ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Ιδρυτής
- Reaction score
- 731
Να συμπληρωσω:Τι κάνη ο άνθρωπος για να δεί ποιοτική εικόνα βρέ παιδί μου!!!!!!!
...που ίσως είναι πιο φωτεινή εικόνα από του Mad στο σκοτάδι!:136:Να συμπληρωσω:
Τι κανει ο ανθρωπος για να δει ποιοτικη εικονα...με φως:126:
:112::112::111:δεν εχω δει προβολη σε μαυρη οθονη αλλα μου φαινεται ειναι απλα σα να κοβεις φως, το οποιο γινεται πολυ ευκολα και με ενα ND φιλτρακι.........:118:
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι άσχετο, αλλά για την ακρίβεια είναι το ακριβώς αντίστροφο Δημήτρη: σκοπός δεν είναι να κόψουμε το εκπεμπόμενο φως στον προβολέα, αλλά το περιβαλλοντικό φως στην οθόνη. Αυτό βέβαια απαιτεί πάρα πολύ φωτεινό προβολέα.δεν εχω δει προβολη σε μαυρη οθονη αλλα μου φαινεται ειναι απλα σα να κοβεις φως, το οποιο γινεται πολυ ευκολα και με ενα ND φιλτρακι.........:118:
Αυτό το δέχωμαι!!!Καλό φως είναι το σωστό φως. :126:
ολο το φως θα το κοψουμε,ειτε απο περιβαλλον ,ειτε απο προβολεα η μαυρη οθονη θα το κοψει.Σε ιδανικες συνθηκες που δεν εχει περιβαλλοντικο φως θα κοψει τη φωτεινη εικονα του προβολεα.Αυτό που αναφέρεις δεν είναι άσχετο, αλλά για την ακρίβεια είναι το ακριβώς αντίστροφο Δημήτρη: σκοπός δεν είναι να κόψουμε το εκπεμπόμενο φως στον προβολέα, αλλά το περιβαλλοντικό φως στην οθόνη. Αυτό βέβαια απαιτεί πάρα πολύ φωτεινό προβολέα.
Οι γερμανοί έχουν μείνει πίσω πάντως... :126:
ok,τωρα καταλαβα τι λες.:126:Η λογική είναι η εξής Δημήτρη: μια μαύρη επιφάνεια δεν απορροφά το 100% του φωτός που προσπίπτει. Εγώ είχα κάνει το πείραμα που αναφέρω στο λινκ με χαρτόνι όχι απλά μαύρο, αλλά και ματ, και παρόλ' αυτά ένα ικανό ποσό ανακλαστικότητας παρέμενε.
Όταν λοιπόν θες να βλέπεις μέρα μεσημέρι με ανοιχτές κουρτίνες, βάζεις μαύρη οθόνη για να καταπνίξεις το μεγαλύτερο μέρος του περιβαλλοντικού φωτός και μετά χρησιμοποιείς έναν πάρα πολύ φωτεινό προβολέα για να πάρεις μια εικόνα με αποδεκτή φωτεινότητα.
Εννοείται ότι δε μιλάμε για απόλυτη ποιότητα, αλλά για κάτι που βλέπεται ικανοποιητικά. Από τις δοκιμές που είχα κάνει, είχα διαπιστώσει ότι βοηθούσε πολύ τη σκοτεινή λεπτομέρεια, αν έριχνα αρκετά το γάμμα του προβολέα (πράγμα λογικό).