Μα πόσο πίσω είμαστε;

Reaction score
0
Τον τελευταίο καιρό αναζητώ ένα dac μέχρι τα 600 ευρώ και έχω φάει όλο το διαδίκτυο (κλασικά πράγματα). Όχι ότι με χαλάει ο ήχος που έχω στο σύστημα μου αλλά ξέρετε θέλω να ακούσω και κάτι διαφορετικό. Αφού λοιπόν εντόπισα dacs που έρχονται στην Ελλάδα σε αυτή την τιμή κατέληξα στους εξής: rdac, dacmagic, regadac, m1 dac.

Άρχισα λοιπόν να παίρνω τους αντιπρόσωπους τηλέφωνο ελπίζοντας σε μια ακρόαση στο σπίτι μου ή στη χειρότερη σε μια ακρόαση σε χώρο της αντιπροσωπείας.

Ο αντιπρόσωπος της rcam με ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και ότι ακόμα και να είχαν κάποιο κομμάτι για ακρόαση στην αντιπροσωπεία το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό με αυτό που θα εισπράξω στο χώρο μου. Φυσικά συμφώνησα 100% μαζί του αλλά πιστεύω ότι σίγουρα θα έπαιρνα έστω κάποια ιδέα από την ακρόαση στο χώρο τους. Τέλος πρόσθεσε ότι το μηχανηματάκι για τα λεφτά του είναι ποιοτικά κατασκευασμένο και ότι κάτι τέτοιο το συναντάς μόνο σε ακριβότερα μηχανήματα.

Ο αντιπρόσωπος της rega, ήταν πολύ συμπαθητικός και ευγενέστατος. Με ενημέρωσε ότι δε σκοπεύει να φέρει το rega dac επειδή ελάχιστη παραγγελία είναι 10 κομμάτια και ότι στην οικονομική κρίση που διανύουμε δεν νομίζει ότι θα τα δώσει. Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα, όχι για το dac, αλλά για την απογοήτευση του ανθρώπου. Έχω πάει σε διάφορα μαγαζάκια ήχου τον τελευταίο χρόνο και η αντιμετώπιση που παίρνεις από τους καταστηματάρχες είναι συνήθως εχθρική (οι δουλειές δεν πάνε καλά) και άλλοτε εκλαμβάνεις μια γενικότερη απογοήτευση - μια μαυρίλα.

Στη συνέχεια μίλησα με τον αντιπρόσωπο της Cambridge audio, όπου με ενημέρωσε ότι δεν υποστηρίζουν ακρόαση σε σπίτι ή σε δικό τους χώρο.

Τέλος μίλησα με τον αντιπρόσωπο της musical fidelity όπου με ενημέρωσε ότι μπορώ να πάω να ακούσω τον dac σε δικό του χώρο αλλά όχι στο σπίτι, (και πάλι καλά να λέμε). Μάλιστα με παρακάλεσε να τον πάρω ένα τηλέφωνο κάνα δίωρο πριν πάω για να ζεσταθεί το μηχάνημα (respect :444: ).

Έχω λοιπόν την εξής απορία, πως περιμένει ένας αντιπρόσωπος να πουλήσει τα μηχανηματάκια που εισάγει αν δεν έχει έστω ένα δείγμα το οποίο μπορεί να πάρει κάποιος σπίτι του για να το δοκιμάσει; Σε προηγμένες χώρες αυτό είναι κάτι στάνταρ γιατί όχι και εδώ;
Δεν ξέρω πως ψωνίζουν οι υπόλοιποι αλλά εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να αγοράσω κάτι που μπορεί στο τέλος να με απογοητεύσει 100%. Είναι δύσκολος καιρός για να πετάς 300-600 ευρώ. Να ψωνίσω βάση αυτών που λέγονται στο διαδίκτυο μου φαίνεται άκυρο. Στο διαδίκτυο ο καθένας λέει ότι του ρθει ή λέει τη γνώμη του. Αλλά γνώμες υπάρχουν πολλές. Μπορείς να βρεις post που να λέει τα καλύτερα για το rdac και τα χειρότερα για το dacmagic. Έλα όμως που θα βρεις και post με την αντίθετη άποψη...

Ο σκοπός του thread είναι να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σας :102: αλλά και η ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για την αγορά νέου dac.

Reaction score
7.194
Απάντηση: Μα πόσο πίσω είμαστε;

Eχεις και δικιο και αδικο.Γιατι να επενδυσει ενας εισαγωγεας σε συσκευες επιδειξης στο σπιτι οταν το κερδος που θα εχει απο τις πωλησεις θα ειναι μηδαμινο? Ειναι αλλο να πουλας συσκευες χιλιαδων ευρω,εκει το κερδος ειναι μεγαλο και λογικο να δανειζεις ενα ακριβο cd player για παραδειγμα στο σπιτι καποιου για να το ακουσει αν και αυτο ακομα δεν γινεται εκριβως ετσι αλλα με μια μορφη ενοικιασης.Δινεις καποια χρηματα δηλαδη για να το κανεις. Αν δηλαδη σου ελεγε ο εισαγωγεας οτι μπορει να σου δωσει μια συσκευη για το Σαββατοκυριακο αλλα με ενα αντιτιμο.....20-30 ευρω θα προχωρουσες? Και ομως με 100 ευρω θα μπορουσες να κανεις ακροαση για αρκετες ωρες στα υποψηφια dac και να καταληξεις σε αυτο που σου ταιριαζει περισοτερο.

Reaction score
0

Με την παρούσα πολιτική που ακολουθούν είναι σαν να μην θέλουν οι ίδιοι να πουλήσουν.
Δεν μπορεί να περιμένεις να αγοράσει ο πελάτης τέτοια μηχανήματα στα τυφλά. Άμα έκανα εισαγωγή σε αυτά τα μηχανηματάκια σίγουρα θα είχα demo κομμάτια, αν συνεννοηθείς σωστά με την κατασκευαστική εταιρία είναι πολύ πιθανόν να σου στείλουν demo κομμάτι τσάμπα, άλλωστε να πουλήσουν θέλουν και αυτοί.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.329

Μια - δυό επισημάνσεις...

Ο αντιπρόσωπος της rcam με ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και ότι ακόμα και να είχαν κάποιο κομμάτι για ακρόαση στην αντιπροσωπεία το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό με αυτό που θα εισπράξω στο χώρο μου.
Αυτό είναι σωστό, αλλά η διαφορά της απόδοσης δεν θα οφείλεται στον DAC, αλλά στα (διαφορετικά) ηχεία, τον (διαφορετικό) χώρο και λιγώτερο στον (διαφορετικό) ενισχυτή. Τα υπόλοιπα, περί ματσαρίσματος του DAC με τον ενισχυτή, προσωπικά τα αντιπαρέρχομαι ως καραμέλα μιας άθλιας εμπορικής πρακτικής, που θέλει να περιχαρακώσει τον πελάτη με αρλούμπες (αυτό ματσάρει με αυτό, και όχι με το άλλο που εισάγει ο δείνα), και να τον κατευθύνει σώνει και καλά προς μια πώληση, της οποίας η επιχειρηματολογία φλερτάρει με τον Ποινικό Κώδικα.

Επομένως, μπορεί να γίνει το ανάστροφο, δηλαδή να πάει ο πελάτης με τον δικό του DAC στο χώρο του αντιπροσώπου, και να τον συγκρίνει με τον υποψήφιο, στο εκεί σύστημα. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πως το υποψήφιο προς αγορά προϊόν προορίζεται να αντικαταστήσει κάποιο άλλο, ήδη υπάρχον. Και πάλι όμως, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αναβαθμίσει το player του, μπορεί να κάνει το ίδιο όπως παραπάνω. Εάν, πάλι, ο πελάτης θέλει να προβεί σε μια αγορά εξ αρχής, τότε και πάλι μπορεί να πάει και να ακούσει σε ξένο χώρο, και να προσπαθήσει να κρίνει με βάση αυτά που γνωρίζει, δηλαδή το πώς πρέπει να ακούγεται μια σωστή ηχογράφηση, αναλόγως φυσικά του χώρου και των φυσικών δυνατοτήτων των ηχείων που υπάρχουν διαθέσιμα στο χώρο ακρόασης.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, προσωπικά, δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη της σώνει-και-καλά ακρόασης στο σπίτι πριν μια αγορά, χώρια που υπάρχουν και άλλοι λόγοι, ένας εκ των οποίων είναι η διαφορά τιμής που μπορεί κάποιος να βρει εκτός Ελλάδος, οπότε ο εντόπιος αντιπρόσωπος λούζεται ένα - δυό κομμάτια μεταχειρισμένα ή demo, για να ακούν "στο σύστημά τους" οι υποψήφιοι πελάτες του, και να ανακαλύπτει εκ των υστέρων πως την πώληση την κέρδισε κάποιος αλλοδαπός ανταγωνιστής του.

Πάντως, υπάρχουν τρόποι προώθησης, ακόμα και με ακρόαση στο σπίτι, αλλά απαιτούν κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες από μέρους του εντοπίου αντιπροσώπου, οι οποίες δεν είναι αυτονόητες. Λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάζεται, λίγη Κοινή Λογική (που οι Έλληνες γενικώς ΔΕΝ έχουν), λίγη εξωστρέφεια και λίγη φαντασία. Όμως, στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, με τόσα DAC που κυκλοφορούν και έχει βρωμίσει ο τόπος, παραδέχομαι πως η κατάσταση είναι δύσκολη και ο ανταγωνισμός εντονώτατος.

Και για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου, άσε που μια τέτοια ευκολία ακρόασης στο σπίτι ο μέσος έλληνας μπορεί να την εκλάβει ως δουλοπρέπεια, ότι δηλαδή ο έμπορος πρέπει να του κάνει και τούμπες για να αγοράσει. (Δεν εννοώ εσένα φυσικά, αναφέρομαι γενικά).

Αν σ' αυτά προσθέσεις και κάποιους εντοπίους έμπορες που δουλεύουν με τον "αέρα", τότε η εικόνα γίνεται αρκετά σαφής. Τί εννοώ... Σου άρεσε ένα μηχάνημα, ωραία. Διάβασες πέντε καλά λόγια σε ένα εγχώριο ρηβιού, το βρίσκεις και σχετικά ακριβούτσικο, οπότε λες, τί διάολο, καλά θα παίζει, με τόσα που κοστίζει. Παίρνεις τηλέφωνο τον έμπορα, και σου λέει, τα μισά μπροστά, τα υπόλοιπα με την παραλαβή. Πληρώνεις τα μισά, δηλαδή όσο περίπου (μη σου πω και ακριβώς) θα του κοστίσει, το παραγγέλνει και το πληρώνει με τα δικά σου λεφτά (cif, μεταφορικά, ΦΠΑ), και το ποσό της αποπληρωμής πάει στην τσέπη του, για να καλύψει τα γενικά του έξοδα και να αποκομίσει και κέρδος. Όχι, βέβαια, με προϊόντα αυτής της κατηγορίας τιμής, με ακριβότερα, εννοείται.

Αυτά...

Reaction score
0

Πάντως, υπάρχουν τρόποι προώθησης, ακόμα και με ακρόαση στο σπίτι, αλλά απαιτούν κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες από μέρους του εντοπίου αντιπροσώπου, οι οποίες δεν είναι αυτονόητες. Λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάζεται, λίγη Κοινή Λογική (που οι Έλληνες γενικώς ΔΕΝ έχουν), λίγη εξωστρέφεια και λίγη φαντασία. Όμως, στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, με τόσα DAC που κυκλοφορούν και έχει βρωμίσει ο τόπος, παραδέχομαι πως η κατάσταση είναι δύσκολη και ο ανταγωνισμός εντονώτατος.
Ακριβώς εκεί θέλω να εστιάσουμε, να ξυπνήσουν λίγο οι αντιπρόσωποι ώστε οι αγοραστές να είναι ικανοποιημένοι από μια αγορά και αυτοί να πουλήσουν περισσότερα κομμάτια. Είναι τόσα πολλά τα dacs που ο υποψήφιος αγοραστής δεν ξέρει που να πρώτο κοιτάξει... Στη παρούσα κατάσταση ο μόνος τρόπος να δικαιολογήσεις την αγορά ενός dac είναι βάση review αλλά αυτό είναι τελείως λάθος, πιο λάθος δεν γίνεται, ο ήχος είναι ένα καθαρά υποκειμενικό θέμα.

Και για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου, άσε που μια τέτοια ευκολία ακρόασης στο σπίτι ο μέσος έλληνας μπορεί να την εκλάβει ως δουλοπρέπεια, ότι δηλαδή ο έμπορος πρέπει να του κάνει και τούμπες για να αγοράσει. (Δεν εννοώ εσένα φυσικά, αναφέρομαι γενικά).
Αφού είμαστε Ελληνάρες...
Μη σου πω ότι θα υπήρχαν και μερικά κρούσματα κλοπής.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, προσωπικά, δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη της σώνει-και-καλά ακρόασης στο σπίτι πριν μια αγορά, χώρια που υπάρχουν και άλλοι λόγοι, ένας εκ των οποίων είναι η διαφορά τιμής που μπορεί κάποιος να βρει εκτός Ελλάδος, οπότε ο εντόπιος αντιπρόσωπος λούζεται ένα - δυό κομμάτια μεταχειρισμένα ή demo, για να ακούν "στο σύστημά τους" οι υποψήφιοι πελάτες του, και να ανακαλύπτει εκ των υστέρων πως την πώληση την κέρδισε κάποιος αλλοδαπός ανταγωνιστής του.
Αυτό ισχύει αλλά κάποια dac έρχονται σε πολύ ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με του εξωτερικού, το rdac είναι μια τέτοια περίπτωση, ομολογώ ότι ο εισαγωγέας με εξέπληξε με την τιμή που το δίνει. Με μια ελάχιστη επένδυση δηλαδή ενός demo rdac θα μπορούσε να πουλήσει μπόλικα κομμάτια. Αν για παράδειγμα το πάρεις για demo σπίτι σου και σου αρέσει, και δεν μπορείς να το συγκρίσεις με άλλα dacs γιατί οι αντιπρόσωποι τους δεν τα παραχωρούν για ακρόαση στο σπίτι, προφανώς πηγαίνεις για rdac δαγκωτό, δεν έχεις και άλλη επιλογή!

Άσχετο, αλλά μου θυμίζει λίγο την επιτυχία γνωστού καταστήματος πληροφορικής που έχει πάρει μεγάλο μερίδιο της αγοράς, για μένα σε αυτό έχει συμβάλει η πολιτική του για την εξυπηρέτηση των πελατών. Σου χάλασε κάτι; Το βλέπουν οι τεχνικοί την ίδια στιγμή που τους το πηγαίνεις - άμεσα, είναι όντως χαλασμένο; σου δίνουν επιτόπου πιστωτικό και παίρνεις οποιοδήποτε προϊόν θες. Σε άλλα καταστήματα μέχρι να σου στείλουν καινούργιο περιμένεις καιρό, πολύ καιρό... Και σε ένα άλλο που το έχω άχτι, πολύ άχτι, (οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες), σου δίνουν "επισκευασμένο"-μεταχειρισμένο παρόμοιο προϊόν και σου λένε και άμα θες, οι τελευταίοι πάνε για κλείσιμο, τυχαίο;...δεν νομίζω.

Θέλω να πω ότι αν αναβαθμίσεις τις υπηρεσίες που προσφέρεις στο καταναλωτικό κοινό, οι πελάτες θα έρθουν ακόμα και στην οικονομική κρίση που διανύουμε. Για μένα είναι τόσο σίγουρο όσο ότι 1+1=2

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Μα πόσο πίσω είμαστε;

Μια - δυό επισημάνσεις...

Αν σ' αυτά προσθέσεις και κάποιους εντοπίους έμπορες που δουλεύουν με τον "αέρα", τότε η εικόνα γίνεται αρκετά σαφής. Τί εννοώ... Σου άρεσε ένα μηχάνημα, ωραία. Διάβασες πέντε καλά λόγια σε ένα εγχώριο ρηβιού, το βρίσκεις και σχετικά ακριβούτσικο, οπότε λες, τί διάολο, καλά θα παίζει, με τόσα που κοστίζει. Παίρνεις τηλέφωνο τον έμπορα, και σου λέει, τα μισά μπροστά, τα υπόλοιπα με την παραλαβή. Πληρώνεις τα μισά, δηλαδή όσο περίπου (μη σου πω και ακριβώς) θα του κοστίσει, το παραγγέλνει και το πληρώνει με τα δικά σου λεφτά (cif, μεταφορικά, ΦΠΑ), και το ποσό της αποπληρωμής πάει στην τσέπη του, για να καλύψει τα γενικά του έξοδα και να αποκομίσει και κέρδος. Όχι, βέβαια, με προϊόντα αυτής της κατηγορίας τιμής, με ακριβότερα, εννοείται. ...
... εμπόριο της παράγκας ή καλύτερα του αέρα όπως γράφεις, με τα λεφτά των άλλων, συχνό καιρικό φαινόμενο στο χαλιεντ. Επίσης δεν φέρναν μόνο αυτό που παράγγελλες αλλά και δεύτερο με τα λεφτά σου και βαφτίζονταν αντιπρόσωποι ... με τις ευλογίες της εταιρίας η οποία θα έβρισκε νέο του χρόνου ... στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να περίμενες μήνες αφού τα χρήματα θα είχαν επενδυθεί αλλού !!!
Ιστορίες χαλιεντ τρέλας :116:.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan