαι με λιγοτερα.
Απλα δε μπορω να καταληξω στο ΠΟΥ πρεπει να κανω υποχωρηση...στα FPS(μαλλον οχι)..στα manual controls(ισως)...η στο manual mic(μαλλον).
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω βγει εκει εξω να δω τι πραγρατικα θα χρειαστω...μονο στο μυαλο μου σκηνοθετω ακομα :) :)

Μια επιλογη που με δελεαζει ειναι η Sanyo Xacti VPC-SH1 που την βρισκω στα 170 ευρω.

Λοιπον για να τελειωσω ας πουμε οτι κατα μεσο ορο διαθετω 150 ευρα(το ξερω οτι ειναι πραγματικα λιγα) και η χρηση που θελω θα ειναι κυριως πανω σε τριποδο και κυριως εξω αλλα και λιγο σε εσωτερικο χωρο.

Η λυση της μεταχειρισμενης δε με ενοχλει.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Λιγη βοηθεια και στο νεοπα

Στο θέμα θα σου απαντήσουν οι γνώστες, αλλά από μένα καλωσόρισες στο avsite!

Reaction score
0

Βρισκω στο ebay μεταχειρισμενη την Panasonic HC-V500, ερχεται συνολο μαζι με μεταφορικα στα 200 ευρω.
H DHC-SD90 ερχεται περιπου στα 300. Αξιζει να ανεβω τοσο? Σιγουρα η SD90 παιρνει και external mic αλλα και σε οτι αφορα την ολη ποιοτητα του video ειναι μεγαλη h διαφορα. Εχω δει παρα πολλα βιντεακια στο youtube αλλα προφανως το μη εμπειρο ματι μου δε μπορει να ξεχωρησει μεγαλες διαφορες.
Λιγη βοηθεια plz. Thanks

Reaction score
38

To ΗD Video, παρέχεται σχεδόν απ'όλες τις σύγχρονες κάμερες. Εγώ θα έθετα τα εξής χαρακτηριστικά πρώτα στη λίστα μου, να υπάρχει οπτικός σταθεροποιητής και ο υπάρχων φακός να είναι όσο πιό ευρυγώνιος γίνεται στό ένα άκρο του, συμβιβαζόμενος με ''μικρότερο'' άλλο άκρο. Οσο αφορά στην sanyo xacti sh1, έχοντας σε χρήση την xacti hd2000, μπορώ να πω δεν διαθέτει τιποτε απο τα παραπάνω 2 χαρακτηριστικά. Εχει όμως μία γλυκύτατη εικόνα 1080 60p, σε εποχές που 60p δεν είχαν κάμερες πολλαπλάσιας τιμής. Φαντάζομαι οτι και η sh1 κρατάει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά.

Reaction score
0

συμβιβαζόμενος με ''μικρότερο'' άλλο άκρο.
Αν θελεις εξηγησε το μου λιγο αυτο.
Μεταξυ της HDC-SD90 και HC-V500 ποια θεωρειτε οτι ειναι η καλυτερη. 300 και 200 ευρω αντιστοιχα. Και οι δυο εχουν οπτικο σταθεροποητη και ειναι ευρυγωνιες.
Η χρηση που τις θελω ειναι για short films (κατα μεγαλο ποσοστο με τριποδο) που εχω στο μυλαο μου και οχι τοσο για οικογενειακες στιγμες, αν και σιγουρα θα τη χρησιμοποιησω κι εκει.

Reaction score
38

Αντιγράφω τα specs των δύο υποψηφίων.
HDC-SD90: 28.0 - 729 mm (16:9) σε λήψη video (σε φωτογραφία αλλάζουν οι τιμές), 21χ οπτικό ζούμ.

HC-V500 : 32.4 - 1345 mm [16:9], 38X οπτικό ζούμ.

sanyo xacti sh1 : 35-805mm, 23x οπτικό ζούμ (όχι οπτικό σταθ.)

Μόνο απο αυτά τα χαρακτηριστικά και άν θεωρήσουμε οτι ο οπτικός σταθ. είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στις δύο, θα επέλεγα την πρώτη, η οποία (και γι αυτό) είναι ακριβότερη.
Δηλαδή προτιμώ να χάσω σε ''σουπερ-ντουπερ'' μακρινό ζουμ που έχει η δεύτερη (συγκριτικά) και να κερδίσω το ευρυγώνιο των 28χιλ. που έχει η πρώτη.
Θεωρητικά και ο δύο είναι ευρυγώνιοι αλλά, άλλο 28 και άλλο 32,4, σε καθημερινή χρήση.

Reaction score
38

Να συμπληρώσω κάτι.
Εγώ θα έβαζα στη λίστα μου και μή κλασσικές λύσεις όπως π.χ. Panasonic Lumix DMC-TZ30. Ναι είναι φωτογραφική μηχανή, αλλά είναι στα 269.. ευρώ (skroutz.gr) και έχει οπτικό σταθ., 20χ οπτικό ζοομ. απο 24-480 χιλ., έχει τον μεγαλύτερο αισθητήρα, απο όλες τις προαναφερθείσες κάμερες (που συνοπτικά σημαίνει καλύτερη εικόνα σε χαμηλότερες συνθήκες φωτισμού), και έχεις σαν μπόνους τις απείρως καλύτερες φωτογραφίες που θα σου δώσει, σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Είναι και θέμα προσέγγισης. Αυτά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas