Μήπως τα Bryston Model A1 θα ήταν μια κάποια λύσις;

Μηνύματα
106
Reaction score
297
Γνωστός μας προσφέρει ένα εκθεσιακό ζευγάρι παθητικά Bryston A1 προς 2500€. Στα κουτιά τους με απόδειξη και τη γνωστή εγγύηση των 20 ετών. Καινούρια αν τα βρεις κάπου στις ΗΠΑ ή Καναδά κοστίζουν περίπου 5000 δολάρια.

Είναι αυτά: https://bryston.com/passive/a1/

Στο σπίτι ακούμε σπάνια σε υψηλές εντάσεις, σε ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 2,80μ και με τα υπάρχοντα ηχεία σε ισχυρό toe in (οι ον αξις δέσμες συναντιούνται περίπου 60 πόντους πριν τη θέση ακρόασης, ας είναι καλά το σχετικό νήμα που άνοιξε ο χρήστης costas EAR)

Τα Α1 προς πώληση τα άκουσα ήδη μία φορά σε ηχητικά κακό χώρο, και μου φάνηκαν όντως ουδέτερα με μία ελάχιστη υποψία ενισχυμένων μεσαίων. Επειδή ακούμε κατά 80-90% κλασσική ψάχνουμε όσο το δυνατόν πιστό ήχο για όργανα ορχήστρας και φωνές.

Έχω ψάξει παντού στο ίντερνετ για σπινόραμα για το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν βρίσκω τίποτα. Ούτε για τα μικρότερα μοντέλα Α2 ή Α3.

Η Bryston παρέχει αυτό το pdf (http://support.bryston.com/download...Model A Loudspeakers - 1214 hires spreads.pdf)

το οποίο αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων αλλά παραθέτει μόνο ένα αθροιστικό σπινόραμα για εντυπώσεις του μοντέλου "middle T" που ανήκει στην πιο ακριβή της σειρά.

Τα γνωρίζει κάποιος εδώ; Θα ήταν όντως μία καλή αγορά για τις ανάγκες μας; Ή μπορεί κανείς μέχρι 3000€ να βρει μεταχειρισμένα ηχεία με πιο σίγουρα αποτελέσματα;

Σημείωση: Είμαι μόνιμα εξωτερικό και δεν μπορώ να αγοράσω και να μεταφέρω ηχεία από Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

D

Deleted member 50795

Guest
Αν ήθελα να αγοράσω ηχεία , θα κατέληγα αφού τα ακούσω πρώτα. Τα χαρτιά καλά είναι και χρήσιμα, αλλά δεν αποτελούν τον τελικό παράγοντα επιλογής.
Αν ήταν έτσι , θα αγοράζαμε ηχεία από το ράφι, χωρίς να τα δούμε καθόλου.
Δεν είναι όμως έτσι.
Το ηχείο αυτό , είναι τελείως άγνωστο εδώ και μάλλον δύσκολα να βρεθει κάποιος να σου μεταφέρει προσωπικές εμπειριες και απόψεις.
Ειπες όμως ότι τα άκουσες και σου άφησαν μια ελάχιστη υποψία τονισμένων μεσαίων. (δε το εγκρίνεις μάλλον)
Προφανώς κάτι δε σου έκατσε καλά και σε ενόχλησε , στην ακρόαση.
Πιστευω ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα σε ενοχλεί πάντα στο ηχείο αυτό , οπου και αν το βάλεις να παίξει. Αν σου έκανε ηχητικά , θα το καταλάβαινες με την «πρώτη μάτια» ( ηχητικά ).
Προσωπικά όταν κάτι με ενοχλεί σε ένα ηχείο, σε οποιοδήποτε χώρο, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα μαζί του, για να το «φέρω» να παίξει.
Το αφήνω και πάω σε άλλο.
Προσωπικές απόψεις και τίποτα άλλο. Αν μου ζητούσες όμως τη γνώμη μου, θα το απέρριπτα και θα κοιτούσα για κάτι άλλο. Ο,τι πάρεις όμως καλό να το ακούσεις πρώτα και αν μπορείς στο χώρο σου.(δύσκολο)

εκτός αν θέλεις να καταλήξεις να παίξεις ψηφιακά μαζί του και με το χώρο σου , για να το «φέρεις». ( δε ξέρω , δικιά σου επιλογή πάντα)
 
Last edited by a moderator:


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.108
Reaction score
20.597
Έχω ψάξει παντού στο ίντερνετ για σπινόραμα για το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν βρίσκω τίποτα.
Τέλος πάντων, ίνα το θέσω ευσχήμως, το σπινόραμα θα ήταν χρήσιμο αν έλεγε όλη την αλήθεια - που δεν τη λέει. Ούτε, βέβαια, τη λέει η Bryston στο φυλλάδιό της, αλλά τα διαγράμματα της σελ. 6 λένε αρκετά, ειδικά το κάτω διάγραμμα, που κανένας -ή ελάχιστοι- κατασκευαστές δημοσιεύουν. Υποθέτω πως αυτό το διάγραμμα προήλθε από το model Τ με τα ισχυρά γούφερ, οπότε το Α1 θα υπολείπεται, αλλά κι αυτό δεν παύει να έχει τρία γούφερ. Στη θέση σας και υπό τις παρούσες συνθήκες, θα τα αγόραζα.
 

ika

News
Μηνύματα
14.019
Reaction score
12.992
Τα 4Ω δεν θέλουν και αντίστοιχα ικανό ενισχυτή;
Ίσως κάποιον αντίστοιχο μ' αυτόν που δείχνει η φωτό με τα Τ1...
 
Last edited:


D

Deleted member 50795

Guest
Αυτοί δεν τα κατασκευάζουν;


(για να λυθούν κάποιες απορίες)
 

Μηνύματα
303
Reaction score
306
Από γενική άποψη και τα λιγοστά στοιχεία που παρατίθενται, πρόκειται για ένα " ηχείο τύπου κολόνας-δαπέδου με αρκετά μεγάφωνα και ονομαστική αντίσταση 4ohm (που σημαίνει πως χρειάζονται στιβαρό σε ρεύματα ενισχυτή), με εκτονωτικά στο πίσω μέρος (οπότε καλό είναι ο χώρος τοποθέτησης-ακρόασης να επιτρέπει να τοποθετηθούν σε ικανές αποστάσεις από πίσω τοίχους κ.λ.π.), επειδή επίσης σύμφωνα με το φυλλάδιο τους, προσφέρονται τόσο για stereo υλοποιήσεις όσο και για home cinema υποψιαζόμαστε (χωρίς να είμαστε σίγουροι βέβαια) πως ο κατασκευαστής έχει κάνει κάποιες "θυσίες" στην υλοποίησή τους για να πατάει ταυτόχρονα σ' αυτές τις "δύο βάρκες".
Επειδή επίσης ρωτάς αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα ηχεία μέχρι 3000 ευρώ με πιο σίγουρα αποτελέσματα, αναμφίβολα υπάρχει πληθώρα επιλογών αν έχεις υπομονή και όρεξη για ψάξιμο, κατά την γνώμη μου ένα πρώτο κριτήριο για επιλογή ηχείων, που είναι ούτως ή άλλως ένα αρκετά υποκειμενικό ζήτημα, είναι τα ηχεία εκείνα που αποτελούν "σχολή" στο είδος τους. (Παραδείγματα πολλά, αναφέρω τελείως ενδεικτικά: Tannoy Gold, Quad esl 57, Rogers ls3/5a, Magnepan, Klipshorn, JBL L100, κ.λπ.....). Ελπίζω αυτές οι γενικότητες να σε βοήθησαν κάπως, τέλος νομίζω πως το ιδανικό θα ήταν φυσικά, ο γνωστός σου να φέρει τα ηχεία στον χώρο σου, και να στα αφήσει για ένα ικανό διάστημα χρόνου ώστε να ακούσεις εάν πράγματι ικανοποιούν τις ανάγκες σου.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.378
Reaction score
125.480
Στο σπίτι ακούμε σπάνια σε υψηλές εντάσεις, σε ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 2,80μ
Δηλαδή πόσο υψηλές είναι αυτές οι σπάνιες οι υψηλές;

Αν ήταν έτσι , θα αγοράζαμε ηχεία από το ράφι, χωρίς να τα δούμε καθόλου.
Έτσι ακριβώς αγοράζουμε ηχεία, χωρίς να τα ακούσουμε. 😎

θα τα αγόραζα.
Εγώ πάλι, παθητικά ηχεία, δε θα αγόραζα ξανά, ούτε υπό απειλή όπλου. 🤣
 




Μηνύματα
27.246
Reaction score
25.237
Και μικτή να έχεις , να σε δώ τι θα κάνεις 'αμα μείνεις χωρίς αυτοκίνητο ,λεχτρικό .
Από τα κόκκινα δεν μπορείς να παραγγείλεις. Τι θα κάνεις?
 


Μηνύματα
2.233
Reaction score
2.753
Τα ηχεία αυτά καλά φαίνονται.
Το θέμα είναι πριν τα αγοράσετε, να μας πείτε με τι ενισχυτη θα τα οδηγήσετε.
 

Μηνύματα
106
Reaction score
297
Τα ηχεία αυτά καλά φαίνονται.
Το θέμα είναι πριν τα αγοράσετε, να μας πείτε με τι ενισχυτη θα τα οδηγήσετε.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο ενισχυτές στην οικογένεια: Ένας ολοκληρωμένος Sansui AU 20000 κι ένας ολοκληρωμένος Musical Fidelity M6i.

Δεν είναι όμως ο στόχος μας να κρατήσουμε με το ζόρι τα επόμενα χρόνια έναν ή και τους δυο από αυτούς.

Απλά προσπαθούμε όταν βρίσκουμε σε τιμή ευκαιρίας ένα μέρος της αλυσίδας ηχητικής αναπαραγωγής που είναι σίγουρα πιο κατάλληλο και αποδοτικό για εμάς από αυτό που έχουμε να το αγοράζουμε, και να βελτιώνουμε όσο γίνεται το συνολικό αποτέλεσμα. Σε σχέση με τα υπάρχοντα ηχεία μας ελπίζουμε με τα Bryston σε καλύτερο αποτέλεσμα.

Ντρέπομαι να γράψω ποια ηχεία έχουμε, γιατί έχουν καναρινί κώνους.

Όλα αυτά πάντα μέσα στο πλαίσιο της συνολικής απειρίας και έλλειψης γνώσεων που έχουμε σε σχέση με κάποιους πολύ διαβασμένους, έμπειρους και τεκμηριωμένους χρήστες στο σάιτ.
 


Μηνύματα
106
Reaction score
297
Δηλαδή πόσο υψηλές είναι αυτές οι σπάνιες οι υψηλές;
Ίσως να αγγίζουν τις εντάσεις μιας αίθουσας συναυλιών που παίζει φορτίσσιμο σε μια συμφωνία του Beethoven. Ούτε καν όπερα του Βάγκνερ. Μέχρι εκεί. Και πάλι όμως σπάνια. Πιο πολύ εντάσεις μουσικής δωματίου ή εντάσεις καθεδρικού με καντάτες και λειτουργίες. Άντε και εντάσεις νωχελικής Jazz.

Δεν έχουμε ξεπεράσει ποτέ τις 10 η ώρα στον ενισχυτή.

Δυστυχώς δεν έχω νούμερο SPL να σας πω, γιατί ακόμα δεν έχω προχωρήσει στην απόκτηση εξοπλισμού μετρήσεων.
Ένα από τα όνειρα που έχω πάντως είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να δώσει ο θεός να έρθω να προσκυνήσω στον λατρευτικό ναό που έχετε δομήσει κάτω από την οικία σας να ακούσω το Play του Moby στις εντάσεις που εσείς προτιμάτε.

Και μετά να σας αφήσω ένα τάμα. Ενεργό.
 

Μηνύματα
106
Reaction score
297
[
Καλέ μου άνθρωπε, πάνε πάρε ένα ζευγάρι τζενελεκ ομοαξονικά, με τα σαμπάκια τους, να ησυχάσεις...
Αν κατάλαβα σωστά εννοείτε κάποιο από αυτά;

 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.867.225
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top