Λιγη βοηθεια please..

Reaction score
0
Χαιρετώ τα μέλη..
Αναρωτιέμαι εάν γνωρίζει κανείς για την ποιότητα των ηχείων της KODA και CAV. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εμφάνιση και φυσικά η χαμηλή τιμή τους. Ψάχνω για 4 δαπέδου (δεν ξερώ μου κόλλησε :roll: ) για έναν χώρο στα 30τμ φυσικά και κεντρικό, sub, και μέχρι να μπούμε πιο βαθειά στον χώρο/χορό είπα να αρχίσω με κάτι τέτοιο.
Όλες οι προτάσεις δεκτές.

Ευχαριστώ..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Αν κάνεις ένα search στο φόρουμ θα βρεις πολλά στοιχεία και για τα cav και για τα Koda.

Γενικά τώρα τα ηχεία τους δεν διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου, αλλά του οικονομικότερου. Σαφώς ρίναι καλύτερα από τα πλαστικά ηχεία της οκάς που συνοδεύουν τα περισσότερα home cinema συστήματα, αλλά εκεί σταματάμε. ( Η Cav έχει και κάποια ακριβότερα μοντέλα και με καλύτερη ποιότητα ενώ η Koda έχει περισσότερη low-end ηχεία). Φυσικά πριν αγοράσεις θα πρέπει να ακούσεις. Απ' ότι ξέρω τα cav και τα koda υπάρχουν σε επίδειξη στο "Ηλεκτρονικά και Ήχος" και βρίσκετε στον Ν.Κόσμο Φραντζή 70.

Περιληπτικά αν έχεις περιορισμένο budget είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει. Θα ήταν προτιμώτερο όμως να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμη για κάτι καλύτερο. Βλέπεις ηχεία δεν αλλάζεις και τόσο εύκολα.

Τώρα τα 4 δαπέδου είναι όντως πλεονασμός. Θα ήταν προτιμώτερο να πάρεις κάτι καλύτερο και ας έχει πίσω ηχεία βάσης.

Και το πιο βασικό απ' όλα πριν αγοράσεις άκουσε με προσοχή....

δες και κάποια παλιότερα posts

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6794

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=5966

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=2394

αν ψάξεις θα βρεις και πολλά ακόμη...

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Σπύρο.
Το πρόβλημα είναι ότι μένω επαρχία, kai να κατεβώ Νέο Κόσμο να τα’ακουσω, λιγουλάκι δύσκολο εκτός εάν το συνδυάσω με κάτι άλλο.

Anyway, περιορισμένο budget για να είμαι ειλικρινής δεν είναι το πρόβλημα αλλά η ‘αγνοία’ πάνω στο θέμα είναι, γι’αυτό και σκεφτικά την φτηνή λύση, ώστε το ‘μάπα’ (που λέει ο λόγος) να είναι μάθημα χωρίς να προϋποθέτει και μεγάλο (οικονομικό) πάθημα..
Ας υποθέσουμε ότι θα μπορούσα να διαθέσω το παραπάνω χρηματικό ποσό, που θα πρότεινες να κινηθώ. Μιας και το πιο πιθανό είναι η αγορά να γίνει online από κάποιο κατάστημα εξωτερικού, να πάω για κάτι σε ‘φίρμα’, υπάρχει κάτι σε προσιτό, αλλά και καλό, και ποιοι οι κίνδυνοι. Ξερώ σαν πολλά να ζητάω αλλά είμαι του ασχέτου όπως είπα..

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Το πρόβλημα της επαρχίας το βιώνω και εγώ καθημερινά στην τεχνολογική Ουγκάντα που ζω. Τώρα στην ουσία. Αν το budget σου μπορεί να ανεβεί προς τα πάνω έχεις πάρα πολλές επιλογές. Το που θα κινηθείς έχει να κάνει με το τι συνοδά μηχανήματα έχεις, αλλά και γιατί χρήση θες το σύστημα (αποκλειστικά ταινίες ή και μουσική).

π.χ με 1400€ περίπου μπορείς να πάρεις το set της B&W DM 309/303/LCR3 και sub το B&W ASW600.

τώρα αν θες οπωσδήποτε 4 ηχεία δαπέδου η επιβάρυνση θα είναι άλλα 250€.

Αν καθορίσεις λοιπόν επακριβώς το πάνω όριο, και μας πεις με τι ενισχυτή θα τα χρησιμοποιήσεις θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Reaction score
0
Για ενισχυτή σκέφτηκα κάτι σε Yamaha, ένας φίλος έχει τον 550 και είναι υπέρ-ευχαριστημένος, διάβασα επίσης σε ένα άλλο θέμα εδώ, ότι τον 650 μπορεί να τον βρω σε καλή τιμή λόγω του νέου μοντέλου.. (το είδα online στα 400ε ) οποτε ενα απο τα δυο.
Τα B&W που προτείνεις σαν χρηματικό ποσό μια χαρά μου ακούγεται, μπορώ να διαθέσω το ποσό των 1600.
Αλλά τίποτα πιο πώς να το πω….εμφανίσιμο, κάτι σε πιο design έχεις να προτείνεις..
Έχω δει κάτι Pioneer S-H710V μήπως τα γνωρίζεις, αξίζουν ??

Κάτι άλλο, σε περίπτωση που πάρω ολοκληρωμένο πακέτο ηχείων αποκλείστηκα για χρήση σε ταινίες και μετα να διαθεσω ενα α' ποσο για ηχεια hi-fi (έχω δει κάτι πολύ όμορφα πακετακια όπως το PIONEER S-VLF3, και το JAMO A 355PDD), χάνω πολύ σε ποιότητα, δηλαδή το δικό μου, ‘απαίδευτο’ αυτί θα καταλάβει την διαφορά??

Ευχαριστώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Μην κάνεις το λάθος και πάρεις τα Pioneer ή Jamo κλπ κλπ . Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη εκπαίδευση για να καταλάβεις ότι κάτι δεν παίζει καλά...

Τα B&W είναι κατά πολύ καλύτερα από τα Pioneer. Για ενισχυτή οπωσδήποτε τον 650 (έχει πολλά συν σε σχέση με τον 550)

Τώρα με δεδομένο το budget μπορώ να σου προτείνω κι άλλα σετ ηχεία στα ίδια χρήματα.

Προσπάθησε να ακούσεις τα Roister σειρά Status (μοντέλο 6/2/center με sub πάλι Roister, δυστυχώς δεν έχω βρει εικόνα ),

τα Epos ELS (μονέλα 303/3/3c/sub),

τα Monitor Audio σειρά bronze (μοντελα Β2/Β4/center/sub).

Tέλος υπάρχουν και τα Tanoy σειρά Sensys (μοντέλα 1/2/center) τα οποία είναι κατά πολύ ακριβότερα αλλά νομίζω υπήρχε μία προσφορά από τον εισαγωγέα στην μισή τιμή.

Αν τα βρείς χτύπα τα ανελέητα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
ααααααααααααααααα

Και κάτι βασικο που ξέχασα, οποσδήποτε πρώτα άκουσε και μετά αγόρασε...

Ξόδεψε 4-5 μέρες να γυρνάς από μαγαζί σε μαγαζί και να ακούς. Δεν αγοράζεις το design αλλά τον ήχο που θα βγάζουν τα ηχεία...

Reaction score
0
Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις προτάσεις, ξερώ σας ταλαιπωρώ αλλά δεν μου λετε την άποψη σας για ηχεία της Crystal Audio.
Σε περίπτωση που κάνω κάποια τέτοια κίνηση υπάρχει κάποιο πρόβλημα που τα Plasma (για χρήση surround) που είδα είναι στα 4 Ω και τι ρολό παιζουν η διαφορές στα Ohm???
Μου’καναν εντύπωση τα THX-T3 της ίδιας εταιρίας, και ένας φίλος μου είπε καλά λόγια για την ποιότητα τους, μήπως γνωρίζει καποιος κάτι για αυτά?

Specifications THX-T3 :

Magnetic Shielding
Tweeter Electronically Protected
Woofer 7" Kevlar 2
Woofer 10" Polypropylenium
Midrange 7" Kevlar 1
Tweeter 1" Neodymium 1
Nominal Power (Wrms) 200
Maximum Power (Watt) 400
Sensitivity (dB/2,83V/m) 93
Impedance (Ω) 8
Minimum Impedance (Ω) 4
Frequency Response (Hz-kHz) 40-22k
Cabin Type: Bass Reflex
Front Dimensions (LxH) 1130x165
Width (mm) 250
Woofer 12" Polypropylenium

Και αν ειναι ευκολο, ποια η διαφορα αναμεσα σε 'Nominal' και 'Maximum Power'??

Ευχαριστώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Δυστυχώς δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Από άλλα ηχεία τη ίδιας εταιρίας που έχω ακούσει μπορώ να τα χαρακτηρίσω καλά (όχι ομως στο επίπεδο των Tannoy ή των B&W). Όμως όπως σου ξαναείπα όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι υποκειμενικοί. Αυτό που άρεσε σε μένα μπορεί να μην αρέσει καθόλου σε εσένα...

Οι διαφορές στα Ohm έχουν να κάνουν με τον ενισχυτή. Όσο πιο χαμηλή είναι η αντίσταση τόσο περισσότερο θα "ζορίζετε" ο ενισχυτής.
Διάβασε σχετικά εδώ
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=5752

τέλος οι διαφορές 'Nominal' και 'Maximum Power' είναι ότι 'Nominal' ονομάζουμε την ισχύ που μπορεί να δεχθεί το ηχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να καεί και 'Maximum Power' την μέγιστη στιγμιαία ισχύ που μπορεί να δεχθεί χωρίς να καεί...

Reaction score
0
Έψαχνα αρκετή ώρα να βρω στοιχειά για τον 650 αλλά δυστυχώς δεν βρήκα και πολλά πράγματα..

Βρήκα όμως ένα review οπού αναφέρει ¨

TEST DATA
Measured Power output:

115W, 8Ω, 1kHz, 0.1%THD into
2 channels; 50W, 8Ω, 1kHz,
0.1%THD into 5 channels;
170W, 4Ω, 1kHz, 0.1%THD into
2 channels; 70W, 4Ω, 1kHz,

0.1%THD into 5 channels
Fidelity Firewall: 110W, 8Ω, 1kHz,
0.05%THD
Distortion: 0.003% at 50W
(1kHz, 8Ω)
Frequency Response: 20Hz-20kHz
±0.05dB

http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/displayreview.php?reviewid=4719

Βλέπω κάποια αναφορά σε 4Ω αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ξερώ τι διαβάζω,Μήπως καταλαβαίνεις εσύ κάτι παραπάνω και μπορείς να μου πεις εάν θα έχω πρόβλημα με αγορά ηχείων στα 4 Ω, γιατι βρίσκω τα Plasma της Crystal Audio αρκετά ενδιαφέρων (προς το παρων) ??

Ευχαριστώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Δεν πιστεύω να έχεις κανένα πρόβλημα με τον 650. Έτσι κι αλλιώς ο 650 ήταν ένας best seller ενισχυτής και τυχόν δυσλειτουργίες στα 4 οημ θα είχαν αναφερθεί...

οπότε προχώρησε άφοβα στην αγορά...

Reaction score
5
Τωρα θα μου πειτε οτι οτι θυμαμαι χαιρομαι, αλλα τωρα μολις διαβασα το θεμα και εχω να πω το εξης:
Εχω το S/W της CAV (το W310 αν θυμαμαι καλα) και ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος - λαμβανοντας υποψη βεβαι και την τιμη του (139€ νομιζω).
Σε ενα φιλο με τα χαρακτηριστικα που ο ιδιος θετει θα το συνιστουσα ανεπιφυλακτα.

Reaction score
0
Ευχαριστώ Θανάση, και με την ευκαιρία, τι είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξω σε ένα sub, τα Watt, την ευαισθησία, την απόκριση συχνότητας, παίζει ρολό το μέγεθος του ‘κουτιού’, γενικά τι είναι αυτό που (πέρα από την ακουστική δοκιμή) μπορεί να συμβάλει στην διαμόρφωση της εικόνας , και να μας κάνει να πούμε ότι αυτό είναι ένα καλό sub???

Ευχαριστώ..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Τωρα θα μου πειτε οτι οτι θυμαμαι χαιρομαι, αλλα τωρα μολις διαβασα το θεμα και εχω να πω το εξης:
Εχω το S/W της CAV (το W310 αν θυμαμαι καλα) και ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος - λαμβανοντας υποψη βεβαι και την τιμη του (139� νομιζω).
Σε ενα φιλο με τα χαρακτηριστικα που ο ιδιος θετει θα το συνιστουσα ανεπιφυλακτα.
για κινηματογράφο είναι μια χαρά, αλλά αν κάποιος το θέλει και για μουσική ίσως δεν τον ικανοποιήσει...

Reaction score
0
Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθεια/συμβουλές.

Το σύστημα επιτελούς μετά από αρκετή ταλαιπωρία αγοράστηκε (το τοπικό κατάστημα για κάποιο ανεξήγητο λόγo, δεν έλεγε να παραγγείλει τα ηχεία) και εννοείτε πως στήθηκε αμέσως…

Αποτελείτε από Yamaha 650, Crystal Audio TX-T10 System και Sony DVP-NS52P. σύνολο περίπου 1600ε …

Η ερώτηση μου τώρα, είναι τι ρολό παίζουν τα ηχεία ‘presence’ (είδα την έξοδο και μου γυάλισε) θα ωφελούσε μια τέτοια κίνηση στο η το θεωρείται περιττό..

Και πάλι ευχαριστώ..

Reaction score
7
Δε θυμαμαι ακριβως, αλλα πρεπει να ειναι σαν ενα επιπλεον εφφε για τα περιφεριακα ή βοηθητικα ηχεια για καποια εφφε της Yamaha... αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος.
Εγω παντως δε θα τα εβαζα...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Αυτό ακριβώς που σου είπε ο Γιώργος.
Τοποθετούνται πιο ψηλά και πίσω από τα Left & Right και δημιουργούν την αίσθηση περιβάλλοντος πρόσθιου ήχου με βάθος. Επειδή τα κύρια ηχεία λόγω οθόνης, μηχανημάτων, rack κλπ, δεν μπορούν να αποδώσουν σωστό 3D μέρος τους βγάζει το κεντρικό, εκτός των διαλόγων φυσικά, και στα Presence απομένει να χαρίσουν βάθος πεδίου. Οσο μικρότερης ποιότητας τα L+R, τόσο μεγαλύteρη απόδοση θα πάρεις από τα Presence.

Οπως ισως ξέρεις δεν υπάρχει πληροφορία γραμμένη σε δισκάκια για αυτα τα ηχεία αφού συνήθως βρίσκεις πληροφορία μόνο για 5.1 ή σε σπάνιες περιπτώσεις 6.1 ηχεία.
Δεν υπάρχει καλα-καλά ακόμη ταινία γραμμένη σε THX 7.1 και φυσικά απομένει στον αποκωδικοπιητή, όπως θα κάνει και στα Presnce με κάποιο DSP πρόγραμμα, να τα οδηγήσει μοιράζοντας τη πληροφορία από τα μπροστά.

Σε μεγάλους χώρους και σε Dedicated Room τα έχω δοκιμάσει και μπορώ να πω οτι βοηθάνε αρκετά σε δύσκολες εγκατστάσεις. Σε σαλόνι ή καθιστικό όμως δεν το θεωρώ σωστό (ούτε η γυναίκα σου προφανώς θα συνεναίσει) να γεμίσεις τους τοιχους με κουτιά!!!

Καλορίζικο το σύστημα σου, καλό στήσιμο και καλές θεάσεις και ακροάσεις.

Reaction score
5
Τα ηχεία αυτά ήταν πάντα το έκτο κανάλι για τους κορυφαίους ενισχυτές της Yamaha. Είναι ένα μονοφωνικό κανάλι με δυο ηχεία το οποίο λειτουργεί μόνο στα DSP προγράμματα της Yamaha και υλοποιείται από αρκετά χαμηλότερης ποιότητας ενισχυτικά σταδία. Αυτό το επιπλέον κανάλι έχει σκοπό πάντα με την χρήση DSP να κάνει προσομοίωση χώρων πάντα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κανάλια και τις αρκετές επιπλέον παραμέτρους ρύθμισης όπως Effect Trim , initial delay, room size, liveness, presence initial delay, και surround initial delay.

Δίνει δηλαδή την αίσθηση σε κινηματογραφικές ταινίες ότι βρίσκεσαι σε μια τεράστια κινηματογραφική αίθουσα κλπ. Το πιο απλό πρόγραμμα DSP που είναι το Enhanced απλός προσπαθεί να δώσει την αίσθηση των πολλών περιφερειακών ηχείων που υπάρχουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι άσχημο φτάνει να ξεπεράσεις τα πρώτα 10 λεπτά τα οποία σαν DSP που είναι ξενίζουν ιδιαίτερα με την αίσθηση των ανακλάσεων και την μεγάλη καθυστέρηση των περιφερειακών καναλιών. Μετά παραμυθίαζεσαι και συνηθίζεις την αίσθηση.

Reaction score
0
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια...

Μου φαίνεται πως την ‘ψώνισα’ λιγουλάκι… και μου άνοιξε την όρεξη για κι’αλλα.. :roll:
Με βάση αυτά που διάβασα, κάτι παρόμοιο πρέπει να ισχύει και για τα 6ο και 7ο surround η κάνω λάθος??

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn