Λυχνίες 6N1P

Reaction score
834
Οι Ε88CC που φοράει ο ενισχυτής μου χθες παρέδωσαν το πνεύμα και πρέπει να αντικατασταθούν. Ψάχνοντας και διαβάζοντας διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τις ρώσικες 6Ν1Ρ και πολλοί ορκίζονται στο όνομά τους.

Από μια μικρή έρευνα που έκανα στο Γουγλη και στο ebay διαπίστωσα ότι τις βρίσκεις σε 3 βασικούς τύπους (απλές, ΕV ή ΕΒ με μεγαλύτερο χρόνο ζωής και 6N1PVI - αυτές δεν κατάλαβα τι διαφορά έχουν από τις απλές), άπειρες εκδόσεις/χρονολογίες και σε μεγάλη γκάμα τιμών - από τσάμπα μέχρι πανάκριβες.

Όπως και να έχει, σκέφτομαι να τις δοκιμάσω, οπότε και σας ρωτώ:
  1. Τις έχει δοκιμάσει κανείς; Αν ναι τι εντυπώσεις έχετε;
  2. Ξέρουμε κανέναν αξιόλογο και μη λωποδύτη προμηθευτή, εντός ή εκτός Ελλάδας;
Ενημερωτικά, μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα Tesla, στις οποίες είχα καταλήξει ακούγοντας διάφορες λυχνίες (electro harmonix, Golden Dragon, Sovtek κ.λπ.). Το μεγάλο μειονέκτημα των Tesla (πριν παραδώσουν το πνεύμα) ήταν οτι μικροφώνιζαν αρκετά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας και παρακαλώ τη διαχείριση να μεταφέρει το νήμα αν κρίνει ότι έχει αναρτηθεί σε λάθος μέρος.

Reaction score
4.327
Εγώ φίλε θα σου πρότεινα τις 6n23p - ev. Στο 50-άρηκο περίπου από e-bay. Το καλύτερο μπάσο και μεσαίες με διαφορά απ' όσες άλλες δοκίμασα. Τι ενισχυτή έχεις?

Reaction score
834
Εγώ φίλε θα σου πρότεινα τις 6n23p - ev. Στο 50-άρηκο περίπου από e-bay. Το καλύτερο μπάσο και μεσαίες με διαφορά απ' όσες άλλες δοκίμασα. Τι ενισχυτή έχεις?
Έχω έναν ολοκληρωμένο της Υψιλον, υβριδικό.

Οι 6n23p είναι απόλυτα συμβατές με τις Ε88CC? Αν ναι, στείλε μου σε παρακαλώ το link του πωλητή στο ebay.

Reaction score
4.327
Ναι είναι συμβατές. Βασικά δεν είναι κάποιος στανταρ πωλητής, βάλε στο search 6n23p-ev και θα σου βγάλει διάφορα αποτελέσματα. Συνήθως οι πωλητές είναι από Ρωσία και Ουκρανία

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλες οι 6n23p και αξιοπιστες,αν oμως βρεις απο εμπιστο πωλητη και θελεις να πειραματιστεις οι mullard ecc88 ειναι οι καλυτερες που δοκιμασα ως τωρα οπως και οι philips (οχι ομως οι αμερικανικες ).Οι 6n1p δεν ειναι απολυτα συμβατες με την 6922

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Tesla E88CC/6922 χρυσοποδαρες με το red cap και τα "σπαθακια" τυπωμενα μαζι με το λογοτυπο. Οι συγκεκριμμενες ειναι long life (~10000ωρες) και ειναι οι καλυτερες που δοκιμασα. Tα απαντα των λυχνιων μπορεις να βρεις εδω http://www.jacmusic.com/

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
To θεμα των tesla θελει λιγο προσοχη,διοτι οι πρωτες JJ εγραφαν tesla και ειχαν το σημα της tesla.Mετα απο καποιο χρονικο διαστημα ξεκινησαν να τυπωνουν το JJ.

Reaction score
834
Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις και ειδικά τον Tyler για τον Γερμανό προμηθευτή.

Χρόνια μας πολλά και με υγεία :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.483
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid