Μαχες συνδεσεων

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Εχω μια ερωτηση για εσας , ετσι για να αναψουμε και λιγο τα αιματα
καλοκαιριατικα. :lol:

Εστω οτι συνδεουμε απο μια πηγη η οποια διαθετει δυο εξοδους , μια HDMI και μια Component , σε εναν βιντεοπροβολεα.
Εστω πως το μηκος ειναι καποια μεση κατασταση , ας πουμε 5-10 μετρα.
Εστω πως γινουν οι καλυτερες δυνατες ρυθμισεις και στις δυο εξοδους.
Και τελος , εστω πως το κοστος των καλωδιων θα ειναι σχετικα κοντινο.

Η ερωτηση ειναι:
"Θα παιζει απαραιτητα η HDMI συνδεση καλυτερα απο την Component?"

Reaction score
14
Μάλλον όχι πάντα.

Κατά την γνώμη μου εξαρτάται από την ποιότητα της υλοποίησης της κάθε εξόδου.
Και ίσως όχι μόνο από αυτό.

Reaction score
63
Ο κανόνας λέει ότι η ψηφιακή σύνδεση παίζει καλύτερα. Επομένως, αν είχα τη δυνατότητα HDMI θα διάλεγα. Κατα τ΄άλλα συμφωνώ με τον Preve!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εγω παντως απο το pc με συνδεση VGA και επιλογη εξοδου 720p απο την καρτα γραφικων βλεπω μια χαρα ακριβως οπως εβλεπα και με συνδεση DVI-ΗDMI απο το ιδιο pc και τον ιδιο προβολεα.
Οποτε εχω μπερδεψει τα μπουτια μου και αυτο που καταλαβα ειναι οτι ολα γινονται!
Σαν να κατανταει μυθος το HDMI τελικα...

Οσο για την ερωτηση του Ανδρεα και εγω για λογους <<ψυχολογικους>> σε HDMI συνδεση θα πηγαινα και οχι σε component.
Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις τα ιδια αποτελεσματα με το component.

Το HDMI για μενα ειναι για πολυσυνδεσεις εικονας και ηχου σε ενα καλωδιο.
Για εικονα και το component αλλα και το ταπεινο VGA μπορει να δωσει 720p με πολυ καλα αποτελεσματα...
Το εχω δει στη πραξη σε μενα...

Απλα το HDMI θα ειναι μονοδρομος για τα καινουρια forma ηχου.
Εκει ειναι που κερδιζει κατα με...

Τα ειπα καλα η τα εκανα σαλατα παλι? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
εχοντας ενα απο τα καλυτερα component και ενα απο τα καλυτερα hdmi μεσω του cinemateq οταν το ειχα βεβαια το hdmi επαιζε με λιγο καλυτερο βαθος και τα 2 στα 10 μετρα αυτα πριν 1 χρονο ενα απο τα ελαχιστα πραγματα που δεν ηθελα να δωσω ηταν αυτο το καλωδιο λογο της μοναδικοτητας του τωρα το hdmi δυστηχως ειναι μονοδρομος

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μμμ , και τα αποτελεσματα θα ειναι τα ιδια οποιον βιντεοπροβολεα η οπτικο μεσο διαθετει κανεις?
Η μηπως αυτα μπορει να αλλαξουν αναλογα με αυτο που προβαλουμε?(για να προλαβω τον Unforgiven δεν ομιλω για διαφορες τεχνολογιων :lol:)

Reaction score
0
επειδη το component μπορω να το δανειστω anytime αλλα το scaler oxi δεν μπορω να κρινω αλλα επειδη απο τη μικρη εμπειρια που εχω τα καλωδια εικονας παιζουν παντου το ιδιο αυτο μετα απο δοκιμη 7 επωνυμων copmonent σε 3 διαφορετικους προβολεις και 3 players

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δηλαδη εαν-υποθετικα μιλωντας παντα- κανουμε τις δυο συνδεσεις που λεμε στον π.χ Panasonic 900 και βγαλουμε μια αναλογια π.χ(παλι) 10 προς 8(οπου 10 η συνολικη ποιοτητα εικονας με HDMI και 8 με component) και κανουμε το ιδιο στον π.χ.(για τελευταια φορα) Toshiba MT-700 θα παρουμε τις ιδιες αναλογιες?
Εισαι σιγουρος?

Reaction score
0
αυτα ειχα δει με sharp 90 infocus 4805 benq 7700 source pioneer 747 868 989
μπορει να μην ειναι και ετσι γατι δεν κρινω με 3 μετρα και 3 σταθμα αλλα λεω την μικρη μου εμπειρια
comp cables mogami supra ultralink kimber utralink vidoephile pro

Reaction score
164
Από τη στιγμή που ανάμεσα στο βύσμα στο πίσω μέρος του προβολέα και του μέσου δημιουργίας της εικόνας παρεμβάλονται ηλεκτρονικά, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι... Ποιός μου λέει πχ ότι η Panasonic δεν έχει μάπα μετατροπείς από ψηφιακό σε αναλογικό, οπότε στον συγκεκριμένο προβολέα, το component είναι χάλια;
Αν θυμάμαι καλά πχ ο 7700 είχε προβλήματα με το component στο πρώτο firmware.

Reaction score
51
Στο ερώτημα του Αντρέα, θα έλεγα ότι με βάση τα προσωπικά μου γούστα προτιμώ την σύνδεση μέσω component.
Τα ψηφιακά (στο ίδιο μέσο προβολής) μου βγάζουν μια σκληράδα και έντονες ακμές που προσωπικά με απομακρύνει από την κινηματογραφική αίσθηση.
Θέλω η υφή να είναι βελούδινη, απαλή και όχι σα να κόπηκε με laser!!

Γούστα είναι βέβαια, αλλά αν συνυπολογίσουμε και κόστος/ αξιοπιστία μάλλον χάνει (προς το παρόν) η HDMI/ DVI

Reaction score
51
Πάντως έχω την αίσθηση (μέσα από όποια εμπειρία έχω) ότι οι ψηφιακές συνδέσεις "ταιριάζουν" περισσότερο στους LCD σε σχέση με τους DLP.
Πιθανότατα να είναι αυθυποβολή........
Αλλά έτσι μου έχει κάτσει στο μυαλό..........
Ίσως τα 3 τσιπα μηχανάκια να δουλεύουν καλύτερα με ψηφιακό σήμα αφού το scaler τους θα συνεργαστεί καλύτερα απ' ό,τι να παραλάβουν "έτοιμο" σήμα από το DVDp.....

To συζητάμε βέβαια.......

Reaction score
0
Αντρεα υποθεση ειναι οτι βγαζει 720ρ απο comp γιατι δεν ξερω κανα player να το κανει τωρα σχετικα με τις τιμες αναφερω
πριν 3 χρονια τιμη comp mogami 7 euro per metr
ultralik απλο 7 το μετρο
kimber 550 το 10μετρο
ultralink video phile 1000 το 10μετρο
hdmi ultralink videophile pro 350-400 το 10μετρο
οπως καταλαβαινεις το ακριβοτερο hdmi κανει 2500$ wirewolrd ultrachroma
το ακριβοτερο comp γυρω στα 3550 7000$ οποτε αν συγκρινουμε με κατι στα ιδια λεφτα με οριο τα 300 ευρο το hdmi μαλλον υπερτερει συν οτι comp και 720ρ μονο με scaler

Reaction score
51
Αργύρη πάμε όμως να δούμε και πόσοι φίλοι εδώ μέσα αγόρασαν HDMI ή DVI αι εικόνα δεν είδαν ποτέ??
Πολύ θα ήθελα να δω έναν (1) που έβαλε component και είχε πρόβλημα με την εικόνα.......

Reaction score
0
σιγουρα αλλα μην ξεχνας το μελλον Oχι ala blue ray γιατι ειναι ειδη χαμενο Αλλα για 720ρ δυστηχως ειναι μονοδρομος και μενα μου αρεσει πιο πολυ το comp αλλα ελα που τα dvds δεν δινουν hd σημα απο την comp out

Reaction score
0
η πρωτη εταιρια που κατασκευασε hdmi ηταν η wireworld το hdmi δεν ειναι απλη υποθεση γιαυτο και τα προβληματα. Συν τα φθηνα κρυβουν παγιδες

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
196
Στο τεστ που ειχαμε κανει με τα παιδια απο την Κρητη, ο 900αρης επαιζε το ιδιο και με τις δυο συνδεσεις. Ο Ζ4 ομως απαιτουσε την HDMI για να δειξει τις ικανοτητες του... Οπωσδηποτε, οι συνδεσεις παιζουν μεγαλο ρολο για το τι θα παρουμε στην οθονη, αναλογα τον προβολεα και τα ηλεκτρονικα του...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.661
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale