Μεγάλος πονοκέφαλος η επιλογή TV

pdh

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους σας. Ο τίτλος τα λέει όλα. Είχα υπόψιν μου στην αρχή ότι η TV που πρέπει να αγοράσω πρέπει να είναι full HD και 100Hz. Έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα που αναφέρονται σε αυτό το (ομολογουμένος πολύ καλό) forum σχετικά με τις lcd/plasma TV. Κατέληξα λοιπόν ότι η ορθότερη αγορά για μένα (παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων,dvd από απόσταση περίπου 3-3,5m, κόστος αγοράς όχι πάνω από 1000 ευρώ) είναι μία plasma TV των 37'' και μάλιστα την Panasonic Viera 37'' TH-37PX80E (και ας μην είναι full HD δεν ξέρω τελικά πόσο σημαντικό είναι αυτό το χαρακτηριστικό). Κάνω λοιπόν μία βόλτα στα ανάλογα καταστήματα της Πάτρας και όχι μόνο δεν μπορώ να βρώ ,σχεδόν πουθενά plasma, δεν λέει και κανένας καλά λόγια για αυτές (μέχρι που μου είπαν ότι οι lcd έχουν καλύτερο μαύρο και φωτεινότητα από τις plasma). Πέρα όλων των παραπάνω έχω μπερδευτεί και με τους διάφορους τύπους των Panasonic 80/81/85 και σε ποιες ίντσες βγαίνουν (νομίζω ότι δεν βγαίνουν όλες σε 37'').Γνωρίζω ότι έγινα κουραστικός και ότι το θέμα είναι πολυσυζητημένο, αλλά μία επιπλέον βοήθεια ίσως να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ευχαριστώ

Reaction score
0
Φίλε μου γιατί δεν την αγοράζεις από το Πλαίσιο στην Πάτρα;
http://www.plaisio.gr/CorporateShops.aspx?show=03.Patra

Καλύτερα ακόμα να την αγοράσεις από το Internet κατάστημα του Πλαισίου για να πιάσεις και καλύτερη τιμή.
Η τηλεόραση αυτή είναι κορυφαία, μην ακούς τους πωλητές, άκου τα παιδιά στο forum που έχουν αγοράσει και ξέρουν και δεν έχουν κανένα συμφέρον.
Επίσης καλά είναι να δεις και την 42', την 42PX80E και την 42PX8E
Αλλιώς το μοντέλο για 37 είναι το 37PX80E και το 37PX8E.

Γενικά τα μοντέλα PX80E είναι καλύτερα από το PX8E. Αλλά αν δεν σου βγαίνει το budget τότε και οι PX8E είναι μια χαρά τηλεοράσεις!

Reaction score
8
Κάτω απο 42" δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορα μεταξυ 720 και 1080 ανάλυση.Αλλωστε σε τηλεοπτικο σήμα δεν έχει "ακομα" καμια σημασιά.Οι κορυφαίες Kuro της PIONEER έβαζαν κάτω ολες τις full HD

Reaction score
73
Aν πας για πλασμα δες πως αντιμετωπιζει η εταιρεια που σε ενδιαφερει το προβλημα των πλασμα
που ειναι το burn-in των pixels... οταν εχεις για αρκετη ωρα στατικη εικονα..
Διαφορα κολπα σκαρφιζονταοι οι εταιρειες οπως το Auto-pixel-shift της SAMSUNG... Kαλες οι πλασμα
δεν λεω... αλλα θα με νευριαζε πολυ σε λιγο καιρο να βλέπω τη σκια του σηματος του Mega πχ. σε μια ακρη..

Γιαυτο αν προσανατολιστεις σε πλασμα ... ψαξτο...

Reaction score
8
Aν πας για πλασμα δες πως αντιμετωπιζει η εταιρεια που σε ενδιαφερει το προβλημα των πλασμα
που ειναι το burn-in των pixels... οταν εχεις για αρκετη ωρα στατικη εικονα..
Διαφορα κολπα σκαρφιζονταοι οι εταιρειες οπως το Auto-pixel-shift της SAMSUNG... Kαλες οι πλασμα
δεν λεω... αλλα θα με νευριαζε πολυ σε λιγο καιρο να βλέπω τη σκια του σηματος του Mega πχ. σε μια ακρη..

Γιαυτο αν προσανατολιστεις σε πλασμα ... ψαξτο...
Δεν ισχύουν αυτα σε πανελ 10ης και 11ης γενιας.Αλλα έτσι και αλλιώς χρειάζεται ένα στρωσιματάκι με ειδικο DVD για κάποιες ωρίτσες.Μετα το στρώσιμο η ΤV δεν εχει κινδυνο.Εγώ βλέπω 90% ΝΟVA 1 ή 2 .Δεν υπαρχει περίπτωση αποτυπώματος!

Reaction score
73
Δεν ισχύουν αυτα σε πανελ 10ης και 11ης γενιας.Αλλα έτσι και αλλιώς χρειάζεται ένα στρωσιματάκι με ειδικο DVD για κάποιες ωρίτσες....!
Eπιτελους μετα απο αρκετο καιρο καποιο μελος μας ενημερωνει σ' αυτο το σημαντικο προβλημα
Σ' Ευχαριστω πολυ για την απαντηση μιας και τα περιοδικα ειδικου τυπου δεν ασχολουνται με το θεμα..
η το αποφευγουν ... Τα παρακολουθω τωρα χρονια και για το αν υπαρχει λυση στο θεμα... τσιμουδια...

Απλα αν θες δωσε μας λεπτομερειες τι ακριβως εννοεις ... με το στρωσιμο και ειδικα ποιο ειναι
το ειδικο DVD και ποια ειναι η διαδικασια... στρωσιματος

pdh

Reaction score
1
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Μηπώς όμως εάν ανέβω σε 42'' πρέπει να έχω full hd ανάλυση? Επειδή δεν σκοπεύω να αλλάζω συσκευές κάθε 5 χρόνια, μήπως το full hd είναι απαραίτητο έτσι ώστε να προλάβω μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις? (π.χ σήμα υψηλής ανάλυσης σε τηλεοπτικά προγράμματα,ή κυκλοφορία πολλών τίτλων ταινιών dvd υψηλής ανάλυσης). Προτιμώ να αυξήσω λίγο το budget τώρα παρά να μετανιώσω αργότερα.

Reaction score
73
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Μηπώς όμως εάν ανέβω σε 42'' πρέπει να έχω full hd ανάλυση? Επειδή δεν σκοπεύω να αλλάζω συσκευές κάθε 5 χρόνια, μήπως το full hd είναι απαραίτητο έτσι ώστε να προλάβω μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις? (π.χ σήμα υψηλής ανάλυσης σε τηλεοπτικά προγράμματα,ή κυκλοφορία πολλών τίτλων ταινιών dvd υψηλής ανάλυσης). Προτιμώ να αυξήσω λίγο το budget τώρα παρά να μετανιώσω αργότερα.
Προσωπικα νομιζω οτι σημερα ειναι λαθος να παρεις HD READY οταν μπορεις να παρεις FULL-HD.
Αν σου αρεσουν οι ταινιες και δεν αλλαζεις TV καθε 5 χρονια... παρε FULL-HD ωστε οταν παρεις BR-Player να εισαι
100% μεσα στην ποιοτητα... αργοτερα θα σκεφτεσαι οτι δεν τοκανες και θα μετανιωνεις

Reaction score
0
Τα Blue-Ray θα φαίνονται άψογα και στην HDReady τηλεόραση, ειδικά στην απόσταση που θέλεις και στις 42'. Οι plasma fullhd είναι αρκετά πιο ενεργοβόρες και ζεστές. Έτσι κι αλλιώς σε 5 χρόνια η διαφορά των τηλεοράσεων αυτών σε σχέση με τις μελλοντικές θα είναι τόσο χαοτική, που η διαφορά fullhd με hdready θα είναι αστεία.

Reaction score
0
Eπιτελους μετα απο αρκετο καιρο καποιο μελος μας ενημερωνει σ' αυτο το σημαντικο προβλημα
Σ' Ευχαριστω πολυ για την απαντηση μιας και τα περιοδικα ειδικου τυπου δεν ασχολουνται με το θεμα..
η το αποφευγουν ... Τα παρακολουθω τωρα χρονια και για το αν υπαρχει λυση στο θεμα... τσιμουδια...

Απλα αν θες δωσε μας λεπτομερειες τι ακριβως εννοεις ... με το στρωσιμο και ειδικα ποιο ειναι
το ειδικο DVD και ποια ειναι η διαδικασια... στρωσιματος
Το στρώσιμο γίνεται για ψυχολογικούς λόγους. :116:
Με φυσιολογική χρήση δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα αν κάποιος ανεβάσει τη φωτεινότητα στο τέρμα και βλέπει 14 ώρες την ημέρα το ίδιο κανάλι (ειδικά αυτά που έχουν άσπρα φωτεινά σήματα όπως το MEGA) αυτός θα έχει πρόβλημα. Και παλι το burn-in είναι πολύ ακραία περίπτωση πια και απαιτεί εξαιρετικά μεγάλη ανευθυνότητα στη χρήση.
Αν σχηματιστεί είδωλο στο 99% των περιπτώσεων θα φύγει αμέσως μόλις η τηλεόραση δείξει κάτι άλλο. Τώρα αν σχηματιστεί και ο κάτοχος επιμένει να παίζει χωρίς εναλλαγή την ίδια ακίνητη εικόνα, ε κάποια στιγμή θα του μείνει μόνιμο παράσημο χαζομάρας.
Επαναλαμβάνω ότι αυτά ισχύουν για τις πρόσφατες plasma. Παλιότερα ήθελε όντως προσοχή.

pdh

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους. Βρήκα στο PIXMANIA την Panasonic TH-42PZ81E σε καλή τιμή (έτσι νομίζω τουλάχιστον). Είναι καινούργιο μοντέλο σε σχέση με την 80Ε? Αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι είναι και FULL HD. Αξίζει τα 300 περίπου ευρώ η διαφορά τιμής σε σχέση με την 80Ε?

Reaction score
0
Το Pixmania φερνει απο γερμανια τις τηλεορασεις που πουλαει. Αν πας στο επισημο ελληνικο site της Panasonic θα δεις οτι δεν την αναφερουν καν. Ακομα και τηλεφωνο να παρεις θα σου απαντησουν "δεν εχουμε ενημερωση απο το εμπορικο τμημα" (ξερω τι σου λεω) . Αν παρεις απο pixmania λοιπον σιγουρα θα εχεις "φρεσκο" μοντελο , αλλα θα εχεις προβλημα με την εγγυηση. Κοινως αν διαπιστωσεις οτι εχει καποιο ελλατωμα η TV σου τοτε την εκατσες την βαρκα.

Reaction score
8
Το στρώσιμο γίνεται για ψυχολογικούς λόγους. :116:
Με φυσιολογική χρήση δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα αν κάποιος ανεβάσει τη φωτεινότητα στο τέρμα και βλέπει 14 ώρες την ημέρα το ίδιο κανάλι (ειδικά αυτά που έχουν άσπρα φωτεινά σήματα όπως το MEGA) αυτός θα έχει πρόβλημα. Και παλι το burn-in είναι πολύ ακραία περίπτωση πια και απαιτεί εξαιρετικά μεγάλη ανευθυνότητα στη χρήση.
Αν σχηματιστεί είδωλο στο 99% των περιπτώσεων θα φύγει αμέσως μόλις η τηλεόραση δείξει κάτι άλλο. Τώρα αν σχηματιστεί και ο κάτοχος επιμένει να παίζει χωρίς εναλλαγή την ίδια ακίνητη εικόνα, ε κάποια στιγμή θα του μείνει μόνιμο παράσημο χαζομάρας.
Επαναλαμβάνω ότι αυτά ισχύουν για τις πρόσφατες plasma. Παλιότερα ήθελε όντως προσοχή.

Mε κάλυψες πληρως :622::624:

pdh

Reaction score
1
Καλησπέρα. Σε ένα forum, http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=785382, διάβασα για πρόβλημα που παρουσιάζουν σχεδόν όλες οι Panasonic, το αναφέρουν σαν brightness strobing problem, τρεμόπαιγμα κατά την εναλλαγή της φωτεινότητας ή κάτι τέτοιο. Έχετε διαπιστώσει και εσείς κάτι αντίστοιχο? Ποια η αποψή σας?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo