Λύσεις ήχου για τηλεδιάσκεψη

Μηνύματα
10
Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι εκπαιδευτικός σε φροντιστήριο και προσπαθώ να βρω μια λύση για να μπορώ να έχω συγχρόνως παρόντες μαθητές στην αίθουσα και ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη μέσω κάποιας πλατφόρμας (zoom, webex, skype κτλ.). Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ο ήχος!

Οι αίθουσες είναι μικρές, 14-15m2 και έχουν ένα συνεχόμενο θρανίο σε σχήμα πι. Το ζητούμενο είναι να στείλουμε στο PC πολύ καθαρό ήχο από τον καθηγητή, ο οποίος θα σηκώνεται και όρθιος στον πίνακα, αλλά και κατανοητό ήχο από τα 4-5 άτομα που θα παρακολουθούν δια ζώσης. Κι όλα αυτά με τα λιγότερα δυνατά καλώδια!

Στην αρχή απευθύνθηκα σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα εξοπλισμού ήχου και μου είπαν ότι το καλύτερο θα ήταν να έχω δύο μικρόφωνα: Ένα (ασύρματο) μικρόφωνο πέτου για τον καθηγητή και ένα γενικό μικρόφωνο στο κέντρο της τάξης αλλά θα χρειαστεί οπωσδήποτε και μείκτης και πολλά καλώδια για να μιξάρει τα σήματα και να τα στείλει στο PC (με USB).

Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε κατάστημα με συνεδριακά συστήματα όπου μου είπαν ότι με ένα speakerphone στη μέση θα είμαι οκ καθώς μπορεί να πιάσει ικανοποιητικά όλη την αίθουσα, και τον καθηγητή όταν σηκώνεται. Πολύ κομψή εγκατάσταση (bluetoth) αλλά στα μεγάλα μοντέλα οι τιμές ξεφεύγουν. Θα ήθελα τη γνώμη σας για speakerphones όπως το Anker Powerconf ή το Jabra speak 510 που είναι μέσα στο budget μου.

Τέλος σκέφτηκα μια τρελή λύση. Βρήκα ένα προϊόν που δεν είναι για αυτή τη δουλειά. Saramonik Blink 500 B2. Στην ουσία είναι ένα πολύ καλό ασύρματο μικρόφωνο πέτου σαν το RODE wireless GO αλλά με δύο κανάλια, δηλαδή δύο transmitters που εκπέμπουν ταυτόχρονα στον ίδιο receiver. Το μικρόφωνο αυτό είναι για χρήση με κάμερα για να μπορεί κάποιος να παίρνει για παράδειγμα συνέντευξη σε δύο άτομα από μακρυά, συνδέεται όμως και με PC. Άρα μπορώ να έχω δύο μικρόφωνα χωρίς μείκτη! Τέλειο για τον καθηγητή, αλλά για τους μαθητές; Αν βάλω ένα μικρόφωνο πέτου σε απόσταση 1,5 μέτρου θα πιάνει ικανοποιητικά την φωνή τους; Τώρα το καλύτερο, το κάθε μικρόφωνο (transmitter) έχει και input jack 3,5. Θα μπορούσα λοιπόν να καρφώσω πάνω ένα boundary μικρόφωνο όπως αυτό:
ή αυτό:
και να έχω ένα omnidirectional μικρόφωνο και ένα πέτου ασύρματα και χωρίς μείκτη; Πραγματικά αυτή η πληροφορία θα ήταν πολύτιμη!!

Συγγνώμη αν σας κούρασα, προσπάθησα να τα γράψω όσο πιο απλά μπορούσα! Θα ήθελα τις συμβουλές σας πάνω στο θέμα γιατί έχω χαθεί λίγο.. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.119
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top