Ματ για πλατο

Reaction score
283
Γεια σας εχω ενα πικαπ το notingham analogue to horizon με κεφαλη benz micro ACE L,εχω ακουσει οτι τα ματ παιζουν και αυτα το ρολο τους στο τελικο ακουσμα ενος πικαπ .Θα ηθελα να μου πειτε που παιζουν οι διαφορες,αν ειναι σημαντικες και στην τελικη αν αξιζει να αλλαξω το ματ που εχει ηδη το πικαπ μου.
Τελος θα ηθελα να μου προτεινετε καποια οχι πολυ ακριβα,σας ευχαριστω.:108:

Reaction score
0
Νομίζω ότι σε πλατώ της Nottingham, θα το κάνει χειρότερο ένα ματ, λόγω κατασκευής...

Reaction score
8
οχι το γυαλιστερο :121:

Το ματ φιλε Πετρο, ειναι ενα υλικο που πολλες φορες τοποθετειται μεταξυ του δισκου βινυλιου και του πλατω για διαφορους λογους, π.χ. για αποσβεση κραδασμων, καλυτερη επαφη του δισκου με το πλατω κ.λπ.
Εχει επιδραση στον ηχο πολλες φορες θετικη και μερικες αρνητικη. Για αυτον τον λογο σε ενα καλο συστημα οπως το παραπανω δεν βλεπω λογο να διαταραχτει η ισοροπια του.

Reaction score
1
Απάντηση: Ματ για πλατο

εΓΩ παλι από προχτες που εβαλα το ματ progect Cork , οταν παω να βγαλω τον δισκο , με κτυπαει στατικός ηλεκτρισμός.... Ειναι κακό αυτο και πως αντιμετοπιζεται;;;;;

Reaction score
0
Εντάξει μωρέ, κι εγώ όταν είχα την τσόχα στο Rega, έβγαινε από το πλατώ μαζί με το δίσκο (κολλούσε κανονικά πάνω του)!:135:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ματ για πλατο

Εντάξει μωρέ, κι εγώ όταν είχα την τσόχα στο Rega, έβγαινε από το πλατώ μαζί με το δίσκο (κολλούσε κανονικά πάνω του)!:135:
Ναι παθαινω και αυτο...Αν δεν σκεφτομου οτι θα πρεπει να ξαναρυθμιζω κεφαλη , θα το εβγαζα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς διάφορα mat για πλατό. Άποψη μου είναι πως τα τσόχινα είναι ότι χειρότερο. Αυτό που φαίνεται με τη μια κατά τη χρήση τους είναι το πλαδαρό χαμηλό.
Έχω καταλήξει να χρησιμοποιώ το Achromat. Τα πλεονεκτήματα του είναι σαφή σε όλο το συχνοτικό φάσμα με λιγότερη επίδραση στις υψηλές συχνότητες.
Βέβαια δεν είναι φτηνό αλλά ιδίως σε πλατό χωρίς ανάρτηση θα το χρησιμοποιούσα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Reaction score
0
Ακόμα και για το Gyro είναι καλό;

Στο δικό μου δεν έχω καθόλου ματ.
Αν και υπάρχει εύκαιρο το Harmo-nicer...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Ακόμα και για το Gyro είναι καλό;

Στο δικό μου δεν έχω καθόλου ματ.
Αν και υπάρχει εύκαιρο το Harmo-nicer...
Παρόλο που το σημείο επαφής δίσκου-πλατό στο Gyro είναι από βινύλιο ωφελείται πολύ από το Achromat.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Χμμμ, λες;

Μου βάζεις διαόλια...
Αν σου περισσεύουν 75 ευρώπουλα βρες ένα και κάνε μια δοκιμή...:119: προσοχή μην αγοράσεις το παχύ γιατί δεν κουμπώνει το clamp του Mitcell.

Reaction score
0
Μπα, προς το παρόν δε μου περισσεύουν. Έχω βάλει κάτι δισκάκια στο πρόγραμμα.

Ίσως αργότερα (αν δεν πάρω μια και καλή το πλατώ του Orbe)...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
best mat is no mat...

Για μένα το καλύτερο είναι να μην υπάρχει καθόλου ματ, η αν είναι απαραίτητο, να πλησιάζει όσο γινεται το υλικό που είναι κατασκευασμένο το βινύλιο...

Και προσοχή!!! αν είναι παχύ, πρέπει να ρυθμίσετε ξανα το ύψος του βραχίονα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas