Μείωση στροφών.

Reaction score
12
Δώστε ένα χέρι βοηθείας.

Έχω αυτό το κουτί της Zalman

http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=923214

και έχει ανυπόφορο θόρυβο δηλαδή ακούγεται από 10μ μακριά.(σαν απορροφητήρας)
Ένας αρχαίος υπολογιστής που έχω κάνει τρεις φορές λιγότερο θόρυβο.

Ο θόρυβος προέρχεται από τα ανεμιστηράκια του κουτιού τα οποία γυρίζουν σαν τρελά.

τι να κάνω;
Λέω να μειώσω τις στροφές.
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μετατροπέα από εδώ που να είναι κατάλληλος για να μειώσω την παροχή του ρεύματος;

http://www.e-shop.gr/search_per.phtm...CC%C1%D4%CF%D3

Αν σκέφτεστε καμιά καλύτερη λύση θα ήθελα να την ακούσω.
Θενκς

Reaction score
2
Νομίζω πως ότι χρειάζεσαι θα το βρείς εδώ.

Απο ηχομονωτικά υλικά μέχρι καλώδια με μεγάλη αντίσταση για να μειώνουν τις στροφές...

Reaction score
0
Πιθανότατα οι ανεμιστήρες του κουτιού θα δουλεύουν στο full..
ΜΗΝ πας κατευθείαν να πας πάρεις fan controller!!!
Κατ'αρχην θα πρέπει να κοιτάξεις αν τα ανεμιστήρια έχουν ένα τρίπινο μικρό καλωδιάκι.. εκτός αυτό του ρεύματος.
Αν το έχουν τότε μπορείς να αγοράσεις εναν fan controller και να τασυνδέσεις εκεί ώστε να τα χαμηλώσεις.

Δική μου συμβουλή είναι να αγοράσεις νέους ανεμιστήρες, οι οποίοι θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα dB.
Αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω.

Επίσης μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή γιατί η γνωστή εταιρία Scythe που ασχολείται με cooling λύσεις, ετοιμάζει να βγάλει μια νέα σειρά fans οι οποίοι θα βγαίνοθν σε διάφορες εκδόσεις, απο τις οποίες αυτή που ξεχωρίζει για χρήση HTPC, είναι αυτή των 500rpm με μόλις 10dB!!!!! ;-)

GTX

Reaction score
39
Καλά πριν αγοράσεις οτιδήποτε, δεν κοιτάς πρώτα να κατεβάσεις τις στροφές στους ανεμιστήρες από το Bios :126:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δοκίμασε το speedfan, είναι δωρεάν και αρκετά καλό, με την προϋπόθεση ότι οι ανεμιστήρες είναι συνδεμένοι στην μητρική.

Reaction score
12
Πιθανότατα οι ανεμιστήρες του κουτιού θα δουλεύουν στο full..
ΜΗΝ πας κατευθείαν να πας πάρεις fan controller!!!
Κατ'αρχην θα πρέπει να κοιτάξεις αν τα ανεμιστήρια έχουν ένα τρίπινο μικρό καλωδιάκι.. εκτός αυτό του ρεύματος.
Αν το έχουν τότε μπορείς να αγοράσεις εναν fan controller και να τασυνδέσεις εκεί ώστε να τα χαμηλώσεις.

Δική μου συμβουλή είναι να αγοράσεις νέους ανεμιστήρες, οι οποίοι θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα dB.
Αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω.

Επίσης μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή γιατί η γνωστή εταιρία Scythe που ασχολείται με cooling λύσεις, ετοιμάζει να βγάλει μια νέα σειρά fans οι οποίοι θα βγαίνοθν σε διάφορες εκδόσεις, απο τις οποίες αυτή που ξεχωρίζει για χρήση HTPC, είναι αυτή των 500rpm με μόλις 10dB!!!!! ;-)

To κουτί είναι αυτό.

http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=193

Για πες ποιοί ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι;

Reaction score
12
Δοκίμασε το speedfan, είναι δωρεάν και αρκετά καλό, με την προϋπόθεση ότι οι ανεμιστήρες είναι συνδεμένοι στην μητρική.
Αυτό το sdeedfan το είχα εγκαταστήσει παλιά μήπως καταφέρω κάτι αλλά δεν.
Κάτι έκανα λάθος, είναι συνδεδεμένα τα φαν κατευθείαν στο τροφοδοτικό, δεν ξέρω τι γίνεται.
Θα το ανοίξω σήμερα να δω τι γίνεται.
Αν είναι πάνω στο τροφοδοτικό φαντάζομαι θα μπορώ να τα συνδέσω πάνω στη μητρική.
Έτσι δεν είναι;
Μου φαίνεται καλή λύση αυτή με το software, θυμάμαι δείχνει και τη θερμοκρασία του υπολογιστή.
Τώρα δείχνει σωστά ή ότι του ΄ρθει;

GTX

Reaction score
39
Φίλε μου δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις λεφτά, το είπα και πιο πάνω.

Θα συνδέσεις τους ανεμιστήρες στο mobo και από το bios θα ρίξεις τις στροφές.
Οι ανεμιστήρες του κουτιού προφανέστατα θα είναι Zalman, αν δεν το γνώριζες η Zalman φημίζεται για τα αθόρυβα προϊόντα της, τέλος το πιο πιθανό είναι ότι το κουτί σου στη συσκευασία του ήδη πρέπει να περιλάμβανε αντιστασούλες ή ροοστάτες για να ρυθμίζεις τις στροφές στους ανεμιστήρες του κουτιού! Δεν το έχεις στήσει εσυ το μηχάνημα???

Reaction score
12
Φίλε μου δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις λεφτά, το είπα και πιο πάνω.

Θα συνδέσεις τους ανεμιστήρες στο mobo και από το bios θα ρίξεις τις στροφές.
Οι ανεμιστήρες του κουτιού προφανέστατα θα είναι Zalman, αν δεν το γνώριζες η Zalman φημίζεται για τα αθόρυβα προϊόντα της, τέλος το πιο πιθανό είναι ότι το κουτί σου στη συσκευασία του ήδη πρέπει να περιλάμβανε αντιστασούλες ή ροοστάτες για να ρυθμίζεις τις στροφές στους ανεμιστήρες του κουτιού! Δεν το έχεις στήσει εσυ το μηχάνημα???
Όχι.
Πήγα σε ειδικούς!
Αυτό είναι το ανέκδοτο.
Τους τόνισα οτι θα είναι για το σαλόνι μου και πρέπει να είναι αθόρυβο.
Άλλωστε το είχα διαβάσει οτι μπορεί να είναι πολύ αθόρυβο αν σεταριστεί καλά.
Εν τω μεταξύ οταν το πήρα στο σπίτι ανακάλυψα οτι το φαν της CPU που είναι κι αυτό zalman έχει ένα κοντρόλερ για να ρυθμίζεις τις στροφές και έλειπε. Δεν υπήρχε!
Πήγα να ζητήσω εξηγήσεις και μου είπαν οτι δεν ήταν μέσα στο κουτί.
Είχαν εκεί μια μεγάλη κούτα με όπου έβαζαν τις συσκευασίες από τα διάφορα μέρη του pc μου ψάξαμε μήπως παράπεσε αλλά τίποτα. Αν είναι δυνατόν.
Πήρα τηλ στο πλαίσιο με παρέπεμπε ο ένας στον άλλο υπάλληλο τελικά βαρέθηκα και τα παράτησα.
Μετά από κανένα μήνα μια ευγενική υπάλληλος από πλαίσιο με πήρε τηλ. και με ρωτούσε αν είμαι ευχαριστημένος από τις αγορές που είχα κάνει.
Τότε της είπα γι αυτό το πρόβλημα και μου είπαν οτι θα μου στείλουν ένα κοντρόλερ αλλά όσο το είδατε εσείς τόσο το είδα κι εγώ!
Τελικά μειώσαμε τις στροφες του φαν από τα Bios.

Reaction score
12
το άνοιξα το κουτί και τα φαν είναι πάνω στην μητρική.
Μήπως αυτό διευκολύνει τα πράγματα;

Άρα τώρα τι να προτιμήσω παρέμβαση στα bios ή να εγκαταστήσω το software speedfan;
Θα λειτουργήσει αυτό λέτε;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale