ΜΑΤ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Gold Surface on Black Anti-Static Coating with Embedded
Silver Wire; Green Surface on Reverse Side
● Dimensions: Same Size as CD and DVD but Much Thinner
(also thinner than the 3-D Mat v.2)
● MSRP: $199 USA

http://www.hometheaterhifi.com/volume_12_3/marigo-labs-signature-3d-mat-7-2005.html

Και τωρα ειμαστε υποχρεωμενοι να πιστεψουμε πως αυτο το πραγματακι αλλαζει τοσο πολυ ηχο και εικονα?

Εχεις το πιστευετε? :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
έχουν ειπωθεί και έχουν γραφει πολλά για τα κάθε λογής ματ. Άλλοι βλέπουν και ακούν βελτιώσεις και άλλοι όχι. Έχει να κάνει περισσότερο με το μηχάνημα στο οποίο βάζουμε το δισκάκι μας να παίξει και με το υλικό του ματ. Το ματ αναλόγως του υλικου κατασκευής προσφέρει καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών στον μηχανισμό ανάγνωσης.

Reaction score
7
Την αποψη μου για τα ψηφιακα μεσα και την αναπαραγωγη τους, μεταφορα του σηματος κλπ την εχω εκφρασει αρκετες φορες...
Ο,τι ειναι γραμμενο επανω στο δισκακι και οπως ειναι γραμμενο, αν ειναι καλος ο μηχανισμος αναγνωσης θα το διαβασει σωστα.

Και αντε ας μην ειμαι απολυτος (που ειμαι, αν δε δω μετρησεις) και ας δεχτω οτι με τη χρηση ενος καλυτερου καλωδιου ή οπτικης ινας (μπορει και να) ειναι καλυτερος ο ηχος, αλλα αυτο.... μπααααα...

Οφειλω παραυτα να συγχαρω το μαγκα που το σκεφτηκε και βγαζει φραγκα απο αυτο....

Reaction score
0
Νομίζω ότι μόνο μια δοκιμή θα με έπειθε αν και το βρίσκω λίγο δύσκολο να ακούσω η να δώ διαφορά!!!

Reaction score
0
Mα το κόλπο είναι ότι δε χρειάζεται να ακούσει κανείς ή να δεί. Χρειάζεται ένας digital analyser που να ελέγχει αν τα bits που παράγονται με τη χρήση του προιόντος διαφέρουν από .
Αν ναι, θα διαφέρει και ο ήχος αν όχι είναι απάτη.

Reaction score
3
Μάτ,υπάρχουν πολλών ειδών.
Αλλα είναι για τα ψηφιακά,και άλλα για τα αναλογικά.
Στα ψηφιακά,δοκίμασα και κράτησα το δισκάκι της HOLFI,έναν πράσινο δίσκο αρκετού πάχους,ο οποίος για να αποδώσει,πρέπει να "φορτιστεί" στο φώς για λίγα λεπτά,αρχίζει να φωσφορίζει,και τοποθετείται επάνω απο το δίσκο του cd,ή του dvd,κάνοντας κάποια μουσική διαφορά.
Το συγκεκριμένο το δοκίμασα σε τέσσερα διαφορετικά transport,και στα τρία ακούσαμε διαφορές σε άλλο λίγες σε άλλο περισσότερες,και το ένα το απέρριψε,γράφοντας "no disc".
Στα υπόλοιπα τρία που το δοκίμασα,Rotel,Sony XQ940,Sony 50,σε όλα είχε διαφορά,τονίζοντας και κάνοντας περισσότερο αναλυτική και περισσότερο τρισδιάστατη την μεσαία περιοχή,καθώς έκανε περισσότερο γλαφυρό το χαμηλό,και γλυκαίνοντας την υψηλή περιοχή ,πρίμα.
Οσο φτηνότερο player χρησιμοποιούσα,τόσο μεγαλύτερη διαφορά,πρός το καλύτερο κατά την δική μου πάντα άποψη έπαιρνα.
Στο dvd,δεν το δοκίμασα ακόμη.

Reaction score
164
Πιστεύω ότι θα έχει ξανασυζητηθεί, αλλά μιας και το έφερε η συζήτηση...
Πώς βελτιώνεται ο ήχος; Σε ένα αναλογικό σύστημα (που άλλο να διαβάζεις 1,23V και άλλο 1,235V) το καταλαβαίνω. Σε ένα ψηφιακό όμως; :?:
Είναι "πιο καλά" τα 1 και 0 που διαβάζει το player με το mat; :D
Αυτό που θα μπορούσα να δεχθώ θα ήταν τα λιγότερα λάθη στην ανάγνωση. Αλλά κάνουν τόσα λάθη πια τα players; Αν έκαναν, τα data cd/dvd δεν θα έπρεπε να διαβάζονταν ποτέ.
Με την ίδια λογική που βελτιώνουν τον ήχο στα CD, δεν θα έπρεπε να βελτιώνουν την εικόνα στα DVD (ή τα μισθολόγια των υπαλλήλων στα data cd; :D )
Πράγματι, δεν μπορώ να καταλάβω...

Reaction score
3
Την μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω επ'αυτού,είναι ότι έχει να κάνει με την ανάκλαση του φωτός της ακτίνας,στα τοιχώματα του transport.
Eάν κάποιος γνωρίζει κάτι επ'αυτού,θα ήθελα να μας το γράψει.
Πώς βελτιώνεται ο ήχος; Σε ένα αναλογικό σύστημα (που άλλο να διαβάζεις 1,23V και άλλο 1,235V) το καταλαβαίνω. Σε ένα ψηφιακό όμως
¨Τι εννοείς?

Reaction score
164
Εννοώ ότι σε ένα αναλογικό σύστημα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα αν θα διαβαστεί 1,23V ή 1,235V, γιατί άλλο αποτέλεσμα θα έχει το ένα και άλλο το άλλο. Σε ψηφιακό σύστημα, μόνο "0" και "1" υπάρχουν, δεν (νομίζω πως) γίνεται να διαβαστούν διαφορετικά.
Ένα mat θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τον δίσκο, να εξαλείψει τους κραδασμούς και χίλια δύο άλλα. Αλλά οι "1" θα είναι πάλι "1". Αν διαβαστεί λάθος, η διαφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από προβλήματα στην αναλυτικότητα κτλ.
Έχουν διαφορά τα audio cd από τα data cd; Δεδομένα δεν διαβάζουν και τα δύο; Γιατί τα cd του η/υ δεν χρειάζονται τέτοιες πατέντες και απλά διαβάζουν τα data ή δεν τα διαβάζουν αν υπάρχει πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση δεν φορτώνουν μια φωτογραφία με καλύτερο contrast ή μεγαλύτερο δυναμικό εύρος.

Reaction score
3
Κραδασμούς συντονισμούς κλπ,εξωγενείς παράγοντες,απομονώνουν λογικά και στα ψηφιακά αλλά περισσότερο στα αναλογικά.
Στα ψηφιακά,επαναλαμβάνω,εάν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω,εκτός απο την δικιά μου άποψη ας το γράψει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Κύριοι για να μην υπάρχουνε απορίες και εσφαλμένες απόψεις επί τούτου, ξεκινώ νέο θέμα με τίτλο "High-end και λάθη ανάγνωσης στο CD".

Απλά για να σας προϊδεάσω, η φράση "ή το διαβάζει ή δε το διαβάζει" για τα ψηφιακά που πολλοί το λένε με την πρώτη ευκαιρία και κοροϊδεύουνε όσους λένε τα αντίθετα, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Νομιζω πως αξιζει να διαβασει κανεις την συζητηση που ακολουθησε στο τοπικο φορουμ μετα την παρουσιαση του προιοντος
http://www.hometheaterhifi.com/forum/showthread.php?t=2928

Ακομα πιο πολυ ομως αξιζει η αντιδραση της κατασκευαστριας εταιρειας η οποια πλεον προσφερει το προιον παγκοσμιως με δωρεαν τα μεταφορικα και με εγγυηση επιστροφης των χρηματων εαν...δεν κανει αυτα που υποσχεται
http://www.hometheaterhifi.com/forum/showthread.php?t=2939

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος