- Reaction score
- 0
Γεια σας!
Φαντάζομαι να έχω αναρτήσει το παρόν θέμα στην σωστή κατηγορία, εάν όχι ας αναλάβουν δράση οι διαχειριστές…
Λοιπόν,
είμαι κάτοχος ενός προενισχυτή (triode class A) Cary slp 98. Ο προενισχυτής αυτός χρησιμοποιεί τέσσερις λυχνίες 6SN7 ως εξής:
Δύο λυχνίες ως buffer cathode followers.
Δύο λυχνίες ως line stage.
Πριν από λίγες ημέρες αγόρασα ένα ζευγάρι προενισχύτριες 6H8C (ρωσικές ισοδύναμες των 6SN7) τις οποίες ο πωλητής διαφήμιζε ως αχρησιμοποίητες και ταιριασμένες ή, αν θέλετε, ματσαρισμένες (NOS matched pair). Μόλις παρέλαβα τις λυχνίες διάβασα τις μετρήσεις της κάθε μίας λυχνίας, οι οποίες είναι
1η λυχνία
I1= 8,8 S1 = 2,6
I2= 8,8 S2 = 2,4
2η λυχνία
I1= 7,2 S1 = 2,5
I2= 7,2 S2 = 2,5
Διαβάζοντας αυτές τις μετρήσεις μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες…
με πρώτη και καλύτερη το εάν αυτές οι δύο λυχνίες είναι όντως ταιριασμένες…
H 2η λυχνία είναι NOS;
Σε έναν προενισχυτή είναι απαραίτητο το ταίριασμα των λυχνιών;
Τέλος, υπάρχει κάποιος στην Αθήνα ο οποίος να αναλαμβάνει την μέτρηση και το ταίριασμα λυχνιών και ιδιαίτερα των 6SN7;
Θα παρακαλούσα λοιπόν για τις δικές σας γνώμες και προτάσεις!
Ευχαριστώ :116:
Φαντάζομαι να έχω αναρτήσει το παρόν θέμα στην σωστή κατηγορία, εάν όχι ας αναλάβουν δράση οι διαχειριστές…
Λοιπόν,
είμαι κάτοχος ενός προενισχυτή (triode class A) Cary slp 98. Ο προενισχυτής αυτός χρησιμοποιεί τέσσερις λυχνίες 6SN7 ως εξής:
Δύο λυχνίες ως buffer cathode followers.
Δύο λυχνίες ως line stage.
Πριν από λίγες ημέρες αγόρασα ένα ζευγάρι προενισχύτριες 6H8C (ρωσικές ισοδύναμες των 6SN7) τις οποίες ο πωλητής διαφήμιζε ως αχρησιμοποίητες και ταιριασμένες ή, αν θέλετε, ματσαρισμένες (NOS matched pair). Μόλις παρέλαβα τις λυχνίες διάβασα τις μετρήσεις της κάθε μίας λυχνίας, οι οποίες είναι
1η λυχνία
I1= 8,8 S1 = 2,6
I2= 8,8 S2 = 2,4
2η λυχνία
I1= 7,2 S1 = 2,5
I2= 7,2 S2 = 2,5
Διαβάζοντας αυτές τις μετρήσεις μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες…
με πρώτη και καλύτερη το εάν αυτές οι δύο λυχνίες είναι όντως ταιριασμένες…
H 2η λυχνία είναι NOS;
Σε έναν προενισχυτή είναι απαραίτητο το ταίριασμα των λυχνιών;
Τέλος, υπάρχει κάποιος στην Αθήνα ο οποίος να αναλαμβάνει την μέτρηση και το ταίριασμα λυχνιών και ιδιαίτερα των 6SN7;
Θα παρακαλούσα λοιπόν για τις δικές σας γνώμες και προτάσεις!
Ευχαριστώ :116: