Μέλη του BMW moto fan club...

Reaction score
50
...θα μπορούσε να είναι η παρέα των μηχανόβιων που πέτυχα κατά τύχη σήμερα το πρωί στο δρόμο. Καμιά 15αριά άτομα, όλοι με μηχανές BMW (προφανώς), κάποιοι και ως συνεπιβάτες, όλοι όμως με κράνος, γάντια, στολές, μπότες, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μηχανές προσεγμένες, χωρίς σημάδια φθοράς (εμφανή τουλάχιστον) και το κυριότερο: κύριοι στο δρόμο (δεν μπορούσα να ξεχωρίσω αν είχε και κυρίες). Σταθερά στη λωρίδα τους, πίσω από τον μπροστινό, χωρίς να επιχειρούν τα γνωστά... χωσίματα, ούτε κατά τη διάρκεια της κίνησής τους ούτε στα φανάρια. Χτυπητή αντίθεση ειδικά στα φανάρια που έβλεπες τους γνωστούς τύπους με τις κακοσυντηρημένες μηχανές και το κράνος στο χέρι να προσπαθούν δια... ελιγμών να περάσουν δίπλα απ' τους BMWάκηδες για να φτάσουν στο φανάρι. Α, ξέχασα ν' αναφέρω, απ' τις πινακίδες είδα ότι όλη η παρέα ήταν είτε Γερμανοί είτε Αυστριακοί :)

Εντάξει, το ξέρω, κι εδώ υπάρχουν σωστοί οδηγοί μηχανών και ίσως να είναι και ακόμα πιο τυπικοί κατά τη διάρκεια κάποιου ταξίδιου (όπως και η παρέα που είδα), όμως εγώ τουλάχιστον σπάνια τους βλέπω. Τέλοσπάντων, κανονικά δε θα υπήρχε λόγος ν' ανοίξω τέτοιο θέμα καθώς οι άνθρωποι απλά... εφάρμοζαν τον ΚΟΚ, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση η όλη εικόνα (την οποία δεν είμαι σίγουρος από πότε έχω ν' αντικρύσω) και είπα να τη μοιραστώ. Μακάρι να βλέπαμε περισσότερο κόσμο έτσι, είμαι σίγουρος ότι θα είχε πολλαπλά ωφέλη για όλους μας.

Reaction score
14
Απάντηση: Μέλη του BMW moto fan club...

Και εμείς όταν πήγαμε στην Γερμανία πηγαίναμε ροή. Εδώ όμως είναι διαφορετικά που είμαστε αυτόνομοι και πάμε ο καθένας αλλού.
Ασε που και εκεί μας πέρναγαν οι αυτόχθονες που ήξεραν το δρόμο και πήγαιναν στη δουλειά τους.

Reaction score
50
Μιχάλη κάτι μου έλεγε ότι θ' απαντούσες :) Εντάξει, πάω πάσο, απλά δεν ξέρω, χάρηκα που είδα τέτοια εικόνα στο δρόμο :)

Reaction score
14
Απάντηση: Μέλη του BMW moto fan club...

Και εγώ χαίρομαι όταν βλέπω τέτοιες εικόνες είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. ΕΠίσης, χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω οδηγό να βγάζει δεξιό φλας όταν επιστρέφει στη λωρίδα του μετά από προσπέραση, όταν δίνει προτεραιότητα στους πεζούς και αυτοί τον ευχαριστούνε και γενικά όταν η ευγένεια και η παιδεία ΄φαίνεται σε κάθε μορφή της ζωής μας.

Reaction score
0
Να σας πω την αλήθεια, την πρώτη φορά που ταξίδεψα στη Κεντρική Ευρώπη με τη μηχανή το 2004, συνηθισμένος από Ελλάδα όταν βρέθηκα σε μποτιλιάρισμα στην Εθνική έξω από το Μόναχο, συνέχισα να κινούμαι ανάμεσα στις 2 λωρίδες. Μετά από 5 λεπτά, εμφανίστηκε στην βοηθητική λωρίδα από το πουθενά ένα περιπολικό και μας έκανε νόημα να μπούμε και εμείς στη σειρά όπως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Βέβαια αυτό ισχύει κυρίως στη Γερμανία. Στην Αυστρία που χρειάστηκε να ξανακάνω το ίδιο φέτος, δεν υπήρξε πρόβλημα :). Ούτε φυσικά στην Ιταλία ή την Τσεχία.Στην Γερμανία όμως κινηθήκαμε και πάλι σαν κυρίες.
Οφείλω να ομολογήσω ότι το να ταξιδεύεις στην υπόλοιπη Ευρώπη με μηχανή, είναι μια μοναδική εμπειρία και έχοντας κάνει αρκετά χιλιόμετρα, δεν αισθάνθηκα ποτέ οτι κινδύνευα. Τα αυτοκίνητα σε προσέχουν και ειδικά αν δουν ότι είσαι από άλλη χώρα σου δίνουν προταιρεότητα. Και φυσικά κανείς δεν κορνάρει χωρίς λόγο.
Όσο για μηχανές κακοσυντηρημένες ή ταλαιπωρημένα παπάκια, ούτε λόγος να γίνεται...

Reaction score
5
Σχετικά με το θέμα μας, να σας πω βρε παίδες τι με ενοχλεί; Ότι μετά από 50000 μίλια στην Βρετανία και στην Γαλλία, ήρθα στην Ελλάδα και είδα ότι η συμπεριφορά που περιγράφει ο Μάνος πιο πάνω, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αν προσπαθήσεις να πας όπως πρέπει, σε περνούν από δεξιά παπάκια με επικίνδυνους ελιγμούς από το σταματημένο αυτοκίνητο δεξιά, οι μεγαλύτερες μηχανές δεν έχουν υπομονή και θα χώσουν την ρόδα τους μπροστά από την δικιά τους στο φανάρι αν μπορούν, παλεύουν για μισό μέτρο χώρου και να βγουν μπροστά πάσει θυσία, λες και δεν θα σταματήσουμε όλοι στο επόμενο φανάρι 100 μέτρα παρακάτω.
Γενικώς δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ μοτοσικλετιστών. Καλά με τα αυτοκίνητα, ας το προσπεράσω, αλλά μεταξύ αναβατών; Έλεος και κρίμα...

Πάντως η συγκεκριμένη συμπεριφορά που παρατηρήθηκε δεν είναι χαρακτηριστικό των αναβατών BMW μόνο, αλίμονο, είναι απλά ο τρόπος που μαθαίνει κάποιος να οδηγά στην ΒΔ Ευρώπη. Είναι η διαφορετική νοοτροπία που λέμε...

Reaction score
50
Άκη συμφωνώ κι εγώ ότι η συμπεριφορά τους μάλλον είχε να κάνει με την οδηγική τους παιδεία, παρά με τη... μάρκα της μηχανής τους :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork