ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ-ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΤΗς ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗς ΕΛΛΑΔΑΣ,
που πιστεύω πως είναι μία παρουσίαση αναφοράς για τα μέλη, και ειδικότερα τους νεότερους, με σκοπό να αποκτήσουν μία συνολική άποψη των έργων του μεγάλου αυτού Ελληνα!!!




Ο Μίκης Θεοδωράκης, Κρητικός στην καταγωγή, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1925 στη Χίο.
Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας όπως στη Μυτιλήνη, Γιάννενα, Κεφαλλονιά, Πύργο, Πάτρα και κυρίως στην Τρίπολη.

Από τότε φάνηκε καθαρά, ότι η ζωή του θα μοιραζόταν ανάμεσα στη μουσική και στον αγώνα για τον ΄Ανθρωπο.
Στην Τρίπολη, μόλις 17 ετών, δίνει την πρώτη του συναυλία παρουσιάζοντας το έργο του Κασσιανή και παίρνει μέρος στην αντίσταση κατά των κατακτητών. Στη μεγάλη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 1943 συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από τους Ιταλούς και βασανίζεται.
Διαφεύγει στην Αθήνα, όπου οργανώνεται στο ΕΑΜ και αγωνίζεται κατά των Γερμανών κατακτητών. Συγχρόνως σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Φιλοκτήτη Οικονομίδη. Μετά την απελευθέρωση ξεσπά ο εμφύλιος.
Ο Θεοδωράκης λόγω των προοδευτικών του ιδεών καταδιώκεται από τις αστυνομικές αρχές. Για ένα διάστημα ζει παράνομος στην Αθήνα χωρίς να σταματήσει την επαναστατική του δράση. Τελικά συλλαμβάνεται και στέλνεται εξορία στην αρχή στην Ικαρία και στη συνέχεια στο επονομαζόμενο στρατόπεδο θανάτου, τη Μακρόνησο. Τελικά αποφοιτά από το Ωδείο το 1950 με δίπλωμα στην αρμονία, αντίστιξη και φούγκα.

Το 1954 πηγαίνει με υποτροφία στο Παρίσι, όπου εγγράφεται στο Conservatoire και σπουδάζει μουσική ανάλυση με τον Olivier Messiaen και διεύθυνση ορχήστρας με τον Eugène Bigot.
Η περίοδος 1954-1960 είναι μια εποχή έντονης δραστηριότητας για τον Θεοδωράκη στο χώρο της Ευρωπαϊκής μουσικής. Συνθέτει μουσική για το μπαλλέτο της Ludmila Tcherina, το Covent Garden, Stuttgart Ballet και επίσης για τον κινηματογράφο.
Το 1957 του απονέμεται το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ της Μόσχας από τον Schostakovitch για το έργο του, Suite No 1 για πιάνο και ορχήστρα.
Συγχρόνως συνθέτει πολλά έργα συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου.

Το 1960 επιστρέφει στην Ελλάδα. ΄Έχει ήδη μελοποιήσει τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου, που σηματοδοτεί την "στροφή" του προς το λαϊκό τραγούδι. Συνθέτει δεκάδες κύκλους τραγουδιών που βρίσκουν βαθύτατη απήχηση μέσα στον ελληνικό λαό.
Ιδρύει την Μικρή Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών και δίνει πολλές συναυλίες σ΄ όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να εξοικειώσει τον κόσμο με τα αριστουργήματα της συμφωνικής μουσικής.
Το 1963 μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ιδρύεται η "Νεολαία Λαμπράκη", της οποίας εκλέγεται Πρόεδρος. Την ίδια εποχή εκλέγεται Βουλευτής της ΕΔΑ.

Την 21η Απριλίου του 1967 περνά στην παρανομία και απευθύνει την πρώτη έκκληση για Αντίσταση κατά της Δικτατορίας στις 23 Απριλίου. Τον Μάιο του 1967 ιδρύει μαζί με άλλους την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση κατά της Δικτατορίας, το ΠΑΜ και εκλέγεται πρόεδρός του.

Συλλαμβάνεται τον Αύγουστο του 1967. Μπουμπουλίνας, απομόνωση, φυλακές Αβέρωφ, η μεγάλη απεργία πείνας, νοσοκομείο, αποφυλάκιση και κατ΄οίκον περιορισμός, εκτόπιση με την οικογένεια στη Ζάτουνα Αρκαδίας, στρατόπεδο Ωρωπού. ΄Ολο αυτό το διάστημα συνθέτει συνεχώς. Πολλές από τα καινούρια έργα κατορθώνει με διάφορους τρόπους να τα στέλνει στο εξωτερικό, όπου τραγουδιούνται από τη Μαρία Φαραντούρη και τη Μελίνα Μερκούρη.
Στον Ωρωπό η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται επικίνδυνα. Στο εξωτερικό ξεσηκώνεται θύελλα διαμαρτυριών. Προσωπικότητες, όπως ο Δημήτρης Σοστάκοβιτς, Arthur Miller, Laurence Olivier, Yves Montand κ.λ.π. δημιουργούν επιτροπές για την απελευθέρωσή του. Τελικά υπό την πίεση αυτή αποφυλακίζεται και βρίσκεται στο Παρίσι τον Απρίλιο του 1970.

Στο εξωτερικό αφιερώνει όλο το χρόνο του σε περιοδείες σ` όλο τον κόσμο με συναυλίες, συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και προσωπικότητες, συνεντεύξεις, δηλώσεις για την πτώση της δικτατορίας και την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Οι συναυλίες του γίνονται βήμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης και για τους άλλους λαούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα: Ισπανούς, Πορτογάλους, Ιρανούς, Κούρδους, Τούρκους, Χιλιανούς, Παλαιστίνιους.
Γιατί πεποίθησή του ήταν πάντα, ότι η δημοκρατία και η ελευθερία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εδραίωση της ειρήνης. Γιατί ο πόλεμος αποφεύγεται μόνο από ανθρώπους ελεύθερους, που μπορούν να ρυθμίσουν οι ίδιοι τις τύχες τους.

Το 1972 επισκέπτεται το Ισραήλ δίνοντας συναυλίες. Συναντάται με τον τότε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Αλόν, που του ζητά να μεταφέρει μήνυμα στον Αραφάτ. Πραγματικά αμέσως μετά συναντάται με τον Αραφάτ, στον οποίο επιδίδει το μήνυμα της Ισραηλινής Κυβέρνησης και προσπαθεί να τον πείσει να αρχίσει συζητήσεις με την άλλη πλευρά. Από τότε συνέβη πολλές φορές να παίξει τον ρόλο του άτυπου πρεσβευτή μεταξύ των δύο πλευρών.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 1994 γιορτάσθηκε πανηγυρικά στο ΄Οσλο η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων παρουσία των Πέρες και Αραφάτ με την παρουσίαση του Μαουτχάουζεν που στο μεταξύ έχει γίνει "εθνικό τραγούδι" του Ισραήλ και του Ύμνου για την Παλαιστίνη που έγραψε ο Θεοδωράκης, ως αναγνώριση και της δικής του συμβολής στην υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή αυτή.

Επισκέπτεται επίσης την Αλγερία, Αίγυπτο, Τύνιδα, Λίβανο και Συρία προσπαθώντας να ενισχύσει τον διάλογο μεταξύ αντιμαχομένων πλευρών.

Το 1974 με την πτώση της Δικτατορίας γυρίζει στην Ελλάδα. Συνθέτει πάντα μουσική. Δίνει πολλές συναυλίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα συμμετέχει στα κοινά είτε ως απλός πολίτης, είτε ως βουλευτής [1981-86 (παραίτηση) και 1989-92 (παραίτηση)] είτε ως Υπουργός Επικρατείας [1990-92 (παραίτηση)].

Το 1976 ιδρύει το Κίνημα ¨Πολιτισμός της Ειρήνης¨ και δίνει διαλέξεις και συναυλίες σ΄ όλη την Ελλάδα.

Το 1983 του απονέμεται το βραβείο Λένιν για την Ειρήνη.

Το 1986 γίνεται πραγματικότητα κάτι που από το 1970 ακόμα έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις του: η δημιουργία επιτροπών ελληνοτουρκικής φιλίας στην Ελλάδα με πρόεδρο τον ίδιο και στην Τουρκία με τη συμμετοχή γνωστών πνευματικών ανθρώπων όπως ο Αζίζ Νεσίν, ο Γιασέρ Κεμάλ και ο Ζυλφύ Λιβανελί.
Ο Θεοδωράκης δίνει πολλές συναυλίες στην Τουρκία, που τις παρακολουθούν κυρίως νέοι με συνθήματα υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
Αργότερα παίζει και πάλι το ρόλο του άτυπου πρεσβευτή ειρήνης, μεταφέροντας μηνύματα των ελλήνων πρωθυπουργών, του Α. Παπανδρέου και του Κ. Μητσοτάκη προς την τουρκική κυβέρνηση.

Επίσης το 1986 (μετά την καταστροφή στο Τσερνομπίλ) πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία με συναυλίες σ΄ όλη την Ευρώπη κατά της ατομικής ενέργειας.

Το 1988 διοργανώνονται με δική του πρωτοβουλία δύο συνέδρια για την ειρήνη στο Tübingen και στην Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφονταιν και ο Johannes Rau, φιλόσοφοι όπως ο Dürrenmatt, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες.
Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

Το 1990 δίνει 36 συναυλίες σ΄ολη την Ευρώπη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστείας. Συνεχίζει δίνοντας συναυλίες για την ηλιακή ενέργεια (υπό την αιγίδα της Εurosolar), κατά του αναλφαβητισμού, κατά των ναρκωτικών κ.λ.π.

Παράλληλα αγωνίζεται και για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άλλες χώρες και κυρίως στις γειτονικές Αλβανία (που την επισκέπτεται και ως Υπουργός για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας) και Τουρκία. Ως πρόεδρος Διεθνούς Επιτροπής στο Παρίσι καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των τούρκων ηγετών της αντιπολίτευσης Κουτλού και Σαργκίν που τελικά επιτυγχάνουν.

Προτείνει τη διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ειρήνης στους Δελφούς και υποβάλλει στην κυβέρνηση σχέδιο για μια "Ολυμπιάδα του Πνεύματος".

Ιδρύει επιτροπή συμπαράστασης και βοήθειας προς τον Κουρδικό λαό.

Το 1993 αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, όμως παραιτείται τον επόμενο χρόνο.
Σε περιοδεία του στην Αμερική και τον Καναδά το 1994 για την ενίσχυση Πολιτιστικού κέντρου των ομογενών, η Σύγκλητος του Québec υποδέχεται με ομόφωνο ψήφισμά της, με το οποίο τον τιμά για την προσφορά του στον πολιτισμό και τους αγώνες του για τον ΄Ανθρωπο.
Τα επόμενα χρόνια παρουσιάζονται οι όπερές του "Ηλέκτρα" (1995) και "Αντιγόνη" (1999) ενώ παράλληλα αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα στο εξωτερικό (Ευρώπη, Νότια Αφρική, Αμερική) και παίρνει δυναμικά θέση σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της εποχής (ελληνοτουρκική φιλία, σεισμοί, βομβαρδισμοί στην Γιουγκοσλαβία, υπόθεση Οτσαλάν, πόλεμος στο Αφγανιστάν, πόλεμος στο Ιράκ κ.λπ.).
Το 2000 είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης. Σύσσωμη η πολιτική και η πνευματική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου στηρίζει την υποψηφιότητα, ενώ στη Νορβηγία, στα γραφεία της Επιτροπής για το Νόμπελ φθάνουν συνεχώς επιστολές από όλα τα μέρη του κόσμου από προσωπικότητες, φορείς και απλούς ανθρώπους.
Το 2002 παρουσιάζεται η όπερά του "Λυσιστράτη", ένας αληθινός ύμνος στην Ειρήνη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε όλα τα είδη της μουσικής: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλλέτα, χορωδιακή εκκλησιαστική μουσική, μουσική για αρχαίο δράμα, για θέατρο, για κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι, μετασυμφωνικά έργα.
Επίσης έχει γράψει πολλά βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!

Κυριώτερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη

α) Κύκλοι τραγουδιών: Τα Παιδικά, Επιτάφιος, Επιφάνια, Πολιτεία Α΄,Β΄,Γ΄και Δ΄, Λιποτάκτες, Μικρές Κυκλάδες, Μαουτχάουζεν, Romancero Gitano, Θαλασσινά Φεγγάρια, Ο Ήλιος και ο Χρόνος, 12 Λαϊκά, Νύχτα Θανάτου, Αρκαδίες, Τα τραγούδια του Αγώνα, Τα τραγούδια του Ανδρέα, 18 Λιανοτράγουδα, Μπαλλάντες, Στην Ανατολή, Τα Λυρικά, Χαιρετισμοί, Επιβάτης, Ραντάρ, Διόνυσος, Φαίδρα, Καρυωτάκης, Τα πρόσωπα του ήλιου, Μνήμη της πέτρας, Ως αρχαίος άνεμος, Μήπως ζούμε σ΄άλλη χώρα;, Μια θάλασσα γεμάτη μουσική, Η Βεατρίκη στην οδό μηδέν, Ασίκικο Πουλάκη, Λυρικώτερα, Λυρικώτατα, Σερενάτες.

β) Μουσική για θέατρο: Το τραγούδι του νεκρού αδελφού, Ένας Όμηρος, Εχθρός Λαός, Προδομένος Λαός, Καποδίστριας, Χριστόφορος Κολόμβος, Περικλής, Αυτό το δέντρο δεν το λέγανε υπομονή, Το θεριό του Ταύρου, Μάκβεθ.

γ) Μουσική για Αρχαίο Δράμα: Ορέστεια (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες), Αντιγόνη, Ιππής, Λυσιστράτη, Προμηθεύς Δεσμώτης, Οιδίπους Τύραννος, Εκάβη, Ικέτιδες, Τρωάδες, Φοίνισσες, Αίας.

δ) Μουσική για κινηματογράφο: Ζορμπάς, Ζ, Σέρπικο, Ιφιγένεια, Ηλέκτρα, Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, Σουτιέσκα (Τίτο), Μπιριμπί, Φαίδρα, Κατάσταση Πολιορκίας, Actas de Marusia.

ε) Ορατόρια: 'Αξιον Εστί, Μαργαρίτα, Επιφάνια Αβέρωφ, Κατάσταση Πολιορκίας, Πνευματικό Εμβατήριο, Requiem, Canto General, Θεία Λειτουργία, Λειτουργία για τα παιδιά που σκοτώνονται στον πόλεμο.

στ) Συμφωνικά και Μουσική Δωματίου: 1η, 2η, 3η 4η, 7η Συμφωνία, Κατά Σαδδουκαίων, Canto Olympico, Τρίο, Σεξτέτο, Το Πανηγύρι της Αση-Γωνιάς, Ελληνική Αποκριά, Κύκλος, Σονατίνα για πιάνο, Σουίτα αρ. 1, 2 και 3, Σονατίνα αρ. 1 και αρ. 2 για βιολί και πιάνο, Οιδίπους Τύραννος, Κοντσέρτο για πιάνο, Ραψωδία για τσέλλο και ορχήστρα, Sinfonietta, Adagio.

ζ) Μπαλέτα: Οι Εραστές του Τερουέλ, Αντιγόνη, Ζορμπάς.

η) Όπερες: Καρυωτάκης (Οι μεταμορφώσεις του Διονύσου), Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Λυσιστράτη.


 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ!

-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ: Σύνθεση: 1958, Παρίσι. Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Τραγουδά ο Γρ.Μπιθικώτσης (ηχογράφηση Αύγουστος 1960) και Μαίρη Λίντα (ηχογράφηση καλοκαίρι 1963)
-ΕΠΙΦΑΝΙΑ: Σύνθεση 1960, Παρίσι. Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Τραγουδά ο Γρ.Μπιθικώτσης. (ηχογράφηση Φεβρουάριος 1962).
1.ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Τ' ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ - Γρ.Μπιθικώτσης
2.ΧΕΙΛΙ ΜΟΥ ΜΟΣΚΟΜΥΡΙΣΤΟ - Γρ.Μπιθικώτσης
3.ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΟΥ ΜΟΥ ΜΙΣΕΨΕΣ - Γρ.Μπιθικώτσης
4.ΒΑΣΙΛΕΨΕΣ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ - Γρ.Μπιθικώτσης
5.ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΚΙ ΗΣΟΥΝ ΓΛΥΚΟΣ - Γρ.Μπιθικώτσης
6.ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΣΤΕΚΟΣΟΥΝ - Γρ.Μπιθικώτσης
7.ΝΑΧΑ Τ' ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ - Γρ.Μπιθικώτσης
8.ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕΣ - Γρ.Μπιθικώτσης
9.ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ - Γρ.Μπιθικώτσης
10.ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ - Γρ.Μπιθικώτσης
11.ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ - Γρ.Μπιθικώτσης
12.ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ - Γρ.Μπιθικώτσης
13.ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Τ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ - Μ.Λίντα
14.ΧΕΙΛΙ ΜΟΥ ΜΟΣΚΟΜΥΡΙΣΤΟ - Μ.Λίντα
15.ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΟΥ - Μ.Λίντα
16.ΒΑΣΙΛΕΨΕΣ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ - Μ.Λίντα
17.ΕΙΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ - Μ.Λίντα
18.ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΣΤΕΚΟΣΟΥΝ - Μ.Λίντα
19.ΝΑ ΧΑ Τ' ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ - Μ.Λίντα
20.ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕΣ - Μ.Λίντα


-ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ - Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΖΟΡΩΝ!
Επανέκδοση 2004 σε Digital Remastered. Παραγωγή: Minos - Emi.
Πρώτο CD: ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ Εγγραφή πρώτη. Σύνθεση 1959 - 1961, Παρίσι - Αθήνα - Λονδίνο. Κύκλος τραγουδιών σε στίχους-ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Θεοδωράκη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Πάνου Κοκκινόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδούν: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μανώλης Χιώτης, Καίτη Θύμη, Αντώνης Κλειδωνιάρης, και ο Μίκης Θεοδωράκης.
ΔΕΥΤΕΡΟ CD: ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ Εγγραφή δεύτερη. Σύνθεση 1959 - 1961 Παρίσι - Αθήνα - Λονδίνο (1957, Παρίσι το "ΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ"). Κύκλος τραγουδιών σε στίχους-ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Θεοδωράκη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Πάνου Κοκκινόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδά η Μαίρη Λίντα.
1.ΜΥΡΤΙΑ - Γρ. Μπιθικώτσης
2.ΕΙΧΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ - Γρ. Μπιθικώτσης
3.ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ - Γρ. Μπιθικώτσης
4.ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΖΙΑ - Γρ. Μπιθικώτσης
5.ΡΟΔΙΑ - Γρ. Μπιθικώτσης
6.ΦΕΥΓΩ ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ - Γρ. Μπιθικώτσης
7.Θ' ΑΦΗΣΩ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ - Γρ. Μπιθικώτσης
8.ΠΑΛΙΚΑΡΙ - Γρ. Μπιθικώτσης
9.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩ - Γρ. Μπιθικώτσης
10.ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Γρ. Μπιθικώτσης
11.Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΖΟΡΩΝ - Γρ. Μπιθικώτσης
12.Η ΡΟΜΒΙΑ - Γρ. Μπιθικώτσης & Καίτη Θύμη
13.ΜΥΡΤΙΑ - Μ.Λίντα
14.ΕΙΧΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ - Μ.Λίντα
15.ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ - Μ.Λίντα
16.ΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ - Μ.Λίντα
17.ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΖΙΑ - Μ.Λίντα
18.ΦΕΥΓΩ ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ - Μ.Λίντα
19.Θ' ΑΦΗΣΩ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ - Μ.Λίντα
20.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - Μ.Λίντα
21.ΠΑΛΙΚΑΡΙ - Μ.Λίντα
22.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩ - Μ.Λίντα
23.ΡΟΔΙΑ - Μ.Λίντα
24.ΑΠΑΓΩΓΗ - Μ.Λίντα


-ΠΟΛΙΤΕΙΑ!
Ερμηνευτής: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
Στιχουργός:ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Συμμετοχές:ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
Κυκλοφορία:04/04/1963!
1.ΚΑΥΜΟΣ
2.ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ
3.ΠΑΡΑΠΟΝΟ
4.ΓΩΝΙΑ-ΓΩΝΙΑ
5.ΕΊΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ
6.ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
7.ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ
8.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ
9.ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ
10.Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ
11.ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ
12.ΕΧΩ ΜΙ' ΑΓΑΠΗ
13.ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
14.ΒΡΑΧΟ-ΒΡΑΧΟ


-Κύκλος τραγουδιών. Σύνθεση 1960 - 1961, Παρίσι-Αθήνα. ΠΟΛΙΤΕΙΑ Α': Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Κώστας Βίρβος. Τραγουδούν: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα, Μαίρη Λίντα, Μανώλης Χιώτης.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ Β': Ποίηση: Κώστας Βάρναλης. Στίχοι:Δημήτρης Χριστοδούλου, Πάνος Κοκκινόπουλος, Νίκος Γκάτσος. Τραγουδούν: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρία Φαραντούρη, Αντώνης Κλειδωνιάρης, Μιχάλης Ιωαννίδης.
1.ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
2.ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
3.ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
4.ΜΑΝΑ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
5.ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ - Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα
6.ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ - Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα
7.ΒΡΑΧΟ ΒΡΑΧΟ - Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα
8.ΠΑΡΑΠΟΝΟ - Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα
9.ΚΑΗΜΟΣ - Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα
10.ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ - Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα
11.ΚΑΗΜΟΣ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης & Χορωδία
12.ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ - Μαίρη Λίντα
13.ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - Μαίρη Λίντα & Μανώλης Χιώτης
14.ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
15.Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
16.ΓΩΝΙΑ ΓΩΝΙΑ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
17.ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
18.ΣΤΡΑΤΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
19.ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ - Γρηγόρης Μπιθικώτσης


-ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ!
Στιχουργός: ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.
Κυκλοφορία:06/02/1962.
1.ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ
2.ΑΠΡΙΛΗΣ
3.ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
4.ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ
5.ΈΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ
6.ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ
7.ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΙΟ
8.ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
9.ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ


-Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.
Στιχουργός:ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ
Συμμετοχές:ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Κυκλοφορία:25/06/1963!!
Από το ομώνυμο Θεατρικό εργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
1.ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ
2.ΠΕΝΙΑ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
3.ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
4.Ο ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟΣ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
5.ΤΟ ΨΩΜΙ 'ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
6.ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΟΥ
7.ΣΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
8.ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
9.ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟΣ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
10.ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 1
Ερμηνευτής: ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στιχουργός: ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κυκλοφορία: 02/02/1963
1 .ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ
2 .ΡΟΔΙΑ ΤΕΤΡΑΚΛΩΝΗ
3 .ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
4 .ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ
5 .ΜΥΡΤΙΑ
6 .ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΟΥ
7 .ΣΕ ΠΟΤΙΣΑ ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ
8 .ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ
9 .ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩ
10 .ΧΑΘΗΚΑ
11 .ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ


-ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 2
Ερμηνευτής: ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στιχουργός: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ, ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
Κυκλοφορία: 03/03/1964
1 .ΒΡΑΧΟ ΒΡΑΧΟ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ
2 .ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
3 .ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΑ
4 .ΕΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ
5 .ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Τ' ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ
6 .ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ
7 .ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ
8 .ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
9 .ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ
10 .ΚΑΗΜΟΣ
11 .ΑΠΡΙΛΗΣ


-ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 3
Ερμηνευτής: ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στιχουργός: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
Κυκλοφορία: 03/03/1965
1 .ΑΝΟΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
2 .ΤΑ 'ΔΑΤΕ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ
3 .ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ - Ορχήστρα
4 .ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ
5 .ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΓΗ
6 .ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ
7 .ΜΑΡΙΝΑ
8 .ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
9 .ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ - Ορχήστρα
10 .Ο ΚΗΠΟΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
11 .ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ - Ορχήστρα
12 .ΛΑΜΠΡΗ


-ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 4
Ερμηνευτής: ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στιχουργός: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ
Κυκλοφορία: 06/06/1966
1 .Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ
2 .ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ
3 .ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ
4 .ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΣ
5 .Η ΜΑΓΙΑ
6 .Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ
7 .ΒΟΡΙΑΣ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ
8 .ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
9 .ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
10 .ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ (Ματωμένο φεγγάρι)
11 .ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΟΡΙΑ
12 .ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ


-ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στιχουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Συμμετοχές: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΒΕΡΑ ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΥ, ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Κυκλοφορία: 01/01/1965
1 .ΑΠΡΙΛΗΣ
2 .ΓΩΝΙΑ-ΓΩΝΙΑ
3 .ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΟΡΗΑ
4 .ΒΡΑΔΥΑΖΕΙ
5 .ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ
6 .ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ
7 .ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
8 .ΣΤΡΑΤΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ
9 .ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
10 .ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΧΑΡΑ
11 .Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ
12 .ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ - ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ!
Στιχουργός:ΕΡΡΙΚΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, Μ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΑΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ
Συμμετοχές: ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΝΑ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ.
Επανέκδοση του Θεατρικου ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ έχουν ενσωματωθεί και τα 8 τραγούδια του Θεατρικού ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε CD. Εχει γίνει ειδική ηχητική επεξεργασία. Υπάρχουν κείμενα στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα, όλοι οι στίχοι, βιογραφικά, κείμενα του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη για την εποχή και την κυκλοφορία. 1961-1962!!
1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ορχήστρα
2.ΣΕΡΕΝΑΤΑ - Ανδρέας Ντούζος
3.ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΩ - Ντ.Γιαννακοπούλου
4.ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ - χορωδία
5.ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ - Γρ.Μπιθικώτσης
6.ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ - Ντ.Γιαννακοπούλου
7.ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΟΥ ΜΑΛΙΑ - Γρ.Μπιθικώτσης & χορωδία
8.ΚΑΗΜΟΣ - Γρ.Μπιθικώτσης & χορωδία
9.ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΕ - Ντ.Γιαννακοπούλου
10.ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ - Αννα & Μαρία Καλουτά
11.ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ - Γρ.Μπιθικώτσης & χορωδία
12.ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΜΑΤΙΑ - Ντ.Γιαννακοπούλου
13.ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - χορωδία
14.ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ - ορχήστρα
15.ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ - Γρ.Μπιθικώτσης
16.ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ - Γρ.Μπιθικώτσης
17.ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΑ - Γρ.Μπιθικώτσης & χορωδία
18.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ - Γρ.Μπιθικώτσης
19.Ο ΜΙΜΗΣ Ο ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ - Κώστας Χατζής
20.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ - Μαίρη Λίντα
21.Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ - Γρ.Μπιθικώτσης & χορωδία
22.ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - χορωδία.


-ΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ!
Ερμηνευτής: ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κυκλοφορία:02/02/1966.
1.ΗΤΑΝ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ
2.ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
3.ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
4.ΑΚΟΥΣΛΑ, ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ
5.ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΥΜΑΜΑΙ
6.ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
7.ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΑΝΝΑ
8.ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΣ
9.ΕΙΜΑΙ ΑΓΓΛΟΣ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ
10.ΘΕΣ ΝΑ ΖΗΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
11.ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΈΝΑ ΤΟΠΙ ΧΡΥΣΟ
12.ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ
13.ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ
14.ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
15.ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΠΡΗ
16.ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ.


-ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ
Ερμηνευτής:ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
Στιχουργός:ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΛΕΝΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ΑΝΤΗ ΠΕΡΝΑΡΗ.
Συμμετοχές:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Κυκλοφορία:01/10/1966!
1.ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
2.ΜΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΣΟΥ
3.ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
4.ΜΑΡΩΝΑΣ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
5.ΘΡΗΝΟΣ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
6.ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
7.ΜΑΝΝΟΥΛΑ ΜΟΥ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΣΟΥ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
8.ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
9.ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ
10.ΤΡΟΟΔΟΣ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)
11.ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ
12.ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ.


-ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ.
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ.
Κυκλοφορία:04/06/1966.
1.ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ
2.Ο ΑΝΤΩΝΗΣ
3.Ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ
4.ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
5.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ
6.Ο ΙΣΚΙΟΣ ΕΠΕΣΕ ΒΑΡΥΣ
7.ΠΗΡΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
8.ΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΙΑ
9.ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ
10.Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΠΝΟΣ.


-ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
Ερμηνευτής:ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
Στιχουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
Κυκλοφορία:04/08/1966!
ΡΩΜΙΟΣΥΝ: Σύνθεση 1966, Αθήνα. Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου (από τον κύκλο ποιημάτων ΑΓΡΥΠΝΙΑ). Τραγουδά ο Γρ. Μπιθικώτσης. Η Ρωμιοσύνη έγινε ιδιαίτερα γνωστή και τραγουδήθηκε από τον ελληνικό λαό σ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας 1967-1974.
1.ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ
2.ΟΛΟΙ ΔΙΨΑΝΕ
3.ΟΤΑΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ
4.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
5.ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ
6.ΔΕΝΤΡΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
7.ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ
8.ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ
9.ΤΡΑΒΗΞΑΝΕ ΨΗΛΑ


-ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ!!!
Ερμηνευτής:NΤΟΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στιχουργός:ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
Κυκλοφορία: 02/04/1966!
1.ΜΑΡΙΝΑ
2.H ΜΑΓΙΑ
3.ΤΟ ΤΡΙΖΟΝΙ
4.ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΟΡΙΑ
5.ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ
6.ΤΑΔΑΤΕ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ
7.Ο ΚΗΠΟΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
8.ΘΑ ΓΙΝΗΣ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ
9.ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ
10.ΣΚΕΠΑΣΕ ΑΤΜΟΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΑΣ
11.ΧΑΘΗΚΑ!!!!
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ / ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ
Ερμηνευτής: ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
Συμμετοχές: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ NEW OPERA, ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ GWALIA
Κυκλοφορία: 03/04/1970
Ορατόριο για σολίστες, ελληνικα λαϊκά όργανα, χορωδία και ορχήστρα. Παίζει η Συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου υπό την διεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η χορωδία της New Opera και η ανδρικη χορωδία του Gwalia.!!!


-ΤΑ ΛΑΙΚΑ / ΝΥΧΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ.
Ερμηνευτής:ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Στιχουργός: ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Συμμετοχές: ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
Κυκλοφορία:03/03/1971.

Επανέκδοση του έργου ΤΑ ΛΑΊΚΑ του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Μάνου Ελευθερίου με τον Μανώλη Μητσιά. Εχει γίνει ειδική ηχητική επεξεργασία. Υπάρχουν κείμενα στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα, όλοι οι στίχοι, βιογραφικά, κείμενα του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη για την εποχή και την κυκλοφορία. 1974.
Ερμηνευτής: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ!
1.ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΗΜΟ
2.ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΣΚΕΠΗ
3.Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
4.Η ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ
5.ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ
6.ΖΩΗ ΜΙΚΡΗ (ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ)
7.Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ
8.ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ
9.Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙΡΟ
10.ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ
11.ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ
12.ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ.!!!


-Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ / ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ!
Στιχουργός:ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Συμμετοχές:ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
Κυκλοφορία:10/11/1972
Ζωντανή ηχογράφηση στο Theatre National Populaire το 1972. Εκτος του Αντώνη Καλογιάννη και της Μαρίας Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή, συμμετέχει η Εθνική Χορωδία της Γαλίας υπό την διεύθυνση του J.Grimbert. Στο 'Ηλιος και ο Χρόνος' απαγγελει ο George Wilson, ενώ στο 'Επιφάνεια Αβέρωφ' απαγγελει ο Yves Montand.!!!


-ΤΑ 18 ΛΙΑΝΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Ερμηνευτής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
Στιχουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
Συμμετοχές: ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
Κυκλοφορία: 01/01/1974.
1.ΑΝΑΒΑΦΤΙΣΗ
2.ΚΟΥΒΕΝΤΑ Μ' ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ
3.ΚΑΡΤΕΡΕΜΑ
4.ΛΑΟΣ
5.ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
6.ΑΥΓΗ
7.ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ
8.ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΡΑ
9.ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
10.ΤΟ ΝΕΡΟ
11.ΤΟ ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ
12.ΛΙΓΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
13.Τ' ΑΣΠΡΟ ΞΩΚΚΛΗΣΙ
14.ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ
15.ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΣ
16.ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ
17.Ο ΤΑΜΕΝΟΣ
18.ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ.


-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΟΙΑΣ
Στιχουργός:ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ
Συμμετοχές: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Κυκλοφορία: 02/02/1974
1 .Ποίηση: ΜΑΡΙΝΑ, Τραγούδι: ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
2 .Ποίηση: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, Τραγούδι: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
3 .ΜΙΛΩ - Bonus track από το LP: ΝΥΧΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ


-ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ
Στιχουργός: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΦΑΣ
Συμμετοχές: ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ, ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Κυκλοφορία: 04/09/1974
1 .ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΩΝ
2 .ΧΑΪ ΧΑΪ
3 .ΒΟΓΓΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ Τ' ΑΝΑΠΛΟΥ
4 .ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ
5 .ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΥΝΕ
6 .ΒΑΝΩ ΤΟ ΧΑΡΟ ΠΙΣΩΚΑΠΟΥΛΑ
7 .ΑΝΤΕ ΜΙΑ
8 .ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ
9 .ΕΛΑΤΕ Μ' ΕΝΑΝ ΠΟΘΟ
10 .ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΤΗ Η ΑΝΟΙΞΗ
11 .ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ
12 .ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΜΕ
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ
Στιχουργός:ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ
Συμμετοχές: ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
Κυκλοφορία: 03/05/1974.
1.ΘΑ ΡΙΞΩ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
2.ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ
3.ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
4.ΝΥΧΤΑ ΔΙΧΩΣ ΑΚΡΗ
5.ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
6.ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΡΑΔΥΑΣΕ ΝΩΡΙΣ
7.Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΠΝΟΣ
8.ΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΙΑ
9.ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ
10.ΣΤΡΑΤΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ
11.ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.


-ROMANCERO GITAN / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ / ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ.
1)ROMANCERO GITAN, ποίηση Federico Garcia Lorca, απόδοση : Οδυσέα Ελύτη. ΤΑ 2)ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ, στίχοι : Μίκη Θεοδωράκη. 3)ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ), ποίηση : Γιώργου Σεφέρη. ΛΙΑΝΟΤΡΑΓΟΥΔΑ, ποίηση : Γιάννη Ρίτσου.
Ερμηνευτής: ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ.
1.ANTONITO EL CAMBORIO 13.15
2.LA MORTE POR EL AMOR
3.ANTONITO EL CAMBORIO 23.04
4.Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ
5.ΠΑΝΤΕΡΜΗ
6.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ
7.ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ
8.ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ
9.ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
10.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ
11.ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ Η ΠΛΗΓΗ
12.Ο ΥΠΝΟΣ ΣΕ ΤΥΛΙΞΕ
13.ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ
14.ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ
15.ΚΑΡΤΕΡΕΜΑ
16.ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
17.ΑΥΓΗ
18.ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΣ
19.Ο ΤΑΜΕΝΟΣ
20.ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ
21.ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ


-ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Στιχουργός: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ.
Συμμετοχές: ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ.
Κυκλοφορία:05/10/1974.
1.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
3.ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
4.ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
5.Ο ΘΡΗΝΟΣ
6.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ
7.ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ
8.Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ
9.ΟΔΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ
10.Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
11.Η ΑΥΛΗ
12.ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
13.ΚΛΕΙΣΤ' ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
14.ΑΡΚΑΔΙΑ IV
15.ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
16.ΕΙΣ ΣΑΜΟΝ
17.ΑΙ ΕΥΧΑΙ.


-ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ερμηνευτής: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
Στιχουργός: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Συμμετοχές: ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κυκλοφορία: 04/11/1974
1 .ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ (Α)
2 .ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ
3 .ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
4 .ΜΕΣ' ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ
5 .ΑΣΤΑΤΟ ΠΟΥΛΙ
6 .ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ
7 .ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ (Β)
8 .ΑΠΟΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ
9 .Μ' ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΟΝΕΙΡΑ
10 .ΦΩΤΙΕΣ ΦΩΤΙΕΣ
11 .ΔΕΚΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ
12 .ΒΟΥΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ!!!


-ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ!!!
Ερμηνευτής: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
Στιχουργός: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
Συμμετοχές: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΕΦ, ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ!!
Επανέκδοση του έργου ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Ερμηνεύουν : Γρ.Μπιθικώτσης & Θεόδωρος Δημήτριεφ. Αφηγητής : Μάνος Κατράκης.!
1 .ΜΕΡΟΣ Α' : Η ΓΕΝΕΣΙΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΤΟΤΕ ΕΙΠΕ
2 .ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ - Μέρος Β'
3 .Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ - Μέρος Β'
4 .ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ - Μέρος Β'
5 .ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ - Μέρος Β'
6 .ΜΕ ΤΟ ΛΥΧΝΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ - Μέρος Β'
7 .Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ - Μέρος Β'
8 .ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ - Μέρος Β'
9 .ΝΑΟΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ - ορχηστρικό
10 .ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΙΜΑΤΑ - Μέρος Β'
11 .ΝΑΟΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ - Μέρος Β'
12 .ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ - Μέρος Β'
13 .ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ - Μέρος Β'
14 .ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΑΚΡΙΝΗ - Μέρος Β'
15 .ΤΟ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ - Μέρος Γ'!!!


-ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ! :
Θεοδωράκης, Μίκης (Σύνθεση), Παπακωνσταντίνου, Βασίλης (Eρμηνεία). Παραγωγή: Minos-EMI, 1976.
1. Της εξορίας/Θάλασσες μας ζώνουν (Μ. Θεοδωράκη)
2. Χτύπα χτύπα (Μ. Θεοδωράκη)
3. Ύμνος του ΕΛΑΝ (Π. Λαμψίδη)
4. Ελ Ζααταρ (Ν. Νεγρεπόντη)
5. Της φυλακής (Γ. Νεγρεπόντη)
6. Πετρούλας (Μ. Θεοδωράκη)
7. Έφτασες αργά (Μ. Ανωγνωστάκη)
8. Δεν έφταιγε ο ίδιος (Μ. Ανωγνωστάκη)
9. Ήτανε νέοι (Μ. Ανωγνωστάκη)
10. Κάθε πρωί (Μ. Ανωγνωστάκη)
11. Μου μιλάτε για κείνον (Γ. Νεγρεπόντη)
12. Μη χάνεις το θάρρος σου (Θ. Λειβαδίτη)
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΑΡΚΑΔΙΑ Ι, VII, VIII
Στιχουργός:ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Συμμετοχές:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΔΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!
Τον Αύγουστο του 1968 η Χούντα εξόρισε τον Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα της Αρκαδίας. Εκεί έγραψε τις Αρκαδίες. Στο Arcadia I η ποίηση είναι του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, στο Arcadia VII του Τάκη Σινόπουλου και στο Arcadia VIII του Μανόλη Αναγνωστάκη.
Από το 1970 ως το 1974 πραγματοποίησε 1000 συναυλίες στην Ευρώπη, την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Νότια Αμερική με μια μικρή ορχήστρα και με την σύμπραξη της Μαρίας Φαραντούρη, του Αντώνη Καλογιάννη, της Μαρίας Δημητριάδη και του Πέτρου Πανδή. Εκεί παρουσίασε τις Αρκαδίες στην προσπάθειά του να μεταφέρει παντού την φωνή της ελεύθερης Ελλάδας. Οι τρεις κύκλοι που περιέχονται στο cd ηχογραφήθηκαν σε κάποιες απ΄ αυτές τις συναυλίες ή ακόμα και στις πρόβες.
1.ΑΡΚΑΔΙΑ VII (Ο ΕΠΙΖΩΝ) 09.34
2.ΑΡΚΑΔΙΑ Ι (ΕΙΜΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ) 01.54
3.ΑΡΚΑΔΙΑ Ι (ΨΗΛΑ ΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ) 03.39
4.ΑΡΚΑΔΙΑ Ι (Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ) 02.48
5.ΑΡΚΑΔΙΑ Ι (Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΩΝ) 02.48
6.ΑΡΚΑΔΙΑ Ι (Ω ΒΟΥΝΑ) 02.20
7.ΑΡΚΑΔΙΑ VIII (ΜΙΛΩ) 05.56
8.ΑΡΚΑΔΙΑ VIII (ΧΑΡΗΣ) 09.30


-ΑΡΚΑΔΙΑ ΙΙ & ΙΙΙ
Ερμηνευτής:ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Στιχουργός:ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Κυκλοφορία:09/07/1977
1. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΗΠΟ ΚΑΘΗΣΑ
2. ΜΑΝΑ, ΤΟ ΜΑΝΝΑ Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ
3. ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ Η ΜΑΝΑ
4. ΣΕ ΛΕΝΕ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
5. ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ ΠΑΝΑΓΙΑ
6. ΗΣΟΥΝ ΜΠΑΞΕΣ
7. ΙΝΤΕΡΜΕΤΖΟ
8. Ο ΑΝΕΜΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
9. Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΣΤΕΡΝΟΣ
10. ΠΗΡΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ
11. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ
12. Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ Η ΑΘΗΝΑ.


-ΑΡΚΑΔΙΑ 6+8
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Κυκλοφορία: 03/03/1974!!!
1.ΑΡΚΑΔΙΑ 6
2.ΘΟΥΡΙΟΝ
3.ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΗΤΗ
4.ΑΡΚΑΔΙΑ 8
5.ΜΙΛΩ
6.ΧΑΡΗΣ 1944!!!


-ΜΠΑΛΛΑΝΤΕΣ!
Ερμηνευτής: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΔΗΣ
Στιχουργός:ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Συμμετοχές:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ
Κυκλοφορία:02/04/1975.
1.ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ
2.ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΛΙΟΙ
3.ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ
4.ΧΑΡΑ ΧΑΡΑ
5.ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΑΥΤΟΙ
6.ΜΕΣ' ΤΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ
7.ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΜ
8.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΘΕΙ
9.ΟΤΑΝ ΜΙΑΝ ΑΝΟΙΞΗ!!!


-Ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ
Ερμηνευτής:ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Στιχουργός: ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ
Συμμετοχές: ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
Κυκλοφορία: 04/04/1975
1 .ΑΡΝΙΕΜΑΙ - Β.Παπακωνσταντίνου & Χορωδία
2 .Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ - Β.Παπακωνσταντίνου, Τζ.Καρέζη & Χορωδία
3 .ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ - Β.Παπακωνσταντίνου, Τζ.Καρέζη & Χορωδία
4 .ΛΑΧΤΑΡΙΣΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ - Β.Παπακωνσταντίνου, Τζ.Καρέζη & Χορωδία
5 .ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ - Β.Παπακωνσταντίνου, Τζ.Καρέζη & Χορωδία
6 .ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Β.Παπακωνσταντίνου, Τζ.Καρέζη & Χορωδία
7 .Ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ - Β.Παπακωνσταντίνου, Τζ.Καρέζη & Χορωδία
8 .ΑΡΝΙΕΜΑΙ - Β.Παπακωνσταντίνου, Τζ.Καρέζη & Χορωδία
9 .Α ΧΟΡΙΚΟ - Ο Θίασος
10 .Β ΧΟΡΙΚΟ - Ο Θίασος
11 .Γ ΧΟΡΙΚΟ - Ο Θίασος
12 .Δ ΧΟΡΙΚΟ - Ο Θίασος
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-CANTO GENERAL
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΠΑΒΛΟ (PAULO) ΝΕΡΟΥΔΑ (NERUDA)
Συμμετοχές: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΔΗΣ
Κυκλοφορία: 03/07/1975
1 .ALGUNAS BESTIAS
2 .VOY A VIVIR
3 .LOS LIBERTADORES
4 .A MI PARTIDO
5 .LAUTARO
6 .VIENEN LOS PAJAROS
7 .SANDINO
8 .REQUIEM
9 .UNITED FRUIT
10 .VEGETACIONES
11 .AMOR AMERICA
12 .EMILIANO ZAPATA
13 .AMERICA INSURECTA!!


-Η ΚΑΣΣΙΑΝΗ
Ερμηνευτής:ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Κυκλοφορία: 03/03/1977
1.ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΝΥΝ (ΙΔΙΟΜΕΛΟ)
2.ΧΕΡΟΥΒΙΚΟ 1ον (1942)
3.ΧΕΡΟΥΒΙΚΟ 2ον (1942)
4.ΣΕ ΥΜΝΟΥΜΕΝ


-ΟΚΤΩΒΡΗΣ 78
Ερμηνευτής: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
Στιχουργός: ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Κυκλοφορία: 08/08/1978!
1 .ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΑΝΙΑ
2 .ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Η ΜΟΝΑΞΙΑ
3 .ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ
4 .ΣΕ ΛΕΝΕ ΜΑΝΝΑ
5 .Ο ΧΑΡΟΣ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΑΕΙ
6 .ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΗΠΟ
7 .ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ ΠΑΙΔΙ
8 .ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
9 .ΝΥΧΤΑ
10 .ΜΠΗΚΕ Ο ΧΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ
11 .ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
12 .ΕΧΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!!!


-TAΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ
Ερμηνευτής: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ
Στιχουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ
Κυκλοφορία: 07/07/1978!
1 .ΜΕΝΕΞΕΔΕΝΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
2 .ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΕ ΛΕΓΑΝΕ
3 .ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ
4 .ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ
5 .ΝΥΧΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ
6 .ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΑΚΡΗ
7 .ΟΛΑ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΠΕΡΝΟΥΝ
8 .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
9 .ΕΥΑΝΘΙΑ
10 .ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ!!


-ΤΑ ΛΥΡΙΚΑ
Ερμηνευτής:ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Στιχουργός: ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
Κυκλοφορία: 04/04/1978
1 .ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
2 .ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ
3 .Ο ΑΓΕΡΑΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
4 .ΔΕΙΛΙΝΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΙΑΣ
5 .ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
6 .ΜΕΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ
7 .ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΙΝΑ
8 .ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΡΟΜΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ
9 .ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ
10 .ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ
11 .ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑ
12 .ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ
13 .ΜΕΣ' ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ
14 .ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ
15 .ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΜΑΝΩΛΙΟ
16 .ΜΟΙΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ!!!


-ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
Συμμετοχές:ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ!
Ποίηση & απαγγελία : Γιάννης Ρίτσος με την Μαρία Φαραντούρη. Συμμετέχουν : Γιάννης Θωμόπουλος & η Χορωδία Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Επανέκδοση!
1 .ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ - Γ.Θωμόπουλος & Χορωδία
2 .Ο ΗΛΙΟΣ ΕΒΑΣΙΛΕΨΕ - Χορωδία
3 .ΕΤΣΙ ΜΙΚΡΟ ΗΤΑΝ Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ - Μ.Φαραντούρη & Χορωδία
4 .ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΕΣ - Απαγγέλει ο Γιάννης Ρίτσος
5 .ΗΤΑΝ ΠΙΚΡΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ - Μ.Φαραντούρη & Χορωδία
6 .ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Απαγγέλει ο Γιάννης Ρίτσος
7 .ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ - Μ.Φαραντούρη & Χορωδία
8 .ΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ - Απαγγέλει ο Γιάννης Ρίτσος
9 .ΣΚΕΨΟΥ Η ΖΩΗ - Μ.Φαραντούρη
10 .ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΛΕΥΤΕΡΙΑ - Μ.Φαραντούρη & Χορωδία
11 .ΝΑ ΠΕΙΠΕΙΣ - Μ.Φαραντούρη & Χορωδία!
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΕΠΙΒΑΤΗΣ!
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ
Κυκλοφορία. 1981!!
1 .ΕΠΙΒΑΤΗΣ
2 .'80
3 .ΑΦΙΕΡΩΜΑ (Με σημαία και περίστροφο)
4 .ΤΩΡΑ (ΟΤΕ)
5 .ΑΠΟΣΤΗΜΑ
6 .ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ
7 .ΟΛΟΙ
8 .ΚΥΡΙΑΚΕΣ
9 .ΑΝ
10 .ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΟΥ ΔΟΣΜΕΝΟΣ
11 .ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΖΗΣΑ ΠΟΤΕ
12 .ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΔΩ!!!


-ΡΑΝΤΑΡ!
Ερμηνευτής:ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
Στιχουργός: ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ
Κυκλοφορία: 01/09/1981
1 .ΑΓΑΠΗ
2 .ΕΦΑΡΜΟΓΗ
3 .ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ
4 .ΛΕΓΕ
5 .ΩΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑ
6 .ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΙΑ
7 .ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ
8 .ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ
9 .ΞΕΝΟΣ
10 .ΡΑΝΤΑΡ
11 .ΧΩΡΙΣ ΦΕΓΓΑΡΙΑ
12 .ΣΥΝΟΨΗ!!!


-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Ερμηνευτής: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
Στιχουργός: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Συμμετοχές: ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κυκλοφορία: 02/02/1982!
1 .ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ
2 .ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
3 .Η ΑΓΑΠΗ ΖΕΙ ΜΕ Τ' ΟΝΕΙΡΟ
4 .ΞΑΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΩ
5 .ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΣΟΥ
6 .ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΖΗΣΑ
7 .ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
8 .ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ
9 .ΧΩΡΙΣΑΜΕ
10 .ΧΑΙΡΕ!!!


-ΤΑ ΠΙΚΡΟΣΑΒΒΑΤΑ !
Ερμηνευτής:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
Στιχουργός:ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συμμετοχές:ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Κυκλοφορία:12/08/1984!
1 .ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ
2 .ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ - Συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου
3 .Η ΛΥΠΗΜΕΝΗ
4 .ΤΑΞΙΜΙ
5 .ΓΙΑΠΙ
6 .ΤΑ ΠΙΚΡΟΣΑΒΒΑΤΑ
7 .ΤΟ ΒΡΑΚΙ
8 .Η ΒΡΟΧΗ
9 .ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
10 .ΚΟΥΤΟΥΚΙ
11 .ΕΡΓΕΝΗΣ
12 .ΤΑ ΝΑΥΛΑ
13 .ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ - Ορχηστρικό
14 .ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ - Ορχηστρικό
15 .Η ΛΥΠΗΜΕΝΗ - Ορχηστρικό
16 .ΤΑΞΙΜΙ - Ορχηστρικό
17 .ΓΙΑΠΙ - Ορχηστρικό
18 .ΤΑ ΠΙΚΡΟΣΣΑΒΑΤΑ - Ορχηστρικό
19 .ΤΟ ΒΡΑΚΙ - Ορχηστρικό
20 .Η ΒΡΟΧΗ - Ορχηστρικό
21 .ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - Ορχηστρικό
22 .ΚΟΥΤΟΥΚΙ - Ορχηστρικό
23 .ΕΡΓΕΝΗΣ - Ορχηστρικό
24 .ΤΑ ΝΑΥΛΑ - Ορχηστρικό!!!


-ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ!!
Ερμηνευτής:ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Στιχουργός: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ
Κυκλοφορία: 04/04/1984
1 .ΥΠΟΘΗΚΑΙ
2 .ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
3 .ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΟΥ 'ΛΕΓΕΣ
4 .ΠΑΡΕ ΤΑ ΔΩΡΑ
5 .ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΟΞΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
6 .ΤΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕΝ ΕΔΩ
7 .ΚΙ ΑΝ ΕΣΒΗΣΕ ΣΑΝ ΙΣΚΙΟΣ Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ
8 .Η ΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΕΧΩΡΙΣΕΝ
9 .ΔΡΟΜΟΣ
10 .ΑΓΑΠΗ
11 .ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟΣ ΓΥΦΤΟΣ
12 .ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ!!!
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!
Διπλό cd, το πρώτο αποτελείται από δώδεκα γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη παιγμένα από ορχήστρα και μπουζούκι. Στο μπουζούκι ο Λάκης Καρνέζης.
Το δεύτερο cd περειέχει: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ <1987> και ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ <1987> είναι οι δύο πρώτοι κύκλοι τραγουδιών που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης πάνω στην ποίηση του Διονύση Καρατζά. (Ακολούθησαν Η ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΔΕΝ <1994> και ΛΥΡΙΚΟΤΕΡΑ <1996>).
Με τα έργα αυτά εγκαινιάζεται η περίοδος του λυρικού βίου του συνθέτη, κατά την οποία κατακτά νέους τρόπους μουσικής, κυρίως μελωδικής έκφρασης. Επιτυγχάνεται έτσι ένας διάλογος της λυρικής μουσικής γραφής του Μίκη Θεοδωράκη και της ερωτικής-υπαρξιακής ποίησης του Διονύση Καρατζά.
Τραγουδούν: Βάνα Βερούτη, Πέτρος Πανδής, Θανάσης Μωραίτης και Βίκυ Σίμου.
ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ: Ραψωδία για δύο φωνές (Μίκης Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη) και κουιντέτο που περιέχει 12 κομμάτια.
.ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ - Ορχηστρικό
2 .ΝΑ ΧΑ Τ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ - Ορχηστρικό
3 .ΡΟΔΙΑ ΤΕΤΡΑΚΛΩΝΗ - Ορχηστρικό
4 .ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΖΙΑ - Ορχηστρικό
5 .ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ - Ορχηστρικό
6 .ΠΑΡΑΠΟΝΟ - Ορχηστρικό
7 .ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΚΟΛΟ - Ορχηστρικό
8 .ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ - Ορχηστρικό
9 .ΘΑ ΡΙΞΩ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ - Ορχηστρικό
10 .ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΑΚΡΗ - Ορχηστρικό
11 .ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ - Ορχηστρικό
12 .ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ - Ορχηστρικό
13 .Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ - Βάνα Βερούτη
14 .ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΕ ΔΩ - Βάνα Βερούτη
15 .ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - Θανάσης Μωραίτης
16 .ΣΤΑΣΟΥ ΕΔΩ - Βάνα Βερούτη
17 .ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ - Πέτρος Πανδής
18 .ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΙΛΑΣ - Βίκυ Σίμου
19 .ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ - Πέτρος Πανδής
20 .ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΜΙΛΑ ΜΟΥ - Βάνα Βερούτη
21 .ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ - Βάνα Βερούτη
22 .ΠΩΣ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ - Θανάσης Μωραίτης
23 .ΝΥΧΤΩΝΕΙ - Πέτρος Πανδής
24 .ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - Βάνα Βερούτη
25 .ΝΑΡΘΩ ΕΔΩ - Βάνα Βερούτη
26 .ΜΕ ΜΙΣΟ ΦΕΓΓΑΡΙ - Βίκυ Σίμου
27 .ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ Η ΕΠΟΧΗ - Πέτρος Πανδής
28 .Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - Βάνα Βερούτη!!!
29 .ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ - Βάνα Βερούτη
30 .ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη
31 .ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΥΡΟ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη
32 .ΜΕ ΚΗΝΥΓΑΕΙ Η ΒΡΟΧΗ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη
33 .ΤΟ ΝΗΣΙ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη
34 .ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη
35 .ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη
36 .Η ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη
37 .ΜΠΛΕ ΒΑΘΥ - Μ.Θεοδωράκης - Σοφία Μιχαηλίδη


-SYMPHONIETTA (1947) & ETAT DE SIEGE (1968)!
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Συμμετοχές:INTERNATIONAL FRANKFURT CHAMBER ORCHESTRA, ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ.
Κυκλοφορία:02/04/1999!!
1 .SYMPHONIETTA
2 .a. PRAELUDIUM & HORIKON
3 .b. SCHERZO
4 .c. FINALE
5 .ETAT DE SIEGE
6 .a. WIE DEM KIND
7 .b. FERN, SEHR FERN
8 .c. DIE ZEIT VERKUPPELT!!


-ZORBAS BALLET - ADAGIO FOR SOLO FLUTE ORCHESTRA AND PERCUSSION - CARNAVAL!!!
MIKIS THEODORAKIS - ZORBAS BALLET - ADAGIO FOR SOLO FLUTE ORCHESTRA AND PERCUSSION - CARNAVAL
ORCHESTRE SYMPHONIQUE DE MONTREAL - PHILHARMONIA ORCHESTRA - CHARLES DUTOIT!
Μια μεγάλη διεθνής κυκλοφορία με έργα του μεγάλου μας συνθέτη. Δύο από τις διασημότερες ορχήστρες του κόσμου, MONTREAL και PHILHARMONIA καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους αρχιμουσικούς ο CHARLES DUTOIT ερμηνεύουν καταπληκτικά το μπαλέτο από τον διάσημο ΖΟΡΜΠΑ το KARNABALI και το ADAGIO για φλάουτο, ορχήστρα και κρουστά του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
1 .Mikis Theodorakis Adagio for Solo Flute, String Orchestra & Percussion
2 .Sc&egrave;ne 11 – Return of Zorba
3 .Sc&egrave;ne 14 – Little Star
4 .Sc&egrave;ne 15 - Marina
5 .Sc&egrave;ne 16 – Murder of the Widow
6 .Sc&egrave;ne 17 – Hassapika Dance
7 .Sc&egrave;ne 18 – Death of Hortense
8 .Sc&egrave;ne 21 – Zorba’s Dance
9 .Sc&egrave;ne 22
10 .Sc&egrave;ne 23
11 .3 Pieces from Carnaval
12 .Introduction No 1: Danse des Hommes
13 .Movt VI: Danse de la Jeune Fille
14 .Introduction No 3: Danse D’Amour!!!



-CHAMBER MUSIC!
Ερμηνευτής:TRIO ATHENIEN
TRIO ATHENIEN : Χάρις Χατζηγεωργίου - Βιολί, Ντάνα Χατζηγεωργίου - Τσέλλο και Βίκυ Στυλιανού - Πίανο. Ηχογράφηση 1986, Remasterer at Soundstudio N in 1998.!
1 .SONATINA No.1 FOR VIOLIN AND PIANO AST 75 (1952) a) VIVO b) LARGO c) ALLEGRO
2 .SONATINA No.2 FOR VIOLIN AND PIANO AST 114 (1958) a) ANDANTE CANTABILE b) ALLEGRETTO GRAZIOSO c) ANDANTE CON MOTO d) ALLEGRO CON BRIO
3 .TRIO FOR VIOLIN, VIOLONCELLO AND PIANO AST 41 (1947) a) ADAGIO b) ALLEGRO VIVACE c) ANDANTE MOSSO d) ALLEGRO VIVACE!!!


-Η ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΔΕΝ!
Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Διονύση Καρατζά, Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη. Στο πιάνο η Ντόρα Μπακοπούλου.
Ο κύκλος αυτός των 12 τραγουδιών για φωνή και πιανό (Ντόρα Μπακοπούλου) αποτελεί ένα λυρικό αριστούργημα γραμμένο από τον μεγάλο συνθέτη το 1987. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβαλ Πάτρας το 1988 και λίγο αργότερα στις Βρυξέλλες. Το 1994 παίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Βεατρίκη συμβολίζει τον ιδανικό έρωτα, είτε στο πρόσωπο μιας γυναίκας, είτε στην ίδια τη ζωή σε κάθε έκφανση της.
Ερμηνευτής: ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
1.ΒΕΑΤΡΙΚΗ - ΜΕ ΠΟΥΛΙΑ ΤΡΕΛΑ
2.ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΨΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣ (Ποίηση Μίκη Θεοδωράκη)
3.Η ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΔΕΝ (Ποίηση Μίκη Θεοδωράκη)
4.ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΑΤΡΙΚΗΣ
5.ΕΛΕΝΗ - ΒΕΑΤΡΙΚΗ
6.ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ
7.ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ
8.ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ
9.ΧΩΡΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
10.ΑΙΩΝΕΣ ΑΝΘΙΖΕΙΣ
11.ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ
12.ΣΕ ΣΙΩΠΕΣ ΦΥΤΩΝ.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-ΦΑΙΔΡΑ!
Eρμηνευτής:ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ!
Ο εξαιρετικός Αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου Jules Dassin παρουσιάζει τη «Φαίδρα» με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και δίπλα της τον Αντονυ Πέρκινς.
1 .LOVE THEME FROM PHAEDRA 03.50
2 .RENDEZVOUS 03.17
3 .SHIP TO SHORE 01.45
4 .LONDON'S FOG 01.18
5 .ONE MORE TIME 03.08
6 .ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 03.50
7 .ONLY YOU 01.20
8 .THE FLING 02.55
9 .CANDLELIGHT 03.36
10 .ΣΕ ΠΟΤΙΣΑ ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ 03.00
11 .LOVE THEME FROM PHAEDRA 03.17 - Τραγουδά η Μελίνα Μερκούρη
12 .GOODBYE JOHN SEBASTIAN 03.02!!!


-ΑΝΤΙΓΟΝΗ!
Στιχουργός:ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Συμμετοχές: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Βαρύτονος) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΑΣΗΣ (Βαρύτονος) ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΔΑΦΝΗ (Μεσόφωνος) ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, ΖΑΧΟΣ (Τενόρος) ΤΕΡΖΑΚΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ (Μπασοβαρύτονος) ΣΑΜΨΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Βαρύτονος) ΚΑΣΙΟΥΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ (Βαθύφωνος) ΠΑΠΠΑΣ, ΤΖΕΝΗ (Υψίφωνος) ΔΡΙΒΑΛΑ!!!
1 .ΣΚΗΝΗ 1
2 .ΣΚΗΝΗ 2
3 .ΣΚΗΝΗ 2 - Είσοδος Πολυνείκη
4 .ΣΚΗΝΗ 3
5 .ΣΚΗΝΗ 3 - Είσοδος Αντιγόνης
6 .ΣΚΗΝΗ 4
7 .ΣΚΗΝΗ 4 - Είσοδος Αίμωνα
8 .ΣΚΗΝΗ 5


-REQUIEM!
Ερμηνευτής:JANNE POLEWTSOWA
Στιχουργός:ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
Συμμετοχές:LUBOW JILTSOWA, PETER MIGUNOW, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ!!
Συμμετέχουν επίσης : St. Petersburg State Academic Capella Children's Choir, Choir and Symphony Orchestra.!
1 .EVLOGITOS O THEOS
2 .EVLOGITOS EI KYRIE
3 .DOXA -TO TRILAMPES
4 .PIA TOU BIOU TRYFI
5 .OIMOI, OION AGONA
6 .POU ESTIN I TOU KOSMOU
7 .EMNISTHIN TOU PROFITOU
8 .KAT' EIKONA SIN KAI OMOIOSIN
9 .DOXA PATRI
10 .MAKARIOI
11 .EXELTHOMEN
12 .AMIN!!!


-40 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!
Ερμηνευτής: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ Δ.ΩΔΕΙΟΥ
Στιχουργός:ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κυκλοφορία: 03/03/1994!
1 .ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ
2 .Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
3 .Ο ΚΟΚΟΡΑΣ
4 .ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ
5 .ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
6 .Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
7 .ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
8 .ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΥΛΙ
9 .ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
10 .ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ
11 .ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
12 .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ
13 .ΤΙ ΘΕΛΩ
14 .Η ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ
15 .ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ
16 .ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ
17 .ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΜΟΥ ΟΡΓΩΜΕΝΟ
18 .ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
19 .ΕΙΡΗΝΗ
20 .ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ
21 .ΣΤΗ ΧΑΡΑ
22 .ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΤΟΠΙ ΧΡΥΣΟ
23 .ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
24 .ΠΟΣΟΝ ΗΣΥΧΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
25 .Η ΑΝΟΙΞΗ
26 .ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
27 .Η ΑΓΝΩΣΤΗ
28 .ΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
29 .ΧΑΡΑ ΣΤ' ΑΛΕΤΡΙ
30 .ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ
31 .ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΖΙΑ
32 .ΣΤΟΥ ΡΙΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ
33 .ΔΕΣ ΤΙ ΛΑΜΠΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
34 .ΟΛΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΟΛΑ ΣΒΗΝΟΥΝ
35 .ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
36 .Η ΞΑΝΘΟΥΛΑ
37 .ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ
38 .ΑΡΝΗΣΗ
39 .ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ
40 .ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ!!!


-ΠΟΛΙΤΕΙΑ Γ!
Ερμηνευτής:ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
Στιχουργός: ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ, ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Συμμετοχές:ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
Κυκλοφορία:26/04/1994!!
1 .ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ
2 .ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΛΥΠΗ ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ
3 .ΗΣΟΥΝ ΜΠΑΞΕΣ
4 .ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΜΕΙΣ
5 .Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ
6 .ΞΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΚΙ ΟΡΦΑΝΟΣ
7 .ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΥΡΙΣΜΟ
8 .ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ
9 .ΜΙΛΑΩ ΠΑΛΙΑ
10 .ΑΧ! ΕΛΑ ΚΙ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΦΩΣ!!!


-ΠΟΛΙΤΕΙΑ Δ!
Ερμηνευτής:ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ
Στιχουργός:ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Κυκλοφορία:12/03/1996.
1 .ΑΣ' ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ
2 .ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΣΙΩΠΗΛΗ
3 .ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
4 .ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ
5 .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ
6 .ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΗΝΑ
7 .ΝΥΧΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ
8 .ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕ
9 .ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
10 .ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ
11 .ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ!!!
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!


-POETICA (ΤΑ ΛΥΡΙΚΟΤΕΡΑ)!!
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Κυκλοφορία:04/11/1996!
Ο Δισκος ηχογραφηθηκε την ανοιξη του 1996 στην Γερμανια οπου και πρωτοκυκλοφορησε κατακτωντας το εκει κοινο και τους μουσικοκριτικους που χαρακτηρισαν το 'Poetica' ως αριστουργημα. Αργοτερα ο δισκος κυκλοφορησε και στην υπολοιπη Ευρωπη καθως επισης δικαιωματικα και στην πατριδα μας.
1 .ΛΟΓΙΑ Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ
2 .ΦΥΛΑΞΑ Τ' ΟΝΕΙΡΟ
3 .ΞΑΣΤΕΡΟΣ ΠΟΝΟΣ
4 .ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
5 .ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
6 .ΕΠΙΜΟΝΟ ΠΑΡΩΝ
7 .ΛΙΓΜΟΣ ΑΓΓΕΛΩΝ
8 .Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΗ
9 .ΜΕ ΜΙΣΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
10 .ΔΕΝΔΡΑ ΝΕΡΟΥ
11 .ΙΟΥΛΙΟΣ
12 .ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
13 .Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
14 .ΔΙΑΛΕΙΜΑ ΦΩΤΟΣ
15 .ΣΑΝ ΣΥΝΕΦΟ
16 .ΜΕ ΟΡΜΗ ΩΚΕΑΝΟΥ
17 .ΑΦΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΦΕΔΡΟΥ ΜΗΝΟΣ!!!


-SYMPHONY No. 1 & ADAGIO
Ερμηνευτής:ST.PETERSBURG STATE ACADEMIC CAPELLA SYMPHONY ORCHESTRA
Κυκλοφορία: 24/03/1996
1 .SATZ, ALLEGRO-ANDANTE-ALLEGRO
2 .SATZ, ANDANTE-PIU MOSSO-ANDANTE
3 .SATZ, ALLEGRO MODERATO-ADAGIO-ALLEGRO
4 .ADAGIO FOR FLUTE, CLARINET, TRUMPET and STRINNG OECHESTRA!


ΣΕΡΕΝΑΤΕΣ!
Ερμηνευτής:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Στιχουργός:ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κυκλοφορία:14/04/1998!!!
Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Σπάθας!
1 .ΤΑ ΜΑΓΙΑ
2 .ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΑΛΛΟΚΟΤΟ
3 .ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ
4 .ΚΑΠΟΤΕ ΘΑΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ
5 .ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΛΑΓΗ
6 .ΤΕΡΜΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ
7 .ΕΡΩΤΙΚΟ
8 .ΗΣΟΥΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ
9 .ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
10 .ΑΛΑΤΙ
11 .ΣΤΟΥ ΣΙΦΝΙΟΥ ΤΟ ΜΠΑΡ
12 .ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΙΑ.


-ΔΕΣ ΤΙ ΛΑΜΠΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ! -ΠΑΙΔΙΚΟ!
Στιχουργός:ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ
Συμμετοχές:ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Δ.ΤΥΠΑΛΔΟΥ
Κυκλοφορία: 15/12/2005!
1.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Τ' ΑΗΔΟΝΙΑ
2.ΤΙ ΘΕΛΩ - Β.Παπακωνσταντίνου & Χορωδία
3.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
4.ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ
5.ΕΙΡΗΝΗ - Β.Παπακωνσταντίνου & Χορωδία
6.Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
7.ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - Διονύσης Τσακνής & Χορωδία
8.ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ
9.ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
10.ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΗ
11.Η ΞΑΝΘΟΥΛΑ
12.Η ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ
13.ΔΕΣ ΤΙ ΛΑΜΠΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
14.ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
15.ΤΙ ΘΕΛΩ
16.Η ΑΝΟΙΞΗ
17.ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ - Αποστόλης Ψυχράμης
18.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ


-ΕΡΗΜΙΑ!!
Στιχουργός:ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συμμετοχές:ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
Κυκλοφορία: 19/01/2006
1.ΤΟ ΚΕΛΙ - Μανώλης Μητσιάς
2.ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ - Μαρία Φαραντούρη
3.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ - Μαρία Φαραντούρη
4.ΣΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ - Μανώλης Μητσιάς
5.ΣΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ - Μανώλης Μητσιάς
6.ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ 'ΝΑΙ ΝΥΧΤΑ - Μαρία Φαραντούρη
7.ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ - Μαρία Φαραντούρη
8.ΒΑΡΔΙΑ - Μανώλης Μητσιάς
9.ΝΑ ΜΕ ΦΙΛΑΣ - Μανώλης Μητσιάς
10.ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ - Μαρία Φαραντούρη
11.ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ - Μανώλης Μητσιάς
12.ΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ - Μαρία Φαραντούρη

:lol: :lol: :lol:
 

V

VIDEOMIX

Guest
Μεγάλος συνθέτης. Τεράστιος ο όγκος δουλειάς του και κληρονομιάς στον μουσικό πολιτισμό της χώρας μας.
 


Μηνύματα
541
Reaction score
0
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ sambalis !!

ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!!!
Συμφωνώ και εγώ.
Μπράβο και από μένα στον Μ.Θεοδωράκη αλλα και στον sambali για το αξιόλογο έργο τους!!!
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Re: ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!!

Δώσε μου δυόσμο να μυρίσω,
Λουίζα και βασιλικό
Μαζί μ’αυτά να σε φιλήσω,
και τι να πρωτοθυμηθώ

Τη βρύση με τα περιστέρια,
των αρχαγγέλων το σπαθί
Το περιβόλι με τ’ αστέρια,
και το πηγάδι το βαθύ

Τις νύχτες που σε σεργιανούσα,
στην άλλη άκρη τ’ουρανού
Και ν’ ανεβαίνεις σε θωρούσα,
σαν αδελφή του αυγερινού

Μαρίνα πράσινο μου αστέρι
Μαρίνα φως του αυγερινού
Μαρίνα μου άγριο περιστέρι
Και κρίνο του καλοκαιριού


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
 



Μηνύματα
804
Reaction score
1
Γιώργο πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σου!!
Έτυχε ένας πολύ καλός φίλος να έχει σχεδόν τα πάντα από Μ.Θεοδωράκη οπότε εάν εσύ ή κάποιος άλλος φίλος θελήσει κάτι ιδιαίτερο just pm...
και πάλι συγχαρητήρια
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top