Λύση για...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έστω ότι:
- Έχουμε ένα μπαράκι.
- Έχουμε ένα σκασμό mp3 και wavια.
Θέλουμε να τα βάλουμε όλα σε ένα λαπιτόπι και να παίζουμε μούζικα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ένα σοφτγουέρι με το οποίο μπορούμε να φτιάχνουμε play lists εκ των προτέρων και να παίζουμε μουσική χωρίς να απασχολούμαστε. Θέλουμε δε, να μην τελειώνει το ένα και να αρχίζει το άλλο, αλλά στα τελευταία πχ 3-4 δευτερόλεπτα του προηγούμενου να μπαίνει το επόμενο κοκ.
Μήπως είναι καλύτερο να κάνουμε και τα wavια flac για να μην πιάνουν χώρο? Με ποιό s/w θα το κάνουμε?

Και πως θα συνδέσουμε το λαπιτόπι με τον μίκτη?

Για πείτε.

...

Reaction score
10
Παιρνεις οποιοδηποτε προγραμμα που εχει playlists, βαζεις fade in-out στις ρυθμισεις και συνδεεις το Output της καρτας ηχου στο input του μικτη. Αυτη ειναι η πιο απλη λυση αφου ετσι και αλλιως η ποιοτητα δεν ειναι σημαντικος παραγοντας σε ενα bar.
Aλλα μαλλον το πας αλλου εσυ......

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Λύση για...

Το πιο απλο ειναι winamp με plugin για mixer/fader.
Αυτο εχω βαλει σε καλοκαιρινο μπαρακι φιλου & εγω.
Υπαρχουν βεβαια & τα 100αρια για live σετ.
(οταν εχουμε ορεξη..)

Reaction score
43
Ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ -μιας και έχω εφαρμόσει την παραπάνω λύση- είναι με τη διαφορά της έντασης που είναι γραμμένα τα κομμάτια. Δηλαδή μπορεί να παίζει ένα κομμάτι και να φτάνει μέχρι τα -10 db στο SRC και το επόμενο που θα μιξάρει αυτόματα το winamp να κάνει peak και να clipάρει το σύμπαν...
Υπάρχει κάποιο plugin για levelizer ας πούμε? Ξέρετε, να τα φέρνει όλα στην ίδια στάθμη.

Reaction score
43
Νίκο εγώ έχω υλοποιήσει την εξής αλυσίδα:

1. PC
(USB)
2. Trends Audio UD-10
(XLR AES/EBU)
3. SRC 2496
(Αναλογική έξοδος σε RCA)
4. Μίκτης
(Αναλογική έξοδος μίκτη RCA σε XLR)
5. DEQ 2496
(XLR BALANCED)
6. Ενισχυτικά, ηχεία κλπ...

Στο άμεσο μέλλον θα παρεμβληθεί ακόμα ένα SRC 2496 μετά το μίκτη και πρίν το DEQ και μετά το DEQ ένα DCX για ενεργό κροσάρισμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151
normalize = expander - limiter. Εκτός από το SRC υπάρχουν κι άλλα μαραφέτια που κάνουν αυτή τη δουλειά σωστά και εύκολα. Επίσης κάνουν "ισοστάθμιση μπάσσου", καλό?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Εγω εχω το PC DJ RED με το οποιο κανεις την δουλεια που θελεις αψογα (εφ'οσον θα τα εχεις ηδη κανει ολα normalized). Σαν corverter εχω το DB POWERAMP. Κανει τα παντα και ποιοτικα...

Reaction score
11
Ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ -μιας και έχω εφαρμόσει την παραπάνω λύση- είναι με τη διαφορά της έντασης που είναι γραμμένα τα κομμάτια. Δηλαδή μπορεί να παίζει ένα κομμάτι και να φτάνει μέχρι τα -10 db στο SRC και το επόμενο που θα μιξάρει αυτόματα το winamp να κάνει peak και να clipάρει το σύμπαν...
Υπάρχει κάποιο plugin για levelizer ας πούμε? Ξέρετε, να τα φέρνει όλα στην ίδια στάθμη.

Νομίζω είναι αυτό.
mp3 doctor
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Other-AUDIO-Tools/MP3Doctor.shtml

Τα κάνει όλα στην ίδια στάθμη και σε όποια στάθμη θέλεις.

Reaction score
1.213

HV

Reaction score
0
Αν δεν κανω λαθος και τα 3 τα κανουν ολα.....Απλα θελουν ΠΟΛΥ ψαξιμο. Ειναι ομως οι 3 κορυφες.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Λύση για...

Το VirtualDj είναι κάτι σαν αυτό που ζητάς. Έχει ένα σωρό επιλογές, αλλά μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ένας σχεδός αρχάριος, με στήριγμα το καλό αρχείο βοήθειας που έχει και να πάει όσο βαθειά θέλει.
Ακόμα φορτώνει 4 διαφορετικά περιβάλλοντα, ανάλογα με το επίπεδο του χρήστη και πολλά άλλα (π.χ. ηχογράφηση του μουσικού προγράμματος, playlists).
Όπως ειπώθηκε, καλύτερα η κανονικοποίηση (normalize) να έχει ήδη γίνει, αν και δεν το ξέρω καλά για να πω αν μπορεί να αυτορυθμίσει το VirtualDj την ένταση. :118:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
gperdik