Μέγεθος Προβαλλόμενης Εικόνας

Reaction score
1
Το πρόβλημά μου είναι το ακόλουθο:

Προβάλω με τον Infocus 4805 από τα 4.5 μέτρα περίπου. Τον προβολέα τον εχω αναρτήσει σε αυτοσχέδιο ράφι επί του τοίχου και όχι στο ταβάνι.

Η εικόνα που προβάλλει σε μέγεθος καταλαμβάνει όλο το πλάτος, περίπου 2,20, και όπως είναι λογικό το ύψος της προβαλλόμενης εικόνας είναι ανάλογο μετο 1.85:1 ή 2,35:1 που είναι το φορμα της εκάστοτε ταινίας, δηλαδή περίπου 1,30 στο 16:9.

επειδή όμως εγώ το πανί το κατεβάζω πολύ περισσότερο (κοντά στα 2 μέτρα) περισσεύει πολύ κενός χώρος πάνω και κάτω από την προβαλλόμενη εικόνα με αποτέλεσμα να μην εχεις την αίσθηση της κινηματογραφικής εικόνας που καταλαμβάνει όλο το πανί.

Τι μπορώ να κάνω? Νομίζω οτι φταίει το ύψος από το εδαφος που εχω αναρτήσει τον προβολέα με αποτέλεσμα να προβάλει κάπου στην μέση της οθόνης. Οταν δοκίμασα να ανασηκώσω τον προβολεά από το μπροστινό ρυθμιστικό ποδαράκι που εχει και να μειώσω το ανοιγμα το πανιού είχα τα ακόλουθα αποτελέσματα:

1. η εικόνα "επιανε" όλη την οθόνη
2. στην προβαλόμενη εικόνα δημιουργήθηκε εντονο τραπέζιο που διορθώνεται απο τις ρυθμίσεις του προβολέα αλλά δεν ξέρω αν χανει σε χρώματα/φωτεινότητα
3. υπήρχε μεγάλη διάχυση φωτός προς το ταβάνι μιας και η προβαλλόμενη εικόνα ήταν πλέον αρκετά ψηλά.

Καμία ιδέα?

Reaction score
1
νομίζω οτι πρεπει να το αλλαξω με 16:9. αρχικα νόμιζα οτι θα χρειαζόμουν 4:3 λόγω τηλεόρασης που τελικά δεν βλέπω.

Το 16:9 νομίζω από την απόσταση που προβάλλω θα καλυφτεί σχεδόν όλο. Αν υπολογίζω σωστά (230 πλάτος / 16) * 9 = 129,3εκ. Εξάλλου θα εμφανίζονται πλέον και τα περίπου 40 εκατοστά το μαύρου εξτρα drop οπότε δεν θα εχω διάχυση φωτός προς τα πάνω από τις αντανακλάσεις.

Τα λέω σωστά?

Reaction score
0
Ο σκοπός σου ειναι δλδ να ανεβάσεις την εικόνα πιο ψηλα γιατι έτσι σου αρέσει περισσότερο;
Το να έχεις το προβόλι με τα πόδια κάτω και όχι ανάποδα σε βοηθάει σε αυτό πάντως.
Η όποια ρύθμιση σε keystone είναι λογική, γι'αυτο εξάλου υπάρχει. Όταν μάλιστα αυτή είναι μεταξύ του 40-60% δεν έχεις πρόβλημα.
Τώρα για το φώς που έχεις γύρω-γύρω δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Εκτός αν αλλάξεις προβολικό.
Η επιλογή 4:3 οθόνης πάλι δεν ειναι μειονέκτημα αν το πλάτος της οθόνης στο εκάστοτε φορμά σε ικανοποιεί (αν σου δίνει τις ιντσες που θες)
Μη ξεχνας ότι σε ενα πανί 16:9 το οποίο έχει μαύρο γύρω-γύρω μια ταινία 2.35 θα σου αφήνει πάλι ασπρο πάνω-κατω
Αυτό που λες ότι αναγκάζεσαι να κατεβάζεις το πανί κάτω-κάτω δεν το καταλαβαίνω. Γιατί δεν το κατεβάζεις δλδ όσο χρειάζεται ώστε να μη σου κόβει τα γράμματα;
Φαντάζομαι ότι ειναι χειροκίνητο
Έχεις σκεφτεί να τον βάλεις στο ταβάνι;

Reaction score
1
ηλεκτρικό είναι το πανί.

το κατεβάζω αρκετά κάτω γιατί ετσι είχα αρχικά ρυμθίσει το κατω στοπ. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλαξει. Αλλα και πάλι θα εχω αρκετό κενό από πάνω. Θα δοκιμάσω να σηκώσω λίγο τον προβολέα ή ακόμα καλύτερα να τον αναρτήσω λίγο ψηλότερα και ταυτόχρονα να μειώσω το ανοιγμα του πανιού.

Πάντως με το 16:9 και λόγω του οτι θα εμφανίζεται και το extra drοπ νομίζω θα ειναι καλύτερα.

Reaction score
1
δοκίμασα χτες το βράδυ να "σηκώσω" την εικόνα πιο ψηλά και να κατεβάσω το πανί όσο χρειάζεται για να μην κόβει γράμματα αλλά είναι αρκετά ψηλά η εικόνα και είναι κουραστικό.

Χρειάζομαι 16:9

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef