Μία, εν εξελίξει, ύποπτη προσπάθεια συναλλαγής...... ακούω ιδέες troll!

Reaction score
5.849
Πριν μερικές μέρες βάζω μια αγγελία για να πουλήσω ένα αντικείμενο (όχι εδώ)
Την επομένη ημέρα λαμβάνω email
1.PNG

Απαντώ
2.PNG

Απαντάει και αυτός/η
3.PNG

Του απαντώ κ.λ.π κ.λ.π τελική τιμή τόσο κ.λ.π
ευγενική ανταπάντηση
4.PNG

Η δική μου επόμενη απάντηση
5.PNG

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.033
Είναι κλασική απατεωνιά.
Χαρά στον κόπο σου και την όρεξη σου που απάντησες κιόλας :D

Reaction score
5.849
Συνέχεια... δεν έχει κανένα πρόβλημα ο τύπος!
6.PNG

Οκ του στέλνω λοιπόν το IBAN, BIC... για να βάλει τα χρήματα
Επόμενο μήνυμα από τον "αγοραστή"
9.PNG

Απαντάω (χωρίς φυσικά να περιμένω ο,τιδήποτε από το paypal_
91.PNG

Επιμένει για paypal
92.PNG

Απαντώ και εγώ
93.PNG

Μέχρι εδώ έχει μείνει η "συναλλαγή".... φυσικά δεν πρόκειται να κάνω κάτι άλλο.... ούτε έχει νόημα προφανώς, γιατί και καταγγελία να κάνω δεν νομίζω ότι πρόκειται νε βρουν ποιος είναι.

Last edited:

Reaction score
25.379
έπρεπε να υποψιαστείς εξ αρχής οτι οι απαντήσεις του είναι τυποποιημένες και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε αντικείμενο προς πώληση.

πχ έχεις ένα τηλέφωνο , σου απαντάει το αντικείμενο προς πώληση - απο κει ήδη καταλαβαίνεις οτι δεν τον ενδιαφέρει τι ακριβώς πουλάς.
μετά προσφέρεται να σε πληρώσει προκαταβολικά χωρίς να το δεί να το ελέγξει κλπ.

κανονικά δεν απαντάς ούτε στο πρώτο mail και το κάνεις αναφορά στην πλατφόρμα από όπου σε βρήκε.
είναι απάτη , όχι υποψία, βεβαιότητα.

πχ έβαλα κάποια στιγμή μια 4άδα ζάντες στο marketplace, ήρθε μήνυμα ενδιαφέροντος για το "αντικείμενο". Δεν έδωσα σημασία , είναι αδύνατον να ζητάει να αγοράσει κάποιος μτχ ζάντες και να αναφέρεται σε αυτές σαν "αντικείμενο" χωρίς να κάνει τις συνηθισμένες ερωτήσεις πχ είναι στραβές , έχουν σημάδια κλπ

Reaction score
5.849
έπρεπε να υποψιαστείς εξ αρχής οτι οι απαντήσεις του είναι τυποποιημένες και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε αντικείμενο προς πώληση.

πχ έχεις ένα τηλέφωνο , σου απαντάει το αντικείμενο προς πώληση - απο κει ήδη καταλαβαίνεις οτι δεν τον ενδιαφέρει τι ακριβώς πουλάς.
μετά προσφέρεται να σε πληρώσει προκαταβολικά χωρίς να το δεί να το ελέγξει κλπ.

κανονικά δεν απαντάς ούτε στο πρώτο mail και το κάνεις αναφορά στην πλατφόρμα από όπου σε βρήκε.
είναι απάτη , όχι υποψία, βεβαιότητα.

πχ έβαλα κάποια στιγμή μια 4άδα ζάντες στο marketplace, ήρθε μήνυμα ενδιαφέροντος για το "αντικείμενο". Δεν έδωσα σημασία , είναι αδύνατον να ζητάει να αγοράσει κάποιος μτχ ζάντες και να αναφέρεται σε αυτές σαν "αντικείμενο" χωρίς να κάνει τις συνηθισμένες ερωτήσεις πχ είναι στραβές , έχουν σημάδια κλπ
Φυσικά το κατάλαβα από την αρχή. Αλλά ήθελα να δώσω συνέχεια στην συνομιλία, να δω πως δρουν περαιτέρω.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.033
Αφού μπήκες στον κόπο, κάνε τον να χορέψει.
Κάνε του συνέχεια χαζές ερωτήσεις, ή πες του πως τα έλαβες, και ζήτα του διεύθυνση αποστολής να του στείλεις το προϊόν :D

gonis

Luger
Reaction score
12.431
Εμένα μου έρχεται περιοδικά ένα sms με δηθεν απλήρωτο λογαριασμό DEI από 250-400€ αν και ειμαι 2-3 χρόνια στην Προτεργια:roflmao:

Reaction score
1.075
Ή πες του οτι ελαβες ενα εμβασμα με 1000ευρω περιπου περισσοτερα. Μηπως ηταν δικο του και εκανε λαθος στο ποσο; Να σου δώσει αρ λογαριασμού να του τα επιστρεψεις.. .

Μετα θα του πεις οτι πρεπει να προκαταβαλει απο το δικο του λογαριασμό καποια εξοδα :mrgreen: :biggrin:

Reaction score
5.849
δηλαδή για πλάκα έδωσες αριθμό λογαριασμού;
Ε, ναι. Μόνο το IBAN. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε με αυτό. Όλοι οι επαγγελματίες και οι εταιρείες έχουν το IBAN σε κοινή θέα!
Ή πες του οτι ελαβες ενα εμβασμα με 1000ευρω περιπου περισσοτερα. Μηπως ηταν δικο του και εκανε λαθος στο ποσο; Να σου δώσει αρ λογαριασμού να του τα επιστρεψεις.. .

Μετα θα του πεις οτι πρεπει να προκαταβαλει απο το δικο του λογαριασμό καποια εξοδα :mrgreen: :biggrin:
Προφανώς το mail που έλαβα (στα spam-χωρίς να το ανοίξω φυσικά), υποτίθεται από το paypal, σίγουρα είναι κατασκευασμένη σελίδα από αυτούς, οπότε μόλις την επισκεφτώ θα το δουν αμέσως.

Reaction score
5.849
Λέω να μη ασχοληθώ πολύ. Του έστειλα άλλο ένα mail και είμαι περίεργος να δω τι θα απαντήσει....
94.PNG

Reaction score
263
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα ποιο θα ήταν το πρόβλημα (καλά πέραν της υποψίας /βεβαιότητας για απάτη) να σε πλήρωνε μέσω PayPal.

Reaction score
5.849
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα ποιο θα ήταν το πρόβλημα (καλά πέραν της υποψίας /βεβαιότητας για απάτη) να σε πλήρωνε μέσω PayPal.
Κανένα πρόβλημα φυσικά. Αλλά δεν είδα κάποια κατάθεση μέσω paypal! Αντιθέτως μου ζητούσε να μπω σε μια σελίδα (υποτίθεται του paypal-αλλά μπορεί αν ήταν και fake) να επιβεβαιώσω την κατάθεση (οπότε εκεί φντάζομαι θα μου ζητούσε στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού και πάει λέγοντας....). Γιατί η κατάθεση από paypal, από τη στιγμή που θα δώσει εντολή ο κάτοχος του λογαριασμού, δεν χρειάζεται επιβεβαίωση και από αυτόν που θα λάβει τα χρήματα. Ή κάνω λάθος; (δεν έχω εμπειρία του πως δουλεύει το paypal).

Reaction score
1.075
Στους fake συνδεσμους προς paypal/τραπεζες καθως πληκτρολογεις κωδικους, τους βλεπουν οι απατεωνες που τις εφτιαξαν και τους προωθουν απευθειας στα αντίστοιχα ιδρυματα. Οτι response δινουν αυτα τα (αυθεντικα) ιδρυματα (πχ sms/viber αυθεντικοποιηση) στον απατεώνα, στα εμφανίζει αμέσως και σε σενα μεσω της fake ιστοσελίδας. Οπότε δίνοντας εσυ το one time pin, το λαμβανει ο απατεωνας και αποκτα τελικα την πολυπόθητη προσβαση.

Reaction score
617
Την Δευτέρα ελαβα και εγω απο τον ιδιο , σε αγγελία μου στην ΧΕ . Θέλει και περαιτέρω συζήτηση !

Ονοματεπώνυμο:Stavros
Τηλέφωνο:
Email:[email protected]
Προτιμώμενες ώρες επικοινωνίας:
Προτιμώμενος τρόπος επικοινωνίας μέσω:
Μήνυμα χρήστη:
Ελπίζω να έχετε ακόμα αυτό το αντικείμενο προς πώληση αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου στο email μου για περαιτέρω συζήτηση:-stavroslinda78@gmail. com

επίσης απο αλλον Νιγηριανό :

Ονοματεπώνυμο:Armin
Τηλέφωνο:
Email:[email protected]
Προτιμώμενες ώρες επικοινωνίας:
Προτιμώμενος τρόπος επικοινωνίας μέσω:
Μήνυμα χρήστη:
Είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση;

Reaction score
7.089
Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια μου έρχονται τέτοια μηνύματα από αγγελίες στην xe........κατευθείαν block και αναφορά.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos