Μεγάλο δίλημμα!!!

Reaction score
0
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Φαντάζομαι ότι θα μπορείτε, ίσως, να με βοηθήσετε στο δίλημμα που αντιμετωπίζω. Συγκεκριμένα είμαι.... υποχρεωμένος να αγοράσω κάποιο projector από το Πλαίσιο και μόνον! Βρέθηκα πιστωμένος με €600 από την αλλαγή κάποιου προϊόντος που δεν ήθελα και κάπως πρέπει να τα χρησιμοποιήσω. Δεν χρειάζομαι ούτε είδη κομπιούτερ, ούτε κινητά, ούτε κάμερες, ούτε τίποτα αυτήν την εποχή. Χρειάζομαι, όμως, κάποιον entry level - ή περίπου έτσι - προβολέα. Πρέπει, ακόμα, να πω, ότι θα τον παίξω με ένα ολοκληρωμένο συστηματάκι της LG και με ποιότητα s-video, από τα 3 περίπου μέτρα. Παρακαλώ μην γελάτε, προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα για τίποτα άλλο κι απ' ότι βλέπω δεν θα υπάρχει μέχρι να έρθει η εποχή του μαζικού HD, οπότε δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές.
Κατέληξα σε δύο πιθανούς, από τους λίγους, έτσι κι αλλιώς, που πουλάει. Τον BENQ W-100 και τον EPSON EMP-TW600. Mου φαίνεται ότι ο BENQ ίσως έχει καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής. Συν το γεγονός του DVI. Το οποίο μπορεί να μην είναι HDMI, αλλά μπορείς να "κλέψεις" τον ήχο κι αλλιώς. (Αλήθεια υπάρχουν players στην τάξη τιμής €150-300, που να έχουν και DVI έξοδο, ή αυτό παίζει μόνο στους υπολογιστές);;
Αυτά. Η γνώμη σας πολύτιμη.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Πήγαινε για τον Epson...

Ο Benq είναι ουσιαστικά ένας παλιάς τεχνολογίας προβολέας χαμηλής ανάλυσης σε νέο περιτύλιγμα. Κάτι σαν το ξαναζεσταμένο φαγητό δηλαδή. Από την άλλη ο Epson είναι ένας σύγχρονος προβολέας υψηλής ανάλυσης. Και η χρηματική διαφορά μεταξύ τους είναι πολύ μικρή πλέον...

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.595
Epson αν σε ενδιαφερει και HD ειναι οτι πρεπει

Players με 150 ευρω υπαρχουν οπως το Toshiba 350 Samsung 950 κλπ κοιτα sτην κατηγορια DVD players

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Exω ηδη απαντησει δυο φορες αλλα λογω πτωσης ρευματος στην περιοχη χαθηκαν τα μηνυματα μου(και ηταν μεγαλουτσικα)
Επειδη μου εχουν σπασει τα νευρα -με το ρευμα - εν ολιγοις εαν πρεπει να πας οπωσδηποτε για εναν απο αυτους τους δυο προτιμησε τον Epson.
Εαν μπορεις να ανεβεις λιγο παρε εναν DLP και δεν θα χασεις.
Αυτο που σου εγραφα πριν ηταν οτι ειδα τα δυο ματς χθες και σημερα μεσω δορυφορικου σηματος και με συνδεση component αλλα σε LCD χθες και DLP σημερα(μαρκες και μοντελα δεν εχουν σημασια)
Τι τα θες οι διαφορες πραγματικα πολυ μεγαλες σε σημειο που να μην μπορω να παρακολουθησω χθες και να απολαυσω σημερα.

Τουτο εδω ειναι ενα φορουμ.
Διαβασε ολες τις αποψεις πριν αποφασισεις... :wink:

Reaction score
164
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Αυτο που σου εγραφα πριν ηταν οτι ειδα τα δυο ματς χθες και σημερα μεσω δορυφορικου σηματος και με συνδεση component αλλα σε LCD χθες και DLP σημερα(μαρκες και μοντελα δεν εχουν σημασια)
Τι τα θες οι διαφορες πραγματικα πολυ μεγαλες σε σημειο που να μην μπορω να παρακολουθησω χθες και να απολαυσω σημερα.
Λες να μην έχουν σημασία τα μοντέλα; ;)
Μπορούμε από τις αποδόσεις δύο συγκεκριμένων συσκευών να κρίνουμε την απόδοση όλης της κατηγορίας; :?

Reaction score
3
unforgiven said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Μπορούμε από τις αποδόσεις δύο συγκεκριμένων συσκευών να κρίνουμε την απόδοση όλης της κατηγορίας; :?
Έλα μωρέ,αφού ξέρεις....... 8)

V

VIDEOMIX

Guest
Τώρα το καλοκαίρι πάντως, ανέβηκαν οι πωλήσεις των Dlp.
Bλέπετε, λόγο καιρού δεν έχει βροχές και... rainbow.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Με το HD προ των πυλων, δεν νομιζω οτι πρεπει να σκεφτεσαι κατι λιγοτερο απο 720ρ. Η διαφορα στην λεπτομερεια και στην ευκρινεια ειναι πολυ μεγαλη. Συμφωνω απολυτα με τον Ανδρεα. Αν μπορεις να πας παραπανω, δεν θα χασεις. Ειδικα ο Optoma ειναι απολυτως κορυφαιος.

Reaction score
164
Βρε ο Οπτώμας είναι κορυφαίος... Αλλά μην μας την λέει και από πάνω ότι οι LCD δεν βλέπονται! :lol:

Reaction score
0
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Απ' ότι βλέπω μια φαινομενικά απλή ερώτηση άναψε φωτιές!!! Συμφωνώ κι εγώ με τα ελάχιστα που έχω δει, ότι οι DLP είναι σαφώς φωτεινότεροι και ευκρινέστεροι. Βεβαίως, αφού εξελίσσεται η τεχνολογία, σκέφθηκα ότι πιθανόν και να υπάρχουν εξαιρετικοί LCD. Γεγονός είναι, ότι ακόμα κι ένας cine 9, με το κύκλωμα της faroudja απάνω, που έχει ένας φίλος - και που κόντεψαν να πάθουν συγκοπή κάποιοι άλλοι φίλοι όταν τον πήρε πριν μερικά χρόνια - μου φαίνεται σαν να δείχνει πιο σκοτεινά και λίγο πιο θολά από έναν Οπτομα 72 που είδα σε μια έκθεση. Είναι δυνατόν βρε παιδιά, ή μου φαίνεται;
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Με το HD προ των πυλων, δεν νομιζω οτι πρεπει να σκεφτεσαι κατι λιγοτερο απο 720ρ. Η διαφορα στην λεπτομερεια και στην ευκρινεια ειναι πολυ μεγαλη. Συμφωνω απολυτα με τον Ανδρεα. Αν μπορεις να πας παραπανω, δεν θα χασεις. Ειδικα ο Optoma ειναι απολυτως κορυφαιος.
Όλοι οι προβολείς που κοιτάω δίνουν ανάλυση 1280Χ720. Αυτό είναι p ή i;;; Επίσης ποιόν Οπτόμα εννοείς; Γιατί αν μιλάμε για τον 72, έχασα. Δεν βγαίνω ως εκεί. Υπάρχει κάτι μεταξύ ένα και ενάμισυ χιλιάρικο;
doctor-x said:
EPSON δαγκωτό (ναι,παίζουν π.χ. OPPO 971)
Τι είναι αυτό το ΟΡΡΟ 71;
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Exω ηδη απαντησει δυο φορες αλλα λογω πτωσης ρευματος στην περιοχη χαθηκαν τα μηνυματα μου(και ηταν μεγαλουτσικα)
Επειδη μου εχουν σπασει τα νευρα -με το ρευμα - εν ολιγοις εαν πρεπει να πας οπωσδηποτε για εναν απο αυτους τους δυο προτιμησε τον Epson.
Εαν μπορεις να ανεβεις λιγο παρε εναν DLP και δεν θα χασεις.

Τουτο εδω ειναι ενα φορουμ.
Διαβασε ολες τις αποψεις πριν αποφασισεις... :wink:
Aυτό προσπαθώ να κάνω. Να αξιολογήσω όλες τις απόψεις. Μια άλλη επιλογή που προσφέρει το Πλαίσιο είναι ο BENQ 7700 κι ο TOSHIBA TDP-MT700. Αλλά αυτοί πάνε πολύ ψηλά. Κάπως πρέπει να χρησιμοποιήσω τα λεφτά που τους έχω μέσα. Αμαρτία είναι....
doctor-x said:
unforgiven said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Έλα μωρέ,αφού ξέρεις....... 8)
Τι εννοούμε εδώ;;;;;;;; 8)
Αυτά. Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
3
Φίλε agapie,
1)το Oppo OPDV971H που σου έγραψα στην παρένθεση έρχεται ως απάντηση στο ερώτημά σου περί player με έξοδο DVI (που το έθεσες μέσα σε παρένθεση :)).Θεωρείται ίσως το καλύτερο από πλευράς εικόνας στην κατηγορία τιμής έως 300 euros που έγραψες.
Στα μισά λεφτά,μπορείς να βρεις Samsung850-950-Philips 5900-LG 9900H-Toshiba 360 κ.α.,όλα με HDMI και upconversion 720p-1080i.
2)Οι 1280*720 προβολείς είναι 720p,αυτή είναι η native resolution τους.
3)Περί 8) και "αόμματου" ,γίνεται λόγος για κάποιον ηλικιωμένο σ' αυτό το site,που τα χρόνια κι οι κακουχίες έχουν αμβλύνει κατά πολύ την όρασή του και όπου δει LCD προβολέα δεν μπορεί να σταθεί,ενώ οι DLP αποτελούν ένα μικρό φετίχ του :lol: 8)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Φιλτατε Αγαπιε ,
δεν εχω κανενα σκοπο να ξεκινησω μια απο τις γνωστες αντιπαραθεσεις LCD-DLP .
Αλλωστε για να εχουν τοσοι ασθεν...εμ...τοσα μελη βιντεοπροβολεις τετοιας τεχνολογιας θα πει πως κατι πρεπει να αξιζουν :shock:
Τουλαχιστον στα δικα τους ματια... :wink:

Απο τους προβολεις που αναφερεις στο δευτερο μηνυμα σου πηγαινε για τον Toshiba MT700 , εαν μπορεις.
Εαν το κυριο κριτηριο ειναι το οικονομικο τοτε ο Benq 7700 ειναι μια αριστη επιλογη ,ιδιως στην νεα τιμη που μπορεις να τον βρεις σημερα.

Reaction score
0
doctor-x said:
Φίλε agapie,
1)το Oppo OPDV971H που σου έγραψα στην παρένθεση έρχεται ως απάντηση στο ερώτημά σου περί player με έξοδο DVI (που το έθεσες μέσα σε παρένθεση :)).Θεωρείται ίσως το καλύτερο από πλευράς εικόνας στην κατηγορία τιμής έως 300 euros που έγραψες.
Στα μισά λεφτά,μπορείς να βρεις Samsung850-950-Philips 5900-LG 9900H-Toshiba 360 κ.α.,όλα με HDMI και upconversion 720p-1080i.
2)Οι 1280*720 προβολείς είναι 720p,αυτή είναι η native resolution τους.
Τώρα κατάλαβα καλά.
doctor-x said:
3)Περί 8) και "αόμματου" ,γίνεται λόγος για κάποιον ηλικιωμένο σ' αυτό το site,που τα χρόνια κι οι κακουχίες έχουν αμβλύνει κατά πολύ την όρασή του και όπου δει LCD προβολέα δεν μπορεί να σταθεί,ενώ οι DLP αποτελούν ένα μικρό φετίχ του :lol: 8)
Επίσης, τώρα κατάλαβα πολύ καλά.
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Φιλτατε Αγαπιε ,
δεν εχω κανενα σκοπο να ξεκινησω μια απο τις γνωστες αντιπαραθεσεις LCD-DLP .
Αλλωστε για να εχουν τοσοι ασθεν...εμ...τοσα μελη βιντεοπροβολεις τετοιας τεχνολογιας θα πει πως κατι πρεπει να αξιζουν :shock:
Τουλαχιστον στα δικα τους ματια... :wink:
Δυστυχώς πρέπει και τα δικά μου μάτια να αποφανθούν. Κι αν κρίνω από τα.... showrooms του Πλαίσιου, αυτό δεν θα γίνει ποτέ, παρά μόνο με αγορασμένο τον προβολέα στο σπίτι. Δηλαδή, πολύ αργά....
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Απο τους προβολεις που αναφερεις στο δευτερο μηνυμα σου πηγαινε για τον Toshiba MT700 , εαν μπορεις.
Εαν το κυριο κριτηριο ειναι το οικονομικο τοτε ο Benq 7700 ειναι μια αριστη επιλογη ,ιδιως στην νεα τιμη που μπορεις να τον βρεις σημερα.
Μάλλον κάπου κει θα καταλήξω. Είναι καταπληκτικό να είμαι δεμένος χειροπόδαρα ως προς το που θα αγοράσω τον προβολέα μου! Παρ' όλα αυτά με βοηθήσατε πολύ. Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
0
Τελικά, πιεζόμενος από τις καταστάσεις, πήρα τον Epson 600. Είναι μέσα στο κουτί του ακόμα. Ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα, γιατί σαν καινούργιος στο χώρο, έχω "χαθεί" λιγάκι από τον όγκο των πληροφοριών.
1. Που μπορώ να βρώ 10μετρο, περίπου, καλώδιο HDMI, το οποίο να έχει μια λογική σχέση κόστους-απόδοσης (θα παίξει Epson 600+Samsoung 850) και πόσο πάνω-κάτω κοστίζει;
2. Είναι εντάξει τα 10 μέτρα, ή είναι πολλά για να "κλειδώνει" το σήμα;
3. Αξίζει τον κόπο να βάλω UPS και ποιό;
4. Κυκλοφορούν κάποια έτοιμα profiles ρυθμίσεων, εκτός από τα δικά του, που έχουν βγει από πείρα χρηστών και αν ναι που βρίσκονται;
Αυτά. Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
50
Αγάπιε μερικές απαντήσεις εν συντομία:

1. Σ' όλα τα (καλά) καταστήματα εικόνας/ήχου. Για μια λογική σχέση απόδοσης-τιμής θα πρότεινα Supra (περί τα 100 ευρώ). Φαντάζομαι υπάρχουν και φθηνότερα, αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τι βγάζουν.

2. Αν δεν πας σε εντελώς "μπακατέλα" δε θα'χεις πρόβλημα.

3. Κατά τη γνώμη μου αξίζει. Για το ποιο έχει συζητηθεί αρκετά στο forum, υπάρχει και πρόσφατο θέμα και πιο παλιό. Θα βρεις πολλές πληροφορίες εκεί. Αν θες προσωπική άποψη μπορείς να πας στο APC 800VA αλλά είναι απ' τα ακριβά (περί τα 200 ευρώ) με πολύ καλή ποιότητα. Υπάρχουν όμως και αξιολογότατες προτάσεις με 100 ευρώ (ίσως και πιο κάτω). Διάβασε τα σχετικά θέματα και θα βρεις πολλές πληροφορίες.

4. Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, έτοιμες ρυθμίσεις που να κάνουν για όλους δεν υπάρχουν (αλλιώς θα έβγαιναν οι προβολείς στην παραγωγή με τις ρυθμίσεις αυτές). Πάντως όλο και κάποιος θα έχει προτείνει κάποιες ρυθμίσεις, φαντάζομαι με κάποιο ψάξιμο στο forum ίσως βρεις κάτι, αλλιώς πήγαινε και στο www.avforums.com στο αντίστοιχο thread για τον προβολέα σου, όλο και κάτι θα παίζει εκεί.

Καλορίζικος!!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.378
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ