Μαυρη!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Μαυρη!

Τι κάνη ο άνθρωπος για να δεί ποιοτική εικόνα βρέ παιδί μου!!!!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Τι κάνη ο άνθρωπος για να δεί ποιοτική εικόνα βρέ παιδί μου!!!!!!!
Να συμπληρωσω:
Τι κανει ο ανθρωπος για να δει ποιοτικη εικονα...με φως:126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.714

Να συμπληρωσω:
Τι κανει ο ανθρωπος για να δει ποιοτικη εικονα...με φως:126:
...που ίσως είναι πιο φωτεινή εικόνα από του Mad στο σκοτάδι!:136:

Reaction score
8.350

δεν εχω δει προβολη σε μαυρη οθονη αλλα μου φαινεται ειναι απλα σα να κοβεις φως, το οποιο γινεται πολυ ευκολα και με ενα ND φιλτρακι.........:118:

Reaction score
15.548

δεν εχω δει προβολη σε μαυρη οθονη αλλα μου φαινεται ειναι απλα σα να κοβεις φως, το οποιο γινεται πολυ ευκολα και με ενα ND φιλτρακι.........:118:
:112::112::111:

Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο....

Reaction score
0

ωραία αλλά έχει καλύτερη ποιότητα η εικόνα σε μαύρη οθόνη???

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι άσχετο, αλλά για την ακρίβεια είναι το ακριβώς αντίστροφο Δημήτρη: σκοπός δεν είναι να κόψουμε το εκπεμπόμενο φως στον προβολέα, αλλά το περιβαλλοντικό φως στην οθόνη. Αυτό βέβαια απαιτεί πάρα πολύ φωτεινό προβολέα.
Οι γερμανοί έχουν μείνει πίσω πάντως... :126:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Μετά απορούν μερικοί γιατί ο LED έχει λίγο φώς! απλά γιατί το πολύ φώς δεν έχει καλή εικόνα!:142:

Reaction score
8.350

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι άσχετο, αλλά για την ακρίβεια είναι το ακριβώς αντίστροφο Δημήτρη: σκοπός δεν είναι να κόψουμε το εκπεμπόμενο φως στον προβολέα, αλλά το περιβαλλοντικό φως στην οθόνη. Αυτό βέβαια απαιτεί πάρα πολύ φωτεινό προβολέα.
Οι γερμανοί έχουν μείνει πίσω πάντως... :126:
ολο το φως θα το κοψουμε,ειτε απο περιβαλλον ,ειτε απο προβολεα η μαυρη οθονη θα το κοψει.Σε ιδανικες συνθηκες που δεν εχει περιβαλλοντικο φως θα κοψει τη φωτεινη εικονα του προβολεα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217

Η λογική είναι η εξής Δημήτρη: μια μαύρη επιφάνεια δεν απορροφά το 100% του φωτός που προσπίπτει. Εγώ είχα κάνει το πείραμα που αναφέρω στο λινκ με χαρτόνι όχι απλά μαύρο, αλλά και ματ, και παρόλ' αυτά ένα ικανό ποσό ανακλαστικότητας παρέμενε.

Όταν λοιπόν θες να βλέπεις μέρα μεσημέρι με ανοιχτές κουρτίνες, βάζεις μαύρη οθόνη για να καταπνίξεις το μεγαλύτερο μέρος του περιβαλλοντικού φωτός και μετά χρησιμοποιείς έναν πάρα πολύ φωτεινό προβολέα για να πάρεις μια εικόνα με αποδεκτή φωτεινότητα.

Εννοείται ότι δε μιλάμε για απόλυτη ποιότητα, αλλά για κάτι που βλέπεται ικανοποιητικά. Από τις δοκιμές που είχα κάνει, είχα διαπιστώσει ότι βοηθούσε πολύ τη σκοτεινή λεπτομέρεια, αν έριχνα αρκετά το γάμμα του προβολέα (πράγμα λογικό).

Reaction score
8.350

Η λογική είναι η εξής Δημήτρη: μια μαύρη επιφάνεια δεν απορροφά το 100% του φωτός που προσπίπτει. Εγώ είχα κάνει το πείραμα που αναφέρω στο λινκ με χαρτόνι όχι απλά μαύρο, αλλά και ματ, και παρόλ' αυτά ένα ικανό ποσό ανακλαστικότητας παρέμενε.

Όταν λοιπόν θες να βλέπεις μέρα μεσημέρι με ανοιχτές κουρτίνες, βάζεις μαύρη οθόνη για να καταπνίξεις το μεγαλύτερο μέρος του περιβαλλοντικού φωτός και μετά χρησιμοποιείς έναν πάρα πολύ φωτεινό προβολέα για να πάρεις μια εικόνα με αποδεκτή φωτεινότητα.

Εννοείται ότι δε μιλάμε για απόλυτη ποιότητα, αλλά για κάτι που βλέπεται ικανοποιητικά. Από τις δοκιμές που είχα κάνει, είχα διαπιστώσει ότι βοηθούσε πολύ τη σκοτεινή λεπτομέρεια, αν έριχνα αρκετά το γάμμα του προβολέα (πράγμα λογικό).
ok,τωρα καταλαβα τι λες.:126:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.399
Members
38.694
Νεότερο μέλος
manos.papadopoulos