Μαυρο? Ποιο μαυρο??

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Προχθες καθαρισα το φιλτρο του 900αρη και οπως ειναι φυσικο, επρεπε να ξανακεντραρω την εικονα στην οθονη. Καθως πλησιασα στην οθονη να δω αν ειναι τελεια τα ορια της εικονας, επαθα την πλακα μου. Σε ολο τον τοιχο διπλα στη οθονη, εβλεπα την σκια μου! Οχι στο ενεργο σημειο της οθονης αλλα στον τοιχο διπλα της! Το HT μου ειναι Bat Cave με μηδενικο εξωτερικο φως , μαυρο σαγρε πλακακι και σκοτεινα χρωματα στους τοιχους και στο ταβανι. Καμια αλλη φωτεινη πηγη δεν υπαρχει. Απο που προηλθε λοιπον αυτη η σκια στον τοιχο? Μα απο τον ιδιο τον προβολεα!
Η οθονη διαχεει το φως σε ολες τις κατευθυνσεις με αποτελεσμα να υπαρχει μια ελαχιστη εως αρκετη φωτεινοτητα στην οθονη απο τον περιβαλλοντα χωρο, η οποια κανει τον λογο αντιθεσης να χαμηλωνει.
Ολοι ασχολουμαστε με την αυξηση της αντιθεσης και στο κατα ποσο μπορει ενας προβολεας να αποδωσει καλο μαυρο. Μηπως θα επρεπε να δουμε και τον περιβαλλοντα χωρο? Γιατι αν σε ενα Deticated room μπορει να εχει τοσο εμφανες αποτελεσμα η διαχυση, τι θα κανει σε ενα απλο σαλονι??

Η μονη λυση που σκεφτομαι, ειναι βαριες σκοτεινες κουρτινες και οθονη με κερδος ωστε να μη διαχεει το φως σε ολες τις κατευθυνσεις...

Reaction score
10
Αυτές τις κουρτίνες τις σκέφτεσαι κάτι χρόνια τώρα, άντε ήρθε η ώρα!
Όσο για την οθόνη την έχεις και κάθεται.
Και μοκέτα κάτω, τα έχουμε ξαναπεί Λευτέρη...

Πρέπει να επέμβει ειδική ομάδα κρούσης από το Ηράκλειο μου φαίνεται :happy_4:

Reaction score
1
Το HT μου ειναι Bat Cave ...

Χιχιχι, τι bat cave Λευτέρη είναι αυτό, αφού είσαι φουλ στις αντανακλάσεις φωτός;! :cool_11: wall_1
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Καταρχήν ξεκίνα από τον τοίχο στον οποίο βρίσκεται η οθόνη, καθώς και στους δύο πλαινούς, οι οποίοι είναι και οι πιο σημαντικοί, για να πάρεις το πρώτο κρίσιμο punch στην εικόνα. Ολόκληρος ο τοίχος της οθόνης καθώς και τα δύο πλαϊνά τμήματα των τοίχων δεξιά και αριστερά πρέπει να είναι καλυμμένα με μαύρο βελούδο που να κάνει δίπλες όπως κάνουν οι κουρτίνες (να μην είναι δηλαδή τεντωμένο), αν ζητάς το 100% απορρόφησης φωτός.
<o:p> </o:p>
Πολύ κρίσιμο είναι και το κομμάτι του ταβανιού που εφάπτεται στον τοίχο που βρίσκεται η οθόνη, ειδικά τα τελευταία δύο μέτρα του. Τίποτα λιγότερο από μαύρο βελούδο δεν θα σου κάνει απόλυτα τη δουλειά εκεί, οτιδήποτε μαύρο ύφασμα (βαμβακερό κτλ.) κι αν χρησιμοποιήσεις, πάλι θα έχεις αντανακλάσεις, φυσικά πολύ μειωμένες σε σχέση με ανοιχτόχρωμα ακάλυπτο τοίχο.
<o:p> </o:p>
Ξεκίνα με αυτά και βλέπουμε… "happy_1"

Reaction score
152
:lol: :lol: :lol: απο το στομα μου το πηρες....
ομως τωρα ξερει και απο πανες,μπιμπερο,κουπε-πε,ζιπουνακι διπλοβελονια,κλπ-κλπ......:lol: :lol: :lol:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.227
Ασε που τώρα με το νέο του (γρήγορο) μωρό, χρειάζεται κι ο ίδιος πάνες.

Λευτέρη έχεις δοκιμάσει να παρακολουθήσεις ταινία με γυαλιά ηλίου? Ο ιδρυτής κάτι ξέρει...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μοκετες και τα συναφη, καθως και βελουδα στους τοιχους, απαγορευονται δια ροπαλου. Ειπαμε να εχεις ενα ωραιο χωρο και ΚΑΘΑΡΟ. Οσο τον φορτωνεις, τοσο περισσοτερη σκονη μαζευεται. Οι αντανακλασεις δεν μπορουν να μηδενιστουν ο,τι και να κανεις. Απλα μπορουν να περιοριστουν καπως. Αυτο που πραγματικα θα με ενδιεφερε, ειναι να κανουμε καποιες μετρησεις ενος προβολεα, προβαλοντας σε συνθηκες σαλονιου και σε συνθηκες bat cave. Νομιζω οτι τα αποτελεσματα θα ειναι τουλαχιστον θεαματικα...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.227
Είναι αλήθεια ότι η επίτευξη του πιο σωστού αποτελέσματος (τέλειο? τι είναι αυτό και πώς το ορίζει ο καθένας?) απαιτεί επεμβάσεις στο χώρο που συνήθως τον κάνουν πολύ άβολο και σίγουρα όχι για καθημερινή χρήση....

Μήπως άραγε πρέπει, παράλληλα με τις μετρήσεις αυτές, να ενδιαφερθούμε και για οπίσθια προβολή? Βέβαια είναι εντελώς ανέφικτη αν δεν υπάρχει ο χώρος, αλλά λέμε τώρα...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Νικολα, ακομα και εφικτη να ηταν απο αποψη χωρου, οι οθονες οπισθιας προβολης με στοιχεια fresnell σε διαστασεις 90" και πανω, ειναι απλα απαγορευτικες λογω κοστους. Ασε που η κατευθυντικοτητα τους ειναι τεραστια και θα ειχαμε ανομοιομορφια στην φωτεινοτητα ακομα και στο sweet spot...

Reaction score
12
Λευτέρη, να φέρω τον DILA για ένα τεστάκι σε μεγάλη οθόνη να δούμε σε πόσες ίντσες μπορεί να παίξει;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Λευτέρη, να φέρω τον DILA για ένα τεστάκι σε μεγάλη οθόνη να δούμε σε πόσες ίντσες μπορεί να παίξει;
Kαι το ρωτας βρε Θωμα?? Οποτε θες!! Μαλιστα μπορω να κανονισω ενα τεστακι με τον infocus 82 που θα τον παρει ενα φιλαρακι εντος των ημερων...

Reaction score
12
Κανόνισέ το και όταν είσαι έτοιμος πες μου.
Αν είχαμε και υλικό Full HD ή μήπως έχουμε;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μολις επικοινωνησα με τον φιλο μου. Μολις ερθει ο 82 θα σε παρω να τον φερεις. Επισης, θα εχουμε και εναν οπτομα 70 για συγκριση στα 720, ps3 και Dtheater.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Δεν ειναι αναγκη να κανω ιδιαιτερη προσκληση στους συνηθεις υποπτους απο το Ηρακλειο. Απλα φροντιστε ο Μαριος να ερθει χορτασμενος... :happy_8:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid