ΜΕΓΑΛΟ SPECTRUM ANALYZER

Reaction score
262
Καλησπέρα,

Θέλω να βρω ή να μου φτιάξουν 2 μεγάλα spectrum analyzer προκειμένω να τοποθετηθούν σε 2 υπερυψωμένα ράφια του κεντρικού επίπλου που έχω τα μηχανήματα του home cinema. Τα ωραιότερα που έχω δει από κοντά ήταν στο CLUB AGORA (το οποίο όταν στήθηκε, τόσο ηχητικά όσο και φωτιστικά, ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή του) Ήταν 2 κομμάτια με διαστάσεις περίπου 50 εκ. μήκος και 30 εως 40 εκ. ύψος και ήταν dot πράσινα led. Εχει υλοποιήσει κανείς κάτι τέτοιο ή ξέρει κανείς κάποιον ηλεκτρονικό που θα μπορούσε να φτιάξει κάτι αντίστοιχο?

Σας ευχαριστώ.

Reaction score
262
Σε ευχαριστω Πετρο, εχω δει και εγω διαφορα αλλα θελω αρκετα μεγαλα να ειναι και μαλλον πρεπει να παω σε custom λυση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.535
Αφαιρείς τα LED που έχει και φτιάχνεις δική σου πλακέτα με μεγαλύτερα LED. Αναλόγως την ισχύ που καταναλώνουν ή οδηγούνται απευθείας από την υπάρχουσα πλακέτα ή οδηγούνται μέσω τρανζίστορ που παίρνουν σήμα από αυτή τη πλακέτα συν ένα επιπλέον τροφοδοτικό 5 volts.
Αλήθεια πόσο μεγάλο το σκέφτεσαι?

Reaction score
262
Καλημερα, εχω σκεφτει να ειναι περιπου 50 με 60εκ μηκος και περιπου 40 υψος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.535
Οπότε μπορείς να πάρεις κάτι σαν αυτό που σου έστειλα και το κάθε Led να γίνει διπλό.
Θα θέλει άλλη, ισχυρότερη, οδήγηση.

Reaction score
262
Φίλε Πέτρο σε ευχαριστώ. Αν κατάλαβα τι λες, καθώς αυτό αναφέρει ότι είναι 32χ32 εννοείς να πάρω 4 τέτοια και με κάποιο τρόπο να τα βάλω 2 και 2 μαζί?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.535
Εννοώ να κατασκευαστεί μια άλλη πλακέτα, με τα Led ανά δύο παράλληλα και διπλάσιο αριθμό από αυτό που σου έστειλα, ώστε στο ύψος να είναι το καινούριο διπλάσιο του υπάρχοντος.
Στη <<παλιά>> πλακέτα θα κολληθούν καλωδιάκια που θα συνδέονται με τη καινούρια. Θα πάρει η κάθε δυάδα των Leds οδήγηση μέσω ενός τρανζίστορ που θα ελέγχεται από τη πλακέτα που σου έστειλα.

Reaction score
262
Επιτέλους βρήκα κάτι να σας δείξω, αρκετά κοντά σε αυτό που θέλω να φτιάξω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.301
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito