Μαγνητόφωνα

Reaction score
0
Καλησπέρα σας.

Έχω ένα παλιό ρώσικο 2 track μαγνητόφωνο - μπομπινόφωνο του 1988 (από ότι γνωρίζω replica Akai). Είχα καιρό να το βάλω σε λειτουργία. Το έβαλα προ ημερών και παρουσιάζει το εξής πρόβλημα : Το ένα κανάλι ακούγεται εξασθενημένο. Μετά από ένα σύντομο έλεγχο διαπίστωσα ότι δεν έχει να κάνει με την προενίσχυση αλλά θεωρώ ότι μάλλον το πρόβλημα προέρχεται από την κεφαλή αναπαραγωγής. Από πλευράς ρύθμισης κεφαλής ή καθαρισμού είναι εντάξει. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται απομαγνήτιση η κεφαλή ? Αν χρειάζεται αλλαγή η κεφαλή που μπορώ να βρώ κάτι αντίστοιχο ? Ενδιαφέρομαι γιατί έχω πολλές μπομπίνες αλλά και προσωπικές εγγραφές που θέλω να τις γράψω ψηφιακά.

Reaction score
15.469
Καλως τονε !
αμα δε βαλεις μοντελο κτλ δε νομιζω να μπορει κανεις να βοηθησει ... :drinks:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.121
Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται απομαγνήτιση η κεφαλή ?
Όχι. Μπορεί οι κεφαλές να χρειάζονται απομαγνήτιση, αλλ' αυτό το σύμπτωμα οφείλεται σε άλλη βλάβη. Το μαγνητόφωνο αυτό περιέχει και πλήρη ενισχυτή, δηλαδή οδηγεί ηχεία κατ' ευθείαν από μόνο του, οπότε τα ενδεχόμενα βλάβης είναι πολλά. Πιθανόν να οφείλεται σε ελαττωματικό επιλογέα ή ποτενσιόμετρο. Πάντως, χρειάζεται service.

Reaction score
0
Τον τελικό ενισχυτή δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου. Επειδή και στον προενισχυτή έχω δυνατότητα επιλογής εισόδου από άλλη εξωτερική πηγή διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το στάδιο. Το θέμα του επιλογέα που αναφέρεις (source, tape) είναι σωστό. Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια σίγουρα θέλει service (ειδικά με τους πυκνωτές θα υπάρχει θέμα) αλλά αξίζει τον κόπο ?

Reaction score
1.391
Αν αξίζει τον κόπο μονο εσυ το ξέρεις..
Εξαρτάται ποσο δεμένος είσαι συναισθηματικά μαζί του

Reaction score
27.209
ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

Reaction score
0
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν το υποτιμώ καθόλου γιατί το ξέρω και το έχω απολαύσει τουλάχιστον παλιότερα (μετά ήρθε η ψηφιακή εποχή και οι υποχρεώσεις ...). Αν ψάξω για κεφαλή αναπαραγωγής υπάρχουν καινούργιες ή μόνο μεταχειρισμένες (e-bay) και ποιος ασχολείται με service τέτοιων συσκευών ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525