ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΝ ΣΚΛΗΡΩ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τι θα λεγατε για τη δημιουργια ενος* σκληρου δισκου, αρκετης χωρητικοτητας, που να περιλαμβανει υπεροχες (κατα τη γνωμη μας) μουσικες καθε ειδους, κατι σαν "συλλογη". Αυτη η συλλογη θα συν-δημιουργηθει απο οποιονδηποτε εχει την καλη διαθεση να συνεσφερει με το "υλικο" που διαθετει, και στη συνεχεια ο δισκος θα δωθει σε οσους συμμετειχαν στη δημιουργια του (και μονον), προκειμενου να εμπλουτισουν τη δισκοθηκη τους. Φυσικα το υλικο θα ειναι μονιμως αποκτηθεν, με οποιονδηποτε τροπο, προς αποφυγη "σκοπελων" και σχολιων. Υπαρχει περιπτωση κατι τετοιο να θεωρηθει ως παρανομο, και να εχουμε ντραβαλα;
Παντως, ριχνω μια ιδεα, γιατι καιρος ειναι πλεον εκτος απο το πολυ μπλα μπλα (που, γενικως, βλαπτει) να προχωρησουμε και στην ουσια!
Προθυμοι υπαρχουν;

*τα 2ΤΒ ειναι μια καλη αρχη, μετα βλεπουμε. Κωδικοποιησης flac κατα προτιμηση, λογω χωρου.

Reaction score
54
Απάντηση: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΝ ΣΚΛΗΡΩ

Υπαρχει περιπτωση κατι τετοιο να θεωρηθει ως παρανομο, και να εχουμε ντραβαλα;
Παράνομο είναι φίλε μου να μοιράζεσαι τα νομίμως αποκτηθέντα μουσικά αρχεία σου...

Reaction score
2.340

Για οποιον ενδιαφερεται εχω πολυ υλικο σε progressive, space, jazz rock, δεκαετιας 70 κυριως! Αρκετα σπανια συγκροτηματα απο διαφορες χωρες (γερμανια, ιταλια, ιαπωνια και βεβαιως αγγλια και αμερικη)

Reaction score
51
Η προταση ειναι καλη μεν αλλα υπαρχουν καποια θεματα.
Κατ´αρχας, πως θα αποδειχθει οτι αυτο το υλικο ειναι νομιμο? Μιλωντας για συλλογη 2tb, ειναι τεραστιος ο αριθμος των αρχειων.
Επισης. Ας πουμε οτι ξεπερναμε τον σκοπελο της νομιμοτητας, πως θα λαβουν το υλικο αυτο τα μελη που θα ενδιαφερθουν να το αποκτησουν?θα υπαρξει καποιος δισκος ο οποιος θα περιφερεταιι στα μελη που συμμετειχαν γεμιζοντας τον?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Υπαρχει περιπτωση κατι τετοιο να θεωρηθει ως παρανομο, και να εχουμε ντραβαλα;
Φαντάζομαι εννοείς ότι ο καθένας θα προτείνει κάποιους δίσκους, τους οποίους διαθέτει ψηφιοποιημένους σε flac, για συμπλήρωση μιας "ιδανικής", ιδεατής, εικονικής κλπ κλπ συλλογής, αναφέροντας ταυτόχρονα, προς τήρηση του ορίου χωρητικότητας, και τη μορφή και μέγεθος των αρχείων. :116:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Η προταση ειναι καλη μεν αλλα υπαρχουν καποια θεματα.
Κατ´αρχας, πως θα αποδειχθει οτι αυτο το υλικο ειναι νομιμο? Μιλωντας για συλλογη 2tb, ειναι τεραστιος ο αριθμος των αρχειων.
Επισης. Ας πουμε οτι ξεπερναμε τον σκοπελο της νομιμοτητας, πως θα λαβουν το υλικο αυτο τα μελη που θα ενδιαφερθουν να το αποκτησουν?θα υπαρξει καποιος δισκος ο οποιος θα περιφερεταιι στα μελη που συμμετειχαν γεμιζοντας τον?
Για το πρωτο....
Για το δευτερο, ετσι ακριβως!
Φαντάζομαι εννοείς ότι ο καθένας θα προτείνει κάποιους δίσκους, τους οποίους διαθέτει ψηφιοποιημένους σε flac, για συμπλήρωση μιας "ιδανικής", ιδεατής, εικονικής κλπ κλπ συλλογής, αναφέροντας ταυτόχρονα, προς τήρηση του ορίου χωρητικότητας, και τη μορφή και μέγεθος των αρχείων. :116:
Μπραβο γκαρντασι, το...συνελαβες!

Παρανομος ειναι ο δανεισμος δισκων στα φιλαρακια;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Μα κάθε άλλο!

Εξάλλου έπειτα το λένε και οι γραφές, δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε. Δεν είναι να παίζεις με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου.

Reaction score
4.909
Αν είναι νόμιμο...δηλώνω πρόθυμος, αλλα flac δεν έχω όμως γιατι δεν τα παίζει το player μου και δεν είναι εποχές για τέτοιες αγορές.
Χτες βραδυ πάντως στην ταβέρνα που ήμουν καπνιζαν περίπου οι μισοί ενω απ όσο ξέρω δεν είναι νόμιμο....

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Κι' εγώ δηλώνω πρόθυμος... :)

Reaction score
782
Επειδή η γραμμή μεταξύ νόμιμου και μή φαίνεται πως είναι λεπτή, καλό είναι να αποφανθεί κάποιος καλός γνώστης τα των πνευματικών δικαιωμάτων, ένας εν ενεργεία δικηγόρος, για παράδειγμα. Σάν πρώτη σκέψη πάντως φαίνεται πώς, εφόσον μαζί με την καταχώρηση του υλικού, κατατίθεται και η απόδειξη της νόμιμης του καθώς και τα στοιχεία του καταθέτη, νομικό πρόβλημα, λογικά δέν θα υπάρχει. Επίσης, προσοχή θέλει στο να μήν γίνει δημόσια προβολή, αλλά μόνο ιδιωτική απο τον καθένα ξεχωριστά στον χώρο του.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.530

Το νομικό ζήτημα του όλου θέματος δεν το κατέχω. Μέχρι λοιπόν να αποσαφηνιστεί το ζήτημα από κάποιον που γνωρίζει, μήπως είναι καλύτερα να "παγώσει" λίγο το θέμα?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ναι παιδιά , λίγο άμυνα.

Πήρα τηλ τον Κούγια , αλλά ήταν πάνω σε μάντρα ...:107:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Το νομικό ζήτημα του όλου θέματος δεν το κατέχω. Μέχρι λοιπόν να αποσαφηνιστεί το ζήτημα από κάποιον που γνωρίζει, μήπως είναι καλύτερα να "παγώσει" λίγο το θέμα?
Νομίζω ότι εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθαρίστηκε ότι ΔΕΝ είναι νόμιμο όπως -απροκάλυπτα- προτάθηκε. Από εκεί και πέρα έχει γραφτεί ότι οι επισκέψεις σε σπίτια και ο αφιλοκερδής δανεισμών δίσκων δεν είναι παράνομα. Όπως φυσικά ανθρώπινο είναι να ξεχάσεις σε ξένο σπίτι του δίσκους σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef