Μας δουλευουνε ? LINE FILTER 50 dB ??? με ενα παλιοπυκνωτη ???

Reaction score
0
Αγορασα ενα πολυπριζο με varistor για υπέρταση (transient voltage surge suppressor ) που εκτος απο το κλασικο κυκλωμα με τα 3 varistor ελεγε οτι εχει << υψηλης ποιοτητος φιλτρα για την εξαλειψη θορυβου και παρεμβολών του δικτυου >> !!! και << απορριψη θορυβου κατα 50 db >> !!! ενω ειχε φωτογραφια ενα ωραιο φερριτη με χοντρο συρμα για choke. Θα ειναι καλυτερο λεω απο τα αλλα του κιλου ( μιας και ειχε και παραπανω λεφτα ) και το αγοραζω .... Το ανοιγω και βλεπω οτι το περιφημο line filter ηταν ενας πυκνωτης !!! ουτε καν τα απλα φιλτρακια των 2 -3 ευρω που εχουν τα τροφοδοτικα των PC !!!
Απο τα φοιτητικα μου χρονια θυμαμαι τα φιλτρα για crossover με ενα πυκνωτη ειχαν 5-10db/oct , πως βγαινουν τα 50 dB ???
Εσεις τι θα κανατε στη θέση μου ( εκτος απο το να παρω τα λεφτα μου πισω ?)

Reaction score
14
Δεν μας λες και την μάρκα να μην την πατήσει και άλλος;

Reaction score
3
Κάνε το καλό και ρίξε τη ρουφιανιά με φωτογραφία για να έχουμε τέλειο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα και καταγραφή στη μνήμη. :happy_9:

Reaction score
0
CRYSTAL AUDIOVIDEO CJ-1200 PC/TEL Made in China , αλλα ελληνικης εταιρειας νομιζω ...
Οι κινεζοι βεβαια φαινονται τιμιοι γιατι λενε transient voltage surge suppressor.
δεν αναφερουν line filter , ο εισαγωγεας πουσαρισε ΛΙΓΟ (!!!) τη μεταφραση !!! ελληνικο δαιμονιον !!!
λεει απεξω 1200 Joules και μεσα εχει 3 varistor 470 kJoule ,
απο τα οποια το ενα για λογους οικονομιας ειναι μικροτερης διατομής
οσο για τσοκ ουτε για δειγμα ....

Δεν μας λες και την μάρκα να μην την πατήσει και άλλος;

Reaction score
1
Το έχω και εγώ ( έστω κάποιο crystal audiovideo ήταν ) από πλαίσιο και μπορώ να πω ότι σώζει τα πράγματα ... ένα video ( δεν ανάβει ποτέ ) ένα dvd player και μία CRT 29άρα τηλεόραση

Reaction score
0
Επειδη δεν εχω ξαναποσταρει φωτογραφιες , και δεν ξερω αν μπορω να βαλω εδω μεγαλες ( μικρες μπορει να μη φαινονταν καλες ) ,
τις εβαλα στο site ενος φιλου . Ριχτε μια ματια εδω , ειναι 4 φωτο , αρετουσαριστες !!! . O C1 ειναι .....
ολο το << υψηλης ποιοτητος φιλτρο για την εξαλειψη θορυβου και παρεμβολων του δικτυου >> και
<< περιεχει πυκνωτες ,πηνια και ειδικου τυπου αντιστασεις (βαριστορ) τα
οποια φιλτραρουν το βρωμικο ρευμα του δικτυου ... >>
εχει οντως ενα κωλοπυκνωτακι ... και φυσικα 3 varistor.

http://users.forthnet.gr/ath/papamilt/linefilter/

Ενα σκετο κινεζικο surge arrester με 3 varistor exei 10 ευρω , αυτο το πηρα 20 γιατι νομιζα οτι εχει line filter ,
αρα εξαπατηθηκα ... δεν μου απαντησατε τι να κανω ?

Κάνε το καλό και ρίξε τη ρουφιανιά με φωτογραφία για να έχουμε τέλειο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα και καταγραφή στη μνήμη. :happy_9:

Reaction score
49
Αν τις άφηνα στο αρχικό μέγεθος θα ήταν πολύ μεγάλες και θα χάναμε την ουσία.....Οπότε έπεσαν στα 800 Χ 600 για μεγαλύτερη ευκολία!!

Attachments

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Μας δουλευουνε ? LINE FILTER 50 dB ??? με ενα παλιοπυκνωτη ???

CRYSTAL AUDIOVIDEO CJ-1200 PC/TEL Made in China , αλλα ελληνικης εταιρειας νομιζω ...
Φίλε μου, εφόσον αυτό που δείχνει η συσκευασία δε συμβαδίζει με το περιεχόμενο, ίσως καταφέρεις να πάρεις τα λεφτά σου πίσω (με μορφή πιστωτικού) απο το Πλαίσιο.

Πάντως στο αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο δεν υπάρχει αυτή η ασυνέπεια που παρατήρησες. Έχω το CJ-1440 TV/PC (1440 Joules) για το 2ο PC και με αφορμή το δικό σου post το άνοιξα. Απο το πλάι (είναι κολλημένη η πλακέτα στο πλαστικό και δεν θέλησα να τη ζορίσω) μπόρεσα να διακρίνω την ύπαρξη του φερίτη όπως ακριβώς φαίνεται στη φωτογραφία της συσκευασίας. Πάλι καλά! Για 25 περίπου ευρώ που το είχα αγοράσει το θεωρώ καλή αγορά.

Reaction score
0
Δεν ειναι το οικονομικο, 19 ευρω ειχε, οσο οτι μας δουλευουνε ψιλο γαζι ....
Εγω δεν ηθελα να παρω surge arrester για υπερταση , αλλα line filter με ωραιο choke οπως εδειχνε η φωτογραφια .... και πηρα ενα πυκνωτακι τελικα.
( τσιμπησα με αυτα τα 50 dB !!! , λεω θα ειναι super !!! )
Αμα ειμασταν στη Γερμανια θα εγραφε τετοια πραγματα το κουτι ? και σε ποσες μερες θα το ειχαν αποσυρει απο τα ραφια , για παραπλανητικη διαφημιση ?

Αυριο θα βαλω φωτο,
απο το μικρο αδερφακι της CRYSTAL AUDIOVIDEO , τo 420 , που εχει 7 ευρω.
( δεν βγαινουν καλες με το flash και περιμενω τον ηλιο !)

Reaction score
0
Οριστε και το μικροτερο αδερφακι CJ-420 PC (420 Joule ), σουκο με varistor
http://users.forthnet.gr/ath/papamilt/linefilter/DSCN6127.JPG

. Εδω εχουμε 3 varistor 14D471K , μαρκας VDR.
Στο <<υπερδιαφημισμενο 1200 >> εχει 1 14D471K kai 2 20D471K .
Το 20 εχει μεγαλυτερη διαμετρο ... αλλα βάλαν 2 αντι 3 , για οικονομια...

Γιατι να βαλουνε 3 ιδια εκει ( ειναι λιγακι μεγαλυτερα και κοστιζουνε ...)? Βαλανε και ενα μικροτερο ( 14D471K ) κοψανε και τα ακριβα φιλτρα ... να κανουνε και οικονομια ... αφου ολα λειτουργουν , λιγο πανω , λιγο κατω τη δουλεια την κανουν , το μυστικο ειναι να ζητας περισσοτερα χρηματα και να τα παιρνεις με οσο χαμηλοτερο κοστος γινεται ...

Αν μπορει καποιος ας βρει στοιχεια kai για τα varistor , to VDR μαλλον ειναι το κινεζικο εργοστάσιο των varistor και δεν μπορώ να βρω datasheet σε αγγλικά .

Αληθεια , με ολες αυτες τις << εκπτωσεις >> στα υλικα γλιτωσανε κανα ευρω , δυο ?
Ποσους πελάτες θα χάσουνε ?

Reaction score
0
Το προιον επεστραφη πισω στο mediamarkt και μου ακυρώσανε τη χρέωση στη πιστωτική. Για μενα ο εφιαλτης τελείωσε , σκεφτόμουνα ομως οτι θα επρεπε να αποσυρθει από τα ράφια και να αλλάξει τουλάχιστον η διαφήμιση και να μη λέει line filter.( Αυτη τη στιγμή είμαι πολυ πιεσμένος για να τους κυνηγήσω με δικηγόρους ). Ειχε κατι άλλα πολύπριζα TRUST to mediamarkt ( me surge protection ) me 7-8 euro , kai BELKIN με εγγύηση κατι χιλιαδες δολάρια ! Γιατι να πάρει κάποιος τα <<ελληνοκινέζικα>> ?

Reaction score
2
Το προιον επεστραφη πισω στο mediamarkt και μου ακυρώσανε τη χρέωση στη πιστωτική. Για μενα ο εφιαλτης τελείωσε , σκεφτόμουνα ομως οτι θα επρεπε να αποσυρθει από τα ράφια και να αλλάξει τουλάχιστον η διαφήμιση και να μη λέει line filter.( Αυτη τη στιγμή είμαι πολυ πιεσμένος για να τους κυνηγήσω με δικηγόρους ). Ειχε κατι άλλα πολύπριζα TRUST to mediamarkt ( me surge protection ) me 7-8 euro , kai BELKIN με εγγύηση κατι χιλιαδες δολάρια ! Γιατι να πάρει κάποιος τα <<ελληνοκινέζικα>> ?
Δυστηχως αυτη ειναι η καταντια ορισμενων εταιριων,(οχι μονο ελληνικων).Οντως,BELKIN και APC που εχω ΚΑΜΙΑ σχεση με το crystal και φαντασου οτι και το apc σχεδιαζεται γαλλια και φτιαχνετε κινα,αρα η καταντια της crystal δεν ειναι το οτι φτιαχνονται στην κινα αλλ,το παραπλανητικο marketing που εφαρμοζουν!!

Reaction score
0
Απάντηση: Μας δουλευουνε ? LINE FILTER 50 dB ??? με ενα παλιοπυκνωτη ???

Πήρα και εγώ κάποια Crystal AudioVideo CJ-1100WH από την Ηλεκτρονική με €6.00.
Εϊναι μονή πρίζα σούκο προστασίας από υπερτάσεις.
Τα πήρα γιατί τις τελευταίες μέρες από διακοπές/υπερτάσεις της ΔΕΗ, χάλασαν το ψυγείο, το πλυντήριο (λειτουργούσε την ώρα της διακοπής ρεύματος) και μια τηλεόραση.

Ανοιξα ένα από αυτά και μέσα είναι ακριβώς ίδιο με τη φωτό που ξαναποσταρίσθηκε πριν, δηλ. http://users.forthnet.gr/ath/papamilt/linefilter/DSCN6127.JPG
Έχει 3 varistors (1 X CNR 14D471K και 2 άλλα λίγο μεγαλύτερα χωρίς διακριτικά), μία thermal cut-off ασφάλεια (AUPO A1-5A-F-1-2) και μια αντίσταση 100ΚΩ που οδηγεί ένα κόκκινο LED.

m_v

Reaction score
24
Οριστε και το μικροτερο αδερφακι CJ-420 PC (420 Joule ), σουκο με varistor
http://users.forthnet.gr/ath/papamilt/linefilter/DSCN6127.JPG

. Εδω εχουμε 3 varistor 14D471K , μαρκας VDR.
Στο <<υπερδιαφημισμενο 1200 >> εχει 1 14D471K kai 2 20D471K .
Το 20 εχει μεγαλυτερη διαμετρο ... αλλα βάλαν 2 αντι 3 , για οικονομια...

Γιατι να βαλουνε 3 ιδια εκει ( ειναι λιγακι μεγαλυτερα και κοστιζουνε ...)? Βαλανε και ενα μικροτερο ( 14D471K ) κοψανε και τα ακριβα φιλτρα ... να κανουνε και οικονομια ... αφου ολα λειτουργουν , λιγο πανω , λιγο κατω τη δουλεια την κανουν , το μυστικο ειναι να ζητας περισσοτερα χρηματα και να τα παιρνεις με οσο χαμηλοτερο κοστος γινεται ...

Αν μπορει καποιος ας βρει στοιχεια kai για τα varistor , to VDR μαλλον ειναι το κινεζικο εργοστάσιο των varistor και δεν μπορώ να βρω datasheet σε αγγλικά .

Αληθεια , με ολες αυτες τις << εκπτωσεις >> στα υλικα γλιτωσανε κανα ευρω , δυο ?
Ποσους πελάτες θα χάσουνε ?
Μας δουλεύουν πολύ άσχημα και σ΄ένα βαθμό είμαστε υπαίτιοι όταν δεν αντιδράμε κατάλληλα.
Παρεπιπτόντως VDR σημαίνει Voltage Dependent Resistor = varistor, οπότε τα αντίστοιχα εξαρτήματα μάλλον είναι no name.

Reaction score
0
Απάντηση: Μας δουλευουνε ? LINE FILTER 50 dB ??? με ενα παλιοπυκνωτη ???

Να και το ηλεκτρονικό του διάγραμμα:

AUPO και CNR είναι κινέζικες εταιρίες ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Στο σημείο που είναι η thermal cutoff στην ουσία είναι "ψιλοάχρηστη" για προστασία από πιθανή φωτιά (κάτι από το οποίο τα varistors είναι ευπαθή σε περίπτωση υψηλών transients ή κεραυνού). Απλώς και μόνο η χρήση της είναι ... προειδοποιητική και τίποτα παραπάνω!!!
Thermal cutoffs θα έπρεπε να υπήρχαν και εν σειρά στη γραμμή τροφοδοσίας (για προστασία σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας).

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster